All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Today
 3. lindome

  Tar resan slut.....

  Det fick plats många paket i den bilen minsann!
 4. byZan

  Tar resan slut.....

  Ingen bil med bakgavel eller kran! Då är det väl inget roligt /byZan
 5. AlfaGTV

  Figges ljudlåda

  Grattis till en väldigt mångsidig transport/spelare! Funkar fint med dina lurar också! (Kräver dock Variable LineOut)
 6. lindome

  Tar resan slut.....

  För att knyta an till trådens titel - Tar resan slut? Svar Nej, den lär fortsätta ett tag till. Ibland kan man åka bil på resan, men det är sällan jag åker DHL bil Dom är dock väldigt bra på att leverera hem till mig emellanåt
 7. figge

  Figges ljudlåda

  Nu med mobiltljud.
 8. AlfaGTV

  VTF - En parameter av vikt!

  Jag tänker att den kraften borde vara synlig med blotta ögat på en tonarm såsom Well Tempered's flytande golfboll?
 9. YYZ

  Vad lyssnar du på just nu?

  Vinyl. Songs of Leonard Cohen.
 10. AlfaGTV

  Vad lyssnar du på just nu?

  Köpte en osprättad The Beatles Box från 2009! Sist jag köpte den fick jag en kass kinesisk kopia men denna verkar helt OK, så nu rippar jag om innehållet på @figge Vortexbox.
 11. Trevligt med inspirationskällor som är vägledande i vad jag också upplever som en förbättring. En förbättrad basrespons, mer klipp liksom, som även bidrar med att lyfta övriga register ett snäpp. Jag är nöjd, så här långt....
 12. MatsT

  Musikhörna och experimentverkstad

  Absolut, det är här klangpåverkan finns! Ser fram emot exempel och funderingar runt detta.
 13. Peo

  VTF - En parameter av vikt!

  @calle_jr Kul att du tar upp detta. Jag har ett påbörjat kapitel som var tänkt att ta upp just det här fenomenet, men i dagsläget har jag för lite på fötterna för att posta det. Efter ett samtal med Franc Kuzma började det snurra ordentligt i kupan och jag har gjort otaliga, men tyvärr fruktlösa, försök att mäta den horisontella kraften "draget" som friktionen mellan nål och skiva orsakar. Kraften är relativt liten och det är inte lätt att hitta en lämplig sensor för ändamålet och det har visat sig vara ännu svårare att applicera sensorn så att den mäter det jag är ute efter och samtidigt inte påverkar geometrin så att mätresultatet blir irrelevant av den anledningen.
 14. calle_jr

  Musikhörna och experimentverkstad

  LP-skivans fjädring och dämpning samverkar med nålens m-c-k inom audiobandet. Det vi pratade om ovan med grundresonansen är en hygienfaktor. Detta är the real deal Jag har ju lovat redovisa exempel på detta i evigheter, men det går trögt. Dels är det svårt att få tag på data, dels är vi extremt få som är intresserade.
 15. Yesterday
 16. figge

  Figges ljudlåda

  Innehållet såg bättre ut. 63 cm lång. Vikt?
 17. AlfaGTV

  Figges ljudlåda

  Den där pappkartongen kommer matcha rislådan perfekt! Och nu börjar det närma sig med leverans av "liten kina-DAC med stort ljud"! Hör av mig!
 18. figge

  Figges ljudlåda

  Nytt bakom bänken så att alla nätkablar får plats.
 19. lindome

  Vad lyssnar du på just nu?

