PL300

Medlem
 • Content Count

  167
 • Joined

 • Last visited

 1. Sitter och funderar på att en faktor som borde spela stor roll är väl vilka frekvenser som högtalaren leder ner i foten och vilka vibrationer den klarar av och ta död på själv, tänker mig att det kan ge olika upplevelser av spikes och kuddar om vi sitter och egentligen inte har samma problem eftersom det då skulle vara olika frekvenser vi brottas med hemma och därför är ganska omöjligt och säga vad som är bäst för någon annan, med dennes kombination av golv och högtalare? Vidare borde det väl gå och mäta med en #vibrationsmätare vad som ger minst vibrationer i golvet! En annan fråga är: finns det här problemet på en hypotetiskt helt död högtalare, dvs en högtalare som lyckas släcka alla resonanser och vibrationer själv ? #Vet ej vad en vibrationsmätare är för något men antar att det finns sådana instrument!
 2. Du kan nog få lika många olika svar som det finns användare på forumet! Det finns bra argumentation för båda sidor tycker jag men framför allt prova själv, mjuka fötter bör man ju kunna göra själv av typ nått gummi för och prova i alla fall och spikar följer väl ofta med högtalarna annars får väl fantasin sätta gränser. Avgörande är säkert vilket golv man har och vilka högtalare och den egna upplevelsen, själv kör jag spikes då jag upplever att jag får en fastare bas framför allt på mitt parkettgolv och jag har möjligheten att välja på mina högtalare om jag vill ha mjuka eller hårda fötter! Gör en sökning här på forumet också för det här ämnet diskuteras med jämna mellanrum, lycka till!
 3. PL300

  Högtalarmanualer

  Jag tycker en högtalarmanual ska innehålla dels basfakta som storlek, vikt, osv. och naturligtvis hur man kopplar in dom. Och gärna också nått ord om kringutrustning, mer allmänna råd om tex förstärkare, om det finns nån nedre rekommenderad wattgräns. Sen mer allmänna råd om rummet och placering eftersom förutsättningarna är så olika hos olika kunder ,villa,betonglägenhet, rådande inredningstrend, fru och småbarn exempelvis!, så mer basic grundläggande fakta. Så min manual blir ganska tunn grundläggande och lättläst eftersom jag tror att de flesta känner sig som ett barn på julafton när man sprätter upp sin låda (vilket ska framgå tydligt var du öppnar och om man inte ska använda en mattkniv!) vilket säkert påverkar läslusten av nått som liknar telefonkatalogen, jag menar i detta läget vill man ha igång dom så fort som möjligt! Testa manualen på nån som är ointresserad! kan den få igång högtalarna är manualen tillräckligt tydlig! Hela min ide´bygger på att du tydligt hänvisar till hemsidan i manualen där den egentligen fortsätter i en betydligt tyngre version där kan ta ut svängarna hur mycket som helst med hänvisningar länkar och gärna lite bilder på uppställningar och olika rum. Så tänker jag i alla fall!
 4. PL300

  Hur illa är detta?

  Jag håller med dom andra, det är nog svårt och höra nån skillnad! Har också haft en inpetad diskant (barn!!) men kan inte säga att jag hörde nån skillnad mot den andra, förmodligen påverkar inspelningar, rummets inverkan m.m. betydligt mer! Jag har dock förståelse om den psykiska upplevelsen av skadan så tycker du att det stör din lysningsupplevelse även om det inte är hörbart så byt! Jag anser att den psykiska förväntningen av ljudupplevelsen är väldigt viktig, dock icke mätbar!
 5. PL300

  Göteborg High End 2011

  Undrar bara vem GoteborgHighEnd är?, eller är det det som hette SWHEA förra året, man blir ju nyfiken på om det är en till aktör som vill arrangera mässa i Göteborg? Obs det är inte menat som nån kritik jag är bara inte bekant med namnet GoteborgHighEnd, hemsidan gav inte så mycket information om det!, för mig får ni gärna köra en mässa i månaden!
 6. PL300

  Jönköping Sweetspot 7-8 maj

  Akustikdiskussionen tror jag att kanske det var fler än jag som uppfattat att det skulle vara mer fokus på akustik, så var det bara en utställare som var renodlad på akustik när man väl kom dit! Ja annars var det en bra mässa och på min pluslista får vi följande: + jag har 2,5 mils resväg! +Bra område, lokaler! +Skivförsäljning också! +Trevlig stämning! +Alla utställare! +Ganska bra bredd på utställandet! Några minus blir det ju dock: -informationen innan var lite svårhittad t.ex mat, bussförbindelser, hemsidan kanske inte vinner SM om man säger så!,lite mer utställarinfo vad dom ska dema, ev, återbud och sånt! -jag hade önskat lite mer bredd typ hembio, nya format och lösningar! Som ni ser så blev minussidan klart kortare än plussidan vilket är en bra sammanfattning av mässan, en mässa med få minus! Så i mina öron mässans bästa ljud, topp tre: Pass Labs SF-Moon Tidal-VTL Också det lite knasiga inslaget: Två kedjerökande, öldrickande cowboys som kanske skulle jobbat lite till på finishen på sina högtalare, men med det dock rättvisande namnet-Caveman!
 7. PL300

