Jump to content

Hans-Tommy

Medlem+
 • Posts

  960
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Posts posted by Hans-Tommy

 1. 9 hours ago, Amatören said:

  Jodå, jag fattar att det var mig du menade! Tack!

  Jag har glott på videon du hänvisar till och jag måste starkt ifrågasätta om denna HighEnd-kontakt är utförd med gällande elsäkerhetskrav i Sverige.

  Nu vet jag inte om nedan illustration är lagkrav eller en rekommendation, kanske någon med elcertifikat kan rätta mig:

  571523347_Stickproppmontering.thumb.JPG.f3d1d635eec1ef4a601bfc10244951df.JPG

  Min avsikt med detta inlägg är inte att bråka utan att varna för att leka med starkspänning och -ström utan att ha nödvändig kunskap om elsäkerhet.

  Man kan utsätta sig själv andra för livsfara om man inte utför arbetet korrekt!

   

  En fråga, var köper man en "Furutech kontakt utan NCF"? Eller är det en Rhodium pläterad kontaktdon du köpt? En FI-50 (R)?

   

  PS! Jag är vaccinerad två gånger med AstraZenecas vaccin :sunglasses:

  Hej 

  jag har en kommentar, om du köper en färdig kabel, skruvar du då isär kabeln för att se om anslutningen är gjord på ett bra sätt? Jag gör det aldrig . Jag förutsätter att det är utfört på ett riktigt sätt, är kanske naiv

    Tommy 

 2. Tycker det är flera som tar det personligt när det gäller min kommentar om kablar och kontakter. Det jag avsåg var av en mera generell natur. Jag har en åsikt som jag står för och inte har någon tanke på att ändra. Jag tänker alltså inte gå in i en diskussion om de har någon betydelse för ljudet. Jag tycker också att alla har rätt att ha en avvikande åsikt, det är helt ok för mig så länge vi respekterar varandra och inte går till personangrepp mot varandra. Min utgångspunkt för tråden var bara att visa en möjlighet att ansluta en kabel till en kontakt.

   Tommy 

  Nedan ser man vilken kontakt jag köpte 

  Jag har också vaccinerats två gånger, visserligen med Pfizers men ändå….

   

  BB9F6271-9F98-4EA8-85E0-B837313E3164.jpeg

 3. 8 hours ago, Neve said:

  @Hans-TommyJag har själv luna nätkabel som jag är nöjd med, och jag måste medge att jag imponerad av ditt mod att byta kontakter på din. OCH jag är enormt nyfiken på om och hur isf du upplever skillnaden med de nya kontakterna. Det där med kontakter var inte så noga när jag pausade, så för mig är den aspekten ganska ny vilket ökar min nyfikenhet

   

   

  Jag är extremt skeptisk mot i princip allt säljsnack. När det gäller kablar har jag aldrig hört/läst någon vettig eller logiskt överrensstämmande förklaring till varför det skulle låta bättre med en viss typ av kabel. Speciellt när det gäller nätkablar. Bortsett från avskärmning. Men jag hör enorm skillnad och nöjer mig med det tills någon lyckas kan ge förklaring som jag kan förstå(ej i denna tråd). 

   

  Jag hade en bekant som bytte kontakten på sin lunakabel, och tyckte det blev påtagligt bättre, så jag gjorde det inte i blindo.

  Hittills har jag inte ångrat att jag bytte kontakt 👍🎶

    Tommy 

 4. 10 hours ago, Bebop said:

  Om du uppfattade mig som det har du läst mig fel. Däremot vill jag förstå vad en kontakt eller en kabel kan tänkas tillföra. Mång kontakter har rodium eller guldplätterat med en prisbild från en tusenlapp till drygt 4,000 mrd förklaringar kring materialskillnader. Men vad betyder det? Ett exempel:

   

  Höljet består av omagnetiskt rostfritt stål kombinerat med flera lager av silverpläterad kolfiber. Insidan är dämpad och isolerad med acetal copolymer. Detta förbättrar den tonala balansen och utvidgar frekvensgången

   

  Hur kan det vara möjligt att få ett utvidgat frekvensregister med en hård plast i en nätkontakt? Hur mycket då? När jag söker på acetal copolymer så får jag bl a följande svar:

   

  Eftersom sampolymeracetaler (dit acetal copolymer tillhör) erbjuder liten eller ingen mittlinje/kärnporositet är det den föredragna acetalen för kontakt med livsmedel eller medicinska tillämpningar. Sampolymer och homopolymer kan modifieras med tillsatser som PTFE (Teflon®) för att öka slitstyrkan.

