Jump to content

J/Wing

Medlem
 • Posts

  40
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Posts posted by J/Wing

 1. På grund av vikande och andra intressen har jag beslutat att sälja min stereoanläggning.
  Det här är en tanke som har hängt med ett tag nu men som mognat mer o mer och nu känns det riktigt att göra det ja jag vet att jag har velat om det förut men nu är det definitivt.🙄   

  Vi börjar med högtalarna så är det ett par Peak Consult på den tiden deras top of the line Dragon
  en fullregister högtalare som har en känslighet på 94 db med uppdaterade basar som är mer responssnabba en dom gamla.
  Har haft dom i cirka 10 år och njutit av den storskaliga och välspelande ljudbild dom målar upp så det är med blandade känslor
  jag säljer dom. Det här är en stor högtalare på 225 kg som kräver ett lite större rum för att komma till sin rätta så cirka 35 till 40 kvadratmeter
  bör det nog minst va. Högtalarna kommer från Danmark och som dom flesta vet så kan Danskarna bygga högtalare.
  Nypris på dessa var 850,000 tänkt pris 299,000 sek.
  _49U8794.jpg

   

   

  _49U8800.jpg


  Säljer även förstärkeriet som består av APS  Tube technique Air Art 60 monoblock  och Air Art preamp.
  Monoblocken levererar 30W i triodläge och 60W i ultralinjär fungerar väldigt bra ihop med mina högtalare Dragon
  Förstärkeriet är 1 år gamla och nypris på monoblocken var 99500 och försteget 69500 sek.
  Tänkt pris på blocken får bli 65000 försteget 40000 sek.

   

  _20191110_093258 (1).JPG

   

   

  _49U4801.jpg

   

   

  _49U4810.jpg

   

   

  _49U4820.jpg
  Så har jag även streamingdelen till salu som består av Auralic Aries G2 och Auralic Vega G2 dom här är också ungefär 1 år gamla
  Nypris på Aries G2 var 43750 och Vega G2 67490 sek.
  Så mitt pris blir 27000 för Aries och 50000 sek.för Vega.

  _49U4803.jpg

  Har även passiv strömrenare (nätlist 6 utag) från Purist som är en riktigt lyckad konstruktion som tar bort störningar som varje
  komponent i anläggningen skapar som genererar ett behagligt lugn och svärta i ljudet påverkar inte det minsta dynamiken
  i ljudet så allt presenteras med full dynamik.
  Nypris 70000 mitt pris 35000 sek.

   

  _49U9156.jpg

   

   

     Har även ett antal kablar av olika sort från Purist Audio som är till salu men återkommer om dom gällande märke
  Apparatfötter finns ett gäng också av olika märken återkommer även om dom.
  Sen ska hela vardagsrummet monteras ned när det gäller aukustikdelen är det någon som är intresserad av det så kan det
  säljas billigt.
  Kan skicka bilder på dom olika objekten vid intresse

  Säljer helst hela anläggningen men förstår att det blir svårt men skulle det funka så blir priset väldigt rabatterat.

   

   

   

   

 2. 49 minutes ago, sprudel said:

  Det känns lite som kaka på kaka här med både Roon och DS Lightning. Du bör nog prova fler alternativ utförligt innan du börjar sälja grejor, eller köpa fler.

  Lägg musiken på en NAS, hanterad av minim server, streama via brygga till Aries/Vega och använd DS Lightning.

  Aries har väl ingen inbyggd hårddisk vad jag vet, men om den har så bör du prova att använda den. 

  Pröva också att enbart köra med Vega och DS lightning.

  Aries G2 har plats för en hårddisk så kan vara värt att testa med en ssd i den. Det bästa hade nog vart om man helt kan koppla bort wifi och internet från systemet, tyvärr tappar man ju tidal då. 

 3. 39 minutes ago, sprudel said:

  Det känns lite som kaka på kaka här med både Roon och DS Lightning. Du bör nog prova fler alternativ utförligt innan du börjar sälja grejor, eller köpa fler.

