Jump to content

lindvall

Medlem+
 • Posts

  724
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by lindvall

 1. Den ödesmättade nya singeln från Depeche Mode, "My Cosmos is Mine" Det här var mörkt, dystert och riktigt bra i mina öron!
 2. Det där var intressant! Jag har funderat på det, eftersom även jag har en dedikerad fas till hifin, med 2,5 kvadrat kabel från säkringen. Dock tror jag att jag har 20A, men det får jag kolla. Varifrån anskaffar man sig bäst en sådan där propp, tro?
 3. Det där var i min smak! Malande suggestiv musik som omsluter en!
 4. Så det går fortfarande att köpa Tesla med Free Supercharge? Trodde de lagt av med sånt. Eller är det tidsbegränsat?
 5. Jag tycker de funkar rätt bra, Sonysarna. Lite klumpiga. Men 600 kr är mycket mindre än 3 100 kr, så nog hade jag valt Apple också om det inte handlade om pris. Jag litar inte på att dyrare lurar håller bättre och de är lika lätta att tappa bort som de billigare.
 6. Det är någon som roat sig med att fota av gamla nummer av tidningen Smash hits (wikipedia) och lagt ut dem på Flickr. (länk till samlingen) Jag letade genast upp något nummer om Depeche Mode så klart! Tidskriften verkar i samma genre som OKEJ!
 7. Jag skulle gärna också ha en Seiko Presage! Det behövs när man vill vara lite mer städad då en 5 Sports känns för friluftsaktig.
 8. Costallic- Perception state Avslappnande söndagskvällsmusik!
 9. Tack för tipsen! Jag blev lite sugen på en Bluesound Node 2i, som efterhand kan komma ifråga. Sommaren får nog komma först så man tjänar in lite pengar på solcellerna, för nu är det lite kärvt!
 10. Nu har jag levt snart ett år med Bel Canton, och det är ett val jag inte ångrar. Den lille skokartongen har förenklat hifi-livet ordentligt. Till den inbyggda DACen går det två toslinkar, en från en gammal AppleTV och en från Airport express som @AlfaGTV erbjöd till ett oemotståndligt pris. CDn går in med en SPDIF, och skivspelaren till det inbyggda RIAA-steget. Jag funderar nu på vad som hade varit smidigast vad gäller det digitala. Jag har en SPDIF-ingång över. Airport expressen kan bara leverera CD-upplösning, USB-ingången går till 24/96 och jag har upptäckt Qobuz som jag nog inte kan leva utan som kan leverera 24/192. Tidal var lätt att leva utan, men Qobuz skulle jag sakna när provperioden nu snart är slut. För att dra nytta av Qobuz upplösning behöver jag koppla in källan till antingen toslink eller SPDIF. Då jag är en budgetaudiofil söker jag något som helst kan leverera 24/196 i en SPDIF eftersom det är en ingång som jag har över. Visst kan jag koppla i toslink också, men då behöver jag byta mellan källor på baksidan av apparaten, något jag redan gör när jag ska dra toslinken från blu-rayspelaren då vi i sällsynta fall spelar någon Starwars eller Sagan om Ringen från skiva. Eller så får Airport Expressen ersättas helt, men det är smidigt för familjen att bara Airplaya från sina iPhones utan krångel. Frågan är om man ska hitta någon begagnad strömmare av något slag, kanske Bluesound node 2i, eller kanske en Raspberry Pi-variant? Tyvärr har Bluesound inte stöd för Qobuz, utan man får hitta någon annan lösning antar jag? Jag inser att jag inte har energin att sätta mig in i allt som finns, så jag frågar er här. Roon känns verkligen overkill för mig, källan är Qobuz eller Spotify, inga filer eller så.
 11. Ojdå, det var tråkigt! Jag upptäckte honom bara för några år sen, och blev lite förtjust i hans album "Sky trails".
 12. Burmester och Jeff Rowland har ju integrerade, har du lyssnat till någon av dem? Magkänslan säger de är mjukare än Pass, men jag har inte hört dem. Rowland är dessutom klass D, men de kanske inte finns representerade i Sverige?
 13. Trevligt! Men vilken lead-in jag skulle bidra med har jag svårt att förstå! Har inga erfarenheter av Snell. Kanske du tänker på en annan skåning som jag delat lägenhet med för många år sedan i det Pojkerska palatset, nämligen @Ranefjord som ju har erfarenhet av Snell!
