Jump to content

LISTEN TO MUSIC

Branschmedlem
 • Posts

  469
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Everything posted by LISTEN TO MUSIC

 1. Tack Daniel. Får vänta till den 28/6 innan albumet landar hos mig.
 2. Stereobild, dynamik, djup, bredd, höjd, och ”kropp” på instrument och röster är givetvis viktiga parametrar för att komma en live upplevelse närmare. Men än viktigare tycker jag att klangfärg och klangbalans är, om inte detta låter autentiskt så faller alla andra parametrar, i alla fall för mig.
 3. Alltid kul med nya förmågor som tar traditionen vidare inom den klassiska musiken. Återkom gärna med ditt utlåtande när det gäller i inspelningen och rumsupplevelsen samt om det är mer luft mellan musikerna.
 4. Tack, då har jag något trevlig att se fram emot 🎶
 5. Håller med i din analys. Jag hade själv en Plinius SA250 MK V och byte till både ARC REF210 och Krell EVO302. Jämförde man både med ARC210 och Krell EVO302 så var Plinius mörkare och mer grovkornig även i klass A läge. Plinius hade en mer massiv bas mot både ARC och Krell som var mer välupplösta och luftiga i hela registret. Bäst djupbas driv hade Krell och finast lyster hade ARC.
 6. Tack för din reflektion Apex! Denna text får jag nog läsa ett par gånger och själv fundera på hur min egen tidslinje och egna tankar har gått under mina år inom ljudfilosofin. Jag är äldre än dig har nog mer 80 tals influenser med mig inom hifin. Då var det djup, stora paneler som Magnepan, Apogee och Martin Logan som gällde för mig och var mina högtalare referenser, alla dipol konstruktion som gav ett oroligt fint djup och stor ljudbild. Sedan kom Wilson W/P och gav mig en ny upplevelse av precision och rumsupplevelse, med mindre ljudbild. Kanske den mest och bästa kompromiss var Genisis V som var både dipol och konventionell låda. Precis som dina The Sonus Faber. Om jag inte minns fel var basarna aktiva och toppen styrd av ditt favorit slutsteg på Genisis V. Jag kommer ihåg ett system med Audio Research VT 150 SE och Genisis V detta var en musikalisk resa som jag sällan upplevt vid denna tidpunkt med både dynamik, precision och otroligt djup. Tror ditt system har mycket gemensamt med detta system, men i en modern och uppdaterad version med mer och än bättre dynamik och kraft än mer kompromisslös systemlösning. (R2R, bättre ström, kablage, PU mm)
 7. Tack Apexorca för en trevlig dag som var i sinnenas tecken. Trevliga sällskap, goda drycker och mycket musik! Som alltid har du ett vinnande helhetskoncept; musik i många olika genres, generös med volymen som med allt annat som bjuds 🎶🥂☕️😋👏🏼 Det var mer än 2 år sedan jag hade förmånen att lyssna på ditt system och det har ju hänt en hel del sedan sist. Uppgradering av strömmen, flera Krell slutsteg, nytt Krell försteg, ny fantastisk Lyra puppa, rejäl renovering av din Studer B67 och ny streaming- och dac. Idag är det ännu bättre kontroll i hela registret, ännu mindre dist så systemet hanterar hög volym med ett behärskat lugn. Basen är knaster torr, dynamisk och rapp. Dessa egenskaper bidrar till att jag kommer ännu närmare musik och kan närma sig live konsertkänsla när musik- och inspelningen tillåter.
 8. Tack Lindome, vilket fint reportage och bilder! Kul att vi som inte var med i München ändå fick vara med!
 9. Apex tack! Grymt trevlig reportage och snygga och coola bilder! Kul att Marten fortsätter med nya album och berikar oss med välljud och musik! 🙏🏻
 10. Stort grattis! Kan bara bli en succé i ditt toppsystem!
 11. Kan bara gratulera dig till ett fantastiskt fint system och hem! Alltid så genomtänkt och då blir något utöver det vanliga! 👏🏼
 12. Jag har alltid upplevt att PAD kablar med ferox är öppnare och mer dynamiska än sina motsvarande vätskefyllda.
 13. Stort grattis Per! Nu är du med i en unik EMT 927 klubb. I Sverige kan det inte finnas många som ingår denna klubb? Är det en singel som ligger på tallriken
 14. Grattis till en fin kombo som jag är säker på spelar musik på bästa tänkbara sätt! 🎶
 15. Rega spelar verkligen musik bra med drive och dynamik! Grattis Zood!
 16. Stort grattis Matts! Väldigt stiligt rum, hoppas det kommer bilder med Magico högtalare och toppklass elektronik. Har Alon gjort något uttalande ännu eller mätningar på förändringen mot det gamla rummet? Detta säger en hel del ”To build a better race car, you need a better race track.”
 17. Underbara bilder och reportage Daniel och Karl! Tack! Fantastisk fin spelare!
 18. Tack för alla fina bilder och intryck ni har delat med er av
×
×
 • Create New...