Jump to content

LISTEN TO MUSIC

Branschmedlem
  • Posts

    551
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    5

Everything posted by LISTEN TO MUSIC

  1. Tack för ett bra reportage MatsT och att du bjöd in oss plind. 🎶🙌🏼 Kommer ihåg att du hade ett väldigt musikalsikt och trevlig system. Det har hänt mycket sedan dess, flytt, nya produkter och akustik. MBL högtalarna och dipolbasarna hade du i alla fall när jag och Björn Wiman vara hemma hos dig.
  2. Dessa rör fick jag rekommenderat av LAMM när jag kontaktade dem och har själv i mina M2.2. https://www.tubeampdoctor.com/en/6n23p-ev/6h23p-eb-nos/russia
  3. Förmodligen något exklusivt och exotiskt 🤭
  4. NO. 300-B kan jag utläsa från texten på den fina trälådan. Spännande… Är det Eitan som inspirerat med sitt fina ljud?
  5. Vilka klassiker ni har fått tag i. Bara att gratulera er stort 👏🏼
  6. Stort tack för ett fint reportage
  7. Tack för extrem upplevelse av ett frekvenslinjärt system. Vilken kraft och botten 🥵 Apex ditt system har nu vuxit till något totalt unikt. Nu har du fått djup och grymt perspektiv och ytterligare flyttat gränsen på nivå hur ett system kan spela för att närma sig live-ljud. Hatten av för upplevelsen 🤠🎩 Stort Grattis till din nya sub från JL Audio. Världsklass 🎶
  8. Intressant, detta har jag missat med REAS, förklara gärna på ett populistiskt sätt.
  9. Bra analys för att sedan testa i ditt system. Bara din upplevelse som betyder något I slutändan.
  10. Tack Apexorca. Såg att SMT hänvisar till båda dessa videos via länkar tidigare: ”Paul McGowan beskriver upplevelsen i dessa videos” Nearfield subwoofers - YouTube https://m.youtube.com/watch?v=0ueXkfTNoxU
  11. Här beskriver Paul McGowan upplevelsen av närfälts-bas. (Obs annan video än SMTs videon ovan)
  12. Går att ladda ner testtoner från SMT hemsida: http://diffusor.com/Toner/forsta.htm
  13. Jag har inte gjort mätningar och kommer inte ihåg exakt vad Matts sa när han rekommenderade närfälts-bas. Har bett @SMThjälpa till med svaren på dina frågor Apex. Men som @Bebop svarar så kan man testa fasen. Jag och @Bjorn W som levererade min REL bas satt en hel eftermiddag och justerade alla basar, endas med hjälp av våra känsliga öron och kom fram till olika nivåer på alla tilläggs basar. Mina öron upplever våra justeringar som bra utan fas fel. Röster låter naturligt , basen är tajt och inte utsmetad. Men det går säker att få det än bättre. Jag tror om jag hade haft REL G1 MKII mot mina Audio Physic så hade det kunnat bli än ännu bättre… Tror på samma ljudklang är att föredra.
  14. Men just Magnepan och elektrostater ännu svårare att integrera subbasar pga att dom är snabbare med minimalt konutslag än konventionella högtalare. Leif Häggmark har i alla år försökt att hitta subbar som passar till Magnepan. Sedan har jag ett dedikerad rum till hifin, vilket gör det lättare med placering än om det skulle stå i vardagsrummet. Jag upplever inga negativa aspekter alls med mina subbar så länge jag inte höjer volymen på mina basar, finns ett smalt spann man kan röra sig mellan. Testa är ett måste. Tror ingen handlare har två eller flera tunga, dyra subbar att låna ut. Köpa begagnat brukar fungera bra eftersom ofta är subbas priserna ganska stabila på begmarknaden. Men min fråga är behöver du verkligen några subbar? Dina högtalare har allt. Jag tror med lite tålamod och flytt av placering av din SF så kan du få precis allt du vill ha och lite till.
  15. Jag övertygad att du kan få till det med riktigt bra subbar från ex. REL No.31 eller No.32. Enl. dina 5 kriterier ovan.
  16. Jag har beskrivit mina tankar och inställningar med mina 6 st subbasar i mitt system:
  17. Mina inställningar är baserat på att mitt rum tappar nivå under 40 Hz. Audio Physic RHEA-2 basar har jag ställt på delningsfrekvensen till 40 Hz och ner. (går ner till 16 Hz enl spec) Magnepan DWM woofers har jag ställt på 43 Hz upp till 125 Hz. REL G1 MKII har jag ställt på 81 Hz och ner. (går ner till 16 Hz enl spec) Sedan om jag tycker det hänger ihop hyfsat bra, så är det volymen (output) som jag fin-kalibrera. Jag har valt att ha låg volym på alla subbasar. Jag vill bara att ljudbilden expanderar och andas. Vill jag ha lite discobas så är det bara att höja nivån (volymen) på REL basen från level 9-10 till 13-14)(REL basen är bakom min min stol). Detta var ett tips från @SMT att ha en stor bas från ca 80 hz och ner med låg volym. Matts kallar det närfält bas för maximal rumsupplevelse.
  18. Jag är säker på att du skulle få till det på ett fantastiskt bra sätt Apex. Men en bas är svårare att få till än med flera. Trycksättningen blir jämnare med fler basar. Men en (ex. REL) bas bakom lyssningsposition som är satt med låg volym (output) skulle nog fungera bra. Men man vet inte förrän man testat.
  19. Tack @lindome för en mycket trevlig kväll med god mat, musik och samkväm!
  20. Då kom denna test lagom från TAS 😉 https://www.theabsolutesound.com/articles/yg-acoustics-vantage-live/
  21. Grattis Stylus till Soulnote! Ser verkligen fina ut.
  22. Det tror jag det är. Måste vara en fantastisk bra högtalare för att kunna ersätta Sarastro II.
  23. Klart Leif blir kreativ när han sitter och dricker öl på arbetstid. Det blir nog en full-registers högtalare denna gång 🤪
×
×
  • Create New...