Jump to content

LasseJ

Medlem+
  • Posts

    1 724
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    19

Posts posted by LasseJ

  1. City Boy slog igenom med monsterhiten 5705. 1979 släppte dem detta mästerverk som det nu var länge sedan jag lyssnade på. Efter The Day the Earth Caught Fire hoppade Steve Broughton av bandet och resten av Stadspojkarna släppte efter det ett par album till men dessa blev aldrig någon större succé och rätt snart upplöstes bandet.
     

    3EeGJYr.png

  2. Ibland har man turen att av en tillfällighet upptäcka ny musik. Besökte Hifi Klubben i Sickla på vägen hem igår för att lyssna på en ny subwoofer. De spelade då Ibadet Ramadani. Uppvuxen i Kosovo och Tyskland. Har studerat både art och musik, bl-a i New York. Hon har tidigare spelat i band men detta är en hennes debut som soloartist. Roon klassar det som folkmusik men enl mig mer blues och singer songwriter men det spelar ingen större roll vad vi väljer att kalla det för bra är det oavsett. Låten Forest sitter nu rejält fast i skallen.

    j5ejvQU.png

     

     

  3. Kul att London Grammar kom med i tråden. En grupp jag gillar.Engelska gruppen London Grammar består av tre kompisar som gör riktigt bra musik. 2021 släppte de sitt tredje album Californian Soil. Min favorit på de albumet är Lord It's A Feeling. Här har de gjort en version med full orkester som är grymt bra. Sångerskan, Hannah Reid, har en speciell röst som jag gillar. Lyssna och njut.
     

     

  4. För ca 4 år sedan skrev jag om Nicole Sabouné. Hon har hittat tillbaka till musiken efter 4 års studier i kemi på KTH. Nu har hon precis släppt nytt album, Kismet. Lite indie, lite halvpunkigt/rockigt, pop och ibland lysande bra. Jag får erkänna att jag är svag för denna tjej. Hon ger sig nu även ut på en liten turné. Stockholm den 2/12  -> 15/12.

     

    8ckiTN9.png

  5. 5 hours ago, AlfaGTV said:

    Knepigt, jag älskar Supertramp men just denna är jag inte så road av? Undrar varför?

     

    Själv intar jag frullekaffet till detta:

    1FKapp9.png

    Det är det som är så fantastiskt med musik, att vi alla tycker så olika. Det är helt enkelt olika saker som tilltalar och berör våra sinnen. Gäller även allt annat som t.ex. mat, dryck, konst m.m. Själv är jag inte så förtjust i det Led Zeppelin album du lyssnar på till ditt frukostkaffe. Jag gillar inte heller blodpudding vilket många säkert älskar. :smile:

×
×
  • Create New...