Jump to content

SorenG

Medlem
 • Posts

  60
 • Joined

 • Last visited

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Stockholm
 1. Verkligen! Men jag gillar verkligen initiativet till att släppa en "mindre förstörd"-utgåva så man som konsument får ta ställning till komprimerat (Loudness) eller kvalitét. Mer sådant!
 2. Jag slår ett slag för:http://www.hifikit.se/hifi/hogtalare/aktiva-hogtalare/pm05n Kört med sådana på mitt skrivbord ett par år nu Genelec har ju trevliga små monitorer med om man vill hoppa upp en nivå.
 3. Man tackar! Nya uppslag är alltid välkommna!
 4. Intressant. Känner igen detta från alla jämförelser jag hittills varit med om mellan uppspelning via CD-drive till dac kontra datoruppspelat till samma DAC (testat ett flertal). Oavsett om det gått via Squeezebox eller PUC2 eller motsvarande, dvs SPDIF/RCA eller USB. Även testat att använda PUC2 till att bara fungera som USB till AES/EBU konverterare till en annan dac och jämfört med transport, med samma resultat. Alltid varit lite lugnare via dator men alltid saknat framförallt basdynamiken via CD-transport.
 5. Anledningen till att små stativhögtalare är så trögdrivna beror som regel på jakten på så låg nedre gränsfrekvens som möjligt i en så liten låda som möjligt, dvs liten membranyta och liten volym (ingen suverän kombination för bas...). Detta innebär antingen att membranen måste göras tunga (en tung rörlig massa har lägre resonansfrekvens än en lättare dito) och/eller minska motorstyrkan (magneten) med lägre effektivitet som följd i båda fallen. Detta är väldigt grovt förenklat då det är fler parametrar som styr. Ett annat alternativ är att korrigera avrullningen i basen genom att i delningsfiltret ta ner effektiviteten. En enklare beskrivning av det senare förfaringssättet är att ta ett element med 90 dB i känslighet och en undre gränsfrekvens (-3 dB) i låda på 50 Hz. Sänker man i delningsfiltret känsligheten ovan gränsfrekvensen med 3 dB, dvs nu 87 dB i känslighet, så har man i realiteten gjort konstruktionen mer bredbandig, men mindre effektiv. Personligen saknar jag stativhögtalare där man premierar dynamik och effektivitet istället för att tvinga ner de små liven så lågt i frekvens som möjligt. WLM och Zu Audio är ett par av de väldigt få undantagen som konstruerar "små" högtalare med lätta, stora membran drivna av starka magneter = hög känslighet och dynamik. Lätta membran ger dock upphov till andra problem då de tex generellt har lägre egendämpning, lägre styvhet, etc. Men som med allt annat är livet fullt av kompromisser....
 6. Känner igen det där... Böt nyligen ut min standard USB till min dac med. Med låga förväntningar köpte jag därför en Audioquest Forest, för i sammanhanget kaffepengar (ca 280 kr). Resulterade i ett klart lyft i musikalitet och framförallt i kontur och "punch" i basen. Klart över mina förväntningar faktiskt. Om sen dyrare kablar ger väsentligt bättre resultat, eller om standard kablen till PUC2 är sämre än normalt och jag därför märkte en skillnad kan jag inte svara på.
 7. Reagerat på det jag med. Men i det fallet är väl rummet en del av problemet med väl?
 8. I manuelen till mina Von Schweikert rekomenderas att spela på diagonalen i just kvadratiska rum
 9. Om du har möjlighet att mäta induktansen så hade jag i ditt fall tagit den på 3,9 och tagit bort så många varv som krävs till 3,5. Sen justera resistansen med ett motstånd (använd ett låginduktivt motstånd).
 10. Har Trigon någon koppling till Restek? Der ser bessynerligt liknande ut designmässit...
 11. Den varningen är bara en blänkare att inte ställa utgångarna i läge fast nivå om man använder DAC1:an som försteg (kopplar förbi volymkontrollen). Används DAC1 som DAC enbart vill man inte ha den ljudförsämrande volymkontrollen i DAC1an i signal kjedjan
 12. Som sagt testa att labba med jumprarna. Står bra beskrivet i manualet hur du gör.
 13. Jag har tidigare haft en Benchmark. Min upplevelse var att det var mycket mer detaljer och j-r annamma via XLR än via RCA. Detta med upplevdes med både mitt tidigare Classé försteg samt mitt nuvarande Krell. Det är dock stor skillnad, tyckte jag, på hur den interna dämpningen är ställd. Jag ställde jumprarna för maximal utsignal (gav lägst utimpedans) och justerade sedan ned signalen med trimpottarna på baksidan till "normal" utnivå.
 14. Tackar tackar för breddningen av utbudet! Audioquest och Cardas verkar ha intressanta alternativ.
 15. Någon som har förslag på andra USB-kabel alternativ utöver EntreQ? Jag har kikat lite på Furutechs USB. Någon med erfarenhet om denna?
×
×
 • Create New...