LasseJ

Medlem+
 • Content Count

  1 323
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  18

Reputation Activity

 1. Like
  LasseJ got a reaction from byZan in Youtube favoriter   
  Jag gillar Playing for change projektet. Så många duktiga musiker och sångare/sångerskor runt om i Världen blandat med kändisar. Och så mycket glädje!
  Här dessutom i en grym låt. Tack för den.
   
 2. Like
  LasseJ got a reaction from Svanteborg in Youtube favoriter   
  Nu är de här med en ny låt. Denna gång Queen!
   
   
 3. Like
  LasseJ got a reaction from Svanteborg in Youtube favoriter   
  Nu är de här med en ny låt. Denna gång Queen!
   
   
 4. Like
  LasseJ reacted to new order in Youtube favoriter   
  Kolla 16:19 när han jämför äpplen och päron.... Intressant.
 5. Like
  LasseJ reacted to Muffin in Youtube favoriter   
  Gillar låten "The Weight" med "The Band" medlemmen Robbie Robertson!
  Hörde låten första gången 1968, kl 24.00 i ett omklädningsrum vid SM i nattorientering i Göteborg och blev helt såld 
   
   
 6. Like
  LasseJ reacted to shifts in Vad lyssnar du på just nu?   
  Kul att se Nicole Sabouné bli omnämnd här. Vilken fantastisk artist hon är! Lyssnade genom nya EP:n i morse och ska sätta mig in i den mer under dagen.
   
  Lyssnar även in mig på FKA Twigs nya skiva och den låter fantastisk så här långt:

   
   
 7. Like
  LasseJ reacted to Anders65 in Vägen från högupplöst till musikalitet   
  Dags för en uppdatering!
   
  Montering av både ytmonterade och hålmonterade komponenter idag. Tog större delen av dagen då min pick-and-place sker för hand och att jag bara har förstoringslampa. Hade nog nog gått lite fortare med mikroskop. Man är ju inte så flink i fingrarna längre... Kretskortshållaren som syns på bilden nedan kan jag verkligen rekommendera. Kretskortet kläms fast i kanterna och kan roteras. Så himla smidigt att kunna ha kretskortet i en bra vinkel vid hålmontering. DIL socklarna överst på bilden bestyckas som tidigare version med valbara kretsbaserade eller diskreta OPampar. De runda vita socklarna är förstås för rören.
   
  Men alltid är det något... det visade det sig att reläerna var restnoterade hos distributören,. Beställde en kompatibel version av annat fabrikat, så monteringen blir helt klar först under nästa vecka.
   

   
 8. Like
  LasseJ reacted to CMB in Det ständiga sökandet   
  Hon sa inget igår men när jag kom hem idag så var soffan tillbaka. Det betyder nog att det inte var så uppskattat😄
 9. Like
  LasseJ reacted to J/Wing in Äntligen supernöjd med ljudet.   
  Har nämnt detta innan men jag hjälper gärna till med att bygga och installera Roon på en NUC, Dator eller en NAS. Vad exakt som skulle passa dig bäst är lite svårt att säga utan att veta vad du har för anläggning idag men om du är sugen på att köra igång är det bara att säga till, jag tar en liten summa för att bygga och installera sakerna men support på distans kan jag göra grattis för jag tror du löser det själv när du väl har kommit igång
 10. Like
  LasseJ reacted to figge in Vad lyssnar du på just nu?   
  Konsert imorgon i?
   

 11. Like
  LasseJ got a reaction from rikard in Vad lyssnar du på just nu?   
  Grymt bra EP! Jag läste intervjun i DN härom veckan. Hon berättar att hon inte orkade med musiken längre och valde att helt slopa musiken för att ta en master i organisk kemi på KTH vilket hon snart är klar med. Härligt dock att hon har fått tillbaka kärleken till musiken.
   
