Jump to content

J/Wing

Medlem
 • Posts

  40
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by J/Wing

 1. På grund av vikande och andra intressen har jag beslutat att sälja min stereoanläggning.Det här är en tanke som har hängt med ett tag nu men som mognat mer o mer och nu känns det riktigt att göra det ja jag vet att jag har velat om det förut men nu är det definitivt. Vi börjar med högtalarna så är det ett par Peak Consult på den tiden deras top of the line Dragonen fullregister högtalare som har en känslighet på 94 db med uppdaterade basar som är mer responssnabba en dom gamla.Har haft dom i cirka 10 år och njutit av den storskaliga och välspelande ljudbild dom målar upp så det är med blandade känslorjag säljer dom. Det här är en stor högtalare på 225 kg som kräver ett lite större rum för att komma till sin rätta så cirka 35 till 40 kvadratmeterbör det nog minst va. Högtalarna kommer från Danmark och som dom flesta vet så kan Danskarna bygga högtalare.Nypris på dessa var 850,000 tänkt pris 299,000 sek. Säljer även förstärkeriet som består av APS Tube technique Air Art 60 monoblock och Air Art preamp.Monoblocken levererar 30W i triodläge och 60W i ultralinjär fungerar väldigt bra ihop med mina högtalare DragonFörstärkeriet är 1 år gamla och nypris på monoblocken var 99500 och försteget 69500 sek.Tänkt pris på blocken får bli 65000 försteget 40000 sek. Så har jag även streamingdelen till salu som består av Auralic Aries G2 och Auralic Vega G2 dom här är också ungefär 1 år gamlaNypris på Aries G2 var 43750 och Vega G2 67490 sek.Så mitt pris blir 27000 för Aries och 50000 sek.för Vega. Har även passiv strömrenare (nätlist 6 utag) från Purist som är en riktigt lyckad konstruktion som tar bort störningar som varjekomponent i anläggningen skapar som genererar ett behagligt lugn och svärta i ljudet påverkar inte det minsta dynamikeni ljudet så allt presenteras med full dynamik.Nypris 70000 mitt pris 35000 sek. Har även ett antal kablar av olika sort från Purist Audio som är till salu men återkommer om dom gällande märkeApparatfötter finns ett gäng också av olika märken återkommer även om dom.Sen ska hela vardagsrummet monteras ned när det gäller aukustikdelen är det någon som är intresserad av det så kan detsäljas billigt.Kan skicka bilder på dom olika objekten vid intresseSäljer helst hela anläggningen men förstår att det blir svårt men skulle det funka så blir priset väldigt rabatterat.
 2. Aries G2 har plats för en hårddisk så kan vara värt att testa med en ssd i den. Det bästa hade nog vart om man helt kan koppla bort wifi och internet från systemet, tyvärr tappar man ju tidal då.
