Kent_n

Medlem+
 • Content Count

  1 870
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Kent_n

 1. Jaha ja nu är det väl dags att presentera min anläggning på övervåningen Ingenting görs utan ett godkännade av denna man, han har varit med familjen länge nu, det gäller att sköta sig..Ni som läst min andra tråd under nostalgi kanske ser att det är nya tapeter, renoverade hela musikrummet under sommaren... Joan Amatrading, hade sin storhetstid under början o medio 80 talet, frukansvärt bra artist, man ifrågasatte om det var hon själv som spelade gitarr på den tiden...Kanon skiva med bra ljud, synd att det blev tyst om henne, är det någon som vet vart hon blev av..? Skivspelare från början av -80 talet, nu har den stått i ett 15 tal år. Nu när vinyl är på väg tillbaka, så tittade jag på min gammla trotjänare, hittade t.o.m. bruksanvisningen. Skivspelaren är en Technics SL-1410 direkdriven och dom skall smörjas med jämna mellanrum enligt instruktionsboken. Ut på stan, vad får man tag på rätt olja ? Efter mkt letande fick jag klart för mig att det funkar med symaskinsolja, sagt o gjort, smorde upp den och den fungerade utmärkt...På med en gammal Clapton vinyl....lät för j..ligt.. Pickuppen en gammal Ortonfon hade gjort sitt. Ner till Audio Consept förklarade att jag hade en gammal svarv och ville pröva, han sade inga problem.. Nu har han monterat på en Dynavecktor pickup 10xV5, prata om att vara noga med inställningar, det var att mäta från tonarmens fäste ut på skivtallriken med plåtmallar, väga pickup, ställa in och skruva.... Lyssnade nyss på samma Clapton.................Vilken skillnad ! Att det kan låta så bra...Inget knaster, blev helt trollbunden, vilket djup..CD spelaren har fått en konkurent, helt klart..Tanten lyssnade ochså och trodde inte på att det var gamla skivspelaren, var tvungen att visa att CD spelaren var avstängd..Kanonljud, så nu åker vinylskivorna upp igen..
 2. Återigen skall jorden gå under, vilken gång i ordningen? Sätter väl på en bra skiva med ett gott glas och slår in julklappar som vanligt.
 3. Kent_n

  Kent_n stereo utveckling

  Hög service. Undertecknad lyckades med konststycket att tiise att cd spelaren slutade fungera, tappade "pucken" rakt ner i skivhålet eller var det heter. Ringde till Robert o gnällde, skall jag dyka upp med CD,n? Nej, vi hämtar!!! Ähh jaha, tack, men har ni inte fullt upp, jo jobbar till 21-24,00 varje kväll. I går kl 22,05 var Robert hemma o hämtade cd för rep. Nästan genant, men hög servicenivå..
 4. ZU högtalare är populära till rör http://shop.audioconcept.se/sv/artiklar/ho...e/zu/index.html
 5. Men vad i hel-ete gnäller du för? Du gör det av sociala skäl, inte av ekonomiska. Nudlar är billigt så du kan nog fortsätta, Det otäcka är att du tydligen inte driver med oss, jaja, vad skall man säga...
 6. Stackars dig, dom flesta företag som säljer på avbetalning brukar jobba med finansbolag av något slag, detta bolag betalar kontant ut pengar för att sedan överta skulden som dom driver im mot uppgiven ränta. Dom flesta andra företag inom HiFi branschen skulle ge sin högerarm för att få så mkt kunder som du har, tänk då på att andra aktörer till stor del har ett betydligt större utbud och välkända produkter än vad du har. Fråga oss vad du skall göra...om du inte vet själv hur du skall agera med ditt företag är det riktigt illa, mkt stor negativ reklam, skrämmer bort många inkl mig, jag vill inte handla av ett företag där ägaren inte vet hur man sköter förataget. har du överhuvudtaget någon hållbar affärside? Det har varit cocosnötter och gud vet allt. Jag hoppas att du driver med oss, om, inte, då är det riktigt illa.
 7. Kent_n

  Uppgradering...

  Grattis, vad kul.
 8. Kent_n

  Vad betyder high-end?

  Jag trodde det framgick att detta var en liknelse ang pengar o prestanda, tycke o smak som med HiFi. Jag tror med eller utan påpekande att nästan alla här vet att bilar inte är HiFi
 9. Kent_n

  Vad betyder high-end?

  Den här diskutionen hat varit uppe ett antal ggr tidigare, utan resultat. samma som med bilar finns familjebilar, sport bilar och supersportbilar, alla gör samma sak, tar dig från punkt a till punklt b, prisskillnaden kan vara från 110 000 till 14 miljoner, 4 hjul. Imdivituellt vad man tycker om, men andra skall gärna pådiva sin åsikt och hävda att just deras bil är bäst..
 10. Kent_n

  Köpte mig en apparat av Robban idag.

  Jag har oxå en Oppo o är lika nöjd som du..Kanonapparat
 11. Kent_n

  Mässmiddag 2012

  Kent_n + son Trevligt
 12. Kent_n

  En lyssning i lugn miljö

  Synd att jag blev sjuk. Nyfiken som attan, snälla fyll gärna på med bilder o kommentarer
 13. Om jag inte missminner mig var det väl Bo Bengtssons som öppnade en fabrik uppe i Hälsingland tillsammans med någ miljadär auddiofil för att tillverka högtalare ? Skrev rätt mkt om det för nå´t eller några år sedan. Är det någon som vet hur det går, produktion o.dyl ?
 14. Kent_n

  Bo Bengtssons högtalare

  Nyfiken, hur går det? Några trevliga nyheter som du kan delge?
 15. Liten värld. var själv i NY i våras, var även jag i harlem och samma kyrka för att uppleva musik o.dyl. Harlem är numera ganska hippt, många företag o restauranger flyttat dit. Husen säljs o rustas upp. Nya harlem ligger i Bronx enl uppgift.
 16. Hur jag lyssnar: Med öronen, kroppen. Låter det bra är det bra, låter det dåligt är det dåligt.. Förstår inte detta analyserande in absurdum...varför? Man jag är säkert för dum o bonnig i mitt sätt, men okunnigt lycklig..
 17. Kent_n

  Kul hifi-reklam

  Jäpp, känner igen mig
 18. Kent_n

  Bo Bengtssons högtalare

  Hej Bo. Några spännande nyheter som du kan delge? Hur går det med 14 miljhögtalaren, nyfiken..
 19. förstår inte vad du menar ?
 20. Hur det kan bli, helt rätt. Bakhögtalarna är MBL 101.
 21. Vild gissning är att man sitter nånstans där fotografen står..
 22. Fiffigt med bakhögtalaren, ser ut som två MBL 120 eller 126 som är specialbyggda, en står upptill upp o ner, den andra nertill rättvänd. Seriöst värre... "Felstavat"
 23. Kent_n

  Amy Winehouse er død

  Amy, när hon levde skrevs det väldigt lite om hennes musik desto mer om narkotika, fylla, skandaler, konserter där hon var påverkad o utbuad o.s.v Sen går hon o dör, som inte kan ha varit oväntat för någon, var bara en tidsfråga..Herrej-klar var hon blir uppskriven.. I mina ögon, en begåvad sorgligt tragisk artist som föredrog droglivet. Inte första artisten som gjort detta o absolut inte sista.
 24. Om jag inte missminner mig, så anväds TV tillsammans med T+A Blue Ray till just blue Ray konserer..
 25. jag ser att ägaren har investerat i nya slutsteg..Vilket rum..vill ha..Grattis till ägaren