MasterChief

Medlem
 • Content Count

  61
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by MasterChief

 1. MasterChief

  Apexorca på HIGH END München 2019

  Apexorca...tack! Dit reportage är det bästa och mest personliga jag funnit om High End. Stort tack att du tar dig tid!
 2. MasterChief

  Nya högtalare ifrån Börresen (Aavik, Ansuz)

  Dantax har ändrat inriktning...De köpte även Gamut för några månader sedan.
 3. MasterChief

  München 2016 - hör på den!

  Tack för reportaget! Väldigt uppskattat! Gryphon Kodo är den nya drömmodellen, likt den där Ferrarin jag aldrig har råd till.
 4. MasterChief

  En perfekt tid för musiklyssning

  Måste säga att Perfect Sense utbud och produkter kanske ligger på plats 1 i Sverige av åtråvärda varumärken imho. Gryphon, Absolare, CH Precision, Rockport, Raidho, Ypsilon....det tar ju inte slut!
 5. MasterChief

  Den perfekta högtalaren!

  Apropå WE så finns det en nyligen startad tråd på WBF forum där trådstartaren besöker en bekant som äger ett par Siemens Bionor och några unika skivspelare (såsom The American Sound). Trådskaparen har själv ett "mångmiljon" system med Alexandria, Lamm ML3 osv men blir fullständigt tagen av de gamla Bionor-högtalarna och utnämner det till det bästa system han hört under sin 50-åriga audiofil-resa. Läs hans berättelse om dessa otroliga hornhögtalarna här: http://www.whatsbestforum.com/showthread.p...-My-Step-Beyond
 6. MasterChief

  Munchen 2015 - nu kör vi

  Mmm...på WBT forumet så dissade han en gång Dartzeels stora monoblock när han testade dem mot FM Acoustics i sin anläggning. Mike Lavigne (som äger just Dartzeel NHB458) synande hans uttalande. Han är en gåta, men kanske någon som köpt tillgång till hans blogg kan tillägga om han bara är en fanboy eller om han verkligen äger och testar all denna superexklusiva utrustning? WBT länk
 7. MasterChief

  Munchen 2015 - nu kör vi

  Hittade lite bilder från my-hiend.com på dCS Rossini: http://www.my-hiend.com/leoyeh2/2015a/m/IMG_0118ss.jpg http://www.my-hiend.com/leoyeh2/2015a/m/IMG_0132ss.jpg http://www.my-hiend.com/leoyeh2/2015a/m/IMG_0129ss.jpg
 8. MasterChief

  Stockholm High End 2015

  Ett tips är att använda den fantastisk bra appen Shazam. När låten spelas så trycker du bara på knappen och sen tar det inte mer än ett par sekunder för appen att identifiera musiken med all info du kan tänka dig. Fördelen är också att alla sökningar sparas så du kan i lugn och ro sitta hemma och gå igenom materialet.
 9. MasterChief

  Stockholm High End 2015

  Ojdå, för när jag stod vid Ljud&Bilds bås så hörde jag ett hiskeligt oväsen från rummet (typ rundgång) och undrade vad som hände. Jag gick aldrig in och tittade efter vad som hände.
 10. MasterChief

  Stockholm High End 2015

  Sedan måste jag avsluta med det som fick mig att njuta mest. Det var HiFi-klubbens demo av Steinway&Lyngdorf S-series. Ser verkligen inte ut som någonting från avstånd eftersom de är så små. Men helsike vilket fantastisk ljud de presterade. Detta system kostar 172 000 kr men jag skulle välja det framför flera av de superanläggningar som jag visat ovan. Basen från de två Boundary Woofers som stod inne i varsin hörna var sinnesjukt bra. Samtidigt var HiFi-klubbens presentatör väldigt kul att lyssna på. Han var engagerad, rolig, entusiastisk och hade en röd tråd i sin presentation. Och detta är ju något flera utställare borde reflektera över. Vissa är så tråkiga och utstrålar inget intresse eller glädje. Tyvärr inga bilder, systemet var så litet att det hade i alla fall inte synts.
 11. MasterChief

