Jump to content

J/Wing

Medlem
 • Content Count

  39
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

J/Wing last won the day on April 27 2019

J/Wing had the most liked content!

Recent Profile Visitors

767 profile views
 1. Aries G2 har plats för en hårddisk så kan vara värt att testa med en ssd i den. Det bästa hade nog vart om man helt kan koppla bort wifi och internet från systemet, tyvärr tappar man ju tidal då.
 2. Jag har ju faktiskt en ipad som pappa skulle kunna låna kom jag på @A/Wing.
 3. Jag köper allt detta och men jag tycker ni kan göra ett bättre jobb med att faktiskt berätta för kunden vad exakt "mer processorkraft" och "större systemminne" innebär, för det känns som att min pappa inte har en aning om varför han behöver det. Speciellt när han inte ens använder den inbyggda streamingplattformen till mer än Roon. Det va jag som fick han att använda Wifi på den och i början körde han Ethernet. Jag undrar själv vad exakt man behöver denna processorkraft till. Jag tror inte ni har som avsikt att lura någon men jag har själv jobbat som säljare och en väldi
 4. Känns ju som att det inte borde vara någon skillnad alls, det är inte någon form av typ loudness eller volume control som är igång på Vegan men inte Aries som gör att volymen känns högre?
 5. Jag hjälper dig gärna, kasta iväg ett PM med vad du har för anläggning idag, hur den är uppbyggd och sedan vad du vill att en digital lösning ska tillföra. Gärna hur mycket pengar du tycker är rimligt att lägga, det kan kosta allt från några tusen och uppåt.
 6. Jag har alltid vart väldigt kritiskt till det du skriver att en digitalkabel kan påverka ljudet, för som du säger så är det bara ettor och nollor. En etta kan inte helt plötsligt bli en nolla, hade det hänt så hade det blivit helt fel och musiken hade antagligen inte spelats upp alls. MEN jag kan köpa att en analog störning kan färdas i den digitala kabeln och sedan påverka den analoga signalen som lämnar DACen.
 7. För tillfället är den inofficiella samma version som ligger på NUCen, sen går det som sagt att köra den officiella versionen om man verkligen vill det. Antingen kan du köra en virtual machine direkt på NASen med en linux distro lr windows. Sen installerar du bara Roon servern på den. Eller så kan du säkert bygga en docker container för det, precis börjar lära mig docker så vet inte riktigt hur man skulle göra i det scenariot. Sen så tror jag att den officiella linux versionen av Roon server funkar utan köra direkt på NASen med.
 8. Man behöver inte vara en data hacker :P jag tycker att folk överskattar hur svårt det är och jag vet av erfarenhet att tex min pappa bara direkt ringer mig istället för att först faktiskt läsa vad det står på skärmen och testa själv, han har dock blivit mycket bättre på detta men för några år sedan va det fan katastrof :P. Kan man engelska så är det bara att följa denna guiden https://kb.roonlabs.com/ROCK_Install_Guide till punkt och pricka och sedan har du en helt egen NUC med Roon på. Sen så står ju NASen inte i närheten av själva anläggning så inte direkt så att du hör den, sen kan man j
 9. Inte riktigt ne, glömde att i3 hade 4 trådar och 2 cores, fick för mig att den bara hade 2 cores och 2 trådar. Men det är ingen större skillnad, sen har jag aldrig riktigt fattar vad Roon gör som skulle göra att det behöver så mycket ram och CPU.
 10. Pappa har dock denna https://www.akkelisaudio.com/mediaspelare/ovriga-marken/roon-labs-nucleus-1.html så den är långsammare än NASen är. Jag la in Roon server på NASen och tvingade pappa att byta till den och Vegan för kvällen. För tillfället håller den på att analysera biblioteket och CPUn ligger på 10-20% och ram 26%. NASen har också plats för två M.2 NVME drives om man skulle vilja kasta in den men en i7 och 8Gb ram som rekommendation känns helt överdrivet och jag skulle gissa att det bara är för att sälja en bättre och dyrare Nucleus till folk som inte vet vad dom köper. Nu har jag in
 11. Har nämnt detta innan men jag hjälper gärna till med att bygga och installera Roon på en NUC, Dator eller en NAS. Vad exakt som skulle passa dig bäst är lite svårt att säga utan att veta vad du har för anläggning idag men om du är sugen på att köra igång är det bara att säga till, jag tar en liten summa för att bygga och installera sakerna men support på distans kan jag göra grattis för jag tror du löser det själv när du väl har kommit igång
 12. Pappa har denna https://www.inet.se/produkt/4300616/synology-ds918 så den är tillräckligt kraftfull för att köra Roon server och lite till. Har man Auralics Vega G2 och den NASen tycker jag en Nucleus och en Aries G2 känns överflödigt, jag vet inte riktigt vad Aries ens gör i en sådan setup, känns som en otroligt dyr Wifi antenn :P.
 13. Nu har jag inte testat pappas saker själv men problemet med USB disken va att den inte hade någon egen strömförsörjning och bara USB3 kan levererar tillräckligt med ström för att den ska funka. Men man kan ju helt klart tycka att den borde ha stöd för det med tanke på vad den kostar. Personligen tycker jag att pappa borde ta bort Nucleusen och Aries G2an och bara köra Roon servern på NASen och sedan streama till Vegan. Den lösningen hade vart 70 tkr billigare och antagligen låtit exakt likadant.
 14. @bfjohansson @juha Jag hjälper er mer än gärna att få till en smidig digital lösning som passar er.
×
×
 • Create New...