Jump to content

thli72

Medlem+
 • Content Count

  719
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Posts posted by thli72

 1. Efter några timmar med att rensa nya saker i felsäkert läge går nu datorn som vanligt igen. . .ingen höjdare på datorer men rätt enveten.

  Tog en backup på Roon databasen till en extern USB nu så man är beredd.

   

  Tror det va min antivirus som uppdaterades och kraschade datorn..skumt

 2. Det är en stationär, lyckades just starta den i felsäkert läge

  Så jag kan flytta mina bilder och dokument till en lös disk nu, alltid nått.

   

  Se om jag kan starta Roon och göra en backup till ett usb.

  Inget data snille så vet inte riktigt vad det kan vara då den får blåskärm efter 20sec när Windows startas upp normalt men Felsäkertläge med nätverk funkar

 3. Jaha då hände det jag aldrig trott skulle hända, min dator är körd..blåskärm 

  och med det är min Roon core död :(

  ’ägt datorer sen VIC20 tiden och faktisk aldrig haft en dator dö på alla dessa år..o jag har ägt många

   

  blir att köra musik med dCS mosaik nu, tror inte jag får igång Roon igen

 4. Hoppas det löser sig med kortet. . 

   

  Borde vara en rätt högklassig RIIA för det priset. . .

  Du betalar inte för ett fint chassi, nätdel eller ens en större förpackning som skall lagras och skeppas.

  När bara kortet kostar 29k kan jag bara anta att skulle kortet suttit i en fin egen låda skulle den kostar 2-3ggr...minst

 5. 4 minutes ago, Simon76 said:

   

  Mmm, det visade sig tyvärr att det där kortet inte riktigt höll måttet. Jag vet i dagsläget inte om jag får ett nytt kort eller hur vi ska gå vidare.

  Tråkigt att det inte höll måttet, och lite skumt. . det kostar ändå en BRA slant det där lilla kortet

  Hoppas du får pengarna tillbaka och kan hitta nått som håller måttet för pengarna. . blir ju tyvärr massa extra lådor.

  Interna kort känns smart men tråkigt om dom är dyra och ändå inte håller måttet

 6. Ursäkta för OT jag bara såg en video från B&W där dom mätte varje enskild 800-serie högtalare innan leverans och den måste klara detta test och mäta ”mäta” rätt innan leverans.

  jag såg den videon samtidig so TS gjorde sitt inlägg om att hans TAD nu började låta bra.....och jag tänkte spontant hur skulle den högtalaren gå igenom TADs mättest om den nu låter så olika mot när den va ny.

 7. Bra video, men som jag förstod han så körs alla drivers i fabrik .....men kan "sätta sig" igen när högtalaren står en längre tid.

  Så kanske den ändras lite om den stått i sin låda en tid.

   

  Men att diskanten "diskant låter inte längre som en pantburk" som TS skriver är lite svårt att förklara med "inspelning" kan man tycka

 8. Lite OT men jag är ändå fascinerad av detta att en högtalare kan ändra karaktär/ljud så mycket över högtalarens första hundratal timmar.

  ’jag tycker att högtalare i denna klass borde ha mäts upp i fabrik innan dom skickades iväg och innan högtalaren ens monterats borde alla drivers mäts upp o kontrollerats, den mätningen borde väl stämma väldigt dåligt mot hur högtalaren mäter efter några hundra timmars spelande?

   

  eller vet man helt enkelt hur högtalare kommer förändras och tar hänsyn till detta när man mäter ett helt nybyggt exemplar i fabriken...man vet att högtalaren kommer ”Träffa” den tänkta mätningen efter några hundra timmar....eller hur gör man?

 9. 1 minute ago, octavia rs said:

   

  Så är det nog :) jag mena mer om Pär inte var med och starta Component?

  Ah jo det är ju uppenbart att det va det du menade när jag faktiskt läser vad det står i frågan, man skall inte kolla forum och äta samtidigt ;)

  Jag tror Pär va med och startade Component och jag vet nog varför han inte är på forum så ofta längre

 10. 21 minutes ago, LPL said:

  Funkar det med projektorn så nära huvudet? Jag störde mig alltid på ljudet från min projektor som ändå var rätt tyst (26 dB).

  Just detta ligger bakom valet av proj, denna Sony är "tyst" för att vara proj och fläktljudet är inte så "high pitch" som många projar är.

