Jump to content

DrKlang

Medlem+
 • Content Count

  204
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

DrKlang last won the day on December 2 2019

DrKlang had the most liked content!

Profile Information

 • Location
  Stockholm

Recent Profile Visitors

2 378 profile views
 1. Men det motsägs av att en handfull seriösa tillverkare satsar på switchade nätdelar. T.ex. soloution, chord och berning. Så jag antar att går att göra bra. För små likriktare finns både switchat och linjärt, och flera av de bättre är linjära, men jag tror bara det beror på teknisk kompetens i företaget. Både soloution och berning har fått bättre basåtergivning/ljud efter övergång till switchat. Båda tillverkarna föredrar switchat. Båda gör extrema förstärkare i det yttersta highend-segmentet. Så ja, det krävs kanske speciell kompetens, men jag tror det går att göra väl.
 2. Jag tror att det ligger mycket i detta. Basen är fundamentet i musik för mig, men det kan också fullkomligt förstöra allt. Jag har haft/har fortfarande vissa problem med basen. Och jag har också upplevt att bättre kablar ger en renare bas, på ett ganska radikalt sätt. Siltech skrev en gång i en av sina annonser (lite självsäkert): Den har kabeln kommer att lösa många av dina problem med basen. Det kan stämma. Det stämmer också med min upplevelse att bättre kablar som ger en renare bas ökar upplösningen på ett positivt sätt. Mer rumslighet framför allt och rumslighet beror, som jag se
 3. Jag känner igen det där -- att inte veta om det är det rätta och mest kostnadseffektiva steget. Kablar är en sak -- och jag älskar bra kablar -- men det finns andra parametrar. För mig har det varit vibrationsdämpning. Helt avgörande. Rumsakustik och elförsörjning är två andra områden som kan ge dramatiska skillnader i ljudet. Dina Tara Labs är inte senaste versionen tror jag, men en modell som fortfarande finns och det är en av de mer avancerade modellerna. Jag kan inte Tara Labs riktigt, men visst har dom en mer "musikalisk" serie och en mer högupplöst och formell serie? Och jag tr
 4. knappast -- vi är redan skadade hifinördar -- möjligen föder du missbruket, men trötta på det? Nej
 5. får jag fråga vilken modell Tara Labs du jämför med? Så du tycker att Audioquest funkade bättre med dina stora TAD högtalare? Olika system, men i båda fallen har du väldigt kvalificerade förstärkare. Tror du att man får ut potentialen hos Audioquest först med ett riktigt stort system? Har jag fattat dig rätt?
 6. Intressant och bra att veta. Tack.
 7. Flera firmor ger sig nu in i detta område. T.ex. Synergistic Research: https://www.youtube.com/watch?v=vi7SxVXCDWs Synergistic tar alltid ett steg extra: Dom har t.o.m. olika pluggar för klumpen som färgar ljudet lite. Som en tonkontroll, fast ovanpå skivspelaren. Oavsett om man vill ha det eller inte så visar detta att ljudet påverkas, inte bara med lägre brus, av en "clamp".
 8. Audioquest har varit på min radar ett tag, både deras "mytiska" kablar och deras strömrenare Niagra. Jag tror båda är mycket högpresterande. Ska bli intressant att höra vad du tycker.
 9. Vilken komplett förklaring och jag förstår nu hur grundad musiken är hos dig. Tack för det. Jag tror faktiskt att du har rätt i att makrodynamik är något som saknas i många system. I alla fall om man jämför med live-musik. Har man den referensen är det svårt att bli nöjd med den ofta något dämpade snärten och de pålagrade ljudnivåerna som inte riktigt bygger upp sig i reproducerad musik. Du bygger ditt system med stora högtalare och ett (ännu) större förstärkeri. Fråga: Har du aldrig utforskat extremt lättdriva system med mindre förstärkare? Kanske horn? Är inte det också en väg att
 10. Hifi går på nöjeskontot hos mig/oss. Och nej förhöjd musikupplevelse är inte trams. Det ger mig enormt mycket och är värt pengarna. Du har fått en typisk hifi-genomklappning och behöver snarast uppsöka närmaste hifi-affär för omplåstring!
 11. Sedan kan inspelning av högtalare framkalla psykiska sjukdomar, neuroser i enklare fall, psykopatiska empatistörningar inom det autistiska spektrat i svårare fall. Jag höll på att bli seriöst galen och trodde att jag gjort mitt livs sämsta affär när jag spelade in mina senaste högtalare. Det tog lång tid, flera månader, och var extremt påfrestande. Lät som en liten transistorradio med en tratt. Men det gick över, både inspelningen och sjukdomen. Så ha tålamod. Och jag håller med shifts, vanlig musik på vanliga nivåer är nog säkrast.
 12. Audiophilia hade för ett tag sedan en recension av en mellanstor "Powerplant" -- Powerplant 12. Den var generellt positiv och väckte mitt intresse för frågan. https://www.audiophilia.com/reviews/2020/3/24/ps-audio-directstream-power-plant-12 Jag tror inte att återskapad ström är överlägset i alla lägen. Det finns alldeles för många faktorer som spelar in. Ju mer jag fördjupar mig i hifi märker jag att det inte är ett teknikslag i sig som överlägset, utan hur det implementeras. Så det gäller att prova själv.
 13. Jag är tyvärr helt körd på Stillpoints, men har också använt SD kuddar och en massa annat. Min erfarenhet är väl att det är viktigast att vibrationsdämpa rätt del av anläggningen. Eller i alla fall börja där. Stora seriösa transistorförstärkare (som t.ex. Accuphase) som ofta har egen intern dämpning och massiv uppbyggnad är inte det första jag vibrationsdämpar. Dämpning av högtalare och rörförstärkare ger störst effekt enligt min erfarenhet. En bra bänk är också viktigt. För mig är det en väsentlig del av helheten och sätter en prägel på ljudet.
 14. För mig har det påståendet inget speciellt värde. Att bygga en switch från grunden är ett gigantiskt arbete som bl.a. innebär att ta fram ny hårdvara. Vissa IT bolag har lagt ner enorma summor på att utveckla switchar, Cisco t.ex. och jag ser ingen mening med att göra om allt från början. Jag tror knappast det går ekonomiskt för audiomarknaden. Istället ska vi nog titta mot anpassning av dagens extremt utvecklade switchar för dataöverföring. Redan idag går det mycket video och tal över switcharna och dom har anpassats för det. För hifi krävs nog ytterligare förfining, men grunden är redan
×
×
 • Create New...