  Lägg musiken på en NAS, hanterad av minim server, streama via brygga till Aries/Vega och använd DS Lightning.

  Aries har väl ingen inbyggd hårddisk vad jag vet, men om den har så bör du prova att använda den. 

  Pröva också att enbart köra med Vega och DS lightning.

   

  Jag har ju faktiskt en ipad som pappa skulle kunna låna kom jag på @A/Wing.

 4. 2 hours ago, Akkelis Audio said:

  Aries har. också en bättre streamingplattform, Tesla 2, mer processorkraft, större systemminne, mm, bifogar en bild med specar. Den har också wifi, något som var en viktig parameter då detta system inhandlades.


  Jag köper allt detta och men jag tycker ni kan göra ett bättre jobb med att faktiskt berätta för kunden vad exakt "mer processorkraft" och "större systemminne" innebär, för det känns som att min pappa inte har en aning om varför han behöver det. Speciellt när han inte ens använder den inbyggda streamingplattformen till mer än Roon. Det va jag som fick han att använda Wifi på den och i början körde han Ethernet. Jag undrar själv vad exakt man behöver denna processorkraft till.

   

   

  2 hours ago, Akkelis Audio said:

  Så det är inget skojeri vi lurat på någon utan en bättre streamer- och DAC lösning. Att ljudet nu med ny NAS är bättre kanske beror på att den nya NASen "låter" bättre än den gamla.  Vår erfarenhet i butiken är att det blir än bättre med apparater dedikerade för att rippa och lagra musik där Naim Uniti Core är det bästa vi testat. Björn (i butiken) har efter att ha upplevt skillnaden skrotat sin Synology NAS och börjat rippa om hela skivsamlingen i Uniti Core.


  Jag tror inte ni har som avsikt att lura någon men jag har själv jobbat som säljare och en väldigt viktigt del tycker jag är att kunden vet vad han har köpt och varför. Kunden ska kunna försvara ett köp när någon ifrågasätter det. 

  Sen kan jag inte ta "NASen "låter" bättre än den gamla" seriöst. Han märkte ingen skillnad (va jag vet) när vi kopplade bort den gamla och satte in den nya. Utan han märkte skillnaden när vi koppla bort Nucleusen och Aries G2 och körde Roon direkt på NASen mot Vegan. I början så körde han med wifi till Aries och i det scenariot spelar det ingen roll var du lagrar din musik på, finns det ingen fysik koppling mellan musik och ljudanläggning så är det tekniskt omöjligt att ljudet påverkas av vad det lagras på. 

  Nu kör vi dock med Ethernet eftersom Vegan inte har wifi och där kan jag köpa att en snurrande HDD kan skapa en analog störning som färdas igenom nätverkskabel in i DACen och sedan påverkar ljudet. Men detta borde i så fall gå att mäta med ett oscilloskop och en mikrofon i ett helt avskärmat rum för att eliminera påverkan från annat håll. I nästan alla andra branscher så görs liknande tests av företag så dom kan vissa att dom har den bästa produkten, men i denna branschen finns inget sådant, varför?

  Jag har själv rippat en del musik när jag fortfarande bode hemma och pappa fortfarande spelade från CD skivor. Då körde jag med EAC för att rippa musiken. Idag kör pappa med jriver tror jag och jag kan tänka mig att det inte producerar like perfekta ripps som EAC och en Naim Uniti Core skulle göra. Men är det en perfekt ripp så är det, platsen filen ligger på spelar ingen roll (så länge den inte är fysiskt kopplad till anläggningen). Björn had kunnat lägga rippsen på Synologyn och det hade med största säkerhet låtit precis likadant. 

  En sak jag dock stör mig på, du säger att du inte lurar någon och att en Aries G2 låter bättre när man bara kör den, så varför sålde ni en Nucleus till han också när han redan hade en dator som med en Aries G2 skulle va helt bortkopplad från anläggning. Känns lite som att ni gjort en dålig behovsanalys och sålde mer än vad kunden behövde. Jag förstår att pappa säkert va intresserad av en Nucleus men en bra säljare avråder också kunder från köp han inte behöver, tycker jag iaf.

