J/Wing

Medlem
 • Content Count

  25
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

J/Wing last won the day on April 27

J/Wing had the most liked content!

Recent Profile Visitors

637 profile views
 1. J/Wing

  Äntligen supernöjd med ljudet.

  @bfjohansson @juha Jag hjälper er mer än gärna att få till en smidig digital lösning som passar er.
 2. J/Wing

  Äntligen supernöjd med ljudet.

  Kanske något för dig @CMB Fast kanske är billigare med ett besök hos optikern som du sa.
 3. J/Wing

  Vad lyssnar du på just nu?

  Helt gått ner mig i In Flames senaste och får inte nog av just denna låten
 4. J/Wing

  Äntligen supernöjd med ljudet.

  Den ligger med i listan
 5. J/Wing

  Äntligen supernöjd med ljudet.

  Skönt att höra, jag vet bara att jag kan ha tendenser att bli lite hetsig när jag diskuterar saker :P @A/Wing. vet nog vad jag pratar om
 6. J/Wing

  Äntligen supernöjd med ljudet.

  Som sagt så behöver du inte bygga den själv, Inet gör det åt dig och installerar Roon OS för 599kr/h och det tar max 2 timmar att utföra. Det är inte det att jag inte tycker att Roon ska ha betalt för arbetet men jag tycker att 6000kr/h är lite saftigt.
 7. J/Wing

  Äntligen supernöjd med ljudet.

  Det är väl så det funkar med nästan alla produkter i Sverige, intel säljer ju inte direkt till kund. Informationen har inte nått fram till min pappa i vilket fall som helst, det känns iaf inte som han vet vad han har betalat för, han har tex sagt till mig att det ingår en livstid roon license. Om hon hade köpt det på Inet hade dom hjälpt henne med att installera både hårdvara och mjukvara till en bråkdel av priset. Men vi släpper det, jag vill inte ska osämja i tråden, men det känns bara som någon blåst min far på 12k.
 8. J/Wing

  Äntligen supernöjd med ljudet.

  Ingår det inte en Roon license så är den helt sinnessjukt prissatt. https://www.inet.se/kundvagn/visa/12462309 Det är vad hårdvaran kostar, att dom tar över 12 000kr för att sätta ihop allt och installera ett OS är helt sinnessjukt. Inet tar 599kr/h för att hjälpa dig med att byta chassi, sätta in ram och sdd samt installera ett nytt OS. Det tar max 2-3 timmar att göra det. Support får du ändå genom Roon när du betalar för deras license. Jag tycker det är en ren bluff till produkt som profiterar sig på människor som inte vet bättre.
 9. J/Wing

  Äntligen supernöjd med ljudet.

  Jag har en tendens är vara överdrivet negativ till många av pappas idéer så jag tror inte han alltid lyssnar på mina råd. Men jo vi har tittat på det, vid tillfället hade han inte Auralicen utan körde enbart men en dator som jag byggt åt honom som va kopplad direkt till hans DAC. Anledningen till att jag va emot en NUC va för att jag tyckte det va helt onödigt, datorn va redan helt passivt kyld och även underclockad till en stabil frekvens med alla former av vilolägen och turbo avstängt. Pappa fick låna hem en Nucleus för att testa men det visade sig att Roon OS inte hade stöd för den DACen han hade och det fanns inga drivrutiner till Linux. Ibland känner jag att Pappa är lite som jag när det gäller min Dator, jag vill ändra och pilla med saker när jag egentligen har det helt perfekt och har nästan alla prylar man kan köpa. Men samtidigt så är det ju kul att hålla på med det så det känns rimligt att lägga 4000kr på fläktar :P. Jag tyckte även det va onödigt att köpa Auralicen mest pga hur dyr den är och vad man får för dom pengarna. Allt den kan göra funktionsmässigt går att göra på en dator. Jag har dock förståelse för att det är enklare att använda den än en dator och att den är mycket mer välbyggd för att inte skapa störningar i resten av systemet. Nu i efterhand tycker jag nog ändå att den kanske är värd pengarna av dom två anledningarna men jag lyssnar inte direkt mycket på pappas anläggning så jag kan inte riktigt uttala mig om det. Efter han köpte Auralicen så fick datorn som va passivt kyld bli en Roon Core istället vilket också betydde att den låg på ett helt separat elnät så den ända kopplingen mellan anläggningen och den datorn har varit en cat6 kabel. Det va runt här pappa började snacka om linjära nätaggregat till hans switch, router, NAS och dator. Jag va återigen rätt skeptiskt till detta och sa att det va onödigt och inte skulle göra någon skillnad. Jag tyckte att om han körde på wifi så skulle det ju helt koppla bort länken mellan den datorn och hifi anläggningen. En digital signal kan inte ändras, en nolla kommer alltid vara en nolla. Så i mina ögon spelar det ingen roll att en dator har ren ström och ett linjärt nätaggregat när den inte är en del av system. Och även med en nätverkskabel har jag svårt att se att störningar i datorn skulle skickas med i 100m cat6 kabel, genom switchar, routrar och sen innan den går in in Auralicen går igenom en produkt som är gjord för att ta bort all störning. För mig är det lite som att man skulle kunna få bättre ljud på Tidal om dom bytte till linjära nätaggregat på deras servrar.
 10. J/Wing