  R.I.P

  En av dom absolut främsta gitarrister enligt mig!
 8. Kul tråd! Här kommer det jag har stött på genom åren, en del har jag provat och detta är inte någon värdering om det funkar eller inte! Cd med olika ljud som ska förbättra elektroniken! Diskmedelsliknande spray som ska sprayas på kablarna! Olika kuddar som högtalarkablarna ska ligga på för att inte vidröra golvet, varav en utställare på mässa valt plastmuggar! Lägga cd-skivorna på diskbänken en stund innan dom spelas! Grön färg på kanten av cd-skivan! Gummimatta till cd-skivan som placeras ovanpå skivan vi avspelning! Alla produkter som måste placeras ovanpå högtalare och elektronik! Alla tillbehör till skivspelare! Alla kabeltillverkare eftersom dom kommer fram till så olika resultat om hur den optimala kabeln är konstruerad!
 9. PL300

  MUSIK & HIFIMÄSSA I JÖNKÖPING

  Kul att du fått med dig så många hittills, verkar bli en riktigt intressant mässa , Acqwool tar jag på mig lite ära för , tycker dom verkar ha hög WAF på sina produkter! Ge Lindell ett stort rum och inte en skrubb som han fått på dom senaste mässorna, dom där högtalarna vill man ju höra med lite svängutrymme!!!
 10. PL300

  Coconut-Audio blindtest med flickvän :)

  Fler i blindtestpanelen som inte har koppling till företaget är nog grundläggande för trovärdigheten!
 11. PL300

  Hur "hanterar" du basen

  Först måste jag skriva att jag uppskattar dina mer direkta formuleringar när det inte lämnas så mycket utrymme för egen tolkning av ämnet! Min erfarenhet är att bra bas är det som verkligen kostar! För mig är bas en fysisk upplevelse och grundläggande i en del musik typ symfoniorkester, trummor, elektronisk musik och då är det viktigare med en helhetsupplevelse av orkestern än att kunna skilja ut en viss fiol. Jag tillhör den gruppen som inte är vän av monitorer just av den annledningen, har en vän som prioriterar tvärtom! Jag skulle nog till och med välja lite sämre golvare framför monitorer för en begränsad peng!, eftersom det skulle störa mig mer att höra baskaggar små som konservburkar :Nail Biting: än lite diffusare ljudbild! Har idag fullvuxna högtalare och bra bas ner till ca25hz i ett rum på 38m2 och väl prioriterad uppställning! Tror att ni har fel med hörseln, det är väl framför allt höga toner man tappar med åren eller?
 12. PL300

  Diverse snubbar och deras prylar

  Strmbrg, Tycker du bryter mot den goda samtalstonen och grundidén med euphonia eftersom jag inte kan tolka dina inlägg som annat än direkta påhopp mot en del rörelser och personer, och sånt hör inte hemma här!, finns nog andra mer frispråkiga forum om du har behov och raljera över andras prioriteringar!
 13. Jag hade nog även funderat på och byta receviern också, lite googling säger att det kan kanske inte är Nad:s mest lyckade produkt!, så mitt förslag en ny eller beg. 2kanal förstärkare, en dac typ dacmagic där du kan koppla in flera källor typ dator och billig dvd eller bluray som du använder till film och som transport till cd! En bred och flexibel lösning där dac.en får vara avgörande för ljudet både på alla källor, finns många prisvärda dac.ar idag som gör ett bra jobb, den jag nämnde är den jag har hört själv och den står sig bra mot dyrare alternativ!
 14. PL300

  MUSIK & HIFIMÄSSA I JÖNKÖPING

  Äntligen en mässa på hemmaplan! Här är ett företag som pysslar med akustikreglering i ull som jag inte sett i dessa sammanhang tidigare, men dom skulle ju kunna vara intresserade speciellt med tanke på att fabriken ligger bara några mil härifrån. I min mening så ser det vardagsrumsvänligt ut till skillnad från en del annat, har i övrigt ingen koppling till företaget! ACQWOOL
 15. Min erfarenhet är om dom ska spela bra på låg volym så ska dom vara lättdrivna och framför allt: det är förstärkaren som ska kunna spela lågt vilket för klena förstärkare inte brukar vara så bra på! Själv är jag förtjust i Monitor Audio och dom har ett knippe mindre modeller som kanske kunde passa annars har System Audio också några intressanta modeller!, i mina öron passar båda märkena på din beskrivning! lycka till!