Jump to content

DrKlang

Medlem+
 • Content Count

  235
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

DrKlang last won the day on December 2 2019

DrKlang had the most liked content!

Profile Information

 • Location
  Stockholm

Recent Profile Visitors

2 590 profile views
 1. Perfekt info. Jag gillar också en lite mer ""separerad" och kanske mer "midhall" framställning, om jag förstått dig rätt. Så jag hade nog gjort samma val. Konstigt nog verkar namnen vara valda efter temperamentet, Balance och Taurus. Jag misstänker att Hr Brinkmann hörde samma sak som du. Jag kan uppskatta en tjur, en svänghjulsbaserad eller direktdriven skivspelare också. Mer illusion av livemusik, av att vara mitt i musiken. Men jag tror Balance har balanserat de svagheter som remdrift trots allt har med sin stora massa. Kvar blir en del fördelar.
 2. Du menar att signalen också kan dämpas av vibrationsdämpningen? Att medicinen gör patienten sjuk i för stor mängd? Ja kanske, men i alla fall jag har aldrig varit i närheten av det. Varje gång jag har minskat vibrationer, tagit bort störningar från elkabeln eller försökt motverka reflexioner i rummet har jag fått bättre musik. Den har blivit mindre tjock, klarare och framför allt rytmen har blivit tydligare. Javisst i början låter det tunnare, och med mindre tyngd. Men det vägs upp av en bättre förståelse för musiken. Jag skulle aldrig drömma om att behålla en störning om jag kunde ta bor
 3. Jag är inte expert, men jag tycker du har beskrivit vibrationernas verkan väldigt bra. Mitt enda tillägg är att vibrationsproblem verkar vara ett highend-problem. Dvs det behövs ett högupplöst system för att fullt ut förstå effekterna av vibrationer. Sedan är det ganska dyrt att effektivt motverka vibrationer i högtalare, förstärkare och inte minst skivspelare, så jag misstänker att inte alla hört sitt system välisolerat från vibrationer.
 4. Billigt är förstås en relativ sak. Men jag har några tankar: Jag gillar själv att handla av småfirmor, gärna genom direktförsäljning. Ofta vill dom behålla kunder och erbjuder uppgraderingar. Så man kan sprida ut kostnaderna genom att handla begagnat och sedan uppgradera. Eller köpa nytt och behålla längre genom att uppgradera. Hur som helt blir det med "hållbart". Europeiska och amerikanska firmor satsar på det övre segmentet, få jobbar enbart med billiga eller halvbilliga produkter. Enda undantaget jag vet som dessutom har audiofila ambitioner och bra tekniska lösning
 5. En del trådar är över mitt huvud. Men vad gör det? Andra får kanske ut något av det, åtminstone författaren. Det finns alltid diskussioner man inte kan delta i, av ointresse eller okunskap. Så är det på arbetsplatser, i det offentliga samtalet och i forumdiskussioner. Alla kan inte vara med. Alla vill inte vara med. Debattfriheten är viktigare, tycker jag. Kostnadsfrågan är intressantare. Jag har alltid tänkt att det är svårare att bygga ett billigt och bra system än ett dyrt. Vem som helt kan gå och peka och köpa och få det att låta hyggligt med tillräckligt mycket pengar. Op
 6. Hmm, vet inte om jag håller med. PS audio är lite speciella som jag ser det. Väldigt tekniska och väldigt icke-estetiskt inriktade. Jag menar inte att dom är oestetiska, men dom bryr sig inte om att skapa en viss stil, utan är "brutalkonstruktivistiska" (som kanske också är en stil). Motsatsen är t.ex. Riviera och dAgostino som smyckar ut sina förstärkare. Enda motsvarigheten till PS jag tänker på direkt är CH Precision. Med det sagt så är deras teknik på en hög nivå till ett förhållandevis lågt pris. Dom skippar lull-lull och säljer teknik. Deras separata har fått så bra recension