  Äntligen supernöjd med ljudet.

  Detta gjorde mig orimligt förbannad, du vet redan va jag tycker om detta men jag kan inte rekommendera någon att köpa denna produkt då det ända dom ändrat är chassit och slängt med lifetime roon license. Sakerna i den kostar runt 4000kr så man betalar 14 000kr för roon och ett chassi.
 11. J/Wing

  Äntligen supernöjd med ljudet.

  Just den routern (edgerouter X) stöder bara POE pass-through genom port 0 till port 4. Men det betyder att själva POE injector driver både routern och APn så du behöver bara en strömkälla. Man bör dock passa sig med just denna produkt för kopplar du in en dator tex på port 4 med POE igång kommer det hända grejer med datorn :P. Dyrare routrar med stöd för full POE känner dock av om produkten som är inkopplad stöder POE innan den sätter på det. Jag tror inte heller det spelar någon roll om man kör kabel eller trådlöst. Pappa säger dock att han hörde skillnad ( jag är skeptisk :P ) men han säger att det lät bättre med kabel och jag hade trott att det skulle vara tvärtom med tanke på att hifi anläggningen inte har någon fysik kontakt med andra apparater i huset. Men om det skulle stämma att kabel faktiskt låter bättre så måste ju det innebära att det trådlösa skapar någon from av störning men då borde det ju göra det hela tiden. Funderar på att om man skulle ta och testa att bygga en faraday bur runt hela anläggningen :P
 12. J/Wing

  Äntligen supernöjd med ljudet.

  Fiber mottagaren här 5 portar så jag skulle vilja koppla det så här.
 13. J/Wing

  Äntligen supernöjd med ljudet.

  Huset är rätt stort så det krävs två för att täcka hela, och ja dom ligger i en mesh. Nu när jag tittar på det så inser jag dock att jag ritade lite fel :P får ta och skylla på vinet. Uppdaterade bilden
 14. J/Wing

  Äntligen supernöjd med ljudet.

  Gjorde ett kopplings schema över Awings nätverk
 15. J/Wing

  Äntligen supernöjd med ljudet.

  Hej, A/wings son här. Det jag har gjort är att sänka clockfrekvensen på CPUn från 3.3ghz till 1.6Hhz. Detta gör så att datorn drar mycket mindre ström. Jag gick från runt 0.985v på vcore till 0.8v. Jag hade kunnat gå lägre men moderkortet vi kör på tillåter inte lägre. För det mesta så är moderkort gjorda för att höja frekvensen på CPUn och inte tvärtom. Jag stängde också av alla former av strömsparlägen och turboboost som finns i moderkortet. Detta förhindrar CPUn att gå in i viloläge och att sänka/höja Hz och vcore ( volten på CPU). Så nu körs den i samma frekvens och volt hela tiden istället för att det varierar. Process Lasso verkar vara (kollade inte så noga) en form av utökad task manager som redan finns i Windows (ctr+alt+del). I task manager kan du ställa in prioritering och vilka kärnor du vill att programmet körs på. Det ända Process Lasso gör är att gör detta automatiskt. Men programmet är mer utformat för äldre datorer som du vill kunna spela på. Att spela upp musik tar nästan ingen kraft alls från datorn så jag tror inte Process Lasso gör någon som helst skillnad.