 3. Jag har ju faktiskt en ipad som pappa skulle kunna låna kom jag på @A/Wing.
 4. Jag köper allt detta och men jag tycker ni kan göra ett bättre jobb med att faktiskt berätta för kunden vad exakt "mer processorkraft" och "större systemminne" innebär, för det känns som att min pappa inte har en aning om varför han behöver det. Speciellt när han inte ens använder den inbyggda streamingplattformen till mer än Roon. Det va jag som fick han att använda Wifi på den och i början körde han Ethernet. Jag undrar själv vad exakt man behöver denna processorkraft till. Jag tror inte ni har som avsikt att lura någon men jag har själv jobbat som säljare och en väldigt viktigt del tycker jag är att kunden vet vad han har köpt och varför. Kunden ska kunna försvara ett köp när någon ifrågasätter det. Sen kan jag inte ta "NASen "låter" bättre än den gamla" seriöst. Han märkte ingen skillnad (va jag vet) när vi kopplade bort den gamla och satte in den nya. Utan han märkte skillnaden när vi koppla bort Nucleusen och Aries G2 och körde Roon direkt på NASen mot Vegan. I början så körde han med wifi till Aries och i det scenariot spelar det ingen roll var du lagrar din musik på, finns det ingen fysik koppling mellan musik och ljudanläggning så är det tekniskt omöjligt att ljudet påverkas av vad det lagras på. Nu kör vi dock med Ethernet eftersom Vegan inte har wifi och där kan jag köpa att en snurrande HDD kan skapa en analog störning som färdas igenom nätverkskabel in i DACen och sedan påverkar ljudet. Men detta borde i så fall gå att mäta med ett oscilloskop och en mikrofon i ett helt avskärmat rum för att eliminera påverkan från annat håll. I nästan alla andra branscher så görs liknande tests av företag så dom kan vissa att dom har den bästa produkten, men i denna branschen finns inget sådant, varför? Jag har själv rippat en del musik när jag fortfarande bode hemma och pappa fortfarande spelade från CD skivor. Då körde jag med EAC för att rippa musiken. Idag kör pappa med jriver tror jag och jag kan tänka mig att det inte producerar like perfekta ripps som EAC och en Naim Uniti Core skulle göra. Men är det en perfekt ripp så är det, platsen filen ligger på spelar ingen roll (så länge den inte är fysiskt kopplad till anläggningen). Björn had kunnat lägga rippsen på Synologyn och det hade med största säkerhet låtit precis likadant. En sak jag dock stör mig på, du säger att du inte lurar någon och att en Aries G2 låter bättre när man bara kör den, så varför sålde ni en Nucleus till han också när han redan hade en dator som med en Aries G2 skulle va helt bortkopplad från anläggning. Känns lite som att ni gjort en dålig behovsanalys och sålde mer än vad kunden behövde. Jag förstår att pappa säkert va intresserad av en Nucleus men en bra säljare avråder också kunder från köp han inte behöver, tycker jag iaf.
 5. Känns ju som att det inte borde vara någon skillnad alls, det är inte någon form av typ loudness eller volume control som är igång på Vegan men inte Aries som gör att volymen känns högre?
 6. Jag hjälper dig gärna, kasta iväg ett PM med vad du har för anläggning idag, hur den är uppbyggd och sedan vad du vill att en digital lösning ska tillföra. Gärna hur mycket pengar du tycker är rimligt att lägga, det kan kosta allt från några tusen och uppåt.
 7. Jag har alltid vart väldigt kritiskt till det du skriver att en digitalkabel kan påverka ljudet, för som du säger så är det bara ettor och nollor. En etta kan inte helt plötsligt bli en nolla, hade det hänt så hade det blivit helt fel och musiken hade antagligen inte spelats upp alls. MEN jag kan köpa att en analog störning kan färdas i den digitala kabeln och sedan påverka den analoga signalen som lämnar DACen.
 8. För tillfället är den inofficiella samma version som ligger på NUCen, sen går det som sagt att köra den officiella versionen om man verkligen vill det. Antingen kan du köra en virtual machine direkt på NASen med en linux distro lr windows. Sen installerar du bara Roon servern på den. Eller så kan du säkert bygga en docker container för det, precis börjar lära mig docker så vet inte riktigt hur man skulle göra i det scenariot. Sen så tror jag att den officiella linux versionen av Roon server funkar utan köra direkt på NASen med.
 9. Man behöver inte vara en data hacker :P jag tycker att folk överskattar hur svårt det är och jag vet av erfarenhet att tex min pappa bara direkt ringer mig istället för att först faktiskt läsa vad det står på skärmen och testa själv, han har dock blivit mycket bättre på detta men för några år sedan va det fan katastrof :P. Kan man engelska så är det bara att följa denna guiden https://kb.roonlabs.com/ROCK_Install_Guide till punkt och pricka och sedan har du en helt egen NUC med Roon på. Sen så står ju NASen inte i närheten av själva anläggning så inte direkt så att du hör den, sen kan man ju fylla den med SSD diskar om man är sugen på att bränna pengar :P. Jag är personligen otroligt skeptiskt till att hårdiskarna skulle påverka ljudet märkbart, så länge du inte har den inkopplad på samma ström krets utan någon galvanisk isolering vill säga. Om det har en påverkan skulle jag nog säga att dom fält som mobiltelefoner och wifi skapar har större påverkan, skulle va kul att testa och bygga en faradays bur runt hela anläggningen och höra om det gör någon skillnad.
