Jump to content

Kristian

Medlem
 • Posts

  50
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Kristian

 1. B.M.C Audio Dac1 uppgraderad till hi res USB II 
  har en BMC rigg så det var naturligt att köpa denna-lirar helt klart godkänt och behagligt men är såklart finns dac:ar som kör åttor kring den,men jag är nöjd med vad den gör så ingen uppgradering i sikte.

   

 2. 2 hours ago, byZan said:

  Träffade Tomas Adolphson från Adolphson & Falk häromveckan, han är granne några tomter bort från oss ute vid stugan. Jag berättade att jag hade varit musiklyssnare sedan länge och att jag kom ihåg att jag träffade de båda på en mässa 1984. Tror det var en typ HEM-mässa och där hade Sony en plats för att produkter kunde beskådas och lyssnas på, det var CD för hela slanten. Jag tror att deras Tid och rum var deras första CD-släpp (osäker och glömde bort att fråga). Det jag kommer ihåg var att jag tyckte att det lät så jäkla bra då och att deras synthmusik var inspelningsmässigt grymt bra. Låten 1-0-0-1-0 snurrade ganska mycket, kanske för att imponera lite ljudmässigt på mässbesökarna? Hade också för mig att jag fick ett signerat ex av dem via en kompis som då jobbade på EMI, hittar den inte nu och den kan vara utlånad utan att ha lämnats tillbaka, f*n också, undrar vem, vill ha som minne och bevis!

   

  Båda är vi ute ganska mycket i Roslagen och ska försöka träffas för lite musiklyssning när pandemin är under kontroll. De hade i princip inga spelningar alls under 2020, men de håller på fortfarande och jag ska se dem live när det blir dags. Undrar vad han tycker om ljudet från min lilla anläggning i stugan, ska bli kul att höra, eller inte?

   

  /byZan

   

   

  Drömmen ju! De är legendariskt bra-har de flesta albumen på vinyl och drömmer om att få tag albumen på rullband 🙌

  Adolphson & Falk är en svensk musikpärla som borde lyftas fram mer.

 3. 1 hour ago, VoicesInMyHead said:

   

  Najs! Det släpptes ju en "audiofil utgåva" på CD, den hade ju varit trevlig att ha men jag har tyvärr aldrig hittat den och nu vill jag ju inte ha CD's ändå. Men det kanske är samma som finns på streamingtjänster nu för tiden?

   

  Det kan du ju fråga när du bjuder in honom på kaffe och musiklyssning @byZan :smile:

   

  image.png.b3b866f8224a17bc86dccbca4a182623.png

  Detta är magiskt bra, har den cd.n

 4. Hej! Tänkte på en väldigt enkel grej, har du mailat Sonus Faber och frågat samt Dan D’Agostino om deras synpunkter på bi-amning. (Eller du kanske redan gjort detta...)

  minns att jag mailade Gary Kooh som gör Genesis högtalarna om de skulle passa i mitt rum, skickade med bild och mått. Gary svarade inom ett par dagar och sa att rummet skulle kunna passa högtalarna jag frågade om (fanns beggade på HifiConsult då) blev tyvärr inget köp den gången men jag fick väldigt bra svar av mannen bakom produkten.

   

  Kan inte tänka mig annat än att Sonus Faber mer än gärna svarar om du nämner vilka högtalare det gäller och Dan vill säkert svara då det gäller hans gamla Krell.

   

  Lycka till!

   

 5. On 2018-09-28 at 20:33, lindome said:

  Det var ett tag sen jag skrev här.... Men nu finns det anledning med tanke på att jag var "tvungen":blush: att sälja min B67:a till @A/Wing.......

  Välljudet har nått nya höjder där hemma minsann!

   

  Skämt åsido - jag ville sälja om jag hittade rätt köpare och det gjorde jag denna gång.

  Det fanns annat i kikarsiktet....

  Bandspelarsjukan har slagit väldigt hårt på västkusten. Dels är det ganska många som skaffat sig en maskin vilket är kul, sedan finns det ett antal personer som har så j-a många maskiner hemma att det nästan är kriminellt:smash: Inga nämnda inga glömda.

   

  Dagen efter leverans till A/Wing åkte jag till tassemarkerna utanför Borås. Ytterligare en person som verkligen samlar på bandspelare och jag fick övertalat honom att släppa en sådan här till mig, han hade faktiskt en till:cool:

   

  Studer A810

  810 2.jpg

  Stort Grattis! Sjukt nice med röd display ?

 6. On 2017-10-21 at 19:06, calm said:

  Lördagen efter hemkomsten ägnades åt lödning och kontaktskapande kablage mellan den nya Studer A807 och förstärkaren och lyssning på de få band jag då hade hunnit skaffa. Det vankades storfrämjande på söndagen då bandspelarjagande göteborgare skulle titta förbi. Alltid trevligt!

