Jump to content

LasseJ

Medlem+
 • Content Count

  1 567
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  18

LasseJ last won the day on September 13 2019

LasseJ had the most liked content!

About LasseJ

 • Birthday 1961-04-04

Profile Information

 • Location
  Stockholm

Recent Profile Visitors

8 293 profile views
 1. Vill man veta mer om MQA så rekommenderar jag att läsa Archimagos blogg. Extra intressant när Chris Connaker (Computor Audiophile-> nu Audiophile Style) bad om att få visa Archimagos mätningar (som visar en del konstigheter vid analys av MQA) på ett föredrag på mässan Rocky Mountain Audio Fest 2018. I publiken sitter några MQA chefer och de uppträder inte så fint. MQA är skit. För min del värt att slopa Tidal bara av det skälet. https://archimago.blogspot.com/2018/10/musings-on-rmaf-2018-mqa-talk.html#more
 2. Detta är överraskande bra! Riktigt bra! Hanna Enlöf från Good Harvest släpper soloalbum. https://www.mynewsdesk.com/se/liza-b/pressreleases/hanna-enloef-fraan-good-harvest-kommer-med-soloalbum-och-foersta-singeln-slaepps-idag-3065070
 3. Skön musik från Boston gänget Lake Street Dive. Lite soul, R&B och pop. Lite retro men ändå nytt. Skönt sväng. Jag gillar det.
 4. Jo, jag förstod det. Du hade ju med en glad emoji. Japp, streaming är perfekt till slölyssning och även då för att upptäcka ny musik. Man får ju många bra tips via roon också. Sedan har jag faktiskt Spotify också men det pga andra skäl. Min dotter med två barnbarn kör Spotify och ungarna har flera egna spellistor. Jag och frugan både lämnar och hämtar dem ofta vid förskola och skola och då ska det lyssnas på musik i bilen via apple carplay. Smidigt. Ang roon så har jag använt det länge och jag gillar det verkligen.
 5. Ok, då har jag lärt mig något nytt men Qobuz känns mera rätt ändå av flera andra skäl.
 6. Oj, det kan jag inte avgöra än. Hann bara lyssna kort men jag förväntar mig inte att det föreligger någon större skillnad. Jag kommer att avsluta Tidal men det grundar sig främst på andra parametrar som t.ex. att jag gillar att Qobuz ersätter upphovsmännen/kvinnorna bättre samt utbudet. Plus det faktum att jag även köper musik av dem. Som flera andra här på forumet så vill jag äga min musik så långt det är möjligt. Streama är perfekt för att testa och upptäcka ny musik och det känns bra att kunna göra båda delarna från samma ställe.
 7. Yes, samma här. Har precis streamat lite 24/192. Funkade fint. Just nu lirar jag Ana. Här ser vi nu att jag har två versioner. Tidal & numera även Qobuz.
 8. Jag spelar den på min Marantz SACD spelare och jag tycker att den låter sämre än andra versioner. Sedan håller jag med om att DR siffran inte alltid är avgörande för hur vi uppfattar ljudkvaliteten. Finns fler parametrar än dynamik.
 9. Det var inte länge sedan jag upptäckte henne (tack roon). Hon har valt att inte utnyttja sin kända pappa när det gäller hennes musik och karriär utan hon vill stå på egna ben. Hon dök som sagt var upp som ett tips i roon och nyfiken som jag är så provlyssnade jag och jag gillade vad jag hörde men namnet sa mig inget. När jag hittar en ny artist som verkar vara intressant så vill jag gärna vet mer om artisten och då blev jag varse om vem hon är (tack igen roon). Skön musik att koppla av till och bara njuta.
 10. Det måste vara få människor på denna jord som har så mycket musikaliskt påbrå i släkten som denna dam. Men helt klart står hon på egna musikaliska ben och hon gör det bra. Dessutom är hennes musik inte i närheten av att vara i samma hjulspår som pappas. Eller hennes farbröder. Eller faster. Hon skriver sin egen musik och detta är hennes debutalbum som är riktigt bra. Min favorit är "Repair". Om ni inre har listat ut vem hon är så borde hennes efternamn få varenda klocka att ringa. Faster heter Janet och pappa heter Michael.
 11. Ja, precis, tår i ögat får jag med och känner man till lite om körens bakgrund så är det ändå mer berörande. Barnen kommer från de fattigaste delarna. Några är föräldralösa och trots att de själva är barn så har de småsyskon att ta hand om. Körledarn är en man med ett varmt hjärta som har tagit sig an dessa barn. Han sa i deras första audition "just because you're born in poverty doesen't mean that you are poverty". Här får man lära känna dem lite mer. Dessutom mer bra musik. De är grymt bra! Musik när det är som bäst. Förenar, berör!
 12. Herregud! Den här damen kan sjunga och när hon väljer en av världens vackraste melodier så blir det gåshud deluxe. Det här berör mig djupt i musiksjälen. Vilken spännvidd.
 13. Sheryl Crow tillsammans med Chris Stapleton kan ju inte bli annat än bra.
 14. TOTO! Jag var 16 bast när "Hold The Line" släpptes 1978 och den slog ner som en bomb i min musikskalle. Sedan dess har jag gillat dem även om flera album är ojämna. Fram till Toto IV 1983 var de som bäst. Toto IV var ett viktigt album då album 2 och speciellt nr 3 inte blev någon jättesucce'. Men IV blev deras största framgång och vann hela 6 Grammis. Första singeln var "Rosanna" (tillägnad Rosanna Arquette som datade Steve Porcoro vid den här tiden). Men det var när "Africa"släpptes som de blev riktigt stora. "Africa" har även fått lyssnare och anhängare i närtid då flera artister har gjort e
×
×
 • Create New...