  Hon berättar också att hon var rätt ensam och introvert som barn, inga vänner och valde själv att isolera sig. Livet har inte varit självklart och ibland har hon haft tankar på att lämna det. Otäckt. Men hon har nu fått vänner och har lärt sig att man kan vara älskad och hon har ett avtal med en nära vän att hon ska ge vännen en chans att rädda henne om det känns för mörkt. Det gör mig ont att läsa sådant men skönt att hon nu har vänner och stöd samt numera ser ljust på livet och kärleken till naturvetenskapen och musiken. Man måste nog ändå vara rätt stark för att berätta öppet om sådant. Hoppas att hon fortsätter att må bra och även fortsätter med musiken.
   
   
 12. Like
  LasseJ reacted to rikard in Vad lyssnar du på just nu?   
  Nicole Sabouné's nya EP är nästan som en ny milstolpe i svensk musik och enligt mig något av det absolut bästa vi har just nu. Hennes första skiva var en riktig indie dänga full med hitlåtar, på nästa skiva som var en personlig favorit för mig blev det mera mörker och gotiska toner, sen försvann hon spårlöst från musiken under 4 år och nu är hon tillbaka med besked! Det är vackrare, skörare, mer avskalat och personligt än någonsin tidigare. Häromdan framförde hon EP'n i sin helhet på ett release party på Södra Teatern i Stockholm. Om det är bra på skiva så är det ändå ingenting mot hur bra det är live. SÅ mäktigt. Liten mini turné är annonserad i februari 2020.
   
  Kan även rekommendera hennes besök i podcaasten "Hemma hos Strage" där hon träffar Fredrik Strage och bland annat berättar om hur hon hamnade på omslaget till Black Sabbaths debutskiva innan sin födsel.
 13. Like
  LasseJ got a reaction from Bolstad in Vad lyssnar du på just nu?   
  Vackert!


 14. Like
  LasseJ reacted to Anders65 in Vägen från högupplöst till musikalitet   
  Hej igen!
   
  Nu har allt material kommit! Kanske inte så intressant och rätt nördigt men skriver några rader ändå... 
   
  Montering förhoppningsvis på söndag. Processen ser ut så här:
  - Fixera mönsterkortet på lodpasta-stencilen med tejp. Så exakt som möjligt då jag har en del små och ytmonterade komponenter med tät pitch.
  - Lägg på lodpastan och ta sedan försiktigt bort mönsterkortet från stencilen.
  - Placera alla ytmonterade komponenter. Med pincett under förstoringslampa. Riktigt pilljobb...
  - Kör kortet i IR-ugnen. 
  - Montera och löd alla hålmonterade komponenter.
  - Klart :-)
   
   

   
 15. Like
  LasseJ reacted to Amatören in Hemma hos Octavia rs   
  Impedansen spelar alltid roland vid växelström, ja.
  Helt korrekt!
  Hehe, det spelar troligen ingen HÖRBAR roll såvida man inte får in störningar via alltför ambitiös kabeldragning. Det jag tror är att i första hand försöka hålla isär elförsörjning och signalkablar så mycket det går OCH undvika att linda spolar av för långa sladdar. Spolar ger induktans (magnetfält) så det vill vi undvika. Eller?
  Absolut och betydligt overkill i denna tillämpning.
   
