Jump to content

bbking

Medlem+
 • Posts

  237
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Location
  Göteborg
 1. Tack för alla svar och synpunkter! Verkligen nyttig läsning och synpunkter. Skall beakta dem alla mer grundligt när tid finns efter ledigheten. Är bara hemma en kort stund för dotterns läkarbesök och skall nu åter till stugan i Varberg utan nät. (Vi har nät men jag har semester )
 2. Hej Calm, Jag har kört XTZ (kan ju vara lite vanskligt att analysera problemet med rätta åtgärder) men mit huvudproblem är att jag har ett vardagsrum (utan TV) som skall vara trevligt för familj och besök. Det är begränsat med stora glasytor och lite "fel form" där jag vill ha lyssnings possition för att kunna njuta av fin utsikt. Jag är inte ute efter perfekt lyssningsrum. Utan så bra det går utifrån mina kreterier. Jag får ge avkall på det bästa ljudet till förmån för ett fungerande vardagsrum för hela familjen där musiken och utsikten spelar roll. Därmed är högtalar placering och lyssningsplacering redan mer eller mindre förutsedda. Jag tror att akustiker, med mer kunskap än mig , kan hjälpa till att optimera rumets inverkan under förutsättningarna för att få ett bättre ljud.
 3. Hej Stefan, Intresant svar. Kan du vidarutveckla lite? Har du någon preferens?
 4. Tack, Ser mycket bra ut. Det var denna tråd jag hade i minne men sökte i fel tråd. Claes blir ju såklart en kandidat. Såg på bilderna att jag nog träffat honom hos A/Wing på en lyssnings träff några år sedan.
 5. Fattar nog inte problemet, men inga problem. Ändrar rubriken men du får nog PM:a mig varför detta.
 6. A/Wing och Grottmannen, Tonkraft ser bra ut. Nära här i Göteborg. Tackar för förslag.
 7. Kan vara en bra ide. Tror inte så många har öppet under semestermånaden i alla fall. Jag har det i åtanke och återkommer.
 8. Har skummat igenom din tråd men hittar inget. Vem var det?
 9. Jag skulle vilja akustik reglera mitt vardagsrum tillika lyssningsrum. Är det nån som vet nån firma i Göteborgs området med omnejd som kan göra en första konsultation.
 10. Double A, Snygga högtalare! Lite frågor om LAB steget. Om jag förstår det rätt kör du bara basarna med LAB steget? Varför kör du inte allt med LAB steget? Det har ju flera möjligheter som kanske passar bättre på hela högtalaren? Har du provat? Har du någon kommentar om LAB steget ljudmässigt? Varför jag frågar är för jag haft ögonen på steget ett tag och har ett par trögdrivna högtalare. Gillar den slimma designen och att det är svenskt. Devialet är ju super slim och snygg men en prislapp på 10x LAB.
 11. Då jag alltid gått efter mina öron och mitt omdömme känns det som valet är svårt då jag alltid litat på mig själv. Några har hjälpt mig med vetskap , information och produkter. Bland dem finns Andersen,Bladelius,Stribäck...men det finns fler på andra plan. Två urkristaliserar sig ur mängden. 1. Min fru som jag haft mången ljudupplevelser och diskusioner med. Mest ang ljudet från högtalare eller från konserter. Vår musik smak skiljer sig abnormt men vi har lyckats att pricka i snitt 4 konserter per år som vi båda uppskattar. Låter kanske lite dumt men hon är bäste hifi polarn (borde varit JW). 2. Timbre ,En person jag eg inte känner men har träffat en del gånger och han vet nog inte vem jag är. Han har med sitt lugn , analytiskta fårmåga och öppenhet fått mig att emellanåt lyssna på "andra vägar". Vår musik smak är nog mest som "ying och yang" men känslan finns där (respekt för musik älskare). Att våga vara rak fram,tycka som man tycker,vara långvarig i ljudupplevelser,analytisk, konsekvent och ödmjuk är få förunnat men han verkar vara det. Han har varit delagtig i mer än ett forum och här på Euphonia sköter han det med bravur. Att våga sticka ut lugnt och sannsat och samtidigt ha på fötterna på jorden med erfarenhet och fakta ger förtroende. Min röst borde gå till min fru men blir TIMBRE. Och då man får rösta i fler formum så gör jag det utan några som helst skrupler.
 12. Hej A/Wing, Låter mycket trevligt, som sist. Men det var ju ett tag sedan. Då fick jag en härliga ljud upplevelser och bra musik rekomendationer. Skulle gärna komma men blir svårt. Hoppas på bättre lycka om det blir en nästa gång. Hoppas ni får ljudligt trevligt! mvh bb
 13. Som fin svärfar man har så skickas Bike,teknikens Värld och HifiMusik regelbundet (nåväl vissa inrednings och mitt hem tidningar slinker även med). Brukar läsa och lyssna på musik recensionerna. Tenacious D - Rize of the Fenix Jack Black, tönten från "School of rock" vem vill lyssna på honom? Så bra! Alla Springsteen , Stones och Dylan fantaster, här har ni ju en riktig guld skiva! Rock,pop,sarkasm,komik och snack. Jack Black är inte för mig tönten längre, detta är kul , de har kul å det svänger så bra! Kul att man kan bli överaskad!
 14. Fin och suggestiv skiva! Går emmelanåt vid speciella tillfällen. Hälsning och tanke till Emma och Andréa med spåret "Teardrop".
×
×
 • Create New...