   

  Det är sådant som får mig tveksam. De kanske har rätt men det borde ju kunna redovisas på ett mer trovärdigt sätt. Får mig att tänka på ämnet Vitium i gamla Colgate-reklamen.

  Du kan vara lugn, det var inte dej jag tänkte på

   Tommy 

 5. 2 hours ago, Amatören said:

  Är det enda anledningen?

  Inga tankar om bättre ström? Bättre kontaktytor som Bebop talar om? Bättre ljud?

   

   

  Det var därför jag gjorde det men orkar inte ta diskussionen med alla kabel och kontaktförnekare. Ville bara visa hur furutech tycker man ska koppla in kabeln till kontakten 

  Har svårt för vaccinationsmotståndare också

   Tommy  

 6. När man ansluter kabeln till kontakten sätter man den mellan två plattor och skruvar ihop plattorna, problemet är att skruven sitter mitt på plattan, om man har en spade sitter benen på varsin sida av skruven. Om man en kabel får man välja sida och då kommer plattorna snett 

  tommy

 7. 19 minutes ago, Bebop said:

  Jag slår ett slag för Qobuz nerladdningskampanj som pågår månaden ut. Med Sublime-abonnemanget är det småpengar för massor av fina album. Vissa mer, andra mindre som t ex detta album. Skivbolag inom Warner och Universal, t ex Blue Note och Deutsche Grammophone ingår liksom Alpha, Harmonia Mundi, BIS, Delos, Naxos.

   

  Det har blivit en diger hög för mig att lägga upp. Höstens och vinterns lyssning av nytt material är säkrad. :satisfied:
   

  B3822593-8F06-4831-9016-F482010C5F19.png

  Hej

  Jag undrar varför du laddar ned istället för streama?  Bättre ljud, samvete, hanterbarhet……?
  Vet du vad artisten får för varje nedladdning?

   

  undrar Tommy 

 8. 9 hours ago, VoicesInMyHead said:

  Om det förresten är någon som undrar varför Svalander har slut på Furutech FI-50 (R) kontakter så är det för att @byZan verkar ha tagit över lagerverksamheten av dem. Jag fick med mig ett par hem för att montera på en Furutech kabel där det idag sitter ett par Furutech av enklare modell (korrigering: FI-31 (G) och FI-38 (R)). Tänk vad lätt det är att lura en stackars kabelfantast till gratis arbete. :rollingeyes:

   

  AM-JKLUvgkHcj0kQtSyQ0DmEkhfDq0nY5l09Mn7x

  Hej 

  ansluter du kabeln med spadar/gafflar?
  furutech rekommenderar det 

  undrar Tommy 

   

 9. 50 minutes ago, AlfaGTV said:

  Någon som sitter med Innuos och kan tala om hur nya OS'et hanterar större bibliotek?

  Alltså, tidigare var man tvungen att importera mediat till den inbyggda lagringen för att göra detta till en del av biblioteket. Kunde alltså inte peka ut en nätverksdisk eller ens en extern USB-enhet och inkludera denna.

  Det finns en import funktion både för USB och NAS, , har varken eller så jag vet inte om det funkar 

  tommy 

 10. On 2021-07-02 at 18:01, Hans-Tommy said:

  Jag har ju zenith mk3 och använder den som du föreslår 👍 jag vill bara säga att jag är nöjd med den men allting kan bli bättre ✌️

  tommy

  Hej

  Har nu installerat os2 och testat nya programvaran istället för Roon, fungerar ok , inte samma stabilitet som Roon men verkar helt ok, var tvungen att skaffa en USB kabel för att få det att fungera, tidigare körde med ethernet kabel, eftersom jag gillar Luna blev en 

  Sådan/Tommy 
   

  7181CF34-7261-4388-8172-6DBD58293A5C.jpeg

 11. 6 hours ago, Perfect sense said:

   

  Auralic Vega är en DAC och nätverksspelare med streamingmöjlighet, men ingen server.

   

  Innuos erbjuder servrar för rippning, lagring och uppspelning ifrån valfri streamingtjänst där du sedan kombinerar denna med valfri DAC.

   

  I din anläggning så skulle Innuos kunna fylla en funktion som server med möjlighet till rippning och lagring där du även kan använda den som Roon Core.

  InnuOS är en välkommen nyhet för dig som inte vill använda Roon helt enkelt och inte heller har någon annan form av streaminglösning som du är nöjd med. 

   

  / Marcus, www.perfect-sense.se

  Jag har ju zenith mk3 och använder den som du föreslår 👍 jag vill bara säga att jag är nöjd med den men allting kan bli bättre ✌️

  tommy

×
×
 • Create New...