  Om ni tittar på en koaxialkabels (rund antennkabel) uppbyggnad så ser jag detta som principiellt den absolut bästa uppbyggnaden av en växelströmskabel.
  Mittenledaren fas, så tunn isolering som möjligt utan risk för överslag, kopparfolie som viks över (nollan), återigen tunn isolering och kopparfolie igen som viks utanpå (jord). Sen en snygg strumpa utanpå hela härligheten.
  Tanken är att hålla fas och nolla så nära varandra som möjligt för att hålla nere induktansen. Att lägga jorden utanpå och runt för att innesluta fas och nolla bidrar till att dämpa utifrån kommande störningar.
  Vad gäller areor så räcker gladeligen 1 - 1.5 mm² till strömförsörjning av de flesta apparater, men till kraftiga slutsteg vill man kanske använda 2,5 mm² för att "känslan" ska bli rätt 
  Sen, i min värld, så gäller det att minimera antalet kontaktövergångar. Varje övergång ger upphov till en, i bästa fall liten, resistans (övergångsresistans). Tänk stickkontakten och apparatkontakten i detta fall:
  Vägguttag - kontaktstift, kontaktstift - krimphylsa, krimphylsa - kabel, kabel - krimphylsa, krimphylsa - kontakthylsa, kontakthylsa - kontaktstift i apparaten. I denna energiöverföring 6 stycken övergångar som alla ger upphov till övergångsresistans!
  Min filosofi: Håll ner antalet kontakter till ett minimum! Gör som förr i tiden, löd in kabeln direkt till strömbrytaren och jordningen i apparaten! På detta sätt så undviker man så många onödiga  kontaktresistanser som möjligt. Kvar är bara kontakten i vägguttaget eller nätlisten. Dessutom sparar man en massa pengar! Logiskt?
  Nackdelen med detta är att kabeltillverkarna blir förbannade då man inte kan sälja en massa hokus-pokus och ormolja till hutlösa priser.
 16. Like
  LasseJ got a reaction from new order in Vad lyssnar du på just nu?   
 17. Like
  LasseJ reacted to figge in Figges ljudlåda   
  Just nu ”rockar det fett” som kidsen säger.😁
  Funkar rätt bra bra med Little Feat och tidigare med husguden Esbjörn.
  Till alla som behöver en högtalare som klarar det mesta, Verity!!!!
 18. Like
  LasseJ reacted to sprudel in Vad lyssnar du på just nu?   
  Grym skiva!
 19. Like
  LasseJ got a reaction from sprudel in Vad lyssnar du på just nu?   
  Återkommer ofta till denna platta. Fantastiskt bra musik som man har många tonårsminnen till. Det var en härlig tid.


 20. Like
  LasseJ reacted to new order in Vad lyssnar du på just nu?   
  Men du!!! FF innebär väl FF!!!
  Foo Fighters. Öl. Och luftgitarr!😎👍
 21. Like
  LasseJ reacted to Amatören in Mästarmöte har en vinnare!   
  Detta är mycket kloka ord! Kontroll och dynamik kräver rejäla doningar! 
   
  Självklart kan man ha både och! Den som inte tror mig är välkommen till mig för en lyssning och lite hembio 
 22. Like
  LasseJ reacted to Apexorca in Mästarmöte har en vinnare!   
  Nu när jag har landat i ett svårt beslut och skall ha Krell FBP 350MC (modified) och Krell KCR-HR (modified) att spela med så tänkte jag reda upp lite i den alltför långdragna oordningen. Det blev långdraget men det skulle blivit ett kort test.
   
  Krell FBP blir mycket varma och jag tänker till att börja med ha dem framför racket. Som HiFi-nerd tycker jag dessutom det ser coolt ut med slutstegen på golvet. Men det ser ännu coolare ut om de har sitt egna hyllplan. Dessutom kan man ju städa golvet under lättare och man kan testa med olika fötter för att se vad som låter bäst. 
  Jag har grunnat på detta lite. Skall jag fortsätta med SolidTech? De italienska Bassocontinuo-hyllplanen med läder är mycket fräcka. De ser dock lite klena ut för Krell (blink blink). I bakhuvudet finns en riktigt cool specialbyggd lösning som Anders på HiFi-Stället låtit bygga får många år sedan. Jag har alltid tyckt att det ser snygga, fräcka och coola ut. Dessutom är de svintunga och det passar också med min filosofi. Det förstärker intrycket av anläggningen. Jag ringde och undrade om man kunde beställa ett par. Svaret var nej. Jag fick köpa de som Anders hade. Stort tack för det. Så många gånger har de varit med på HiFi-Ställets demonstrationer och det är nästan en ära få använda dem till mina slutsteg. Tänk så många fina prylar som stått på dessa. Nästan så man blir lite nostalgisk... Nja, inte skall jag överdriva, men jag tycker de är grymt coola. Lite vulgo på ett stiligt sätt. 
   
