Jump to content

Ambidexter

Medlem
  • Posts

    13
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Ambidexter

  1. Smörjer du in CD-skivorna med Avocado före eller efter Bedinin?
  2. Intressant ämne. Jag måste säga att det är en ovanligt sansad nivå på inläggen med tanke på ämnet. Något som jag tycker det är värt att tänka på är att nerladdning faktiskt gynnar små artister som aldrig skulle fått en chans annars. MySpace är ett lysande exempel på hur okända band kan marknadsföra sig själva utan pengar från de stora "jättarna". Även om det kanske är fel att ladda ner, så måste skivindustrin ampassa sig (precis som du nämner Peo). Personligen så tror jag att vi alla kommer att småle åt hela den här debatten om 5-10 år.
  3. Tack för tipset. ska kollas upp.
  4. Ska åka till Shanghai om en månad. Efter otroligt lyckade inköp i Hong Kong, så vill man ju se vad Shanghai har att erbjuda. Hittar dock inga fysiska butiker där när jag letar på world wide web. Tacksam för hjälp från någon som varit där.
  5. Man tackar för svaret. Som vanligt så finns det inga enkla svar men nu har jag lite att bita i på tekniksidan. Jag är ingen teknik kille, men man lär sig. fö så har jag en REGA ELYS MM som pickup.
  6. Tack för tipset AudioPega. Jag ska ta och kolla upp monster kablarna. Engelholm: här kommer lite länkar till specar: Stärkare http://www.psaudio.com/products/gcc_contro...cifications.asp RIAA http://www.musicalfidelity.com/products/smlx/xlpsv3.html# Hej hopp.
  7. Du missförstod mig nog , jag är fortfarande ute efter hur lång kabel jag kan ha mellan mitt MF X-LPS V3 och min PS Audio förstärksre lite edit nattar barnen samtidigt!
  8. OK, då undrar jag bara hur lång kabel jag kan ha från en t.ex. CD-spelaren till stärkaren, finns det någon maxgräns?
  9. Hej på er. Jag har en fråga (snarare två). Hur lång RCA kabel kan man ha från RIAA-steget till stärkaren. Jag har förstått att signalen från vinylspelaren är svag och att man därför inte ska ha en speciellt lång kabel. Men var ligger smärtgränsen mellar RIAA och stärkare? Anledningen är att jag vill flytta vinyldelen ca två, tre meter från övriga riggen(läs min fru vill!!!). Har en REGA P3 och ett X-LPS V3 RIAA. Nu till andra frågan. Tips på Balanserade kablar mellan en NAD M5 och en PS AUDIO GCC-250 inte så dyra max 3000. Vill helst köra balanserat men om någon vill ge tips om obalanserat så går det oxå bra. Högtalare är AURUM CANTUS V3M. Tacksam för svar.
  10. Köpte precis en NAD M5 i fredags. Den är inte riktigt inspelad än men det låter lovande. Jag får återkomma med komentarer när jag lyssnat mer, om några dagar.
  11. Tjenare igen. Jag tror att V3m kommer att bli riktigt populär. Det ska bli kul att höra om folk har något att säga om dem efter Arken. Jag blir bara nöjdare och nöjdare med mina. De har väl pinnat på nu i drygt 100 timmar (de har stått på nästan dygnet runt). Jag tycker att basen är fullt tillräcklig för det mesta. Men det är framförallt diskant/mellanregister som jag är nöjd med. Diskanten är som du säger fjäderlätt. Den är "smekande" på något sätt, utan att tappa i detaljer. Det enda negativa jag kan säga om dem är att de är lite "sweetspot känsliga". i alla fall i mitt rum. De låter inte illa på något sätt men när man sätter sig i sweetspot så käns det bara -aaahhh Prisvärd? Absolut. Jag plågade hifi handlare i två månader och lyssnde på kanske 20- 30 högtalare i 20-30 tusen klassen. Så av en slump så hör man den här och inser att man "tjänat" 3500-13500:- Allt föll på plats... Min elektonik i övrigt: PS Audio GCC-250 Digital intergrerad förstärkare NAD S500 CD-spelare Rega P3 2000 Med PU Rega Elys2 Musical Fidelity X-LPS v3 R.I.A.A. Musical Fidelity X-Can v3 Sennheiser HD-650 med Clou Cable Red Jaspis kabel Högtalar kablar Silspeak 415 med Furutechs rodium-bananer. Signal kabel Balanserad Nordost Blacknight (ska bytas, förslag mottages tacksamt) Thats it...
  12. Hej alla, Jag åker till Japan i början på oktober och undrar om det finns några fynd man kan göra just på hifi fronten i Japan. Jag tänker då främst på mindre saker som jag kan ta med mig på planet, t.e.x. kablar, r.i.a.a. hörlursförstärkare eller förslag på annat smått och gott som kan erbjudas. Alla tips är välkommna. Om det är någon som vet någon bra butik så vore jag tacksam. Petter
  13. Jag önskar att min fru var lika förstående! När jag fick hem mina V3M här om dagen så var hennes komentar: "Oj var de så stora, jag tyckte du sa att du skulle köpa stativare. Måste du ha dom i vardagsrummet?" Sen mummlade hon något om att de såg ut som pojkrumshögtalare från 80-talet :angry: Jag får väl erkänna att jag skarvade lite med storleken när jag berättade att jag hade beställt dem. Hur som helst så låter de redan nu fantastiskt bra, efter ca 20 timmars inspelande. Diskanten går från klarhet till klarhet för varje ny skiva som jag sätter på. Jag får väl återkomma med lyssningsintryck när de har pumpat en sisådär 100 timmar.
×
×
  • Create New...