 7. Det finns några få tillverkare som har den uttalade ambitionen att deras integrerade ska vara likvärdiga med deras separata. Audionet Humboldt tror jag är ett exempel. Annars ser jag det som en kommersiell självklarhet att tillverkarna lägger in allt sitt kunnande i sina separata enheter och lite mindre i de integrerade. Det måste finnas ett skäl att betala mer pengar för separata. Och jag tror det främst handlar om strömdelen, men också komponenter.
 8. eller varför inte monoblock istället? PS audio 1200 ice-power som rörhybrid med 600W/8ohm och tillhörande försteg. Fortfarande under 100.000 för allt. Får väldigt fina omdömen.
 9. Av integrerade har jag erfarenhet av Simaudio 600i och jag kan rekommendera den. Faktiskt inte mycket att anmärka på. Helt balanserad, dual mono och låter fantastiskt. Klarar basen i tung rock och finliret hos klassiskt. Simaudio gör hifi enligt "best practise" och hittar inte på udda lösningar för att få vara i rampljuset, utan är en seriös spelare. Perfect Sense har även erbjudande på en Thrax integrerad som jag skulle vara intresserad av om jag sökte en integrerad. Lite mer "boutique" än Moon, men väldigt respekterat.
 10. Lustigt. Jag har köpt just sådana rör utan att veta vad det egentligen är. Hade tänkt att använda dom till mitt Atma-Sphere förstärkeri som just nu är inne på uppgradering. Av din beskrivning tror jag att Melz är ett rör som jag gillar. Tack för info.
 11. I huvudsak Bibacord. En längre kabel är DIY Furutech. Jag tycker att strömkabeln är viktigare än övriga kablar, åtminstone hos mig. Så har jag upplevt det. Eller jag ska snarare säga att den har en mer dramatisk effekt, kanske inte att den är viktigare. Jag har testat olika kontakter på samma Bibacordledning och det ändrade karaktären helt. Så även kontakten är fullkomligt avgörande. Bibacord har ju filosofin att inte använda metalliska skärmar på några kablar utom till digitalutrustning. Däremot låter DACen bättre med en elkabel som är helt skärmad, det har jag testat och hört.
 12. Jag tror inte du är i närheten av vad vibrationsdämpning kan göra för ditt ljud. Minst: Byt ut dörrstopparna mot SDkuddar (kolla att du får för rätt vikt). Skaffa en stabilare möbel, eller hellre en "rörbaserad konstruktion med spikes". Jag är övertygad om att det blir bättre ljudmässigt. Men som allt ting annars, man gillar en del möbler, andra inte. Men dörrstoppar--nej. Det finns kostnadseffektiva alternativ med välkända effekter. Din förstärkare är värd bättre...
 13. Ja en hifimöbel påverkar ljudet. Väsentligt, t.o.m. Tyvärr hamnar man på rätt höga priser om man vill ha effektiva hifimöbler. Ljudmässigt tycket jag inte att hifimöbeln kommer som första punkt att åtgärda. Snarare vibrationsdämpning under högtalarna och att rätta till rumsakustiken. Men det har betydelse, utan tvekan, det är min erfarenhet. Om man inte vill skaffa en hifimöbel, eller har en möbel som man gillar kan man ju använda vibrationsdämpning under apparaterna och få en liknande effekt. Ljudet blir lugnare, tystare, mer upplöst, mindre bastungt av en bra möbel.
 14. Mitt mål är att ha en tidsmaskin i vardagsrummet. Jag vill kunna lyssna på konstnärer som jag inte har eller har haft chansen att höra, för att dom är döda eller för långt bort eller inte längre uppträder.
 15. Totaldac d1-direct. Den är skapad av en fransk nörd som bara säljer direkt. Udda DAC i princip saknar analogdel och därmed blir väldigt transparent.
×
×
 • Create New...