   
  Här kommer lite bilder.
   

   
  --------------------------------------------------
   
  Krell KCR-HR skall in i racket på något vis. Hembioförstärkaren skall jag försöka hitta en smart lösning för så att jag kan använda mina The Sf till fronthögtalare utan trubbel. En plan var att köpa ett par vägghängda Sf Olympica som är otroligt snygga, men det känns onödigt ändå. 
  Nu lutar det nog åt att ha en RCA-XLR adapter, köra min Arcam bioförstärkare från Pre-out på frontarna och byta kablar bakom Krell FBP350MC mär jag kör hembio. Det blir ju lätt gjort när de står framme. 
  En ny RCA kabel på 3 m bör räcka för ändamålet. Adaptrar har jag sedan tidigare när jag testade olika RIAA-steg.
   
  Krell KCR-HR skall visst ha en ingång (S4) som tar signalen rakt genom försteget och ut i slutstegen men denna lösning körde jag på Krell 202 och det var några gånger då familjemedlemmar nästan misslyckades med fjärrkontroller och olika ingångar så att allt kunde gå åt fanders. Så det vill jag undvika och då är kabelbytet mer riskfritt.
   
  --------------------------------------------------
   
   
 23. Like
  LasseJ reacted to Amatören in Thors slägga live - besök hos Amatören   
  Ok, vi ska väl ha lite elektronik att driva skapelserna i källaren med:
  Försteg, DAC, mediaströmmare (ex. Tidal), tuner och MM-försteg är ett Yamaha CX-A5200 fullt balanserat hembioförsteg, vidare via XLR till 2 st BSS-3088 processorer. Dessa klarar också att processa 8 kanaler in/ut. En processor går till huvudhögtalarna där en Emotiva XPA-DR2 på 2x550W  (8ohm) driver diskanthornen. Mellanregister, bas och subbas drivs av 3 st Yamaha T5n som ger 2x3400W i 2ohm, 2x1350W i 8ohm. Den andra processorn sköter centern, där tre kanaler från Yamaha MX-A5000  (11 x 150W) används för drivning. De övriga 8 stegen i MX-A driver suorrundarna, där även fyra takhögtalare ingår. Allt som allt är man omgiven av 11 högtalare!
  Vidare en Oppo UDP-203. Fantastisk burk, sväljer allt man stoppar i den. Denna funkar även som CD-drive och mediaströmmare (i mitt fall mest som filmvisare) via NAS eller Internet. Vidare så ingår en Panasonic DMP-UB400 mest för möjligheten att se Netflix i högsta kvalitet, då både Oppon och Yaman saknar denna app.
  För att få den riktiga biokänslan så ger en  Sony VPL-HW55 en riktigt bra bild på en 2.35:1 Grandwiew 114" (265x213) ramspända filmduk.
  Som vanligt så är slutstegen och högtalarna ihopsnörade av egenbyggda sladdar av renaste koppar För HDMI-överföringen svarar Kinabyggda kablar av högsta kvalitet.
   
  Hur det spelar nu detta?
  Detta låter jag Bebop svara på då jag är part i målet! 
 24. Like
  LasseJ reacted to Amatören in Thors slägga live - besök hos Amatören   
  Hehe, i detta sällskap så känner man sig som amatör så "Amatören" får nog stanna ett tag till 
   
  Tackar för alla glada tillrop från medlemmarna  Det värmer i höstrusket!
 25. Like
  LasseJ got a reaction from Matts in Vad lyssnar du på just nu?   
  Härlig lördag! Lek med barnbarn & DIF Svenska mästare. Nu är även nattning (efter att ha läst favoriterna Pettson & Findus) avklarat och det är dags för lite avkoppling igen.
  Ibland är det bra härligt att leva! Börjar kvällen med något jag inte har spelat på länge.