Jump to content

LasseJ

Medlem+
 • Content Count

  1 502
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  18

LasseJ last won the day on September 13 2019

LasseJ had the most liked content!

About LasseJ

 • Birthday 1961-04-04

Profile Information

 • Location
  Stockholm

Recent Profile Visitors

8 055 profile views
 1. Har alltid gillat Carla. Jag begriper inte ett ord av det hon sjunger men bra är det!
 2. Nu är Katie's nya album släppt. Lite modernare tongångar än det senaste "In Winter".
 3. vacker bild Apex! Ni har en fin skärgård även på baksidan.. Förövrigt håller jag med dig om det du skriver. Musiken berikar verkligen även mitt liv.
 4. Som vanligt är jag lite sen in i din tråd men grattis till din fina anläggning. Från SF till TAD nu så här går det undan. Skulle jag byta högtalare så ligger TAD högt på önskelistan.
 5. Har alla mina musikfiler på min Synology 212J i raid 1. WD red diskar 2x4TB. Funkar kanonbra. Känner flera som även kör Qnap. De är också nöjda. Har eget nätverk för min hifi men har även ytterligare en NAS till familjens nätverk. Även det en Synology men en 218+. Fungerar alldeles utmärkt den också. Där har vi filmer, bilder och diverse dokument. Använder sedan Back Blaze molntjänst som extra back-up. Typ 2-3 ggr om året kopierar jag även till en USB disk som jag förvarar i mitt brandskåp på mitt kontor. Hängslen, livrem, reflexväst och flytväst.
 6. Har hänt mig också men det händer även den bästa. Gillar de tyska fina kontakterna. Jag kör samma.
 7. Pryma är skitsnygga men hur hinner du med att använda alla dina lurar?
 8. Yes, jag kör core på minin. Fungerar normalt kanon men roon hittade inte core efter uppdatering av OS men efter omstart av minin så gick det direkt. Jag har musiken på min Synology nas, core på minin samt en SOtM-200 neo som endpoint. USB till min Bryston DAC. styr allt oftast med mousepad och 60 tums skärm eller via iphone och ipad. Funkar kanon. Har även haft en nuc tidigare men märker ingen skillnad mot mini så sonen har övertagit nuc. Föredrar minin. Har funderat på en annan streaminglösning typ Linn (som jag är förvånad att så få använder) eller Lumin m.m. men
 9. Det händer inte ofta att jag gillar ny "hit musik" men denna som spelas typ 10 ggr om dagen på radion har satt sig i skallen på mig. Lite extra kul att även hel del svenskar är inblandade som låtskrivare. Bl.a. Red one (bl.a. Lady Gaga) och Victor Thell/ Maria Jane Smith (Smith & Thell) och Tove Lo.
 10. Jag startade om datorn och startade roon igen. Samma sida kom upp igen men nu tog sökningen max en minut och min core hittades. Skumt.
 11. I natt så uppdaterade min mac mini sitt OS. Nu när jag startar så kommer denna sida upp. Jag har valt "sök efter core" men den har sökt över en timme nu och söker fortfarande. Den sökningen borde väl inte ta så lång tid? Eller?
 12. Jag är uppfostrad i den gamla skolan av min far dvs vill man köpa något så måste spara till det och sedan köpa kontant. T.ex. en ny bättre/större TV. Delvis lever jag efter den devisen fortfarande men idag är ju ekonomin som tur var bättre men jag köper fortfarande kontant så inga lån på hifi-köp. Vi har gemensam ekonomi sedan 40 år tillbaka men frugan låter mig hållas så länge inköpen inte drabbar familjen. Hon brukar säga som så att om hifi-köpen får mig att må bra så är ju det positivt även om hon ibland (förmodligen rätt ofta) tycker att jag är knäpp. Hon kan inte förstå detta med njut
×
×
 • Create New...