Jump to content

JockeX

Medlem
 • Posts

  159
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by JockeX

 1. Jag sörjer faktumet att Daft Punk är sådana sellouts. Det gjorde ont i min själ när jag såg den där heltokiga lanseringskonferensen där även Daft Punk ställde upp.
 2. Det vrider sig i min mage när jag ser att tillverkare gör affärer på sånt här.
 3. Förvirringen kommer nog från mitt inlägg där jag frågade om någon lurade Marten att spela det stycket. Det är känt för att ha okomprimerat inspelade kanoner, inte många anläggningar som klarar det utan att något går sönder.
 4. Vem lurade Marten att spela upp kanonerna?
 5. *himlar med ögonen* Jag läste kejsarens nya kläder för min 4-årige son igårkväll och kom osökt att tänka på den här tråden. Kallextruderad teflon. Jo just det...
 6. Som jag förstår det så ska det vara bakåtkompatibelt, dvs utan tillgång till en decoder så ska du kunna spela upp PCM-strömmen som om det vore vanlig CD. Men tydligen tappar man information jämfört med en vanlig CD-inspelning, så det blir ett sämre resultat. Men med en dekoder så får man något som skulle motsvara en högre bitrate, men det är fortfarande inte lossless så det är inte som om du haft en lossless kopia av en högre bitrate. Om det jag skriver stämmer så hoppar inte jag av gläde över detta formatet i alla fall...
 7. Nu är jag extremt förbryllad. Det är alltså inte lossless vilket gör formatet sämre än FLAC/ALAC, men vad betyder egentligen det sista du skrev?
 8. Så meridian skapar ett eget lossless-format som ska konkurrera med apples ALAC och open source FLAC. Förmodligen helt proprietärt med licensieringsmodell men erbjuder bättre komprimering. Stora frågan är om de är giriga eller vill få massiv spridning av formatet och köra ut det via våra kära streamingtjänster.
 9. Grattis till ett par superhögtalare apex! "Go big or go bust" har aldrig varit mer talande Jag är lite nyfiken på hur det kunde komma sig att plexivingarna gav ifrån sig egenljud när du spelade med dina nya talare. Är de helt enkelt inte konstruerade för lite högre ljudtryck? Kollat med svanå vad det beror på?
 10. Ja, syftet med absorption eller diffusion bakom högtalarna är för att ta bakre reflexen. Även om lådan hade varit sluten så går även högre frekvenser än man tror bakåt och skapar därmed en förstareflex. Finns en tråd som avhandlar det här: http://www.euphonia-audioforum.se/forums/i...?showtopic=9046
 11. Lyssnar just nu på Hiromis senaste album Alive. Väldigt mycket lek/improvisation som i det gamla albumet. Stundtals otroligt, stundtals lite mysko. Men jag kan å det varmaste rekommendera låten "Seeker" på albumet. Utöver Hiromis härliga piano så är inspelningen av trummorna toppklass. Dynamiskt och... härligt
 12. Vem hade inte velat ha en sådan utsikt i sitt lyssningsrum än att stirra in i en kall vägg... Frågan är dock vad akustikern hade att säga om ett stort glasparti som reflex bakom högtalarna, men det estetiska kanske övervägde i det fallet? Hade varit kul att få reda på vad akustikern heter och om det är möjligt för vanliga dödliga att anlita denne
 13. Häftigt rum minst sagt. Förstod jag det rätt om det var samma akustiker som fixade norska operan som även fixade detta rummet? Vad heter han?
 14. Bergmann-spelaren är så snygg att t.o.m. en inbiten digitalare som jag hade velat spela lite vinyl
 15. Har märkligt nog funderat på detta av och till de senaste dagarna, även om många andra tankar far förbi i mitt huvud Jag tolkar det som två delar: 1. grundaren vill casha in på sitt livsverk 2. dynaudios nya inriktning är i högsta grad digital Punkt nr 2 förklarar giftermålet med just GoerTek. Dynaudio känner förmodligen att de inte har tillräckligt med resurser för att gå vidare i deras digitala plan. Xeo och XD visar tydligt deras framtida avsikt och antagligen har de en del spännande koncept på G inom den digitala sfären som de vill satsa på. Spontant förstår jag inte varför de går i den kinesiska riktningen för detta, det måste väl finnas en hel del skandinaviska företag som ligger i framkanten. Men förklaringen är väl högst sannolikt punkt 1. Det gör ont i mitt hjärta det med, Bebop.
 16. När börjar bilderna dyka upp på en motoriserad vinkyl som åker upp ur golvet bredvid soffan?
 17. Enligt uppgift ska det gå att plocka bort utan åverkan. Nu har jag specifikt valt en dyrare vinylfolie som inte ens lämnar nått typ av spår efter sig. Jag övade på centern som inte är lika snyggt gjord, och där var det bara att riva bort efter ett par dagar och göra om, men nu när det suttit ett tag, och framförallt om vi tittar över några år framöver, så lär det sitta hyfsat bra (gissning). Tydligen ska man använda en värmepistol/hårfön vid borttag för att inte riskera att dra med sig fanér i processen. När/om det är dags börjar jag med centern igen så jag får in tekniken Jag är i alla fall väldigt nöjd med resultatet, och framförallt är min bättre hälft nöjd som inte riktigt gillade hur körsbär gifte sig med mörkoljad ekparkett...
 18. Jo precis, jag gjorde det själv. Det finns fler bilder på minhembio: http://www.minhembio.com/XavierJH/341330/ Det är lite pilligt det är det, men den folien jag använde var en av de dyrare man använder på bilar, och det var faktiskt inte så svårt att få det bubbelfritt. Jag skulle nog jämföra det lite med att tapetsera med easy-up-tapet. Ungefär i den svårighetsgraden Det kluriga är vinklar och skarvar. Att få bort bubblor kan vara så enkelt som att platta till dem, eller bara dra upp folien igen, köra lite värmepistol (eller som jag, hårfön), och sen återapplicera. Knifeless tape gjorde dessutom att jag inte behövde använda kniv/rakblad som skulle riskera att jag repade fanéret.
 19. Måste passa på att uppdatera tråden... För ett tag sedan folierade jag mina S3.4:or i vitt, införskaffade en center i samma serie och gjorde samma sak. Utöver det passade jag på att uppgradera förstärkeri och DAC till Hegel H300 respektive HD20. Borta är den otroligt vackra Primare I32, men det var ett lyft att dubbla effekten med tanke på de volymer som jag ibland spelar på.
 20. Gärna kombinerat med lite lyssningsintryck också... jag missade dem i uppsala (även om rummet såg lite kalt ut på bilderna)
 21. En snabb googling säger att Focus XD-serien är aktiva högtalare, men inte "trådlösa" som Xeo är. Hittar dock ingen officiell information.
×
×
 • Create New...