  Bill Evans - Portrait in Jazz på min lilla Studer
 20. MatsT

  Musikhörna och experimentverkstad

  Jag har ju en skivspelare med vacuum-tallrik också men den ger inte så stort undertryck att skivorna blir helt plana ens i läge max. Däremot ger det en minskning av lågfrekventa störningar och även mindre resonanser i själva skivan mot högre frekvenser. Skivan blir inspänd och vilar i ytterkanten mot en silikonlist som dämpar och jag tycker att det fungerar fint. Yttre skivklämma är en intressant variant också. På den nu provkörda Luxman-spelaren har jag en gammal skivpuck i gummi som spänns fast och det är en urgröpning i skivmattan som gör att kombinationen fungerar fint men det är märkbart mer lågfrekvensstörningar än med SOTA-spelaren. Mattan på Luxman PD-121 är en av de bättre jag stött på. Kombinationen matta/inspänning är spännande att prova, det påverkar en hel del och det brukar skilja sig en del när det gäller vad som föredras. Kan bero på musiksmaken? Jag har lyssnat mer på SPU/SME och har fått byta transformatorn från Lundahl LL9206 till LL9133, det blev för ljus klang med LL9206 och LL9133 är bättre i alla avseenden. Det låter väldigt bra men jag behöver mer tid för att kunna ge riktiga omdömen.
 21. Hifi_Perrra

  My Crib + SF Bio Skybaren! Samt Historik! :)

  Nu har jag lugnat ner mig en smula och tänkte starta om lite på nytt innan sommaren drar vidare mot varmare breddgrader.. Om nån vill se något kul så rekommenderar jag att man kollar på Youtube på Hifi-Fabio eller som han annars heter: Fabio Lanzoni med "I cant believe its not butter... SPRAY!" så man kanske kan se lite hur tiderna kan förändras en smula o baksidan å sånt med kändisskap när några kanske tänkte lite annorlunda i samband med förtydligandet eller vad man ska säga när man går ut med nicket i offentligheten.. Tjaa.. jag hade väl inte så mycket mer å säga än att det blev som å kasta katten över stupet å sen be att katten trots allt hade 20 liv extra eller nåt till godo. ..... Mvh
 22. Last week
 23. Richard

  Uppdatering av forummjukvara

  Ursäkta sent svar @AlfaGTV. Jo jag är ganska säker på att det är precis som @JWE påpekar ovan. @KSM får ligga i lite så ordnar sig det hela på ett alldeles utmärkt sätt.
 24. calle_jr

  Vad lyssnar du på just nu?

  Beethoven, Yevgeny Sudbin, Minnesota Orchestra, Osmo Vänskä ‎– Piano Concertos 4 & 5 BIS-SACD-1758
 25. calle_jr

  VTF - En parameter av vikt!

  En annan faktor som vi inte tagit upp, men som Franc Kuzma talat om är att friktionskraften från VTF påverkar. När skivan spelar uppstår en horisontell friktion mellan nål och vinyl som drar nålen framåt. Om då COP ligger över kontaktpunkten mellan nål och vinyl så skapas ett pådrivande moment uppåt vilket ger större risk för spårningsfel, eftersom det mothållande momentet VTFx(a0+b0) minskas. COP för de två punkterna på 4Point är därför tänkta att ligga exakt i höjd med LPn när VTA är korrekt inställt. De ska åtminstone inte ligga över LPn. Höjden mellan nålspets och pickupskal varierar ju från 15 till 25mm mellan olika pickuper, så detta kan ju inte en tonarmstillverkare styra helt. Därtill varierar VTF och friktionskoefficient. Friktionskoefficienten vid glidning varierar µ=0.3-0.6, beroende på nålslipning, komplians och dämpning i nålinfästning, vinylmaterial och kanske framför allt inspelning/gravering (moduleringshastighet och frekvensinnehåll). Den är alltså inte obetydlig.
 26. calle_jr

  Musikhörna och experimentverkstad

  Ja. Jag använder aldrig skivklämma eftersom jag har slarvat bort den lilla ringen som ska sitta på centrumpinnen så att LPn trycks neråt i kanten i stället för uppåt Jag tror mer på en yttre ringklämma i mitt fall, och Kuzma gör ju en sådan i brons till min spelare
 1. Load more activity