Jump to content

Matrixen

Medlem+
 • Posts

  2 164
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Matrixen

 1. Intressant. Var på väg att beställa en sådan, men köpte en adapter för att testa en vanlig finkabel i C7 uttaget. Har inte kommit mig för att testa än och känslan är att adaptern kommer "defeat the purpouse" så att säga
 2. köpte en till router och kör ett mechnätverk. Innan hade jag lite "hack". Kabelkontakten greppar inte ordentligt mot apparatens. Den upplevs som att diametern är för liten och att den sticker ut för lite. När det fortfarande funkade kunde ljudet försvinna tillfälligt. Lämnade in på service och ett glapp åtgärdades, men något annat verkar fel, för kabeln ramlar helt enkelt av om jag försöker sätta dit den. Kör en Kjell&Co toslinnk istället.
 3. @ApexorcaJag testade lustigt nog också en Audioquest Carbon mellan Node 2i och huvudsystem. Tänkte att det var fånigt att ha en kabel som var dyrare än apparaten, så den kändes lagom. Däremot var kontakten en dålig fit med Bluesounds rca ut. Kabeln ligger i en låda, för det funnkade till slut inte att få någon kontakt. Känns inte igen alls?
 4. Det var nog jag. Utvärderade ett försteg från Krell för eventuellt köp och skillnaden med felaktigt kopplad fas var den största jag upplevt. Den lät trasig jämfört mitt eget som eventuellt skulle ersättas. Trots glädjen av att spara så mycket pengar kollade jag dock för säkerhetsskull fasen och efter ändring så var det en helt annan återgivning.
 5. Den fina bänken lurar verkligen ögat. Efter att ha sett Mephisto(och haft turen att avlyssna) i verkligheten, så trodde jag knappast den skulle få plats på djupet baserat på "före" bilden.
 6. mina 800 från matrix serien kostade någonstans mellan 3-4 gånger mer än dåvarande 801 gen III och hade extra allt vad gäller filter, element etc. Efterfrågar också en ny värsting. Angående B&Ws öde i sverige. Funkar inte riktigt att dema 800 serien med enklare NAD steg. Såg dock att de börjat med Hegel och det kan nog låta bra.
 7. Det kanske framstod som att jag sågade frekvensomfånget. Det var natruligtvis i programmaterialet som inte så mycket hände i den djupaste basen.
 8. Stockholmsmässan där 800D fyllde ett väldigt stort utställningsrum med rage against the machine var också ett fint minne. Det var ingen distortion där, men o andra sidan hände inte så mycket under 50 Hz. Det verkar som att det är svårt att sälja stora högtalare över huvudtaget idag, men framförallt med en bred framsida. The SF är ju stor på alla sätt, men det sympatiskt stora elementet sitter ju på sidan. Tänk vilken kollos det varit annars.
 9. Jag blev supperpeppad när jag klickade på länken som en bekant skickade som sade 801 D4, men både beviken och förvånad när jag såg att det var en re-brandad 800 enligt tidigare modellseriebestyckning. Senast jag blev sugen att byta inom B&W famlljen var faktiskt efter en demo av 801D hos Hifiklubben. Gillar den låga distortionen som ett stort baselement ofta har, då känslan är att de behöver anstränga sig mindre för samma ljudtryck i lägre frekvenser.
 10. Jag har 3 Jorma nätkablar i mitt system. Super Power, den första han gjorde med Bybee, på det kombinerade CD processor/försteget och två Jorma power(som jag inte hittar på sidan. För,odligen utgången). De två Power matar förstärkarna. De var en uppgradering från Jorma JPC 2.5, som jag upplevde gav en ljudförbättring. Jag har inte testat någon "värre" på monoblocken, för det blir så dyrt med 2, men Unity hade varit intressant.
 11. Detta tror jag är masterrelaterat. Faktum är att när jag hörde MQA versionen på Tidal fick jag den där goa känslan som jag hade när jag hörde origianlmastern på LP. Har saknat något under alla år när jag spelat CD. Nu vet jag att det inte har med CD mediet att göra och som sagt det handlar nog om mastern.
 12. I den danska gastronomin skulle jag snarare placera dessa produkter i flaeskestegkategorin än i wienerbrödsdito
 13. Om tung hifi är heffaklump, så gillar jag det
 14. Lite generat får jag erkänna att jag inte är expert på heffaklumpskap.
 15. Bilden avslöjar inte storleken. Du skriver heffaklump, men intrycket är snarare åt det nätta hållet
 16. Blod, svett och känslotårarna kommer väl när det värmt upp. Det är hifi på riktigt, det. Vilken häftig uppställning!
 17. Hur många gånger har man inte pratat med radioskval- och mp3/sonos-konsumenter som påstår sig tycka mycket om musik och på frågan "kan du nämna något exempel på favoriter" svarar "öööh...Coldplay" Jag tycker faktiskt inte att Coldplay är dåliga, men jag tycker nog PF har något inslag av konstmusik till skillnad från de flesta andra i listan.
 18. Drar mig med frustration till minnes när jag försökte förklara att det fanns "1 bits" DACar för min digitaltekniklärare på gymnasiet i början av 90-talet. Han var mycket skeptisk Trevligt att ta del av Nisses anläggningar!
 19. Tror det var A3 som jag testlyssnade min "nya elektonik" genom. Mycket trevlig. Nån gång skall jag väl samla kraft och lägga upp nån bild Det är ju snart ett år sedan.
 20. Tack snälla för fin "varadärkänsla"-rapportering, AO!
 21. Det verkar märkligt att mindre jitter kan ge 33% högre volym.
 22. De sista 801 i diamond serien producerade bland de bättre bas jag hört. Blev nästan sugen. Det var med de för tiden nya baselementen. Juha hann sälja sina nautilus innan jag kom och lyssnade, så den chansen missade jag. Konarea upplever jag vara en bra väg till distortionsfri och djup bas. Flera mindre kan såklart prestera liknande ljudtruck och frekvensomfång, med både enklare rumsintegration och elegantare lådutformning men det finns ingen genväg...
 23. Knappast sammanträffande när det kommer till sådana viktiga saker
 24. Även om reaktansen minskar i absoluta tal, så verkar ju vinkeln öka. Dvs det som påverkar fasförskjutningen.
×
×
 • Create New...