  Stockholm High End 2015

  AudioConcept spelade på ett för mig nytt märke, Daniel Hertz (som drivs av Mark Levinson). Högtalarna var M1 (kostar runt 100 000 dollar i USA) och de såg ut som ett par pimpade Cerwin Vega. Men de lät såklart väldigt mycket bättre. Förstärkarna var också från Daniel Hertz och DACen var från Nagra.
 12. MasterChief

  Stockholm High End 2015

  Engström & Engström presenterade sin nya förförstärkare "The Monica" tillsammans med "The Lars", och Continuum Caliburns skivspelare och högtalarna var från Tannoy. Jag vet inte vad som blev fel men när de började spela Rachmaninoffs tvåa så lämnade alla tio personer rummet utom två. Det lät inte bra.
 13. MasterChief

  Stockholm High End 2015

  Audionord visade upp Magico, Devialet och Constellation. Jag gillar verkligen utseendet på Constellation.
 14. MasterChief

  Stockholm High End 2015

  Sedan var det HiFI Consult som visade upp nya QRS Mist som drevs av Burmester. Sladd var som vanligt en bra presentör, engagerad och rolig.
 15. MasterChief

  Stockholm High End 2015

  Sedan var det Marten Coltrane Supreme 2 med det mytiska och ultradyra Analog Domain förstärkarna. Signalkällan var den nya MSB Select. Lät såklart bra, men det var ju tyvärr stökigt i rummet med mycket folk och de spelade relativt lågt. Hade velat få känna på högtalarens kapacitet ordentligt. De är helt otroliga skapelser och man häpnar när man ser dem IRL. Jag fick tyvärr bara med ena högtalaren.
 16. MasterChief

  Stockholm High End 2015

  Var där direkt på lördagsmorgonen och stannade i 3 timmar. Ganska lugnt faktiskt. För det första,tack till mässarrangörerna, det är väldigt uppskattat att ni gör detta! Det fanns såklart många fina system, tyvärr är det alltid några som ska snacka både högt och om oväsentliga saker när man sitter och försöker lyssna. Först ut var Focal, Pass och DCS och kopplat med brutala Siltechkablar. Jag har alltid gillat Focal och detta lät riktigt bra.
 17. MasterChief

  byZan - funderar på om det är

  Alltså jag förstår inte varför jag läser den här tråden. Arrghhh! Nåja, stort grattis...du har onekligen en otrolig anläggning!
 18. MasterChief

  Revolt mot all musik!

  Mitt musikintresse var starkt när jag var tonåring och under slutet av 80-talet gick nästan allt jag tjänade till att köpa skivor. Det var en speciell känsla att åka till Skivspåret på Tulegatan och prata med ägarna (fantastiskt kunniga) och sedan hitta den "perfekta skivan". Man fick lyssna på den i deras Jeklin Float hörlurar och sedan åkte man den timmes långa resan hem, stängde in sig i rummet och la skivan i spelaren och så försvann man in i musikens värld. Varje skiva hängde med länge och man lyssnade verkligen igenom den ordentligt. Sen blev man äldre med familj och karriär och musiken har under sista 10-15 år i många avseenden marginaliserats samtidigt som den finns i överflöd överallt omkring mig. Två tryck på telefonen och jag har miljontals låtar och allt för hundra kronor i månaden. Hälften av vad en CD-skiva kostade på 80-talet. Men denna fantastiska skatt har gjort att jag snarare har tappat intresset. Ungefär som ett barn som får vräka i sig obegränsat med godis varje dag inte kommer se fram emot lördagen. För den rakt igenom totalt musiktokige så kanske lättillgängligheten gjort att man hamnat i ett musikaliskt paradis men jag får mest svindel. Det är för mycket! Nu börjar barnen bli äldre, karriären har stabiliserats och man har återigen lite fritid. Men helt ärligt så kommer det ändå inte bli mer än 4-5 timmar musiklyssning i veckan. Hur mycket lyssnar ni? Jag har investerat i en ny musikanläggning av hög klass och nu har jag bestämt mig! Jag tänker inte skaffa Wimp Hifi eller rippa skivor till förbannelse. Jag har cirka 300-400 CD-skivor (och det var många år sedan jag köpte en) och alla är valda med mycket omsorg. I princip alla är av hög klass både ljudmässigt och konstnärligt med tonvikt på klassiska verk. Det kommer ta närmare två år att lyssna igenom allt. När jag väl har gjort det så är jag förmodligen sugen på att lyssna igenom allt igen eftersom mitt musikminne är rätt uselt. Jag hoppas att jag med denna taktik finner tillbaka till min kärlek för musiken. Att jag i lugn och ro tar mig tid att verkligen lyssna istället för att söka, scrolla och klicka. Nu är det play, blunda och lyssna tills skivan är slut som gäller. Är jag ensam att gå tvärtemot och begränsa tillgången? Någon som känner som jag?
 19. MasterChief

