Jump to content

Ekman

Medlem+
 • Posts

  2 643
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Ekman

 1. Tår på den här sidan är verkligen löjligt känsliga för en grupp vuxna män, pinsamt att se.
 2. Grattis! ska bli kul att höra vad du tycker om skillnaden mellan 200 och 400.
 3. "Tillräckligt stor bil" utesluter nog ganska så effektivt C1 iallafall. C4 är möjligt men mina pengar är på C2.
 4. Ser definitivt ut som ett par C2, intressant drag det borde bli ett ganska annorlunda sound än det du är van vid och förmodligen även ett par snäpp bättre.
 5. Jag syftar på en specifik del av utvecklingsprocessen, inte när dom ska utvärdera eller lyssna på den färdiga slutprodukten. Vid normal lyssning verkar det vara VTL eller D'Agostini som gäller just nu ihop med en DCS-stack och Transparentkablar.
 6. Självklart, det vore korkat att bara testa med en enda förstärkare men alla bilder där han sitter och micklar med värden i delningsfiltret och voicar högtalarna så är det just Spectral som används. Han har uttalat sig i intervjuer också om att han gärna använder det för att han tycker det har hög bandbredd och är väldigt neutralt.
 7. Förvånar mig inte alls att Alexia funkar väldigt bra med Spectral, Dave Wilson använder just det slutsteget i utvecklingsprocessen.
 8. Otroligt märkligt ändå att man har så bråttom att man gör sig av med sin gamla generalagent innan man har klart med en ny.
 9. SAM gör mer än att bara fylla på som en equalizer hade gjort. Den har dock även en vanlig inbyggd equalizer där man kan höja basen, det har jag gjort just nu då mina högtalare inte finns med SAM-mappning. Det kommer komma SAM till alla högtalare på marknaden inom ganska kort dock så det är inget man behöver bry sig om när man funderar på att byta högtalare.
 10. Jag håller med helt och hållet, det är otroligt kul att äga en produkt som bara blir bättre och bättre Det är en jättestor skillnad på hur den låter nu jämfört med när jag köpte den och då var den riktigt bra redan från början.
 11. Det här var ju minst sagt intressant! "With their forthcoming SAM Lab hardware, it will be possible for dealers, and possibly listeners themselves, to “SAM” their own, individual loudspeakers." http://www.soundstageglobal.com/index.php/...emmanuel-calmel
 12. Detta är punkterna i den nya mjukvaran 8.0, jag har precis installerat här och det funkar klockrent hos mig! FIRMWARE V8 RAM®, RECORD ACTIVE MATCHING: YOUR VINYL RECORDS AT THEIR BEST RAM®, Devialet's exclusive new technology (Record Active Matching) adapts in real time the phono stage parameters, including: EQ curves, mix mode, cartridge sensitivity and loading parameters. Now providing 11 new equalization curves. MAT®, MINIMAL ARITHMETIC TRANSFORM: DSD ENGINE DSD64 (DSD 1x) is now supported on USB and every high speed PCM digital input, through DoP v1.0 (DSD over PCM). ICM INTELLIGENT CINEMA MODE Devialet transfigures your soundtracks, making voices and sound details more audible. Your movies have never sounded so good. (Requires the new Configurator, online on the 14th of May) DPM DYNAMIC POWER MANAGEMENT The power supply adapts continuously to the music playing for greater energetic efficiency. SAM V2, SPEAKER ACTIVE MATCHING SAM is now able to model the most complex speakers, even those with passive radiators.
 13. Ganska så tvärtom från gamla Sf modeller som snarare lät som om dom var -5dB i diskanten
 14. Jag upplevde en förbättring, mer släpp, dynamik och upplösning överlag.
 15. Tack för bilderna Apex! Riktigt riktigt läckra de där högtalarna... Vad är egentligen tanken med de konvexa? elementen? ser lite ovant ut, speciellt i den här storleken, som fotbollar nästan
 16. Tack för det, hade jag helt missat! Det skulle komma nån uppdatering av SAM nu också iochmed Münchenmässan.
 17. För att dom vill ha samma vinstmarginal på produkten som innan för att täcka sina egna kostnader. Dom skulle kanske kunna sätta på de dyrare kontakterna och bara låta konsumenten täcka mellanskillnaden men det vore en förlustaffär isåfall. Man kan inte sälja en produkt för samma pris som man köper in den för.
 18. Sådär kan du göra med nästan alla sorters kablar, meterpriset är oftast lägre om du köper en lång längd än för ett kortare färdigterminerad par
 19. För att priset hade stigit med 3-4ggr inköpspriset på kontakten och de här kontakterna är inte billiga.
 20. De där Furutechen är grymma! Jag jobbar på att skaffa sådana och matchande vägguttag genom hela anläggningen.
 21. Beror mycket på vilket ljud du vill ha, även om dom har närmat sig varandra på senare år så är det stora skillnader mellan Nordost och Transparents ljud. Transparent är tysta, den berömda svarta bakgrunden, väldigt samlade och med mycket djupare bas. Nordost å andra sidan är snabbare, mer mikrodetaljer och attack i transienter, får verkligen med energin i musiken men tappar lite botten i jämförelse. Personligen gillar jag båda hade Transparent för många år sen och sen Nordost i närmare 10år och just nu Transparent igen. Skulle vara en dröm om man kunde hitta en kabel som hade fördelarna från båda...
 22. Varför inte bara köpa ett riktigt bra slutsteg istället för att sprida ut budgeten på två st och fler kablar osv? Det är stor risk att du bara gör saker oändligt mycket mer komplicerade nu utan att det faktiskt kommer låta bättre.
 23. Jag tror både har samma dual-filament faktiskt. Det dom har ändrat på tvåan är kontakterna till de nya holo-plug och lindningen av ledarna, nu ligger dom varannan ledare istället för varje fas för sig och jorden ligger lindad bland de andra ledarna istället för i mitten.
×
×
 • Create New...