   

  Här en temporär uppställning av bandspelaren i avvaktan på nytt stativ.

   

  59eb7c920eff2_P1090412(2).jpg.fc8c1942be7f3102d0270973a2d824cb.jpg

   

  Det verkar som gästerna gillade vad de hörde.

   

  59eb7d291321d_P1090408(4).jpg.f84be0f9c3a4e808eb08704b83bec936.jpg

   

  Listen to Music, Uffe Z, Apexorca och Christian i koncentrerad lyssning. Bandmaterialet var inte så rikhaltigt så det blev en del vinyl också. 

   

  Calm

   

   

  Tack för en fantastiskt trevlig musikstund i ett otroligt välljudande system som lyfte ytterligare med rullbanden! Vill även tacka för den trevliga brunchen och pratstunden med din sambo och höra hennes intryck av resan och upplevelsen hos Fabio (önskar att min sambo kunde dela mitt intresse på samma sätt :) )

   

  Kristian 

   

 7. Vill också passa på att tacka för en fantastisk dag med riktigt bra sällskap! Härliga diskussioner och berättelser med mycket glädje och skratt :)

  JR är fantastisk och har det här i blodet, systemet är så löjligt bra matchat (enl mig) utifrån hans musiksmak och ideal för återgivning och kan inte annat än hålla med om att det här var en "öronöppnare" avseende det mesta inom musik och Hifi för mig. Närmare 6 tim försvann alldeles för fort den här eftermiddagen. 

  Vinylen och systemet lät helt fantastiskt och jag var mäkta imponerad av släppet i ljudet/högtalarna här upplevde jag hur horn som jag fått återberättat för mig att horn kan låta men aldrig själv hört tidigare. Men när sen rullbandspelarna kom igång efter halvtid så blev jag helt tagen-allt blev sådär perfekt som man bara upplever ibland och jag var helt såld...

  Återigen stort tack till JR att jag fick komma och tack för din härliga glädje att dela med dig om din anläggning och dessa historier bakom konstruktörer ,teknik, album, artister,pressningar,skivbolag och övriga härliga och roliga anekdoter.

  Kristian 

   

   

 8. 3 hours ago, Apexorca said:

  Verity Audio är ett av mina favoritmärken. Fokus på musiken och ordning och reda i ljudbilden. Vi grät, jag och Kristian, på riktigt, på en demo i München för några år sedan. De spelade en Miles Davis-konser på ett par Parsifal Anniversary. Miles var döende vid tidpunkten och kved fram fantastiska toner på sin trumpet. Den känslan som Parsifal lyckades förmedla var magisk. Efter det gick det inte att bli av med den upplevelsen och så bra kan inte många märken spela oavsett vad de hittar på. 

  Ovan som du säger går inte att glömma, dessa högtalare/märke är fantastiskt bra i mina öron.

  Förövrigt kul med en ny tråd om nytt system :)

 9. Kalla sommardagar ger tid till annat än otrevligheter som solsveda, mygg och sand mellan lakanen. Att sammanfatta mässornas mässa exempelvis!

  Trevlig läsning! Kommentera gärna.

  http://www.perfect-sense.se/artiklar/masso...an-munchen-2015

  High-end_München_2015-5.jpg

  Det här rummet satt vi också länge i. otroligt bra återgivning men lite tråkigt musikval. Högtalarna och övrig anläggning presterade på högsta nivå.

  Perfect 8 är en fantastisk högtalare har hört denna modell på CES 2012 och även då blev jag sittande länge musiken flödar otvunget och man vill bara lyssna på musik istället för att leta fel som jag ofta gör i Hifi sammanhang.

 10. Enda rummet jag grät i på mässan, när jag tittade öster ut, mot Kristian, så var han helt glansig i ögonen han också. Ett helt fantastikt rum vad gäller att fånga musikens mening och skapa känslor.

  Oavsätt vad de spelade här så blev jag djupt berörd av musiken. På denna mässa var detta rums totala prislapp blyg och skulle man sitta med passare och linjal och mäta ut HiFi parametrar så skulle några supersystem få bättre betyg i tex definition och tyngd i basen, 3d perspektiv, flagoletter och glisando på violinen blir tydligare här och där mm, mm, MEN musiken, musikens ryggmärg blir inte bättre här och där. Toppklass.

  För alla som tittar på högtalare i denna prisklass och en bra bit där över, så bör Verity Audio och denna högtalare beaktas.

  _49U4174.jpg

  Elektroniken skulle jag vilja hör igen. Ingen tvekan om att den är bra i alla fall.

  _49U4171.jpg

  _49U4178.jpg

  _49U4170.jpg

  Detta rummet tog utan tvekan in en i musiken och bort från Hifi. Blev som sagt tårögd-rakt igenom en fantastisk upplevelse!

×
×
 • Create New...