JMlab

Medlem
 • Content Count

  184
 • Joined

 • Last visited

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Malmö
 1. Med Cerabase 4 hyllplan 600 svart Pris 19.500:- Stefan Cronholm 0707165601
 2. JMlab

  Alesa Viac mfl.

  Tack så mycket för all information Dominik
 3. JMlab

  Låter det bra hemma hos dig?

  Det låter riktig,riktigt bra numera hos mig sedan jag gått över till rör Blev med En uppsättning från Ayon i den tyngre änden ett försteg Polaris3 med regenerator+rör Ria samt ett par rörmonoblock Vulcan2 singel end om 55Watt i A-klass
 4. JMlab

  Alesa Viac mfl.

  Ja nu förstår jag bättre vad du är så förtjust i! Har du någon koll på Alesa Viac och var han tog vägen?
 5. JMlab

  Alesa Viac mfl.

  Har precis blivit med Ayon Polaris3+Vulcan2 som har AA62B effektrör som Alesa Viac varit med att ta fram? Finns det någon som känner till historien bakom Ayon samt Alesa Viac .m.fl. Både Ayon och Kron gör gällande att de tagit över märket Viac och bägge tillverkar rör i Prag i en gammal Tesla fabrik.Enligt info skall eventuellt Alesa finnas bakom ett företag AVVT?
 6. Hej Timbre! Vilket trevligt reportage och riktigt djuplodande också. Av extra stort intresse för mig då jag ju har en 007+SRM 007t Mvh JMlab
 7. JMlab

  Säljes.

  Hej Tompa! Skulle ev. kunna vara intresserad av en del av dina HiFI grejor. Kan du slå mig en signal på 070 7165601. Hade passat mig bra med en utflykt till dig idag söndagen 5/6 på em. Hör av dig. Mvh Stefan/JMlab
 8. Betr Weiss så saknar jag lite av upplösningen som jag har hos DCS,men då skall man veta att jag kör med itunes utan amarra eller dylikt.
 9. Inte i vanliga fall och ändå brukar jag spela HÖGT!!!
 10. JMlab

  Ljud & Nyår i Malmö

  Visst är det Fredrik NOS Holm som målat tavlan.
 11. JMlab

  Ljud & Nyår i Malmö

  Lite tankar kring rörförstärkare-transistorförstärkare! Jag har haft möjlighet att prova under en längre tid och visst är det skillnader! Redan tidigare visste jag att vissa typiska drag hade rörförstärkare som mjukhet i röster lite odistinkt bas. Mycket av detta gäller inte på min setup tex så är basen snabb och distinkt dock inte så torr och snabb som Audionet. Diskanten kanske inte så gosemjuk som jag har hört på andra håll,men snabb och högupplöst och mycket stampa takten. Jag har väl inte labbat färdigt med alla möjliga inställningar i dacen i Belcanto. Jag hade absolut inte haft några bekymmer att leva med Octave+Diablo som enda system!! Betr dynamiken upplever jag att Octaven har en större dynamik än Audionet som ju inte är direkt kraftlös!!
 12. JMlab

  Ljud & Nyår i Malmö

  Det inte bara som det ser ut!Varje element spelar i helt separerade lådor förutom basarna där den övre spelar i en sluten låda sånär som 7 ventilerande hål som delvis kopplar bashögtalarna,den undre befinner sig i en basreflexlåda. Hur konstigt det än verkar "försvinner"högtalarna inte minst ljudmässig. Apropå storleken visade jag min särbo Grand Utopian i Sthlm och så att hon såg hur "illa" det kunde gått. När det gäller Focals voicning har det ändrats från de första Utopiorna som var extremt känsliga med vilka grejor man snörade ihop dem med.
 13. JMlab

  Ljud & Nyår i Malmö

  Håller med dig!Kvalitetskänslan är ljusår från vad vi är vana vid
 14. JMlab

  Ljud & Nyår i Malmö

  Det som har hänt med min huvudrigg är att jag har gett mig in i datamusiksvängen ,med en MacMini som spelare ihopa med Weiss-dacen. Har även provat Spotify,premuim versionen,en fantastisk skapelse som dessvärre inte ger riktigt HighEnd ljud men passar bra i vissa sammanhang. Högupplöst nedladdat ljud har även testats med gott resultat.