 5. 5 hours ago, A/Wing. said:

  Dom är ihopkopplade med Auralic egna L-linkkabel.

  Det jag kan tänka mig är att det  är mindre komponenter inblandade och att det på det viset gör 

  att ljudet upplevs bättre men det är bara en gissning från en novis.


  Känns ju som att det inte borde vara någon skillnad alls, det är inte någon form av typ loudness eller volume control som är igång på Vegan men inte Aries som gör att volymen känns högre?

 6. 1 hour ago, CMB said:

  Så grön jag känner mig på detta men det är lärorikt att läsa och försöka förstå sig på detta. 

   

  Kan inte direkt säga att jag blir klokare på vad jag själv skall investera i

  Jag hjälper dig gärna, kasta iväg ett PM med vad du har för anläggning idag, hur den är uppbyggd och sedan vad du vill att en digital lösning ska tillföra. Gärna hur mycket pengar du tycker är rimligt att lägga, det kan kosta allt från några tusen och uppåt.

 7. 10 minutes ago, Hans-Tommy said:

  Hej

  jag har också en Vega G2, har hört vegan med Leo och skillnaden med är högst påtaglig , bör provas tycker jag. Har inte en Leo själv men skulle vilja ha en. Hur har du kopplat mellan router och Vega? Själv har jag 10 meter mellan enheterna, så jag satte en switch, aqvox SE, precis innan vegan och har en kort nätverkskabel, 1 m, (wireworld) mellan switch och Vega ,det blev en klar ljudförbättring också. Det får man väl knappt skriva att digitalkabeln påverkar ljudet, det är ju bara ettor och nollor!

   

  tommy


  Jag har alltid vart väldigt kritiskt till det du skriver att en digitalkabel kan påverka ljudet, för som du säger så är det bara ettor och nollor. En etta kan inte helt plötsligt bli en nolla, hade det hänt så hade det blivit helt fel och musiken hade antagligen inte spelats upp alls. MEN jag kan köpa att en analog störning kan färdas i den digitala kabeln och sedan påverka den analoga signalen som lämnar DACen.

 8. 1 minute ago, rikard said:

  Personligen hade jag inte valt att köra inofficiella installationspaket på NAS:en utan hållIt mig till Roon ROCK på en NUC, man vet aldrig vad som händer i framtiden med uppdateringar osv, men det är ju bara hur jag skulle göra.


  För tillfället är den inofficiella samma version som ligger på NUCen, sen går det som sagt att köra den officiella versionen om man verkligen vill det. Antingen kan du köra en virtual machine direkt på NASen med en linux distro lr windows. Sen installerar du bara Roon servern på den. Eller så kan du säkert bygga en docker container för det, precis börjar lära mig docker så vet inte riktigt hur man skulle göra i det scenariot. Sen så tror jag att den officiella linux versionen av Roon server funkar utan köra direkt på NASen med. 

 9. 12 minutes ago, rikard said:

  Allting går ju såklart, inte minst om man är beredd och intresserad av att mecka, en stor majoritet i hifi svängen är ju dock inte data hackers och har full sjå att bara använda klienten, och vissa vill bara att det ska vara smidigt och fungera utan strul. Frågan är kanske också hur man vill ha det? T.ex så spenderar vi en massa tid och kraft på att separera och eliminera alla störande delar i en anläggning, Nucleusen är t.ex fläktfri och tyst vilket man gärna eftersträvar i sammanhanget, där en NAS fylld med hårddiskar kanske är bland det mest brusiga man kan tänka sig, även om det bara ska streamas på håll så är en del ändå av åsikten att allting påverkar. Visst är Nucleus en fint inslagen NUC med en hög prislapp, men Roon har aldrig varit ute efter att sälja billiga servrar, det var en efterfrågan som de fyllde.


