Jump to content

Arctictuning

Medlem
  • Posts

    7
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Arctictuning

  1. Hej Alla har vi våra ivärldsproblem mitt består just nu av att hitta en chris rea låt. Detta kan låta luddigt men jag har för länge sen hört en låt med farbror Rea där jag tror att det regnade på introt och jag har för mig att han stampade in låten på ett scengolv . Låten tog tag i mig för det djupa och omhändertagande bas fyllet i detta scen stampande. Har ni någon annan bluesinspelning eller skiva som har en skön närvaro/kontakt med interiören ? Hoppas ni förstår vad jag menar . Bra riggad men rufft spelat. Inte lätt att beskriva . Men chansen borde vara högre för förståelse på detta forum än andra ställen. Mvh Daniel
  2. Nu är det löst blev en Velodyne 800i. Hoppas denna pjäs ger liv i min bostadsbarack när jag och den parkerar i Kiruna på arbetsveckorna.
  3. Jag håller på att bygga ett boende på en lastväxlarram storlek 7,4*2,7 m inv. Där ska det rymmas kök toa dubbelsäng skön soffa garderober tv och sateliter (Canton) men vad ska jag använda för mini sub? Jag tror att det står mellan Velodyne impact mini 6,5" eller en Mirage mm6. Jag förstår att dom inte kommer att få jordens magma att vibrera i 20hz men jag vill att den bas jag väljer har lite musikalisk dynamik. Basen får absolut inte ta mer plats än 30cm i djup höjd o bredd kan vara stödigare. Nyckel ordet ska var dynamik. Obs denna bostad används endast arbetsveckorna så budgeten är realistisk. Finns det små 5,1 recivers? Jag har letat men inte hittat. Hoppas någon har testat dessa skapelser.
  4. Men då kan man säga att det är en bra lösning. Som håller mycket hög kvallitet.
  5. MEN!! Men är inte cd bitperfekt när den spelas upp i cd spelaren? Den gör en perfekt kopia av ett orginal som inte är hundra bra. Hmmm ????? Vi måste nog in lite mer på djupet.
  6. Kul med saakliga argument och funderingar. Men hur kan det bli bättre genom att först läsa cd i en sunkig dator spara den sen leda den 15 m i en 5kr/m cat5 kabel sen blommar den ut i en DS burk och himlen uppenbarar sig i högtalarna??? Låter kanske som en femårings funderingar .
  7. Jag har besökt en Linnist (dvs säga en starkt färgad Linn älskare" jag lyssnade på nån DS spelare för ca 25kkr det var bara spelare och DA . Lyssnade på den och en Linn cd för det nätta priset av 180kkr det lät mycket bra båda två. Men jag förstår inte helt hur en 25kkr DS (digital streamer) skulle kunna var så bra att det krävs CDspelare upp i 50kkr klassen för att hänga på? Berätta vad ni som lyssnat på DS grejerna tycker och förklara gärna hur en förbättring kan ske med streaming. Jag lider av datadamp så jag o datorer är inte alltid överens.
×
×
  • Create New...