Jump to content

Matrixen

Medlem+
 • Content Count

  2 149
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Location
  Göteborg

Recent Profile Visitors

11 415 profile views
 1. Blod, svett och känslotårarna kommer väl när det värmt upp. Det är hifi på riktigt, det. Vilken häftig uppställning!
 2. Hur många gånger har man inte pratat med radioskval- och mp3/sonos-konsumenter som påstår sig tycka mycket om musik och på frågan "kan du nämna något exempel på favoriter" svarar "öööh...Coldplay" Jag tycker faktiskt inte att Coldplay är dåliga, men jag tycker nog PF har något inslag av konstmusik till skillnad från de flesta andra i listan.
 3. Drar mig med frustration till minnes när jag försökte förklara att det fanns "1 bits" DACar för min digitaltekniklärare på gymnasiet i början av 90-talet. Han var mycket skeptisk Trevligt att ta del av Nisses anläggningar!
 4. Tror det var A3 som jag testlyssnade min "nya elektonik" genom. Mycket trevlig. Nån gång skall jag väl samla kraft och lägga upp nån bild Det är ju snart ett år sedan.
 5. Tack snälla för fin "varadärkänsla"-rapportering, AO!
 6. Det verkar märkligt att mindre jitter kan ge 33% högre volym.
 7. De sista 801 i diamond serien producerade bland de bättre bas jag hört. Blev nästan sugen. Det var med de för tiden nya baselementen. Juha hann sälja sina nautilus innan jag kom och lyssnade, så den chansen missade jag. Konarea upplever jag vara en bra väg till distortionsfri och djup bas. Flera mindre kan såklart prestera liknande ljudtruck och frekvensomfång, med både enklare rumsintegration och elegantare lådutformning men det finns ingen genväg...
 8. Knappast sammanträffande när det kommer till sådana viktiga saker
 9. Även om reaktansen minskar i absoluta tal, så verkar ju vinkeln öka. Dvs det som påverkar fasförskjutningen.
 10. TAD med Mark Levinson lät vansinningt bra p[ stockholmsmässan för ett antal år sedan. Det var då jag placerade TAD på toplistan vad gäller högtalare.
 11. Jag fick jobba sent istället. Hade gärna deltagit. Förstår jag det rätt om vinylen lät bättre än digitalt nu, trots den förnämliga 526's digitaldel, eller kan dess phonodel också lyft återgivningen? Min upplevelse förra gången var att allt lät bra, men att det digitala lät bättre!? Givetvis varierade det med de olika inspelningarna och mastringarna vi lyssnade på, men mitt minne är att trenden var fördel digital.
 12. Var på en visning häromveckan. Sambon förvisso musikintresserad, tyckte att det fönsterlösa och generösa biarearummet skulle kunna vara ljud, bio och mysrum. Där skulle storhifin hamna. Insåg efter ett tag att det blev för dyrt att flytta, för då hade vi behövt hifi i vardagsrummet också. Det ser ut att låta bra hos Daniel och det ser bra ut. Så vill man ha det. YG är intressanta. Jag är inte spekulant, utan jag har bara fått en bra känsla för deras teknik. Vad blir lasten för förstärkaren med litet element och stor sluten låda? Jag kan hitta specar, men skulle uppskatta en initier
 13. Kanske vore något. Om de gör customlösningar, så behöver jag i princip bara en fast 3, eller kanske 6 dB dömpning.
 14. Jag har problem att spela tillräckligt lågt och har funderat på en resistiv attenuator. En trafo kopplad förfröstärkare kanske kan vara något?!
×
×
 • Create New...