  Man behöver inte vara en data hacker :P jag tycker att folk överskattar hur svårt det är och jag vet av erfarenhet att tex min pappa bara direkt ringer mig istället för att först faktiskt läsa vad det står på skärmen och testa själv, han har dock blivit mycket bättre på detta men för några år sedan va det fan katastrof :P. Kan man engelska så är det bara att följa denna guiden https://kb.roonlabs.com/ROCK_Install_Guide till punkt och pricka och sedan har du en helt egen NUC med Roon på. 
  Sen så står ju NASen inte i närheten av själva anläggning så inte direkt så att du hör den, sen kan man ju fylla den med SSD diskar om man är sugen på att bränna pengar :P. Jag är personligen otroligt skeptiskt till att hårdiskarna skulle påverka ljudet märkbart, så länge du inte har den inkopplad på samma ström krets utan någon galvanisk isolering vill säga. Om det har en påverkan skulle jag nog säga att dom fält som mobiltelefoner och wifi skapar har större påverkan, skulle va kul att testa och bygga en faradays bur runt hela anläggningen och höra om det gör någon skillnad.

 10. 4 minutes ago, AlfaGTV said:

  Inte riktigt va? NASen har ju en Celeron 3455 medan Nucelus har en i3...

  Inte riktigt ne, glömde att i3 hade 4 trådar och 2 cores, fick för mig att den bara hade 2 cores och 2 trådar. Men det är ingen större skillnad, sen har jag aldrig riktigt fattar vad Roon gör som skulle göra att det behöver så mycket ram och CPU. 

 11. Just now, rikard said:

   

  Även om det går rent teknisk så skulle jag nog säga att den ändå är lite i klenaste laget.

   

  NUC8i7BEH, 8GB RAM, 128GB M.2 SSD är idag den officiella rekommendationen. SSD diskar är att föredra att ha Roons databas på för hastighetens skull.

   

  Sen finns det inga officiella Roon distributioner för NAS:ar, det finns inofficiella paket som folk har portat eller fixat till så det funkar, men oftast kommer det med en del strul.

   

  Men visst, om allt bara handlar om att spara pengar så varför inte, men det är sällan prio ett i den här hobbyn... :)

   

  Pappa har dock denna https://www.akkelisaudio.com/mediaspelare/ovriga-marken/roon-labs-nucleus-1.html så den är långsammare än NASen är.
  Jag la in Roon server på NASen och tvingade pappa att byta till den och Vegan för kvällen. För tillfället håller den på att analysera biblioteket och CPUn ligger på 10-20% och ram 26%. NASen har också plats för två M.2 NVME drives om man skulle vilja kasta in den men en i7 och 8Gb ram som rekommendation känns helt överdrivet och jag skulle gissa att det bara är för att sälja en bättre och dyrare Nucleus till folk som inte vet vad dom köper.

  Nu har jag inte testat detta men Synology kör egen linux distro så det borde gå att installera Roons officiella linux distro direkt på NASen men det är så klart lite mer pill än att bara dra in .spk filen som finns för NASen.

 12. 12 hours ago, calm said:

  Skönt @A/Wing. att ditt datastrul tycks ha löst sig! :thumbsup::)

  Detta är kanske en av de främsta anledningarna till att jag tills alldeles nyligen har avstått från att ens försöka att jobba med streamingtjänster. @AlfaGTV:s beskrivning om hur man kan lösa detta datamässiga problem, får mig att tvivla på min egen förmåga att fatta något som helst vad gäller data, men är förmodligen helt begripligt för den som är född med digital modersmjölk. Men jag kommer aldrig dit i min livstid tyvärr utan skulle bli helt frustrerad i motsvarande situation. Min valda teknik fungerar dock felfritt sedan i somras. En annan orsak är nog att jag i grunden är en "analog" person och föredrar den ljudbilden. Men jag har hört digitalteknik framför allt DSD med högre upplösningsgrader som ligger mycket nära och till och med inte går att skilja från den rent analoga framställningen. Om den nu ens finns? Eftersom dagens inspelningstekniker i regel alltid innehåller något digitalt steg. 

