Jump to content

RörNisse

Medlem
 • Content Count

  6
 • Joined

 • Last visited

 1. Nå efter mycket lyssnande så verkar valet av högtalare mycket lyckat. Tack för tipset att leta begagnat. Först lite om lyssningsrummet. Jag bor på landet i ett hus från 1922 som har stadiga trägolv. Rummet har tretex på väggarna, mycket bokhyllor stora mjuka fåtöljer. Man kan i princip höra en knappnål falla. Peak Consult InCognito X spelar med en stor detaljrikedom och massor av luft mellan instrumenten. På trots av att högtalaren är tvåvägs men 1" diskant och 7" mellanregister/bas går basen rakt ned i de lägre regionerna. Torr och snärtig. 3D-känslan är stor och på vissa skivor är djup
 2. Magkänsla in, objektivitet ut eller "vad tar ni för hundvalpen där i fönstret" Efter lite letande så fann jag ett par begagnade Peak Consult InCognito X med uppdaterade diskanter. Efter att ha lyssnat på dessa och lite annat så var jag fast. Insåg att tillfälla fanns att skaffa ett på mycket bra högtalare till en rimlig penning. Just nu lyssnas det för fullt och det låter kanon. Mer kommer om detta när jag hunnit samla mig efter en omtumlande helg i lyssningsrummet.
 3. Jag gillar inte speciellt att " spela bas" men många högtalare tycker jag är svaga i basen. Sladdrig och onyanserad bas förstör mycket. Jag föredrar en ärlig högtalare som är rapp i steget och det tycker jag Thielarna har varit. Har lite svårt att utrycka detta men vet vad jag vill ha när jag lyssnar. Spelar mycket Blues typ Stevie Ray Waughan och det är viktigt med rätta "punschen".
 4. Hej Alla och tack för alla tips! Jag kommer i första hand att leta begagnat. Det verkar gå att göra riktiga klipp. Återkommer när jag hittar något.
 5. Hej alla. Efter år av insomnade har mitt HiFi-intresse vaknat till liv. Som störst var det på 90talet då en del HiFi införskaffades. Det hela startade på 60talet då jag fick en hemmabygd rörförstärkare av min far i julklapp. Gissa om 10-åringen blev glad. Vilket fall så har jag nu införskaffat en ny Icon Audio rörförstärkare bestyckat med KT88 rör. Denna kan även köras i triodläge och ger då 20w i stället för 40w. Näst på tur att bytas är mina högtalare. Dessa är ett på Thiel 2.2 som köptes 1994 och har tjänat väl i alla år. Men som sagt har jag inte följt med i utvecklingen på sista 10-12
×
×
 • Create New...