Jump to content

Matrixen

Medlem+
 • Posts

  2 159
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Location
  Göteborg

Recent Profile Visitors

11 605 profile views
 1. mina 800 från matrix serien kostade någonstans mellan 3-4 gånger mer än dåvarande 801 gen III och hade extra allt vad gäller filter, element etc. Efterfrågar också en ny värsting. Angående B&Ws öde i sverige. Funkar inte riktigt att dema 800 serien med enklare NAD steg. Såg dock att de börjat med Hegel och det kan nog låta bra.
 2. Det kanske framstod som att jag sågade frekvensomfånget. Det var natruligtvis i programmaterialet som inte så mycket hände i den djupaste basen.
 3. Stockholmsmässan där 800D fyllde ett väldigt stort utställningsrum med rage against the machine var också ett fint minne. Det var ingen distortion där, men o andra sidan hände inte så mycket under 50 Hz. Det verkar som att det är svårt att sälja stora högtalare över huvudtaget idag, men framförallt med en bred framsida. The SF är ju stor på alla sätt, men det sympatiskt stora elementet sitter ju på sidan. Tänk vilken kollos det varit annars.
 4. Jag blev supperpeppad när jag klickade på länken som en bekant skickade som sade 801 D4, men både beviken och förvånad när jag såg att det var en re-brandad 800 enligt tidigare modellseriebestyckning. Senast jag blev sugen att byta inom B&W famlljen var faktiskt efter en demo av 801D hos Hifiklubben. Gillar den låga distortionen som ett stort baselement ofta har, då känslan är att de behöver anstränga sig mindre för samma ljudtryck i lägre frekvenser.
 5. Jag har 3 Jorma nätkablar i mitt system. Super Power, den första han gjorde med Bybee, på det kombinerade CD processor/försteget och två Jorma power(som jag inte hittar på sidan. För,odligen utgången). De två Power matar förstärkarna. De var en uppgradering från Jorma JPC 2.5, som jag upplevde gav en ljudförbättring. Jag har inte testat någon "värre" på monoblocken, för det blir så dyrt med 2, men Unity hade varit intressant.
 6. Detta tror jag är masterrelaterat. Faktum är att när jag hörde MQA versionen på Tidal fick jag den där goa känslan som jag hade när jag hörde origianlmastern på LP. Har saknat något under alla år när jag spelat CD. Nu vet jag att det inte har med CD mediet att göra och som sagt det handlar nog om mastern.
 7. I den danska gastronomin skulle jag snarare placera dessa produkter i flaeskestegkategorin än i wienerbrödsdito
 8. Om tung hifi är heffaklump, så gillar jag det
 9. Lite generat får jag erkänna att jag inte är expert på heffaklumpskap.
 10. Bilden avslöjar inte storleken. Du skriver heffaklump, men intrycket är snarare åt det nätta hållet
 11. Blod, svett och känslotårarna kommer väl när det värmt upp. Det är hifi på riktigt, det. Vilken häftig uppställning!
 12. Hur många gånger har man inte pratat med radioskval- och mp3/sonos-konsumenter som påstår sig tycka mycket om musik och på frågan "kan du nämna något exempel på favoriter" svarar "öööh...Coldplay" Jag tycker faktiskt inte att Coldplay är dåliga, men jag tycker nog PF har något inslag av konstmusik till skillnad från de flesta andra i listan.
 13. Drar mig med frustration till minnes när jag försökte förklara att det fanns "1 bits" DACar för min digitaltekniklärare på gymnasiet i början av 90-talet. Han var mycket skeptisk Trevligt att ta del av Nisses anläggningar!
 14. Tror det var A3 som jag testlyssnade min "nya elektonik" genom. Mycket trevlig. Nån gång skall jag väl samla kraft och lägga upp nån bild Det är ju snart ett år sedan.
×
×
 • Create New...