  Men eftersom jag vet att @A/Wing.haft både vinyl och bandare som jag lyssnat på och att han har ett gott öra så är jag övertygad att det låter utmärkt även med den nya signalkällan, rubriken på tråden är ju inte ändrad.:tongue::) Grattis!:thumbsup:

   

  Calm

  Har nämnt detta innan men jag hjälper gärna till med att bygga och installera Roon på en NUC, Dator eller en NAS. Vad exakt som skulle passa dig bäst är lite svårt att säga utan att veta vad du har för anläggning idag men om du är sugen på att köra igång är det bara att säga till, jag tar en liten summa för att bygga och installera sakerna men support på distans kan jag göra grattis för jag tror du löser det själv när du väl har kommit igång :)

 13. 40 minutes ago, rikard said:

   

  Den stora anledningen till att man använder en NUC (Nucleus) istället för en NAS som Roon Server är väl framförallt för prestandan, de flesta NAS:ar är inte tillräckligt kraftfulla eller har tillräckligt med minne och användarupplevelsen skulle drabbas, om än kanske inte så mycket ljudmässigt. Roon håller på med rätt mycket grejer i bakgrunden. Vill man spara pengar och är "någorlunda" händig med datorer så kan man ju dock bygga ihop en egen NUC för ca 4-5k istället för att köpa en Nucleus. Men den sistnämnda är ju en en väldigt trevligt, snygg och grymt snitsigt paketerad lyxig Roon lösning, och ibland är inte pengarna allt, ibland är det skönt att bara bli bortskämd också och veta att allt bara funkar out of the box.


  Pappa har denna https://www.inet.se/produkt/4300616/synology-ds918 så den är tillräckligt kraftfull för att köra Roon server och lite till.
  Har man Auralics Vega G2 och den NASen tycker jag en Nucleus och en Aries G2 känns överflödigt, jag vet inte riktigt vad Aries ens gör i en sådan setup, känns som en otroligt dyr Wifi antenn :P. 

   

 14. 20 hours ago, bigblue said:

  Auralic Aries G2 låter ju helt ljuvligt hos @A/Wing. När allt rullar på är det en fröjd att bläddra bland favoriterna och kasta sig hej vilt mellan olika artister på nolltid. Men, att man på en streamer från 2019 (som kostar nästan 50 tkr) inte bara kan koppla in en hårddisk njuta av musiken som finns där. Det känns lite.... ofärdigt. Och ovärdigt. Vi som inte har samma finurlighet och kunskap på datorsidan blir lämnade på avbytarbänken. Jag tror och hoppas dock att den snabba utvecklingen vi sett hittills, håller i sig och gör att inte bara ljudet utan också gränssnitten blir ännu bättre. 


  Nu har jag inte testat pappas saker själv men problemet med USB disken va att den inte hade någon egen strömförsörjning och bara USB3 kan levererar tillräckligt med ström för att den ska funka. Men man kan ju helt klart tycka att den borde ha stöd för det med tanke på vad den kostar.
  Personligen tycker jag att pappa borde ta bort Nucleusen och Aries G2an och bara köra Roon servern på NASen och sedan streama till Vegan. Den lösningen hade vart 70 tkr billigare och antagligen låtit exakt likadant.

 15. 1 minute ago, AlfaGTV said:

  Absolut ingen osämja för egen del, jag gillar att diskutera och är lite obstinat! :smash:  Men jag hoppas att du ser att din input är uppskattad, sund och kanske en ögonöppnare! :)

   


  Skönt att höra, jag vet bara att jag kan ha tendenser att bli lite hetsig när jag diskuterar saker :P @A/Wing. vet nog vad jag pratar om :D

 16. 3 minutes ago, calm said:

  Instämmer!

  Ja för den som är född i fel generation dvs inte född med IT i modersmjölken så kan det som känns självklart för en del, vara förenat med oöverstigligt hinder att genomföra för någon annan. Det gäller egentligen allt som kan tillverkas amatörmässigt, att arbetskostnaden ofta är den största kostnaden i sammanhanget, medan andra insatsvaror är bara en bråkdel av priset. Det gäller tillverkning av kläder. möbler, mat, byggnation av hus och inte minst elektronik. Jag tror att man lätt underskattar den egna arbetsinsatsens pris. Även om det mesta är robottillverkat.

