Jump to content

Labbe

Medlem
 • Content Count

  123
 • Joined

 • Last visited

 1. Det är få motorljud som är så sexiga som det från V6an som satt i Alfa155...
 2. Det här skall bli intressant att följa.
 3. På den punkten håller jag med dig, och samtidigt så väcks åtminstone hos mig, frågan om vad man behöver för att kunna avnjuta sin musik via dator utan allt för mycket krångel med programvara. För mig som linux användare så kan jag hålla det riktigt enkelt, allt jag behöver är Linux kärnan, ALSA/Pulse audio och CLI. Vilket innebär att jag slipper det grafiska (och ev ljudförstöring detta kanske medför) Men hur ser det ut för Windows och IOS användare?
 4. Jag tillhör dem som har hoppat på streaming tåget fullt ut, Även om resan dit inte har varit spikrak eller enkel då jag kom in bakvägen tack vare mitt datorintresse. Om det beror på min nyfikenhet, klantighet eller något låter jag vara osagt. Men troligen så är jag den personen i den här tråden med flest kraschade datorer/media servrar i ryggen. När internet vågen slog till i början av 2000talet så var jag inte sen att upptäcka nätradion och iom att komprimerings algoritmen för MP3 dök upp, så väcktes tanken på att skapa en "Jukebox" genom att omvandla min skivsamling. Ljudkvaliteten var
 5. Reflektorn, är det någon liknande konstruktion, som Michael Madsen gjorde med taket i sitt lyssningsrum?
 6. Kör man med dac osv så är det upp till den att omvandla alla ettor och nollor, så på den punkten har du rätt. Jag ligger några steg efter där Hade du däremot kört lågbudget och plockat ljudet via en sk hörlursplugg då hade det varit skillnad, pga att windows och linux har olika algoritmer för hur de behandlar signalen.
 7. Om det nu inte redan ligger på din nuc, hur hade du tänkt att installera det? som app i windows, linux eller deras egna ubuntu baserade xbmcbuntu? Väljer du linux varianten så kan det vara en bra ide att läsa på om hårdvarusupporten för just din dator, så du slipper att öppna terminalen (kommandotolken i windows om jag inte minns fel) det första du gör, för att wifi eller bluetooth inte fungerar pga dålig support. Personligen så hade jag valt Linux varianten då jag upplever det som att ljudet blir bättre, än om man kör med windows i botten.
 8. Nu var det inte direkt mig du riktade din fråga till, men jag har en del erfarenhet av xbmc (eller Kodi som de numera heter) då jag kör det i min htpc och som stand-alone app på bruksdatorn.
 9. Är jag inte helt ute och cyklar så är en viss Ingvar Öhman R&D hos Guru. tack för reportaget.
 10. Kan rekommendera en Raspberry PI med Raspbmc och en usb DAC. Systemet är litet (inte större än ett kontokort) så det kan enkelt gömmas undan om man så vill. Det går att titta på film i 1080p, streama musik via spotify osv.
 11. Vad är det för bänk du använder? riktigt läckert system.
 12. Ny stjärna på himmelen, eller en gammal som expanderar.. svårt val, men det skall bli intressant att följa.
 13. Jag kan bara hålla med. Hur många Renodlade hifi butiker har vi, från Umeå och uppåt? Jag vet bara om två sen RC dukade under (om den nu inte återuppstått)
 14. Mer... Dessa skapelser var riktigt läckra. Storleken verkar också vara överkomlig trots att vi pratar horn.
×
×
 • Create New...