Grottmannen

Branschmedlem
 • Content Count

  188
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Grottmannen last won the day on July 22 2016

Grottmannen had the most liked content!

Profile Information

 • Location
  Kungälvstrakten

Recent Profile Visitors

4 151 profile views
 1. Grottmannen

  Jorma Koski 1952-2016

  Begravningsceremonin äger rum måndagen 19 december kl. 12 i Kulturhuset Vingen, Amhult. Efter akten inbjudes till minnesstund. Svar om deltagande senast 15 december till Torslanda begravningsbyrå, tel 031-924023 eller minne@begrav.se. Tänk gärna på Cancerfonden.
 2. Grottmannen

  Jorma Koski 1952-2016

  Jag har jobbat med Jorma de sista 8 åren och det har jag verkligen inte ångrat. Det är ytterst få personer jag känt som varit så hjälpsamma och generösa som Jorma. Kunde han hjälpa så gjorde han det. Det känns sorgligt att det blev ett alldeles för tidigt slut på det hela.
 3. Grottmannen

  Mästarmöte har en vinnare!

  OK, vad bra.
 4. Grottmannen

  Mästarmöte har en vinnare!

  Sökte på Selodyn men hittar inget vettigt. Är det möjligen samma som Sylomer? http://www.christianberner.se/varumarken/sylomer
 5. Grottmannen

  Blommor & Bin

  Oj, först efter nästan ett år såg jag din post Adagio. När jag läser det du skriver så blir jag ju sugen på att ta fram nån rörstärkare igen!
 6. Grottmannen

  Stereo för 20.000

  HRT Stage har jag hört väldigt mycket gott om från folk jag har förtroende för. Tyvärr aldrig hört själv. Men det kanske kan vara värt att provlyssna. http://www.ljudochbild.se/test/hrt-stage
 7. Grottmannen

  Nuforce är död - länge leve Nuprime

  Jag tror inte det är något nytt, försteg går alltid i klass A. Kul att det låter bra oavsett!
 8. Grottmannen

  München 2016 - hör på den!

  Bra att man tar det goa från pro-världen. Där finns mycket att hämta!
 9. Grottmannen

  München 2016 - hör på den!

  Då blir det en telefonbild. Lasse får du på köpet:
 10. Grottmannen

  München 2016 - hör på den!

  Fortsatte du inte in bakom så du fick en bild på de dubbla 30-tummarna de hade i basen? Jag gillade det här. Mycket bättre än det som spelade hos Silbatone förra året. Det är ju en dynamisk kapacitet i den här typen av grejor som man nästan helt valt bort i alla andra system på mässan. Systemet färgade en del tonalt men å andra sidan vill jag hävda att det här var det minst färgande systemet på mässan när det gäller dynamik. 120 dB vid 1 watt är en helt extrem känslighet och man spelade på 4 watt förstärkare i det största (?) rummet på mässan. Fascinerande. Här hemma har jag en känslighet på en bit över 100dB men kan konstatera att det draget och den närvaron i mellanregistret har jag inte.
 11. Grottmannen

  München 2016 - hör på den!

  Flyger ner i morgon!
 12. Grottmannen

  "The truts is out there"

  Det är ju lätt att testa, bara en konding på 4,7 mikro från säkring 1 till minus.
 13. Grottmannen

  Det smutsiga nätet.

  Jag gissar att strömrenaren är av en sådan typ som spärrar övertoner och man därför får ett väl definierat "före" och "efter" renaren. Har man då en nätdel i sin stereo som skräpar ner så stannar det kvar på stereons sida av filtret. Stora kondensatorbankar ger t.ex enorma strömspikar med massor av övertoner. Då är det ju inte självklart vilken sida av en strömrenare som slutsteget ska vara på. När jag orkat bry mig har jag filtrerat strömmen till lågnivåelektronik och låtit slutsteg sitta rätt i väggen. Idealt skulle man ha nån typ av strömrenare som shuntar bort alla störningar förutom ren 50Hz sinus. Ungefär som jag och många andra har experimenterat med shuntade nätdelar för likspänning. Men hur man ska göra det med växelspänning vet jag inte.
 14. Grottmannen

  Det smutsiga nätet.

  Dags att förverkliga drömmen att köra allt på batteri kanske?
 15. Grottmannen

  Musikrumsbygge

  Liten korrigering där, jag kör med Dirac installerat på datorn. Lika nöjd nu tre år senare som efter jag just installerat programmet. Dirac är svårt vanebildande, jag lyssnar helst inte utan för det låter trist och utslätat i mitt system. Slå på dirac här är som att blåsa liv i musiken. Intressant att se dina mätningar på de vinklade diffusorerna i taket. Diffusionen hade ju tydligen inte helt fixat reflexen men när man vinklade dom så försvann den kan man se. Jag har fimpat min takreflex med en enkel ramp av vit masonit, vinklad åt andra hållet jämfört med din lösning. Det blev ett av de största ljudlyften någonsin, och det för otroligt futtiga 300 kronor.