Jump to content

Alive

Medlem
  • Posts

    4
  • Joined

  • Last visited

  1. För mig kändes det som att karaktären kom med försteget och pondusen med slutsteget, lite enkelt förklarat. Blir alldeles säkert en intressant afton för dig imorgon
  2. Jag har haft Audiovector både med deras bästa Domediskant och har nu med deras Heil AMT diskant, det skall absolut inte låta vasst med nån av dem, i mina öron mkt bra diskanter båda två, miss-match med elektroniken eller rummet i dig som spökar om det låter dåligt. I Hulkens fall är jag övertygad om att det är Arcam recivern`s försteg som är boven i dramat, den gör inte alls högtalarna rättvisa.. Men conan har en poäng, endel skivor har en högre diskantnivå, jag tror det beror på att många trummisar slår mkt hårdare på cymbalerna motför hi-haten, därför läggs nivån så att även hi-haten skall höras tydligt, det leder då till att cymbalerna kan få väl så mkt energi, vet inte om man skall skylla på mastringen, han som riggar micarna eller trummisen i det fallet Min erfarenhet är ändå att ju bättre elektronik och högtalare jag skaffat desto fler skivor låter bra eller acceptabelt i anläggningen, idag är det bara ett fåtal som rent låter illa och ingen anläggning i världen kan få dem att låta bra.. Nuforce har jag ingen erfarenhet av, jag är nog lite halv-skeptiskt till klass-D men många verkar ju gilla dem så det kanske är melodin?
  3. Hulken, i mitt fall försvann inte problemet helt med ett nytt slutsteg, men det var ett stort steg åt rätt håll och jag insåg att jag var på rätt väg. Testade sedan med ett separat stereoförsteg vilket gjorde hela skillnaden, karaktären förändrades och inget sticker längre ut som det tidigare kunde göra. För mig är det förbryllande att AVR350 som jag uppfattade som gjuten till Mi3 men inte alls passar lika bra till S3. Lefflers kan säkert även ta med ett försteg eller en integrerad förstärkare som ni kan prova med, att testa skadar ju aldrig Kom ihåg att posta hur testen har gått sedan, mkt intressant att höra.
  4. Hej Hulken. Min första post här på forumet men jag hoppas jag kan vara till hjälp. Jag vet precis vad du menar och ska berätta hur jag fixade problemet. Tidigare hade jag Mi3 Signature drivna med en Arcam AVR350 plus en CD73T, detta uppfattade jag som en mycket trevlig kombo som jag spelade all sorts musik med gott resultat. När så S3 serien släpptes så bar det iväg på demo, efter demo och lite betänketid så beslöt jag mig för att uppgradera och valet för mig föll på Avantgarde modellen. Efter ett tag märkte jag precis som du att på endel skivor blev diskanten spretig och stickig, labbade med lite olika kablage och vidtog endel åtgärder för att ta ned efterklang och första reflexer, resultatet lät inte vänta på sig och ljud-klimatet i vardagsrummet blev betydligt bättre, men fortfarande kunde diskanten bli spretig och sticka ut på endel skivor. Efter lite testande så uppenbarade sig problemet för mig, Arcam AVR350. Det är den som inte håller ihop diskanten och är allmänt slank på nått sätt. Idag sitter jag på ett Primare PRE30 och A30.2 med en Naim cdp som källa, betydligt tyngre bas, mer levande mellanregister och framförallt är diskanten precis så sammetsmjuk, lätt och detaljerad som man kan önska sig. Det spelar väldigt engagerande och levande, utan att nånsin trötta ut öronen. Mitt tips till dig, låna hem nån integrerad förstärkare, prova då helst med nått annat än Arcam för att höra om du upplever saken på samma sätt som mig. Och just det, Type8 tyckter jag nästan lägger på nån slags dist på speciellt ljusa kvinnliga röster, prova nått annat i samma veva som du provar en annan förstärkare. Hoppas du får till det!
×
×
  • Create New...