All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. new order

  Vad lyssnar du på just nu?

  Stargazer är den stora Purple kännaren i min bekantskapskrets. Jag ska ärligt säga att jag inte är så bekant med den där skivan. Det är svårt för dom att konkurrera med sina gamla alster, liksom. Jag menar, Machine Head! Fireball! Made In Japan! Den första hör nog till den allra bästa hårdrocksskiva som gjorts i mina ögon/öron. Lazy är en grym låt!
 3. AlfaGTV

  Vad lyssnar du på just nu?

  Jag gillar även denna, som snurrar just nu; Inte lika helgjuten kanske, som Perfect Strangers, men vilka jäkla sköna låtar med Mad Dog och Mitzy Dupree!
 4. Today
 5. new order

  Vad lyssnar du på just nu?

  Gode så jäkla bra comeback platta om ni frågar mig!
 6. Bolstad

  Bildtesttråd

  Så länge det är positivt så får var och en välja egen betydelse av denna förkortning.
 7. calle_jr

  Bildtesttråd

  Är det emblemet för föreningen Audio i Kubik?
 8. triomio

  Bildtesttråd

  Test
 9. AlfaGTV

  Vad lyssnar du på just nu?

  Bra platta! Och skönt ljud, men kanske en smula "brickwalled" om jag inte minns fel. Och ingen fara med Tidal-länken, bara lättare att "hänga med" om man ser direkt vad det gäller. Själv lirar jag vinyl:
 10. Bolstad

  Bildtesttråd

  Testar
 11. Muffin

  Vad lyssnar du på just nu?

  Bolstad! Välkommen till Euphonia!
 12. Bolstad

  Vad lyssnar du på just nu?

  Ber om ursäkt för detta och tar den absolut lättaste varianten och skriver: Otis Taylor -Ten million slaves. :-) Lägger även in en bild i efterhand.
 13. AlfaGTV

  Vad lyssnar du på just nu?

  Det är mycket lättare att ta del av tipsen om man skriver artist/album/låt eller postar en bild där detta framgår! Dessutom är en del människor (typ jag) klick-allergiska... Eller har inte Tidal (typ jag)... Eller lider av dansbandsöverkänslighet (typ jag) och har inte fått sin årliga vaccination etc etc. 🤪
 14. calle_jr

  Into The Great Wide Open

  @Uffe_99, du lyfte ju frågeställningen om varför det låter så mycket bättre utomhus, och det finns en förklaring redan i första inlägget; https://www.euphonia-audioforum.se/forums/index.php?/forums/topic/12827-into-the-great-wide-open/&do=findComment&comment=231801 Men en betydande faktor är ju faktiskt också hur högtalarnas strålningsimpedans och direktivitet ser ut. De allra flesta drivers inklusive horn är ju anpassade för att stråla optimalt inom sitt register när de står i det fria eller i infinit baffel. Alla ytor i närheten skär av och reflekterar utstrålningen på ett sätt som måste vara kraftigt störande. Detta är självklart och intuitivt, men det måste ju påpekas ändå att det inte enbart handlar om bas och Schröder. Det skulle vara intressant att se hur utstrålningen skulle se ut med ditt system i det fria jämfört med i ett rum.
 15. Bolstad

  Vad lyssnar du på just nu?

  Rösten, musiken, texten, inlevelsen och arvet. Allt detta tillsammans är bara så bra på alla plan. https://tidal.com/track/37982784
 16. AlfaGTV

  Gå på grönt

  Så länge som graverhuvuden jobbar med elektromagnetisk påverkan så borde väl ändå den omvända mekanismen fungera bäst får återskapande av signalen? Varför införa en annan typ av transformering som onekligen borde orsaka avvikelser i linjäritet och bandbredd? Nu är iofs en nålmikrofon och ett graverhuvud inte speciellt lika heller. Det kanske är därför R2R låter annorlunda, för att det är så pass lika process att skapa signalen på mediat som att avläsa den!
 17. calle_jr

  Gå på grönt

  Nej, det sker ingen AD-omvandling. Det är en ren transducer fast den svarar på förskjutning i stället för hastighet, och omvandlar förskjutningen direkt till en spänning i volt. Det skulle vara intressant att se vilken upplösning och bandbredd man kan åstadkomma jämfört med ett magnetfält.
 18. new order

  Vad lyssnar du på just nu?

  Det ska jag testa idag! Lyssnat genom den nu och visst. Den var bra. Kanske bättre tom. Mer klassisk rock. Hur som helst var det en bra grupp som jag inte ramlat över förrän nu.
 19. Yesterday
 20. Amatören

  Gå på grönt

  Intressant! Fråga från en Amatören: Är den analog eller digital i signalöverföringen?
 21. Engelholm Audio

  Nyheter på halvfabrikat!

  SB acoustic latar sig inte. På deras "Commin soon" kan man hitta ett nytt element, mer ett renodlat mellanregister än företrädaren! Jag tror bilden på elementet är fel, men det är ju också "preliminary". Membranet skall enligt datablad vara "Proprietary cone material with natural fibres made in-house"...men det ser ut som polyprop på bilden. Estetiskt, måhända och och ljudligt har jag a thing for natural fibres jämfört med PP. Högre känslighet är välkommet liksom självklart när man kan jämka bort basprestanda och slaglängd. Här gäller det att se upp när man väljer baselement, så att man inte får attenuera bort mellanregistrets fina känslighet...eller helt enkelt välja aktiv bas med goda möjligheter att låta t.ex rörförstärkare driva mellan/diskant. Ännu inte prissatt, men gissningsvis en del under 500kr/element - men rätt hanterat får man ljudkvalitet i stil med 50'000 konors högtalare.
 22. P-pan

  Vad lyssnar du på just nu?

  Då är det väl bara att hoppa vidare till albumet - The Captain and Me - ....
 23. AudioPega

  KÖPES CD-spelare

  hej har en Audionet ART V2 sen 2005 och vill nu prova något annat. Tänkte mig max 15-20.000kr. Kom med förslag. mvh Peter
 24. hej söker integrerad förstärkare av PATHOS. Bor i karlstad. mvh Peter
 25. new order

  Vad lyssnar du på just nu?

  Vet ni vad? The Doobie Brothers är bra! Låtar från detta album kom upp automatiskt efter jag har kört Steely Dan. Är det Michael McDonald som sjunger?
 26. Hans-Tommy

  Focal sub 1000F

  Håller på att ”down siza” mitt system, säljer därför mina två focalsubbar pris 18000 SEK för båda nypris är 14600 SEK / styck finns i Stockholm , kartong mm finns
 27. Hans-Tommy

  Focal sub 1000F

  Håller på att ”down siza” mitt system, säljer därför mina två focalsubbar pris 18000 SEK för båda nypris är 14600 SEK / styck finns i Stockholm , kartong mm finns
 28. hehe, ok. Jag trodde du skrivit fel. Goldmine price guide tex är ju 21cm djup.
 1. Load more activity