 10. Inte riktigt ne, glömde att i3 hade 4 trådar och 2 cores, fick för mig att den bara hade 2 cores och 2 trådar. Men det är ingen större skillnad, sen har jag aldrig riktigt fattar vad Roon gör som skulle göra att det behöver så mycket ram och CPU.
 11. Pappa har dock denna https://www.akkelisaudio.com/mediaspelare/ovriga-marken/roon-labs-nucleus-1.html så den är långsammare än NASen är. Jag la in Roon server på NASen och tvingade pappa att byta till den och Vegan för kvällen. För tillfället håller den på att analysera biblioteket och CPUn ligger på 10-20% och ram 26%. NASen har också plats för två M.2 NVME drives om man skulle vilja kasta in den men en i7 och 8Gb ram som rekommendation känns helt överdrivet och jag skulle gissa att det bara är för att sälja en bättre och dyrare Nucleus till folk som inte vet vad dom köper. Nu har jag inte testat detta men Synology kör egen linux distro så det borde gå att installera Roons officiella linux distro direkt på NASen men det är så klart lite mer pill än att bara dra in .spk filen som finns för NASen.
 12. Har nämnt detta innan men jag hjälper gärna till med att bygga och installera Roon på en NUC, Dator eller en NAS. Vad exakt som skulle passa dig bäst är lite svårt att säga utan att veta vad du har för anläggning idag men om du är sugen på att köra igång är det bara att säga till, jag tar en liten summa för att bygga och installera sakerna men support på distans kan jag göra grattis för jag tror du löser det själv när du väl har kommit igång
 13. Pappa har denna https://www.inet.se/produkt/4300616/synology-ds918 så den är tillräckligt kraftfull för att köra Roon server och lite till. Har man Auralics Vega G2 och den NASen tycker jag en Nucleus och en Aries G2 känns överflödigt, jag vet inte riktigt vad Aries ens gör i en sådan setup, känns som en otroligt dyr Wifi antenn :P.
 14. Nu har jag inte testat pappas saker själv men problemet med USB disken va att den inte hade någon egen strömförsörjning och bara USB3 kan levererar tillräckligt med ström för att den ska funka. Men man kan ju helt klart tycka att den borde ha stöd för det med tanke på vad den kostar. Personligen tycker jag att pappa borde ta bort Nucleusen och Aries G2an och bara köra Roon servern på NASen och sedan streama till Vegan. Den lösningen hade vart 70 tkr billigare och antagligen låtit exakt likadant.
 15. @bfjohansson @juha Jag hjälper er mer än gärna att få till en smidig digital lösning som passar er.
 16. Kanske något för dig @CMB Fast kanske är billigare med ett besök hos optikern som du sa.
 17. Helt gått ner mig i In Flames senaste och får inte nog av just denna låten
 18. Skönt att höra, jag vet bara att jag kan ha tendenser att bli lite hetsig när jag diskuterar saker :P @A/Wing. vet nog vad jag pratar om
 19. Som sagt så behöver du inte bygga den själv, Inet gör det åt dig och installerar Roon OS för 599kr/h och det tar max 2 timmar att utföra. Det är inte det att jag inte tycker att Roon ska ha betalt för arbetet men jag tycker att 6000kr/h är lite saftigt.
