Matrixen

Medlem+
 • Content Count

  2 144
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Location
  Göteborg

Recent Profile Visitors

11 221 profile views
 1. Matrixen

  Apexorca på HIGH END München 2019

  Tack snälla för fin "varadärkänsla"-rapportering, AO!
 2. Matrixen

  Super HM-CD - kan det vara något?

  Det verkar märkligt att mindre jitter kan ge 33% högre volym.
 3. Matrixen

  Svart kubism skakar om.

  De sista 801 i diamond serien producerade bland de bättre bas jag hört. Blev nästan sugen. Det var med de för tiden nya baselementen. Juha hann sälja sina nautilus innan jag kom och lyssnade, så den chansen missade jag. Konarea upplever jag vara en bra väg till distortionsfri och djup bas. Flera mindre kan såklart prestera liknande ljudtruck och frekvensomfång, med både enklare rumsintegration och elegantare lådutformning men det finns ingen genväg...
 4. Knappast sammanträffande när det kommer till sådana viktiga saker
 5. Matrixen

  Mästarmöte har en vinnare!

  Även om reaktansen minskar i absoluta tal, så verkar ju vinkeln öka. Dvs det som påverkar fasförskjutningen.
 6. Matrixen

  TAD-högtalare med alternativ elektronik

  TAD med Mark Levinson lät vansinningt bra p[ stockholmsmässan för ett antal år sedan. Det var då jag placerade TAD på toplistan vad gäller högtalare.
 7. Matrixen

  Äntligen supernöjd med ljudet.

  Jag fick jobba sent istället. Hade gärna deltagit. Förstår jag det rätt om vinylen lät bättre än digitalt nu, trots den förnämliga 526's digitaldel, eller kan dess phonodel också lyft återgivningen? Min upplevelse förra gången var att allt lät bra, men att det digitala lät bättre!? Givetvis varierade det med de olika inspelningarna och mastringarna vi lyssnade på, men mitt minne är att trenden var fördel digital.
 8. Matrixen

  Hemma hos Daniel

  Var på en visning häromveckan. Sambon förvisso musikintresserad, tyckte att det fönsterlösa och generösa biarearummet skulle kunna vara ljud, bio och mysrum. Där skulle storhifin hamna. Insåg efter ett tag att det blev för dyrt att flytta, för då hade vi behövt hifi i vardagsrummet också. Det ser ut att låta bra hos Daniel och det ser bra ut. Så vill man ha det. YG är intressanta. Jag är inte spekulant, utan jag har bara fått en bra känsla för deras teknik. Vad blir lasten för förstärkaren med litet element och stor sluten låda? Jag kan hitta specar, men skulle uppskatta en initierad kommentar. Några rör i Atlas? fint och bra reportage som vanligt @apexorca.
 9. Matrixen

  Hur låter en förstärkare utan ström?

  Kanske vore något. Om de gör customlösningar, så behöver jag i princip bara en fast 3, eller kanske 6 dB dömpning.
 10. Matrixen

  Hur låter en förstärkare utan ström?

  Jag har problem att spela tillräckligt lågt och har funderat på en resistiv attenuator. En trafo kopplad förfröstärkare kanske kan vara något?!
 11. Matrixen

  Äntligen supernöjd med ljudet.

  Förmodligen klokt att klättra uppåt i samma familj. 380s funkade ju utmärkt.
 12. Matrixen

  Bassystembygge - Rydbergs system

  imponerande och inpsirerande bygge och resultat. En frekvenskorrekt och djupgående bas utan dist upplevs inte sällan som kvantitativt mindre bas, men är en vinnare i längden. För det otränade örat kommar vissa spår tappa lite imponatorfaktor, men de allra flesta inspelningar kommer vnna på det. Undrar över fronten som till synes laddar elementen. Är det "medräknat" dvs en del av konstruktionen, eller försumbart vid frekvensarbetsområdet? Sedan undrar jag om du tänkt vidare på avkoppling från golv? Tänker både på att slippa resonanser för välljud och att skona grannar. Jag har själv klagat på grannar med pappsubb eller diskolådor ståendes på golvet. Det finns dock ingen granne som vet att jag har 4 tolvtummare
 13. Matrixen

  Aaaaaaaaah!

  Calle_jr, du har ju det mesta, men vinylmojänger verkar ni aldrig få nog av?!
 14. Matrixen

  Depeche Mode - Global Spirit Tour -17

  Vid första genomlysningen tyckte jag direkt att den var minst lika bra som den förra. Den förra tyckte jag var bättre än många av de senaste släppen. Du sätter dock fingret på knappen här ao. Den växer väldigt mycket och ger mersmak. Lite som i de gamla goda tiderna.
 15. Matrixen

  Depeche Mode - Global Spirit Tour -17

  Den senaste är faktiskt ganska bra. Försöker lyssna in mig inför fredagen i stockholm. Skaplig hififaktor på vissa spår också.