  Själv skulle jag nog aldrig ge mig på att bygga en NUC eller någon annan datamässig applikation. Sedan fixar jag gärna annat som kablar och nätaggregat och fixar analoga källor etc...

   

  Calm


  Som sagt så behöver du inte bygga den själv, Inet gör det åt dig och installerar Roon OS för 599kr/h och det tar max 2 timmar att utföra. Det är inte det att jag inte tycker att Roon ska ha betalt för arbetet men jag tycker att 6000kr/h är lite saftigt.

 17. 34 minutes ago, octavia rs said:

   

  Jag lägger ingen större vikt för egen del i vad en Nucleus kostar men Roon säljer ju inte direkt till kund. Roon säljer till generalagenten i Sverige som sen i sin tur säljer till butikerna som sen säljer till kund. Går det igenom hela kedjan så är påslaget när tillverkaren, agenten och butiken ska tjäna pengar inte större än vad det är på hifi i allmänhet skulle jag tro.

   

  Om detta sen är rätt eller fel de har diskuterats mycket på Roons forum där även deras VD beskrivit hela kedjan rätt ingående hur de säljer osv.

   


  Det är väl så det funkar med nästan alla produkter i Sverige, intel säljer ju inte direkt till kund.

   

   

  3 minutes ago, AlfaGTV said:

   

  Det tycker inte jag, Roon har aldrig hymlat med att det är betydligt mindre kostsamt att bygga sig en egen NUC/ROCK och tillhandahåller all upptänklig info om hur man gör och vad som krävs för att erhålla officiell support. Men de har vunnit en helt ny kundkrets på att erbjuda Nucleus, som konkurrerar med Aurender, Innuos, CAD och vad de kan heta. Dessutom innefattar detta en hel supportorganisation i from av retailers etc som tillhandahåller direkt support, som @octavia rs är inne på.

   

  Och min mamma skulle i princip kunna köpa denna, koppla in den och få funktion! :) Hon skulle däremot ha bekymmer med att köpa komponenterna som krävs för att bygga själv och än värre, pyssla med mjukvaran... :D

   

  Know-How kostar...


  Informationen har inte nått fram till min pappa i vilket fall som helst, det känns iaf inte som han vet vad han har betalat för, han har tex sagt till mig att det ingår en livstid roon license.

  Om hon hade köpt det på Inet hade dom hjälpt henne med att installera både hårdvara och mjukvara till en bråkdel av priset.

  Men vi släpper det, jag vill inte ska osämja i tråden, men det känns bara som någon blåst min far på 12k.

 18. 42 minutes ago, AlfaGTV said:

   

  Njae, det är ju faktiskt en paketerad lösning, supporterad och väl fungerande för den som inte själv knåpar ihop en NUC med minne, disk o operativsystem. Dessutom fläktlös och snygg!  (Roon licensen ingår inte)

   

  För dig, eller mig, @octavia rs, @Taxmannen med flera är det inte nåt konstigt med att bygga en egen ROCK-server, men alla har ju inte den know how eller support som krävs inom detta speciella område. Jag kan hålla med om att det är lite häftigt prissatt, men i förhållande till andra musikservrar på marknaden är det ju rena rean! ;)

   


  Ingår det inte en Roon license så är den helt sinnessjukt prissatt. 
  https://www.inet.se/kundvagn/visa/12462309forum-divider.png12462309

  Det är vad hårdvaran kostar, att dom tar över 12 000kr för att sätta ihop allt och installera ett OS är helt sinnessjukt. Inet tar 599kr/h för att hjälpa dig med att byta chassi, sätta in ram och sdd samt installera ett nytt OS. Det tar max 2-3 timmar att göra det. Support får du ändå genom Roon när du betalar för deras license.

  Jag tycker det är en ren bluff till produkt som profiterar sig på människor som inte vet bättre.

