Jump to content

underspell

Medlem
  • Posts

    25
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Location
    Sthlm
  1. Asså vad jag egentligen vänder mig emot är att man kastar pengar på sånt här när man kan lyssna på originalen istället. Det är alltid mycket bättre. Det är därför jag inte gillar artister som DK.
  2. Jag tycker också att det finns kvaliteter i alla genrer. Inom hissmusik genren där DK uppenbarligen måste hamna så är det väl så att hon är en fullfjädrad medelmåtta.
  3. Klart du får köpa vilken musik du vill. Jag tycker det är tråkigt att man ägnar tid åt något som är så otroligt slätstruket och intetsägande. I synnerhet så är det väl i hifikretsarna som hon får någon uppmärksamhet. Hon är ju inte direkt hett villebråd om man läser på jazzbloggar och dylika sajter. Riktig jazz kan man ju naturligtvis inte definera men i mina öron har iaf DK väldigt lite sväng, spontanitet och improvisation i sig. Åtminstone på de få inspelningar som jag utsatts för.
  4. Ja jisses vad trist. Kan ni inte köpa riktig jazz istället för den där hifi-gubb-smörjan?
  5. Det är ju så himla svårt att svara på. Ange vilken prisklass du tänkt istället. Jag tycker att min Clearaudio Stradivarius är grymt prisvärd. Den kostar 24kkr. Jag tycker även att Lyra Skala är prisvärd för 25kkr. Jag tycker att Denon DL103 är prisvärd för strax under 2kkr.
  6. Prisvärdast just nu om man vill ha något som är lite bättre än regas armar är nog SME312s. Den kostar väl kring 21 tror jag.
  7. Jomen man ser ju skärbrädan (coltrane) tydligt till höger. Stativet ser ut som ett Gitzo. Vad är det för tidning som levererat detta digitala fotografi?
  8. såg att plundin också lyssnade... http://www.24postcards.co.uk/
  9. Ja faktiskt är det lite underligt ställd fråga. Sen vet man ju inte vad det är för sorts anläggning man lyssnat med. I en otillräcklig anläggning av t ex kompakt modell kan även jag uppleva komprimerat ljud som bättre eftersom det inte begär för myckat av maskineriet.
  10. Lite skrämmande läsning som rör framtidens musiklyssning. http://i.gizmodo.com/5166649/ipods-and-you...destroyed-music
  11. Försök att hitta ett par likadana igen vore väl det bästa? Eller håll dig till Tara åtminstone om du ska behålla dina högtalarkablar men blanda inte kabelmärken om du vill ha koll på vad du håller på med.
  12. Ja men nu handlade ju mitt inlägg snarare om den påstådda avsikten hos en tillverkare att göra det bästa de kan. Inte vad du föredrar eller tror mest på. Jag antar att du säger till dina kunder som är intresserade av Leben, Nagra och McIntosh att de produkterna inte är något att ha för pga att de är rörkonstruktioner? Att deras konstruktörer varken har kompetens eller förmåga att bygga den bästa konstruktion som är möjlig? Eller drar du samma säljarharrang om de märkena som du dragit här om MBL? För du vill ju sälja. Det är det man lever på som handlare. Nåja. Vi ska inte diskutera det mer nu. Den här tråden skulle ju handla om MBL-klubben. Jag ber om ursäkt för mitt feltramp. Hoppas iaf att ni får det trevligt ihop.
  13. Men varför är inte det relevant? Byggmetodik och viljan att inte komprissa kan väl vara lika stor oavsett om man kör med halvledare eller rörkonstruktioner? Klart att Leben kanske har en bit kvar att till de främsta men jag är övertygad om att de inte heller kompromissar med byggmetod och konstruktion. De är nog lika måna som MBL om att ge kunden en så bra produkt som möjligt inom ramen för en given produktbudget.
  14. Nej det borde ju inte medföra några problem alls. Passa på att få jordat på en gång och en ordentligt överdimensionerad enkardelig kabel.
×
×
  • Create New...