Jump to content

LasseJ

Medlem+
 • Posts

  1 600
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  18

LasseJ last won the day on September 13 2019

LasseJ had the most liked content!

About LasseJ

 • Birthday 1961-04-04

Profile Information

 • Location
  Stockholm

Recent Profile Visitors

8 498 profile views
 1. Jag har rätt bra koll på de svenska tjejerna. Jag var fotbollstränare i 14 år för tjejer från fotbollsleken (6-7 års åldern) upp till damlag i div 3 så damfotbollen ligger mig varmt om hjärtat. Men vi har en tuff grupp med ruggigt bra lag. I morgon är det dags för första matchen! jo, jag läste om Covid fallen men jag tror nog att det blir av ändå. Jag har mycket med Japan att göra i jobbet och landet är delat ang OS där det är rätt många som vill att det ställs in.
 2. Alex Morgan är grymt bra men själv har jag Kosse som favorit. Det ät ett måste att se matchen. Blir nog en grymt tuff match.
 3. @byZan du har väl precis som jag ofta problem med ryggen? Skrovet går, som jag nämnde ovan, väldigt mjukt även i krabb sjö. Dessutom är stolarna fjädrade (man ställer in sin vikt på dem för att få perfekt fjädring) vilket gör att man kör/åker otroligt bekvämt och riktigt skönt för ryggen.
 4. Absolut. Det lovar jag. År riktigt imponerad. Inga resonanser och näst intill helt tyst ombord. Även grymt imponerad av skrovet. Går mjukt och fint men även riktigt kul att köra i högre farter. Motorn har dubbla propellrar vilket ger ett fantastisk grepp som bidrar till att båten svarar bra på trimmet och lyfter båten i ett högre gångläge som kändes riktigt bra i högre farter, 45knop. Kul! I morgon ska vi till Biskopsö!
 5. Yes, nu är den hämtad. Rackarns vad fint den går.
 6. Tack! Buster är bra och välbyggda båtar och XL går fint i sjön så förstår att du är nöjd med den. De har ju riktigt lång erfarenhet finnarna att bygga båtar. Jag gillar att vara ute på sjön året runt, om inte isen ligger, och höst och vinter är det skönt med en hyttbåt. Man slår på värmaren när man åker hemifrån så är det varmt och skönt när man kliver ombord.
 7. Ja du Apex. Du var lite mer tydlig och jag håller med dig om det mesta ang Anytec. Du har även helt rätt ang skaparna. Anytec startades i Öregrund (Mycket båtbyggare i Roslagen) av Stig och Håkan (grym konstruktör) och efter en tid så kom nya delägare in och efter en del tvister så gick man skilda vägar. Något år efter så lanserade sedan Viggo och även Marell. Delägare i Anytec sedan flera år är Foppa. Anytec räknade med att de nya modellerna skulle locka både nya köpare samt även attrahera de som redan hade en Anytec och att de skulle byta upp sig. Ang Marell och Arronet så har Sjöpolisen köpt in båda fabrikaten. Bl.a. Polisen Västra Götaland har en Marell. Kanonfin och som de är nöjda med. Men nu ser jag fram emot att få komma ut på sjön igen! Vi kommer spisa middag i Sandhamn och ev så blir det även årets första övernattning i den gamla fyrvaktarstugan på Grönskär på lördag kväll.
 8. Tack! Förenklat, en del generaliserande och mycket eget tyckande men Buster, Silver, Yamarin Cross, Husky och liknande är lite mer fritidsbåtar utan att på något vis vara nedvärderande. Bra båtar allihop. Anytec är kraftigare byggd och spelar en del på design. Marell och Viggo är riktiga fullblod, grymt välbyggda och mer av högfartsskrov. Alukin, Tärnskär och Arronet är rejäla året runt båtar. Av de tre sistnämnda håller jag Arronet högst. Limmade rutor med grym sikt, byggd som en stridsvagn i en toppmodern fabrik i Öregrund, gummidämpare under hytten så det är mycket tyst och vibrationsfritt i kabinen, fjädrande stolar med hög komfort. Det är 12-18 mån lev.tid på en Arronet beroende på modell. Skrovet är fantastisk och går riktigt mjukt samt är riktig kul att köra.
 9. Äntligen! Hoppas jag i alla fall. Vadå äntligen? Jo, jag längtar galet efter att få komma ut på sjön. Vanligtvis åker båten i så fort isen går men inte i år. Sålde min båt i vintras och har beställt en ny som leveransdatum har skjutits på flera ggr. Beställde då en annan...som ja, ni fattar. Försenad, så nu blev det en tredje som kan hämtas på fredag om jag hinner komma från jobbet i tid. Sedan blir det sjövägen hem. Arronet 24.5 Surprise med gummiupphängd hytt som gör att det är extremt tyst ombord. Trots att det är en hyttbåt så är det en ulv i fårakläder då den är superkul att köra. De kan bygga båtar i Öregrund! Får bli middag i Sandhamn på hemvägen. Hifi livet går som vanligt ner vid den här tiden. Nu finns det så mycket annat att göra. Önskar alla en skön sommar!
 10. Vilken fin torsdagkväll! Fantastisk solnedgång och efter en promenad då jag tittade till bryggan och konstaterade att min båtplats fortfarande är tom (min nya båt är försenad). Längtan ut på sjön gnager hårt på själen men det är bara att bita ihop så jag knatar hem igen och avlutar kvällen med fantastiska Florence Welch och Isabella Summers. Detta album är grymt bra och ett jag ofta återkommer till. "Queen of Peace" är bara en av alla bra låtar.
 11. Nytt från Albin. Han fortsätter att sjunga på svenska. "Josefin" är riktigt bra. Finstämt och vackert.
 12. Ramlade över denna grupp tack vare roon. Riktigt bra rock/pop från Island. Det här gillar jag.
 13. Tash Sultana, ung multiinstrumentalist (spelar ett 20-tal instrument. Gitarr fr.o.m. 3 års ålder) från Australien blev känd efter att ha lagt ut några klipp på tuben (över 100 milj visningar för "Jungle" där hen (Tash tilltalar sig själv som hen/they) briljerar med gitarr och pedal loops. Fick skivkontrakt och har släppt två album. Det senaste är fullt med skön R&B.
 14. 2015 släppte Melody "Currency of Man". Med detta album så frångick hon till stor del jazzen och det är en del rock och RB samt några riktigt fina lugna spår. Nu lyssnar jag bl.a. på singelsläppet "Preacher Man" som har en sorglig men viktig text men låten är en rökare i krysset. Efter den kommer en av de vackraste låtar Melody har gjort, "Morning Sun".
 15. För er som hänger med på forumet så är det ingen överraskning att jag gillar Birdy. Denna unga duktiga artist. Här med sin egna "Wings".
×
×
 • Create New...