 19. 27 minutes ago, octavia rs said:

   

  HD Plex har en linjär nätdel med ATX koppling för alla de spänningar som en dator behöver men de är ju lite sent nu :)

   

  https://www.hdplex.com/hdplex-fanless-400w-atx-linear-power-supply-with-modular-atx-output.html

   

  Vad jag förstår så har du ju kompetens "in-house" så att säga att bygga en NUC med ROCK och slänga in delarna i ett fläktlöst chassi var det inget alternativ du kollade på?

   

   


  Jag har en tendens är vara överdrivet negativ till många av pappas idéer så jag tror inte han alltid lyssnar på mina råd. 
  Men jo vi har tittat på det, vid tillfället hade han inte Auralicen utan körde enbart men en dator som jag byggt åt honom som va kopplad direkt till hans DAC. Anledningen till att jag va emot en NUC va för att jag tyckte det va helt onödigt, datorn va redan helt passivt kyld och även underclockad till en stabil frekvens med alla former av vilolägen och turbo avstängt. Pappa fick låna hem en Nucleus för att testa men det visade sig att Roon OS inte hade stöd för den DACen han hade och det fanns inga drivrutiner till Linux. Ibland känner jag att Pappa är lite som jag när det gäller min Dator, jag vill ändra och pilla med saker när jag egentligen har det helt perfekt och har nästan alla prylar man kan köpa. Men samtidigt så är det ju kul att hålla på med det så det känns rimligt att lägga 4000kr på fläktar :P.

  Jag tyckte även det va onödigt att köpa Auralicen mest pga hur dyr den är och vad man får för dom pengarna. Allt den kan göra funktionsmässigt går att göra på en dator. Jag har dock förståelse för att det är enklare att använda den än en dator och att den är mycket mer välbyggd för att inte skapa störningar i resten av systemet. Nu i efterhand tycker jag nog ändå att den kanske är värd pengarna av dom två anledningarna men jag lyssnar inte direkt mycket på pappas anläggning så jag kan inte riktigt uttala mig om det.

  Efter han köpte Auralicen så fick datorn som va passivt kyld bli en Roon Core istället vilket också betydde att den låg på ett helt separat elnät så den ända kopplingen mellan anläggningen och den datorn har varit en cat6 kabel. Det va runt här pappa började snacka om linjära nätaggregat till hans switch, router, NAS och dator. Jag va återigen rätt skeptiskt till detta och sa att det va onödigt och inte skulle göra någon skillnad. Jag tyckte att om han körde på wifi så skulle det ju helt koppla bort länken mellan den datorn och hifi anläggningen. En digital signal kan inte ändras, en nolla kommer alltid vara en nolla. Så i mina ögon spelar det ingen roll att en dator har ren ström och ett linjärt nätaggregat när den inte är en del av system. Och även med en nätverkskabel har jag svårt att se att störningar i datorn skulle skickas med i 100m cat6 kabel, genom switchar, routrar och sen innan den går in in Auralicen går igenom en produkt som är gjord för att ta bort all störning. För mig är det lite som att man skulle kunna få bättre ljud på Tidal om dom bytte till linjära nätaggregat på deras servrar.

       

 20. 33 minutes ago, A/Wing. said:

  Och nu i fredags var jag och köpte en nucleus hos Akkelis och kopplade upp på nätverket  vilket genererade ytterligare lite mer välljud

  fast kanske inte så stor förbättring som jag hade hoppats på.

  Varför jag köpte en NUC var att jag ville få bort den sista switchade nätdelen som min gamla dator hade och jag visste inte hur jag skulle göra med

  den elektriska kopplingen inuti datorn dom olika delarna  drar ju olika mycket ström och hur gör jag då med en linjär nätdel.

   

  495963798_DSC_08151.thumb.JPG.78ff636352d932aa530ee98c61dd90ce.JPG


  Detta gjorde mig orimligt förbannad, du vet redan va jag tycker om detta men jag kan inte rekommendera någon att köpa denna produkt då det ända dom ändrat är chassit och slängt med lifetime roon license. Sakerna i den kostar runt 4000kr så man betalar 14 000kr för roon och ett chassi.

×
×
 • Create New...