   

  Jag spelar INTE högt och gillar INTE fläktljud...men detta funkar

 11. 1 hour ago, octavia rs said:

   

  Har följt dig på http://www.component.se/ forumet i många år när jag höll på med hembio synd att det forumet dog ut där var många väldigt kunniga både på bild och ljudsidan, var det inte Pär Hörnell som låg bakom det från början?

  Jodå det är Pärs fel alltihopa ;) haha ironi.

  Men jo grejerna är köpta av Pär och placerade enligt hans rekommendationer. . och mitt tycke om design, Jag kan inte göra så mycket mer med detta rummet utan att det helt ser ut som en studio.

  Jag har haft vissa idéer att dölja allt med akustiks transparent tyg som sträcker sig från gollvlisten bak, över allt där bak sen upp i taket och täcka högtalare mm där och hela vägen fram till duken.

  Kan bli bra och snyggt men rätt mycket jobb 

 12. Sista delen. . och nu börjar det bli dyrt..UGH

   

  Procella P6 kan byggas ut med en 10" bas kallad P10Si som man aktivt delar vid 150Hz mellan P6 och P10Si...man får då en Procella P610 fullregisterhögtalare.

  Så dessa köps och baffelväggen byggs om, för att driva dessa beställer jag 3st av Procellas DA-05 där varje 2-kanalsssteg kopplas så att en kanal driver topparna och en P10Si basarna..

  Nu börjar ATMOS komma och det "måste man" ju ha ;) . . så nu byts bakhögtalarna till Procellas P5v och ett extra par sätts i taket, jag har då ett 5.1.2 system.

  Min processor klarar inte ATMOS så här går jag all-in och köper en Trinnov Altitude 32 processor 

   

  man vill även sitta skönt så jag köper en fortress matinee stol.

   

  Lite akustikfix på väggarna och nu är vi framme till idag :)

   

   

   

  bio 2.jpg

  bio 4.jpg

 13. 13 minutes ago, VoicesInMyHead said:

  Jag har noll koll på hemma bio, det är fortfarande ett område jag inte gett mig in på konstigt nog, men varför inte nyttja större del av väggen som bildyta? Jag tänker att lite av anledningen är väl ändå att få större bild än på tv'n?

   

  Ett ämne som jag kan skriva mycket och länge om ;) . . och TRO MIG jag har fått denna fråga förr hehe ;)

   

  Men väldigt kort, rummet är bara 3,5m djupt och detta är stort sätt så stort som Sonyprojektorn kan klara på det korta avståndet. . . sen ville jag ha TVn kvar o då blev detta så stort det gick att ha, det är millimeter att TVn fick plats.

  Jag slötittar ofta på TVn, eller gjorde i alla fall det då jag byggde detta. . .och att "ödsla projektortimmar" på lite bakgrunds Tv känns inte rätt

 14. Hmm det får nog bli tre delar. . .del 2.

   

  Så jag beställer ett LCR set av Procella P6 av Pär, dessa monteras ovanför duken. .

  Något senare beställs en Procella P15-Amp sub och ett större antal olika bakhögtalare testas.

   

  Vid detta laget börjar Yamaha receivern känns lite "tråkig" så en ADA processor och ett 7-kanaligt slutsteg som jag tappat namnet på i huvudet köps hem. .

   

  Men nu börjar tanken på att Procella högtalarna helst vill sitta BAKOM duken ta fäste i mina tankar. . sagt och gjort, en så kallad baffelvägg börjar byggas.

  Procella högtalarna ganska "grunda" så jag bygger helt enkelt en 15cm djup vägg utanpå vardagsrumsväggen. . och en akustiskt transparent duk köps

   

  Bild under bygget  och en bild tagen rätt mycket senare på hur det ser ut idag.

  OBS väggen är inte klar när första bilden togs, det sitter idag tunga dämpskivor i ramen och utanpå det Sounds Of Science dämpskivor

   

   

  baffel2.jpg

  bio.jpg

 15. Då kommer vi fram till en sista del, som jag tar i två delar ;)

   

  Hembio har som sagt varit ett intresse länge, och när jag köpte min nya lägenhet 2012 så ville jag givetvis ha en liten vardagsrums bio.

  Så en Sony proj och en Screen Research duk, Ett Jamo D500/s300 system, en Yamaha receiver och en Velydyne Sub köptes på The Rock.

