Jump to content

LISTEN TO MUSIC

Branschmedlem
 • Posts

  484
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Posts posted by LISTEN TO MUSIC

 1. Håller med Apexorca! Finns många systemkombinationer som låter otroligt bra och har sina unika egenskaper! Håller även med att välljudande stativare har sina unika egenskaper som du beskrivit redan = klockren analys som jag kan skriva under på!  
   

  Är nyfiken på vilken förstärkare du har kopplat in? Ser ut som KT 150 rör som en viss tillverkare på senare år har använt mycket på sina slutsteg…. Även en beskrivning av upplevelsen tillsammans med dina Electa Amator III 🔜

 2. Jobbar på Akkelis Audio i Göteborg - Tidigare bakgrund från HifiConsult, Oslo Hificenter, Audionord AB och Bladelius Design Group. Spelar på Digitalt: Innuos Statement, Innuos Phoenix NET, Shunyata Sigma/Omega Ethernet kablar. Analogt: Michell Gyro SE/Technoarm/Hana SH - Devialet 250 PRO - högtalare på gång - Shunyata Sigma V2 HT- Shunyata Sigma NR V2, Shunyata Everest, Shunyata Omega XC nätkabel.

   

  Jag hade nog uppdaterat system info med nya Orbe SE spelaren och inte förglömma att lägga till Magico A5 😉

 3. Tack så mycket, trevlig reportage och fina bilder! Kul att få följa med till både Lasses hifi- och Sound by Vinyl. 
  Väldig fina High End produkter byZan har, förstår att det verklig låter fantastiskt bra både i ”stugan” och stan. 
   

  Blev det något köp av ny skivspelare? 

 4. Antar att denna lite udda fågel men av kännarna skall vara ”det bästa” i PU väg. 
  Kan bara säga Grattis Per! Detta blir spännande att få lyssna på i framtiden…

  …måste varit värt väntan nu när den är på plats. 

  Hoppas få ett omdöme från både dig och Mats inom kort? :63:
   

  PS. Spelar ni bara singlar :39:

 5. 4 hours ago, Daniel said:


  Jag kan inte höra om de fått mer luft eller utrymme. Dock låter inspelningen väldigt fint, med bra tonalitet, separation och dynamik. Bra framförande också. Blir mer intressant på stereon än via lurar. 

  Tack Daniel. Får vänta till den 28/6 innan albumet landar hos mig.

 6. 3 hours ago, Daniel said:

  Sibelius 2'a är en favorit. Tycker att den unge Mäkelä gör ett bra jobb med den norska bandet. ;-) Kanske inte i klass med de främsta framföranden jag har hört men riktigt trevligt. Lyssnade faktiskt på Bernstein/New York så sent som igår på kontoret. 

  Alltid kul med nya förmågor som tar traditionen vidare inom den klassiska musiken.

  Återkom gärna med ditt utlåtande när det gäller i inspelningen och rumsupplevelsen samt om det är mer luft mellan musikerna. 

 7. 3 hours ago, Bebop said:

  Klurigt det här med fikonspråk. Rumskänsla är kanske ett bättre uttryck. Vad jag menar är att förnimma känslan av att det är riktiga människor som står på en scen på olika ställen i rummet och att man får lite av den känslan snarare än att det står uppställda på ett led. Jag läste om ett nytt album i nya HiFi News som är inspelad i ”covid-uppställning” med 1,5 meter mellan musikerna både i sid- och djupled som gav en annorlunda känsla djup. Jag har inte hört den ännu så jag har ingen egen mening ännu.


  5E40DB95-7D84-4137-AAB9-365D1AB7AB93.jpeg

   

  Låter spännande! Beställd 😊

 8. 3 hours ago, Apexorca said:

  Plinius hade jag för längesedan och jag kan inte svara så bra angående djupet i ljudbilden i relation till Gryphon, men Gryphon kunde få högtalarna att försvinna lika bra som mina Krellar gör. Krell och Gryphon är rätt lika därvidlag och på flera andra sätt. De har i grunden liknande klang och känsla i presentation i mitt system. Plinius kommer jag dock ihåg var lite grövre och grynigare i ljudet när jag jämförde med Krell 402. Plinius Sa 250 och M15 var ju mycket billigare än de Krellar evo 202 och evo 402 jag jämförde med.

  Håller med i din analys. Jag hade själv en Plinius SA250 MK V och byte till både ARC REF210 och Krell EVO302. Jämförde man både med ARC210 och Krell EVO302 så var Plinius mörkare och mer grovkornig även i klass A läge. Plinius hade en mer massiv bas mot både ARC och Krell som var mer välupplösta och luftiga i hela registret. Bäst djupbas driv hade Krell och finast lyster hade ARC. 

 9. Tack för din reflektion Apex! Denna text får jag nog läsa ett par gånger och själv fundera på hur min egen tidslinje och egna tankar har gått under mina år inom ljudfilosofin. Jag är äldre än dig har nog mer 80 tals influenser med mig inom hifin. Då var det djup, stora paneler som Magnepan, Apogee och Martin Logan som gällde för mig och var mina högtalare referenser, alla dipol konstruktion som gav ett oroligt fint djup och stor ljudbild. Sedan kom Wilson W/P och gav mig en ny upplevelse av precision och rumsupplevelse, med mindre ljudbild. Kanske den mest och bästa kompromiss var Genisis V som var både dipol och konventionell låda. Precis som dina The Sonus Faber. Om jag inte minns fel var basarna aktiva och toppen styrd av ditt favorit slutsteg på Genisis V. Jag kommer ihåg ett system med Audio Research VT 150 SE och Genisis V detta var en musikalisk resa som jag sällan upplevt vid denna tidpunkt med både dynamik, precision och otroligt djup. Tror ditt system har mycket gemensamt med detta system, men i en modern och uppdaterad version med mer och än bättre dynamik och kraft än mer kompromisslös systemlösning. (R2R, bättre ström, kablage, PU mm) 
   

 10. Tack Apexorca för en trevlig dag som var i sinnenas tecken. Trevliga sällskap, goda drycker och mycket musik!
  Som alltid har du ett vinnande helhetskoncept; musik i många olika genres, generös med volymen som med allt annat som bjuds 🎶🥂😋👏🏼
   

  Det var mer än 2 år sedan jag hade förmånen att lyssna på ditt system och det har ju hänt en hel del sedan sist. 
  Uppgradering av strömmen, flera Krell slutsteg, nytt Krell försteg, ny fantastisk Lyra puppa, rejäl renovering av din Studer B67 och ny streaming- och dac. 
   

  Idag är det ännu bättre kontroll i hela registret, ännu mindre dist så systemet hanterar hög volym med ett behärskat lugn. 
  Basen är knaster torr, dynamisk och rapp. Dessa egenskaper bidrar till att jag kommer ännu närmare musik och kan närma sig live konsertkänsla när musik- och inspelningen tillåter. :41:

   

×
×
 • Create New...