Jump to content

Karvid

Medlem
 • Content Count

  42
 • Joined

 • Last visited

 1. Trevlig resa Stefan, men fick ni inte se någon utvecklingsavdelning? Det är ju mest intressanta delen!!!
 2. Ett tillfälle att bli ägare av en italiensk skönhet med magiskt ljud - Pathos Logos. En 2 år gammal apparat som förenar det bästa från två världar, rörförsteg i klass A med 2x110W transistorslutsteg.Säljes pga uppgradering. Den har transistorns kraft/dynamik/volym/djupbas blandat med rörens silkiga varma högupplösta diskant. Blandningen är klart lyckad och man behöver inte lyssna länge för att uppskatta dess fördelar. Dessutom har den snygg fjärrkontroll och 2 balanserade ingångar. Se även: http://www.hififorum.nu/artiklar/logos/index.html och http://www.positive-feedback.com
 3. Kanonfina bilder Timbre !!! Tack för ännu ett verkligt bra reportage
 4. Den tillhör en av de bättre CD-skivorna jag köpt under 2005, som jag är övertygad om att du kommer gilla! Både vad gäller ljud och musiken.
 5. Jag letade länge innan jag hittade den på http://www.cdbaby.com/ . Ett företag som har fungerat bra, med bra service, för mig!
 6. Hej Jocke, Begagnat är alltid det mest prisvärda alternativet !!! Ha inte för bråttom, så dyker "rätt" apparat upp. Vad som är rätt, tja som vanligt finns lika många uppfattningar som.. Tips: Börja med att läsa recensioner, lyssna vad andra tycker som har ungefär samma budget som du.. På din andra fråga, så är rörbyte som att byta glädlampa hemma, fast ofta enklare (man behöver ju inte vrida/skruva)..
 7. Anders, Tack! Har du möjligen provat Amperex "Bugle Boy" (eller kanske någon annan på Forumet ). Det har skrivits en hel del positivt om dessa på webben!
 8. Var kan man få tag på dessa "Electro-Harmonix 6922 " och vad kostar de?? Jag använder idag Siemens & Halske CCa -rör (som är de bästa 6922-rör jag hittills hört, men så har jag inte hört alla... ).
 9. Jag har haft Pathos Logos i 4 månader nu och känner inte alls igen den beskrivning av ljudet som beskrivs i tråden... Mitt ljud slår med lätthet den försteg/slutstegs kombo från Advantage jag hade tidigare på de flesta parametrar!!! Och att Pathosen skulle ha "liten" ljudbild... nej, det håller jag inte med om. Men att originalrören sett sina bästa dagar är nog uppenbart! Det står om man läser manualen att förstärkaren får inte stå på 24 timmar! Inga rörförstärkare bör stå på dygnet runt. Betänk oxå att Logosen har sitt försteg i klass A. Pathosen kommer nog att stanna länge hemma ho
 10. Skulle vara intressant att få ta del av mer data på denna spelare! Den ser identisk (och jag menar verkligen identisk) ut med min TEAC VRDS-25x !!! Min väger dock "bara" 16,5 kg...
 11. Funderar på att ev bygga om en Sony CD X707ES till ren transport. Vilka erfarenheter har forumet av denna spelare? :cool:
 12. Tack Plundin, detta innebär att alla transporter och alla dac'ar kan dra nytta av samtliga CD-musik format (med undantag för HDCD som kräver 20 bitars mottagning... Är detta rätt uppfattat? DVD-A undantaget förståss!
 13. Angående CD-format, standard CD är ju 16 bitar, men många audiofilskivor säljs som 24bitar/192Hz, 24bitar/96Hz, HDCD osv.. Är det bara mastern som är 24bitar och själva CD'n vanliga 16 bitars eller hur är det egentligen? På skivorna står det : - "24 bit remastering" - "24bitar/192Hz DSP" - "HDCD 24bitar/192Hz" Någon som vet? XRCD har jag förstått enbart är en speciell inspelningsteknik av JVC, där man lämnar 24bitars formatet i sista produktionsledet till standard CD-format (16 bitar).
×
×
 • Create New...