   

  En sak som blir viktig för vad som händer sen var att jag frågade The Rock om kalibrering av Projektorn, dom sa då att dom inte åkte så långt bort som Varberg och Kalibrerade utan tipsade om Pär Hörnell "perra1" och hans företag TIWIA som åkte landet runt och byggde bios och kalibrerade om han kunde göra detta.

   

  Jag visste inte vid denna tidpunkt vem Pär var men jag hörde av mig och han sa att visst kunde han kalibrera min proj någon gång när han var i närheten.

  (Jag vet nu i efterhand att Pär är en av dom bästa som finns inom ISF kalibrering)

   

  Några månader senare dyker Pär upp vid min dörr med mätutrustning som kostar en mindre förmögenhet och jag ser smått fascinerad på när han jobbar.

  Av någon anledning kommer vi in på ämnet Procella Audio som jag varit lite sugen på, det visar sig att Pär känner Anders på Procella väldigt bra och att många av Procellas högtalare till och med testats fram i Pärs biorum.

   

  Jag yppar i slutet av Pärs besök orden som kom att står min plånbok dyrt. . ."Synd att du inte tar inbyten för då kanske jag köpt ett set Procella av dig"

  Pär svar blev förvånande "Det kan vi nog fixa" . . . .o just DÄR började en dyr o lång resa fram till idag. .. .mer om det sen

 16. Om man skulle avsluta Hifi-delen av min resa lite snabbt.

   

  Meridian byttes mot ROON som sagt.

   

  Jag testade lite olika Focal aktiva monitorer under nått år, men hur bra dom än lät så kändes dom lite väl klumpiga, Så ett par mindre väggmonterade Genelec G Three med passande sub köptes.. .

  Sen lockade en lösning med Streamer/DAC och hörlurs förstärkare i en låda, Jag tittade länge åt Chord DAVE och vissa andra lösningar.

  Landade tillslut i en dCS Bartók och köpte även ett par Focal Utopia lurar med en Siltech hörlurskabel

   

  Så där är vi idag, en lite udda väg och jag funderar nu framåt när intresset vaknat upp lite på nytt. . .

  Skall man gå på större Genelec The Ones eller ett slutsteg och passiva monitorer. . .eller den mer dramatiska idén att göra om hembion helt.

   

  Mer om hembioresan i nästa och sista delen i min resa. . . . .

   

   

  uto.JPG

 17. 2 hours ago, AlfaGTV said:

  Varför Meridian? :) Det finns ju många alternativ som uppfyller det enkla kravet att kunna spela Tidal, utan att kosta ens en bråkdel.

   

  Detta är några år sedan , nu finns det mycket, då fanns det inte många om nått system som kunde få rippade skivor och Tidal i samma system.

  Jag kör ROON nuförtiden och Meridian sakerna ligger sedan länge i nån garderob o skräpar 

 18. 16 minutes ago, octavia rs said:

  Jag hade rätt långt gångna planer på att köpa orangea Focal Sopra när det begav sig men valde svarta. Kanske tråkigt men de här lite udda färgerna kan nog begränsa andrahands marknaden en del den dagen man ska till och sälja.

  Helt klart är det så, ett udda märke i en udda färg kan blir helt död på andrahandsmarknaden.

   

  Men jag är bara sugen på nått kul nu, och jag tänker behålla dom i så fall. .. har faktiskt ett par röda "the drop" högtalare som står framme som ren prydnad, dom är inte ens inkopplade:D

   

  Jag ville ha mina Genelec i gult. ,men man va tvungen att köpa minst 5par för att få det :Cry:

 19. Koenigsegg Skall ha en av dom bästa lackerna av nån bil, följer en del firmor och bilentusiaster på youtube och tyvärr är nästan alla nya bilars lack i ganska stort behov av polering för att bli bra.....kolla tex topaz i England som lägger skyddsfilm på bilar och kolla före/efter bilderna på lacken på nya mångmiljon bilar

  och skall jag va lite gnällig här jag jag faktiskt aldrig sett en lackade högtalare som har en i närheten av perfekt lack oavsett pris, alla Wilson jag sett har ganska många små cirkulära repor från poleringen....pianolackade i svart är ofta riktigt illa om man tittar noga med en lampa.

  skulle jag betala några hundratusen för att få en högtalare lackad skulle jag vara rätt petig att det blev bra, även när man kollar noga

×
×
 • Create New...