ynnorc

Medlem
 • Content Count

  58
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Location
  Göteborg
 1. Välkommen hit! Jag måste säga att jag uppskattar starten på din presentation. Fortsättningen blir intressant att följa.
 2. Hej, Jo, jag lyssnade på de ombyggda QLN'erna tillsammans med en kompis som ägt ett par i originalskick tills alldeles nyligen. Dom lät helt OK. Speciellt med tanke på priset, ca 15 000 + ett par begagnade Signaturer för kanske 4-5000. Jämfört med originalarna tyckte jag (och även kompisen) att dom lät bättre balanserade, inget stack ut. Originalen har bättre bas än diskant, tycker jag. Ibland kan den basen var lite väl påträngande. Det tyckte nog även konstruktören, Mats Andersen. Han har bytt diskanten och filtret om jag fattade rätt. Lådan och basen var så mycket bättre att detta byte lönade sig, enligt honom. Dessutom har QLN sålt ett antal Signaturer, vilket gör att utvecklingsarbetet har en chans att löna sig. Det var lika intressant att lyssna på Mats som på de uppdaterade högtalarna.
 3. Filmer är kul, nästan lika kul som musik. Ibland sammanfaler de två. En som ofta sammanför de två med spännande resultat är Quentin Tarantino. Han kan verkligen konsten att välja rätt låt till en scen i sina filmer.
 4. Hej, Jag har ett bekymmer. Tidigare har jag använt en ren USB-DAC mellan PC'n och förstärkaren. PC'n var kopplad till DAC'en mha en 5-meters USB kabel. Detta fungerade bra för både Spotify och högupplösta filer. Men jag ville ha även CD'n kopplad via en DAC. Så en Hegel HD11 införskaffades. CD'n kopplades in. En förbättring blev det precis som jag hade trott! Så skulle PC'n kopplas in till DAC'en. Men jag var tvungen att flytta DAC'en så att den nu krävde en 7-meters USB kabel. Detta klarar inte min PC av att hantera, visade det sig. Så vad gör jag nu? Hur skall jag på ett enkelt sätt få musiken från PC'n till DAC'en? Är det någon som har några förslag?
 5. Jorma will have to come to America and take the review sample away from me personally if he wants it back! A winner and then some! Gratulerar till en mycket fin recension av Robert H. Levi! Roligt att Jorma och Marten får så fina recensioner internationellt. Dessutom kul att dom båda kommer från Göteborg! Grattis!!!
 6. Tack detsamma Limpansson och alla andra! Detta forum berikar mig med kunskap och underhållning av högsta klass. GOTT NYTT ÅR allihop!
 7. Hej, Jag hittar inga priser på din hemsida, kan du upplysa oss om vad dina alster kostar?
 8. Även jag har biljetter! Ska bli kul och se/höra tonårens favoriter.
 9. Ja, Eliot, givetvis är det förstegets ingångar som pluggats. Musicus, kul att du hör en liten förbättring. Hoppas jag gör det när jag lyssnat en tid. Det är ju enkelt att demontera caps'en för att bekräfta en eventuell förändring.
 10. För att 'plugga' RCA-ingångarna använde jag dessa; Blev det då någon förbättring/förändring? I man anläggning, i mitt rum med mina öron och med min musik är svaret ett klart - nej. Men, det är klart, störningar kanske inte uppträder hela tiden. Kanske kommer dom då och då. Möjligen fanns det inga störningar att blockera under testperioden. I vilket fall som hels kan dom knappast göra någon skada. Är det någon som har andra erfarenheter av detta tweek?
 11. Hej, Jag gillar att tweeka anläggningen. Det kan gälla att klistra in dämpmaterial i CD-chassin, sätta dämpfötter under högtalarna eller byta säkring i förstärkaren. Går det att testa utan att förstöra något - testa! Vissa tweeks kan ge en liten positiv effekt för en liten peng, men de flesta ger ingen hörbar förbättring, hos mig. Men, man skall inte ge upp, en dag dyker det perfekta tweeket upp! Nu har jag testat att plugga de oanvända utgångarna på min förstärkare. Pluggarna kan kallas Termineringshylsor eller Brumätare beroende på leverantör. Tanken är att hindra störningar att smita in genom de oanvända utgångarna. Beklagar bildkvaliteten, men ni kanska kan ana hur 'pluggarna' ser ut. Detta är till XLR-utgångarna.
 12. Hej, Batteribyte testades givetvis först, ingen skillnad. Pathos fjärr är långifrån en universalfjärr. Massivt trä och botten i rostfritt hör inte till vanligheterna. Så här det de nya inälvorna ut. Och så här ser det ut innuti fjärren. Efter operationen fungerade allt som det ska. Inte vet jag om det har någon betydelse, men, på de gamla komponenterna kan man läsa ''Classic one''. Jag har ingen Classic One utan en Logos, men tydligen fungerar samma fjärr till flera modeller. På reservdelen stod det ''Pathos''.