 20. Det är väl så det funkar med nästan alla produkter i Sverige, intel säljer ju inte direkt till kund. Informationen har inte nått fram till min pappa i vilket fall som helst, det känns iaf inte som han vet vad han har betalat för, han har tex sagt till mig att det ingår en livstid roon license. Om hon hade köpt det på Inet hade dom hjälpt henne med att installera både hårdvara och mjukvara till en bråkdel av priset. Men vi släpper det, jag vill inte ska osämja i tråden, men det känns bara som någon blåst min far på 12k.
 21. Ingår det inte en Roon license så är den helt sinnessjukt prissatt. https://www.inet.se/kundvagn/visa/12462309 Det är vad hårdvaran kostar, att dom tar över 12 000kr för att sätta ihop allt och installera ett OS är helt sinnessjukt. Inet tar 599kr/h för att hjälpa dig med att byta chassi, sätta in ram och sdd samt installera ett nytt OS. Det tar max 2-3 timmar att göra det. Support får du ändå genom Roon när du betalar för deras license. Jag tycker det är en ren bluff till produkt som profiterar sig på människor som inte vet bättre.
 22. Jag har en tendens är vara överdrivet negativ till många av pappas idéer så jag tror inte han alltid lyssnar på mina råd. Men jo vi har tittat på det, vid tillfället hade han inte Auralicen utan körde enbart men en dator som jag byggt åt honom som va kopplad direkt till hans DAC. Anledningen till att jag va emot en NUC va för att jag tyckte det va helt onödigt, datorn va redan helt passivt kyld och även underclockad till en stabil frekvens med alla former av vilolägen och turbo avstängt. Pappa fick låna hem en Nucleus för att testa men det visade sig att Roon OS inte hade stöd för den DACen han hade och det fanns inga drivrutiner till Linux. Ibland känner jag att Pappa är lite som jag när det gäller min Dator, jag vill ändra och pilla med saker när jag egentligen har det helt perfekt och har nästan alla prylar man kan köpa. Men samtidigt så är det ju kul att hålla på med det så det känns rimligt att lägga 4000kr på fläktar :P. Jag tyckte även det va onödigt att köpa Auralicen mest pga hur dyr den är och vad man får för dom pengarna. Allt den kan göra funktionsmässigt går att göra på en dator. Jag har dock förståelse för att det är enklare att använda den än en dator och att den är mycket mer välbyggd för att inte skapa störningar i resten av systemet. Nu i efterhand tycker jag nog ändå att den kanske är värd pengarna av dom två anledningarna men jag lyssnar inte direkt mycket på pappas anläggning så jag kan inte riktigt uttala mig om det. Efter han köpte Auralicen så fick datorn som va passivt kyld bli en Roon Core istället vilket också betydde att den låg på ett helt separat elnät så den ända kopplingen mellan anläggningen och den datorn har varit en cat6 kabel. Det va runt här pappa började snacka om linjära nätaggregat till hans switch, router, NAS och dator. Jag va återigen rätt skeptiskt till detta och sa att det va onödigt och inte skulle göra någon skillnad. Jag tyckte att om han körde på wifi så skulle det ju helt koppla bort länken mellan den datorn och hifi anläggningen. En digital signal kan inte ändras, en nolla kommer alltid vara en nolla. Så i mina ögon spelar det ingen roll att en dator har ren ström och ett linjärt nätaggregat när den inte är en del av system. Och även med en nätverkskabel har jag svårt att se att störningar i datorn skulle skickas med i 100m cat6 kabel, genom switchar, routrar och sen innan den går in in Auralicen går igenom en produkt som är gjord för att ta bort all störning. För mig är det lite som att man skulle kunna få bättre ljud på Tidal om dom bytte till linjära nätaggregat på deras servrar.
 23. Detta gjorde mig orimligt förbannad, du vet redan va jag tycker om detta men jag kan inte rekommendera någon att köpa denna produkt då det ända dom ändrat är chassit och slängt med lifetime roon license. Sakerna i den kostar runt 4000kr så man betalar 14 000kr för roon och ett chassi.
×
×
 • Create New...