Jump to content

IcedEarth

Medlem+
 • Posts

  576
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by IcedEarth

 1. Säljer min Clearaudio DMPS i mycket fint skick. Säljes pga den aldrig används, har totalt rengjort ett 80 tal skivor.

   

  Nyligen inne för uppgradering, rengjort 2 skivor efter det.

   

  Såld

   

  Maila för bilder.

   

  Rickard@incolor.se

 2. 8 hours ago, Apexorca said:

  Kul att höra någon som lyssnat noga på Kawero på annat än klassiskt och jazz som alltid demas i München. Demostratören där har visat massiv ovilja att spela annat även om man frågat snällt. Jag började tro att de inte lät bra mad annat, men förstår nu att det gör de visst. Röster förstår jag är grymt bra. Det är en styrka på dessa högtalare jag också hört.

  Kul att höra dina omdömen. Kul med filmen också. Det är konstigt men jag tycker man kan få en känsla av om det låter bra eller inte på sådana här inspelningar ändå. 

   

   

  Tack, kul att det uppskattades!

 3. Stockholm3b.jpg

   

  Högtalarna är nästan helvita medans fronten har en framsida av palisander i en perfekt högblank finish! Elementen som är riktade framåt är följande; en specialbeställd 2.5" RAAL banddiskant som sitter i en egen låda som man kan ändra i tidsdomänen, under den sitter ett 7 tums mellanregister från AudioTechnology  som även det är anpassat efter Kaisers önskemål.

   

  Stockholm5b.jpg

   

  På baksidan ser man två element, det övre elementet är en 8 tums passiv radiator som är kopplad mot mellanregistret, fiffigt! Basen är en 10 tummare som spelar från 60hz och ner. Basporten sitter under lådan och dessa högtalare är utrustade med Stillpoint fötter.

   

  Stockholm4b.jpg

 4. Stockholm2b.thumb.jpg.43a3d06aa629ff0050f61f0fc87e5d79.jpg

   

  Det första man slås av när man kommer in i det stora lyssningsrummet är ljuset som flödar in från dom gamla portarna som nu är fönster. Sen slås man av akustiken som känns väldigt balanserad som direkt visades när man började lyssna på musik. Återkommer till det.

   

  Följande var inkopplat för lyssning:

   

  • Högtalare: Kaiser Kawero Classic
  • Slutsteg: Thrax Ares Stereo
  • Försteg: Thrax Dionysos
  • Streamer/Server: Aurender N10
  • DAC: APL DSD-MR
  • Strömförsörjning: Ansuz Mains 8 D-tc
  • Strömkablar: Ansuz Mainz D-tc + D2
  • Övriga kablar: Ansuz D2-serien
  • Fötter: Ansuz Darkz i olika nivåer
  • Bänk: Finite Elemente

  *Bild och ljud är inspelade via en iPhone 6s Plus och ska inte återspegla hur det lät, mer bara en glimt av rummet och få höra vad som jag spelade.

   

   

  Första låt som jag spelade var Natalie Merchant - My Skin från skivan Ophelia, har man inte kontroll i basen i rummet tar den lätt över, här var den snustorr och väl artikulerad. Precis som det ska låta. Lyssnar man via lurar kan man få en aning om vad jag menar. Även resten av registerna hör man att det är full kontroll över, det var en otrolig närvaro i rösten.

   

  Andra låt som jag spelade var Nirvana - Lake of fire från skivan MTV unplugged in New York för att höra

  om man genom dessa högtalare kan återge en livekänsla, av att vara där. Ljudbilden som målades upp gjorde mig inte besviken. En detaljerad ljudbild med härligt djup och lager på lager av akustiska instrument, när man lyssnade så fick man fram en otroligt fin livekänsla med massor av detaljer och ljud som inte sticker åt något håll.

   

  Tredje låt som spelades var Kreator - People of the lie från skivan Coma of Souls. Spelade mest denna låt för att höra hur det skulle låta, lyssnar ca 60% på olika slags metall-genrer och då måste det fungera på all sorts musik. Denna uppställning klarade detta med bravur. Denna skivan kom innan loudness war startade, så den är ändå ganska snäll. En otroligt ösig låt som man vill bara spela högre och högre.

   

  Fjärde låt som jag spelade var Dimmu Borgir - A Jewel Traced Through Coal från skivan Abrahadabra. Det här är eldprovet, väldigt komprimerad bombastisk black metal från Norge. Även detta klarade denna uppställning med lätthet, det lät nästan lite snällt och det kanske inte förknippas med just black metal. ;)

   

  Överlag så lät denna anläggning otroligt bra, inget som stack ut, väldigt detaljerat ljud ända från dom djupaste oktaver till de högsta. Det hamnar nog mot den varmare skalan och för mig är det helt okej. Skulle kunna sitta här i timtal och lyssna på musik både sånt som jag känner till och även upptäcka nytt. :77:

   

  Stockholm6b.thumb.jpg.05162e5bd225e1055500d9608fda51d9.jpg

   

   

 5. Det var ett tag sedan jag besökte huvudstaden så vi passade på att titta in hos Perfect Sense

   

  Stockholm1b.thumb.jpg.8e14a0782a73cd769bdbe15171a021f5.jpg

  I förgrunden ser man Alviks torn och i bakgrunden, lite till vänster kan man skymta byggandet utav Norra tornen

   

  Till Alvik tar man sig lätt med tunnelbanan, sedan ligger Perfect Sense's på gångavstånd. Det ligger i en nyligen renoverad brandstation med härligt ljusinsläpp från de stora fönsterna.

   

   

   

 6. 3 minutes ago, calm said:

  Tycker trots mina porslinsögon att Bebop hade ett frågetecken efter sitt påstående? ;) Men han kanske har sett spelaren innan den gick iväg från Hifi-Stället?

  Lite för fyrkantig för att vara en SME 309 tycker i vart fall jag, det lilla man ser.

  Har A_Wing bekräftat?

  Calm

  SME_Model_10A__a2Eo8Ar3Nk1X.jpg

   

  Är rätt övertygad att det är en 309:a ;)

×
×
 • Create New...