  Musiktråden

  Idag smäller det! Efter flera års lång frånvaro så är sakerna på plats och jag har tagit fram flyttkartongerna med skivor. Det finns bara en skiva att starta med och det är:
 20. MasterChief

  Revolt mot all musik!

  Kul att höra era olika relationer och givetvis finns det inget rätt, utan det viktiga är att hitta rätt. Det där kan jag förstå! För mig som 70-talist så började min fascination för HiFi och musik samtidigt med födelsen av CD:n och jag har så mycket känslomässiga band till formatet i sig. Kommer fortfarande ihåg när jag som liten grabb stod med stora ögon och tappad haka och tittade på den första CD-spelaren på NK. Jag måste nog även inflika att den silvriga skivytan och det faktum att man faktiskt ägde en laser väckte mitt intresse för teknik så pass att jag blev ingenjör. Man ska inte förringa den fysiska kontakten till skivor och vad det gör med minnesbanken. Även om jag, som teknikintresserad alltid varit en early adopter så har de sista årens extrema utveckling gjort att man blivit avtrubbad och allt mer ointresserad av det faktiska innehållet. Less is more verkar vara melodin för mig och det gäller även i många andra sammanhang.
 21. MasterChief

  Revolt mot all musik!

  Kul med så intressanta och givande inlägg. Tack! Det Bebop skriver stämmer så väl överens med hur jag höll på förut. Jag har säkert tre flyttkartonger i förrådet med böcker om de stora mästarna. Jag hade mina perioder där jag snöade in på specifika kompositörer och läste och lyssnade. Eftersom jag är omusikalisk tog det tid att gå igenom och fördjupa sig i till exempel Sjostakovitj, men det gav så mycket. Alecs, jag är väldigt insatt i alla nya format och har använt mig av datorbunden musik sedan mitten av nittiotalet. Men ju enklare och lättare det har blivit desto mer blasé har jag blivit och distanserat mig till musiken. Det är snarare konsumtion än upplevelse. För att jag ska få tillbaka den där känslan jag hade för tjugofem år sedan så måste jag börja gräva ner mig igen. Det är ju egentligen bara att välja valfritt stycke av Bach och den innehåller musik för nästan en livstid.
 22. MasterChief

  byZan - funderar på om det är

  Grattis! Vilken fantastisk anläggning du har. Krell och AR är nog en lysande matchning till världens bästa högtalare! Hoppas du får mycket glädje och musikupplevelser framöver.
 23. MasterChief

  Stockholm High End 8-9 Februari 2014

  När vi ändå pratar om Ludwig så måste jag bara säga ett par saker. Jag har alltid gillat HiFi&Musik men efter att han började skriva i tidningen blev den lysande. Ludwig är den mest engagerande och bästa demonstratören i Sverige så det är ju toppen att han fortfarande gör gästspel på mässor.
 24. MasterChief

  byZan - funderar på om det är

  Nu när vi är så nära så vore det ju kul om du kunde avslöja land eller affären de är köpta ifrån.
 25. MasterChief

  byZan - funderar på om det är

  Alltså kom igen! Berätta!