Jump to content

LISTEN TO MUSIC

Branschmedlem
  • Posts

    551
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    5

Posts posted by LISTEN TO MUSIC

  1. Tack för ett bra reportage MatsT och att du bjöd in oss plind. 🎶🙌🏼

    Kommer ihåg att du hade ett väldigt musikalsikt och trevlig system. Det har hänt mycket sedan dess, flytt, nya produkter och akustik. MBL högtalarna och dipolbasarna hade du i alla fall när jag och Björn Wiman vara hemma hos dig.  

  2. 9 hours ago, Kilgore said:

    Mycket trevlig uppgradering! :thumbsup:

    Lamm har jag hört för några år sedan, och de ändrade karaktär en del när man bytte rören i dem till bra NOS-rör. Blev helt klart trevligare ljud. Sedan får man prova sig fram vilket som blir bäst matchning i sin anläggning.

    WE300B har jag inte hört, men kan rekommendera ELROGs 300B rör om du får för dig att byta, har även jämfört dem med Takatsuki 300B. Elrog kom vinnande ut ur den bataljen, tror de var billigare också. :)


    Dessa rör fick jag rekommenderat av LAMM när jag kontaktade dem och har själv i mina M2.2. 

    https://www.tubeampdoctor.com/en/6n23p-ev/6h23p-eb-nos/russia

  3. Tack för extrem upplevelse av ett frekvenslinjärt system. Vilken kraft och botten 🥵 Apex ditt system har nu vuxit till något totalt unikt. Nu har du fått djup och grymt perspektiv och ytterligare flyttat gränsen på nivå hur ett system kan spela för att närma sig live-ljud. Hatten av för upplevelsen 🤠🎩 Stort Grattis till din nya sub från JL Audio. Världsklass 🎶

  4. 11 minutes ago, calle_jr said:

    Man tillämpar RAES mer och mer i större auditorier för variabel akustik, och jag är ganska säkert på att man kommer hitta sådana system i lyssningsrum redan inom 10 år. Vi är redan på god väg.

     

    Intressant, detta har jag missat med REAS, förklara gärna på ett populistiskt sätt. 

  5. Jag har inte gjort mätningar och kommer inte ihåg exakt vad Matts sa när han rekommenderade närfälts-bas. Har bett @SMThjälpa till med svaren på dina frågor Apex. 
     

    Men som @Bebop svarar så kan man testa fasen. Jag och @Bjorn W som levererade min REL bas satt en hel eftermiddag och justerade alla basar, endas med hjälp av våra känsliga öron och kom fram till olika nivåer på alla tilläggs basar. Mina öron upplever våra justeringar som bra utan fas fel. Röster låter naturligt , basen är tajt och inte utsmetad. Men det går säker att få det än bättre. Jag tror om jag hade haft REL G1 MKII mot mina Audio Physic så hade det kunnat bli än ännu bättre… Tror på samma ljudklang är att föredra. 

  6. 10 hours ago, Apexorca said:

    Ditt system var mycket imponerande med subbasar men är ju också en annan typ av system. Jag misstänker att det passar extremt bra i ditt system och rum. Hur det skulle passa i mitt rum vet jag inte förrän jag testat. Så det kommer jag behöva göra innan jag vet om det kan vara en fördel hos mig. Men hur lånar jag en REL 32?

    Men just Magnepan och elektrostater ännu svårare att integrera subbasar pga att dom är snabbare med minimalt konutslag än konventionella högtalare. Leif Häggmark har i alla år försökt att hitta subbar som passar till Magnepan. 
    Sedan har jag ett dedikerad rum till hifin, vilket gör det lättare med placering än om det skulle stå i vardagsrummet. 
    Jag upplever inga negativa aspekter alls med mina subbar så länge jag inte höjer volymen på mina basar, finns ett smalt spann man kan röra sig mellan. 
     

    Testa är ett måste. Tror ingen handlare har två eller flera tunga, dyra subbar att låna ut. Köpa begagnat brukar fungera bra eftersom ofta är subbas priserna ganska stabila på begmarknaden. 
     

    Men min fråga är behöver du verkligen några subbar? Dina högtalare har allt. Jag tror med lite tålamod och flytt av placering av din SF så kan du få precis allt du vill ha och lite till. 

  7. Mina inställningar är baserat på att mitt rum tappar nivå under 40 Hz.

    Audio Physic RHEA-2 basar har jag ställt på delningsfrekvensen till 40 Hz och ner. (går ner till 16 Hz enl spec) 
    Magnepan DWM woofers har jag ställt på 43 Hz upp till 125 Hz.

    REL G1 MKII har jag ställt på 81 Hz och ner. (går ner till 16 Hz enl spec) 

    Sedan om jag tycker det hänger ihop hyfsat bra, så är det volymen (output) som jag fin-kalibrera. Jag har valt att ha låg volym på alla subbasar. Jag vill bara att ljudbilden expanderar och andas.
    Vill jag ha lite discobas så är det bara att höja nivån (volymen) på REL basen från level 9-10 till 13-14)(REL basen är bakom min min stol). Detta var ett tips från @SMT att ha en stor bas från ca 80 hz och ner med låg volym. Matts kallar det närfält bas för maximal rumsupplevelse. 
     

    29AA5A26-1F57-4F64-A235-B68D7F905A83.jpeg

  8. Jag är säker på att du skulle få till det på ett fantastiskt bra sätt Apex. Men en bas är svårare att få till än med flera. Trycksättningen blir jämnare med fler basar.  Men en (ex. REL) bas bakom lyssningsposition som är satt med låg volym (output) skulle nog fungera bra. Men man vet inte förrän man testat. 

  9. 29 minutes ago, parsifal said:

    När det kommer till utseende så förstår jag inte varför de valt att gravera in högtalarnamnet i fronten:

    Det ser i övrigt ut att vara en vacker skapelse som följer Veritys formtradition.

     

    Håller med dig! 

×
×
  • Create New...