Jump to content

JonasR

Medlem
 • Posts

  126
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Location
  Göteborg
 1. Även provat med omstart? Mosaic skall nog också uppdateras Finns några som haft lite bekymmer, se om något tips här hjälper... https://dcs.community/t/bartok-will-not-update/4295/24
 2. Denna uppdatering ser ut att ge samma digitala signalvägar som finns i Rossini och Vivaldi. Prova gärna olika filter och metod för uppsampling efter uppdateringen.
 3. JonasR

  Göteborg Hifishow 2022

  until
  https://www.goteborghifishow.se/ Lördag 10-17 Söndag 11-17 * Park Avenue * Scandic Opalen * Liseberg Heden
 4. dCS har släppt en mjukvaruuppdatering som är av intresse för de som har en Bartok med hörlursutgång. https://dcs.community/t/welcome-mosaic-1-1-1/2088 En funktion som kallas Expanse. Som också är känd som "crossfeed".
 5. Någon har lämnat en present till Stefan. Men det är kanske lite vasst ljud i de gröna rören
 6. Större ytor än gamla lokalen. Och man har redan lyckats fylla med mycket att lyssna på. En bild från Stefans hemtrakter, tryckt på absorbenter.
 7. Apexorca: Dina intryck av Guru stämmer bra med vad jag själv upplevde. Dessa högtalare var en positiv överraskning.
 8. Det skulle vara intressant att bygga sig möjligheten att prova. Om man gör en liten labb-platta på sin kabel där man själv kan koppla in olika kända värden av L, R och C. Då kan man testa med olika värden och höra hur det påverkar. Fast lite får man tänka till innan man kopplar in något mera extremt värde. Friskt kopplat är hälften brunnet som det brukar heta. På sidan 18 i Jenvings katalog så beskrivs vad de tycker är viktigt på en högtalarkabel. http://www.jenving.com/uploads/SUPRA_Katalog_2013_svensk.pdf
 9. Angående just Friends Arena så verkar det vara många som har åsikter om dåligt ljud där. http://www.dn.se/kultur-noje/musik/friends...ljudlig-kritik/ Bra att många klagar, då lär de ta problemen på allvar.
 10. Någon mer än mig från forumet som var på Ullevi och Gyllene Tider igår? Jag var långt fram på plan, nästan rakt framför scen. Men huuu vilket ljud Bastrumman var uppdragen till nivåer så varje slag kändes i bröstet. Och det ljudet dränkte allt annat så gitarrljudet lät upphackat. I slutet av konserten lät det lite bättre. Tom Aftonbladet klagar på ljudet http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article17126092.ab
 11. Trevligt att sådant uppmärksammas. Benny lär ha en del intressant material att använda för lyssningstest
 12. Är också nyfiken. Med tanke på källmaterialet Audio Fidelity har börjat släppa en del titlar på SACD pga det har varit problem att få tag på guld till 24k CD's. http://www.audiofidelity.net/sacd Har beställt Nat King Cole härifrån... http://store.acousticsounds.com/cat/4/SACD Enda eländet var moms och tull.
 13. Det är en väldigt bra kommentar. För vi köper ändå musiken för att lyssna på den. Fast jag har svårt att låta bli att snegla på DR siffror Jag har medvetet köpt begagnade CD album de senaste åren för att hitta orginalutgåvorna, och därmed undvikit remastrat där man tryckt ihop ljudnivåerna. Det finns en del remastrat som är bra, men tyvärr är de flesta utförda med loudness som egenskap. Tack! Jag visste inte om att nån tidning publicerar DR värden. Jag hittade en gammal postning på detta forumet som belyser att helt olika musik kan få samma värden: http://www.euphonia-audioforum.se/forums/i...mp;#entry104395
 14. Jag har inte läst boken. Hur menar Neil Young att musiken förstörs? Är det map loudness eller att man inte ger ut det i hi-res? Mastring utförs enligt önskemål av producenten. Man komprimerar inte ljudnivån bara för att man kan.
 15. Det är en bra sida att hålla koll på. Om man sorterar på årtal så kan man se hur DR värdet faller. Jag har använt den för att bestämma mig när jag funderat på inköp av skivor, alt avstå från köp. Tex avstå: Metallica - Death Magnetic Tex inköp: Marianne Faithfull - Broken English Deluxe Edition Roxy Music - Complete Studio Recordings box (från 2012)
×
×
 • Create New...