 14. Det är intressant. Filterbubblor kan ju vara mer eller mindre skadliga. Just musikkonsumtion tänker jag är av de mest harmlösa, om än tråkigt likriktande. Å andra sidan lyssnade ”alla” på Beatles på 60-talet, men det kanske är något annat. Ett av dagens problem är väl alla val vi ställs inför, som vi till slut inte orkar med, så outsourcar vi våra val till algoritmerna.
 15. Tiden går. Tänk att det nu kommit strömningsalternativ som är kosher för en audiofil! Jag har promenerat mig till ett par månaders abonnemang på både Tidal och Qobuz, med hjälp av kryptovalutan "Sweat". När man promenerar samlar man "Sweatcoins" och kan tydligen då skaffa sig lite längre provperioder på nämnda strömningstjänster, vilket jag gjort. Jag får säga, som ganska aktiv Spotifyanvändare, att Spotify kan sina algoritmer, där ligger de andra i lä. Jag blev heller inte så imponerad av Tidal, som jag började testa. Visst, bättre än Spotify i ljudkvalitet, men inte med så mycket att det lönade sig tyckte jag med mina enkla prylar. Qobuz däremot! Det blev jag lite tagen av! Jag vet inte hur mycket den högre utnivån från Qobuz gör, men den är inte allt. Det låter bättre av någon anledning! Jag kommer få svårt att inte fortsätta betala för Qobuz när perioden tar slut. Nåväl, jag har exporterat spellistan (med hjälp av TuneMyMusic) tråden handlar om från Spotify till Qobuz, så om ni vill gå igenom musiken och tråden så har ni en länk här: Hifirecensentmusik!
 16. Lägger upp en bild på min gröna Seiko 5 sports som jag tog för ett par år sen.
 17. Även jag har skaffat dessa då jag slarvat bort mina tidigare lurar som jag dessutom var sådär nöjd med. Hade nog samma erfarenheter som du när jag förväntansfullt testade dem, med ett "jaha, var det inte bättre än så" till att tycka de är ok efter ett tags spelande.
 18. Nu har jag lyssnat på "BRUTALISM" och särskilt "BRUTALISM TAKE 2" är banne mig inte långt från Front 242 i stilen! Lite som "Masterhit". Martin Gore från Depeche Mode har tydligen varit inblandat i "TAKE 2". Trodde inte riktigt det om gamle Jarre! Kul!
 19. Kul att höra om din 22-Pistepirkoberättelse! Jag minns ett radioprogram, kanske det var Bommen, där någon hade skrivit in och önskat "Let your body learn med det tyska synthbandet Nitzer Ebb". Som varandes ett riktigt ebbhead i fjorton/femtonårsåldern tyckte man ju då att det var fruktansvärt att både brevskrivaren och programledaren hade så dålig koll. Nitzer var ju från britter från Chelmsford! Det visste ju varenda människa som läste OKEJ!
 20. @Josaa skrev i en annan tråd detta podcasttips!
 21. Väntar också på att få cellerna inkopplade. Det är nätägaren som måste byta elmätare innan det lirar, lite tråkigt att cellerna sitter på taket ett par månader utan att kunna producera denna soliga sommar. Vi har en liten anläggning, i öst/västläge, men hoppas ändå på en vinst om tiotalet år.
 22. Det händer att jag gör egen tonicsyrup, och denna variant blev finfin! Utgick från receptet "Staffans lyxiga tonic water" men bytte ut apelsinen mot citron och lime och kompletterade med några stjälkar citrongräs.
 23. Detta känns overkligt. Mina två absolut största ungdomsidoler var Depeche Mode och Nitzer Ebb. De var helt klart i en klass för sig i min bok. Att det är Andy som blev den förste av medlemmarna att jordelivet känns helt oväntat, med tanke på att det verkade vara han som tog hand om sig bäst. Men sådant ger ju aldrig några garantier. Depeche Mode sände ut någon livekonsert under covidpandemin, och jag upplevde det som ganska sorgligt att se hur tidens tand slitit på mina ungdomsidoler. Då och då tyckte jag att Dave nästan parodierade sig själv. Dessutom var det trist att Andy fick mindre kameratid än de inhyrda musikerna. Utan Andy, inget Depeche. Den konsert som gjort störst intryck i mitt minne av de konserter jag överhuvudtaget varit på var World Violation i Globen. Jag var då i helt rätt ålder för att det skulle etsa sig fast i mitt minne. På delad andraplats är Nitzer Ebb på Fryshuset (Showtime) och Stings Mercury falling-konsert, också på Globen.
×
×
 • Create New...