Jump to content

iroise

Medlem+
 • Posts

  1 120
 • Joined

 • Last visited

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Recent Profile Visitors

10 062 profile views
 1. Här bara hört gott om nu nämnda nad förutom att de brinner ibland......
 2. Vertigoperioden har av huvudpersonen i gruppen avfärdats som trams. Dock är magin o priserna runt Vertigo just nu på osannolik nivå. Ben och .Dr:z går för osannolika belopp även i Sverige 15-16 tusen i M- kondition är priserna för dessa progalster. Manfreds Vertigoalbum är också eftertraktade men jag grottar hellre med de två som kom innan.
 3. Jag tappade intresse för musiken när ALLA mina lp var borta, allt annat var också borta men lp:na sved mest, de går i många fall inte att ersätta iaf i många fall, enklare är det då med prylarna de kan jag alltid köpa nya, det mesta har dock kommit åter via polis. Vi hörs calle nålen på min Lyra pu (scala) är bruten! Ny eller lagning!? Vi kan ta det när vi hörs.
 4. Ljud och ljudupplevelser som religion! Själv har jag haft mina största musikupplevelser via en stor gammal radio där jag fick in Radio Luxenburg, likaså med en plastspelare där jag spelade slitna ex av bla Hendrix, jag klövs mitt av och fick en erfarenhet av musik av ett slag som jag ännu inte hämtat mig från. Jag försöker fortfarande få ihop musikhistorien men hamnar hela tiden på nya nästan andliga färder när jag lyssnar på musik. Min musik skapas i min hjärna och kan avlyssnas på alla sorters vis dock håller jag mig till vinyl och denna vill jag köpa live dvs den ska inte beställas utan det ska rotas i backar och bläddras, Jag tror jag kan skilja ett tysk pressning från ett UK-orginal via luktsinnet iaf i vissa fall och detta i ett blindtest likaså kan jag med förbundna ögon skilja ut en förstapress från en andrapris iaf med de stora typ Beatles! Om vinylen låter allra bäst vet jag icke men den luktar godare än en cd och vad det gäller datorbaserade uppspelningar är detta helt ointressant, jag är en analog framsynt bakåtsträvare o jag är givetvis inte med på Fesbok eller vad det heter. OT: vad det gäller mitt engagemang här på forumet så har jag varit död! Den 14/12 17.05 ringde Polisen och sa att jag hade haft inbrott, allt jag äger var borta förutom säng, skivhyllot och lite annat. Mycket har idag kommit tillbaka men ca 100lp o likamånga cd är borta likaså kläder avrvegods mm mm. Iaf så har jag mått/mår dåligt o allt intresse av ljud o insamlande av musik som klubbar mig på en andlig nivå har varit dött men det börjar komma åter. Mitt försäkringsbolag MODERNA samt POLISENS behandling av mitt ärende har räddat mig samt de goda vänner jag har. Min sanning är min sanning och den försvarar jag inte offentligt som en objektiv sanning utan jag förhåller mig till musik och musikhistoria på en hedonistisk nivå och jag älskar det, resten får var för mig! Vet inte varför jag skrev detta inlägg men det var iaf det första på mycket mycket länge.
 5. God jul. Önskar mig lite mera forumglädje 2014 likaså mera träffar med likasinnade
 6. Du kom loss calle, roligt, du kom iväg dock inte med ursprunglig besättning! Kul o se vad du hittade.
 7. Ny lista med lp/cd som säljes. Ni bokar av mig det ni vill ha och för sedan över pengar till mitt personkonto och så skickar jag då det ni köpt. Anges inget angående skicket så är det m- ENDAST CD KVAR VINYLEN SÅLDES PÅ ETT SÄTT JAG INTE TRODDE VAR MÖJLIGT!!!!!!!! CD 1. Garbarek/Hilliard ensemble 2-cd ECM 50:- 2. opus tre showcaSE 2005 50:- 3. oPUS TRE jAZZDELIGHTS 50:- 4. Sheffield drive, sheffield lab 50:- 5. Pat Coli sheffield lab 50:- 6. Sheffield lab prime cuts 50.- 7. FOURPLAY best of 50:- 8. Burmeister III cd03 200:- 9 Bob Barnard opus tre 50:- 10 KNOA opus3 50:- 11. NAD testrecord, sheffield lab 50:- 12 TEST cd5 opus 3 50:- 13. 15th annerversery sampler 50:- Man kan köpa enstaka men jag kommer att prioritera den som köper alla, lönar sig också prismässigt.
 8. Precis så har jag också fattat det. Vad det gäller vinyl och om man jämför 2014års record collector med 2012 som jag har så kan jag konstatera att det billiga har blivit billigare och att det dyra (vertigo/Harvest mm mm) har blivit löjligt dyrt. Micke på repeat i malmö ställer inte ut backarna med udda vinyl längre det finns inga kunder på dem i sverige vissa kostar mellan 5-15000:- styck dvs de har för många riksdaler sedan passerat vad jag vill ge. Istället säljs de på mässan i Holland som är nu i april/maj där telefonfinnar/oljenorrmän/rå-rika-ryssar och som vanligt japaner handlar för glatta livet, tackar alla små bolag och entusiaster som ger ut återutgåvor på vinyl/cd.
 9. Den lp:n med Fogelberg ska du inte köpa, eller!?
 10. Har tidigare utgåvor med G Brown, härlig röst, får väl kolla in denna också. G Brown o liknande var det alltid L Persson på Musik&konst som tipsade om! Lennart är saknad!
 11. Vi blev som vanligt bjudna på ljuvlig mat o matade med massor av musik till efterrätt, mycket trevligt.
 12. Då är kanske jag där också!? En kompis frågade häromdagen vad jag har för högtalarkablar, det hade jag glömt! Har dock haft perioder då jag intresserat mig mer om kablar men är inte säker på att jag haft så mycket ut av det så det är Speciellt kaballagefrågor jag tappat intresset för och antingen hör jag dåligt eller så rör jag mig i det billigare kabelträsket så jag hör inte så stora skillnader eller kanske anläggningen inte är bra nog eller så är jag nöjd!?
 13. Har inget bra svar men tänker såklart på mina Accuphase-pryttlar med sina gröna lampor o en design som jag tycker för tankarna till hur hifi såg ut förr, på den tiden när jag var mycket ung och gick rakt förbi hyllorna med Accu-prylar som kostade som en småbil. Om de ser ut att låta bra vet jag inte jag tycker väl egentligen min E-530 ser ganska timid o modest ut.
 14. Ditt rum är så förbannat snyggt!
×
×
 • Create New...