Jump to content

Morello

Branschmedlem
 • Posts

  725
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

Morello last won the day on February 14 2017

Morello had the most liked content!

About Morello

 • Birthday 1962-07-24

Recent Profile Visitors

3 849 profile views
 1. Helt riktigt och dessutom pedagogiskt framställt. Annars brukar jag inte gilla analogier då de nästan alltid haltar, men denna är riktig. Givetvis behöver man inte dela ditt (, mitt och andras) synsätt - jag tror det finns minst lika många ljudgubbar som fokuserar på postproduktion, dvs man skapar det "sound" man tycker är trevligt.
 2. Bra poäng - det blir många parametrar i denn ekvation och jag är tveksam till att man kan hitta två olika tjocklekar, men där allt annat är identiskt lika. Därtill får man en liten avvikelse i VTA som också bör kompenseras för.
 3. Ska man dra några slutsatser måste man faktiskt jämföra tex 140 gram mot tex 200 som kan härledas till samma lack - är det verkligen någon som gjort det? Allt annant är vilda gissningar - inget fel med det, men låt det stanna där.
 4. Den här tråden luktar ytterligt unket redan från start; ett lågvattenmärke av sällan skådat slag. Jag tycker administrationen bör slå på hänglåset per omgående.
 5. Så är det och man måste givetvis respektera att folk resonerar olika runt utvärdering etc, men samtidigt tycker jag att en viss ödmjukhet inför spörsmålet är klädsamt; skippar man blindtest av kablar måste man också hålla frågon om huruvida man faktiskt hörde (inte bara upplevde) en skillnad eller ej öppen.
 6. Kan man veta det utan att arrangera ett adekvat blindtest?
 7. Opläterade kopparstift i donet känns fattigt; varför har man snålat på en sådan trivial sak?
 8. Även traditionella multibitsomvandlare med översampling tarvar inget annat än enkla filterlösningar - om man inte tycker att ett tredje ordningens LP-filter är avancerat alltså Många implementationer har faktiskt andra ordningens filter, men tredje kan man väl kosta på sig då det itne kostar något extra och ger ytterligare undertryckning av spegelbanden.
 9. Lirar överdängaren Simon Philipps på Fasching denna helg?
 10. Tack själv. Ja, det låter 50-tal, dvs man hör att rullbandarna inte var mogna på den tiden. Distorsionen är liksom bandbruset påtagligt. Men å andra sidan "mixtrade" man inte så mycket, varför det ändå låter ganska naket och äkta. Det låter även i mina öron lätt beslöjat i diskantregistret. Det hörs tydligt på cymbalerna. Framförallt jädrigt trevlig musik!
 11. Mycket trevlig musik, men inspelningen är väl inte någon höjdare kanske - med dagens mått mätt.
 12. Kul, jag tankar ned direkt! Återkoppling kommer.
 13. Det albumet har jag på tidig LP i mint condition - den låter utsökt bra. Rena rama demomaterialet.
 14. MOFI har en tendens att skruva förskräckligt mycket. Deras Rush "2112" är tex rent bös. Detsamma gäller Dire straits "Brothers in arms" P Barbers "cafe blue" är så undermålig att man hör svajning från rullbandren vid något tillfälle. Men dom är duktiga på att ta betalt.
×
×
 • Create New...