Jump to content

thli72

Medlem+
 • Posts

  913
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Everything posted by thli72

 1. Jo givetvis är det så, jag försöker verkligen kolla på det positiva att jag får mer fonder när jag köper. . inte att totalsumman för innehavet går ner. Jag har inte tänkt att sälja på 5-10år så man hoppas att man får många andelar nu och att det går upp lagom till man skall sälja. MEN det jag menade va att OM man nu sparar till nån kul pryl. . .och så dyker börsen samtidigt som prylen blir dyrare. . DÅ är detta läget surt.
 2. Givetvis är det så, men om en handlare får reda på en kommande prisökning har man råd att köpa på sig ett lager? Är alltid en chansning o veta när man får det sålt och om en ny modell dyker upp sitter man där med ett lager av den gamla. ’enklare på mitt jobb, jag kan köpa på hur stora lager som helst för det kommer gå åt och nya saker är sällsynt…(elnät)
 3. Att priserna skulle gå upp 10-20% va väl ganska väntat. . .50% mer oväntat. Sen vet jag inte alls hur det ser ut med leveranserna, vet att vissa komponenter i Switchar, elmätare, servers, lasrar mm som vi köper på jobbet är rätt kört att få på några månader.. . man får helt enkelt inga leveranstider. Om det är lika illa för hifi vet jag inte men gissar på det, enda jag hört är Octaviars på denna sidan som väntat på sin TAD väldigt många månader. Vet heller inte om det ens är möjligt för Svenska hifi-handlare att köpa på nått större lager. . kostar att ligga med dyr hifi på lager i en osäker marknad, Men kan man ta in lite saker som då typ dCS innan prishöjningen så är det ju trevligt att ha köpt in till det lägre priset och kunna sälja för det nya.
 4. Kan bara se till mig själv och mitt jobb som inköpare, men jag får dagligen mail om prishöjningar. . Så cheferna är på mig att köpa så mycket jag bara kan innan nästa prishöjning. Alla gör ju samma så leverantörerna säljer slut och kan inte fylla på, då får DOM dyrare pris från sina leverantörer osv. Jag har dubblat lagersaldot på jobbet, men det skjuter bara upp problemet. . men just NU kan vi använda vårt stora lager inköpt till bra pris och sälja dyrt, ,
 5. Det är ju inte en jättekul situation när priser går upp 20% och börsen ner 30% dCS borde gjort en APEX version av Klockan och dom "gamla" sakerna. . prishöjningar vid en ny modell är standard. . att höja en äldre befintlig modell 50% ser bara konstigt ut.
 6. Undrar hur stor den Ryska delen av högsta HiEnd har varit och vad som händer med den nu? Men just i Sverige har väl stora delar av befolkningen sina besparingar i ISK och få som vill sälja NU för att köpa lyxprylar. . . gissar får några tuffa år för lyxprylar i Sverige i alla fall. Man skulle sålt lite i Januari o köpt nått kul. . .
 7. Hej. Sitter lite och kollar på framtida uppgraderingar och slås av rätt extrema prishöjningar redan nu på vissa prylar. Lite sugen på en dCS Rossini clock till min Bartok men ser att priset höjts från 79900:- till 124900:- . .över 50% upp!! Min Bartok har gått från 157990:- till 230000:- Visst vi har oroliga tider men 50% upp i en tid hushållen börjar hålla tillbaka med lyx köp. . går det ihop? Dom riktigt rika kommer alltid ha råd och den lyxiga dyra hifin kanske klarar "krisen" men hur kommer det gå för "mellanklassen" av hifi som den intresserade "Svensson" köper? Tål Svensson att allt som man måste ha blir dyrare samtidigt som det blir dyrare att leva. . .och börsen rasar........kommer det finnas pengar kvar till hifi, särskilt om hifi priserna skenar
 8. Spelar dom verkligen musik på MTV fortfarande, , tycker mest det är allt annat än musik på kanalen nu för tiden. Men uppväxt med MTV kanske förklarar att jag trots en bra stereo ärligt talat lyssnar mer o mer på Youtube. . vet inte varför men föredrar närstan en musikvideo mot ren musik. .
 9. Jo uppdateringen har funkat för mig inga problem alls, stora skillnaden jag ser är massa fler filer och inställningar, så jag hade inga problem. . bara kunde står lite tydligare ATT den uppdaterat.. .det är ett lite dåligt formulerat sista steg som skall göras som kunde gjorts bättre
 10. Oj, då är den delen av branschen större är jag trodde. . satt o kolla på Wilson systemet ovan o räknade lite på kostnaden och det slutade på rätt många miljoner, bara Nordostkablarna blir en mindre förmögenhet. . .ett ganska stort åtagande för en importör att köpa hem allt det . Jo dom där Morten transporterna har jag sett, lite kul hur många av dom som flygs till Dubai men det är en annan historia. .
 11. Jag är nog konstig men första tanken jag får av vissa av dessa bilder är "fan vilket jobb att få in allt det där i rummet" sakerna i Wilson rummet måste väga en hel del och vara ett jäkla mekano att sätta upp" . . men jag får samma känsla på båtmässan "hur fick dom hit dessa båtar?" Andra tanken blir ofta, "vem äger prylarna?" vi har system i mångmiljonklassen här, gissar att generalagenterna inte ligger på dessa saker på hög direkt . .SÅ stor är väl inte branschen att man har saker som dessa "över" till mässor. Eller är det privatägda saker, jag har själv lånat ut saker till mässa i Sverige. . samma här? Vet lite om Mortens saker då min bror har flugit dessa till mässor runt om i Världen men vet inte om det är vanligt.
 12. Det va en rejäl uppgradering i 4096 "chunks" som tog ett tag att ladda ner, , ,ser ingen direkt vissuel skillnad mer än att det står V2.0 i Mosaik appen
 13. Fortfarande ingen svart DAC, börjar väl närma sig halvåret nu? Snacka om långtidslån!
 14. Ja det ser ut som Bartok nu får den stora uppdateringen , skulle gissa att den kommer nu då APEX modellerna av Rossini och Vivaldi är ute. Vad jag har hört låg Rossini och Bartok väldigt nära varandra innan Rossini fick 2.0 uppdateringen. . .så jag hoppas på ett steg upp för Bartok nu.
 15. Dax för Bartok att få 2.0 uppgraderingen, spännande Bartók 2.0 : A Substantial Performance Upgrade | dCS | Only The Music (dcsaudio.com)
 16. Hittade ett test. . Som Bartók ägare känns detta intressant. Skulle jag inte haft en Bartók skulle det nog bli en LINA men som läget är för mig så är det snarare denna klocka som är intressant för mig dCS Lina Network DAC, Headphone Amplifier, and Master Clock - Reviews | Headphone Reviews and Discussion - Head-Fi.org
 17. dCS släpper en "hörlursserie" med klara NAIM vabbar. . dCS Lina (roonlabs.com)
 18. Helt klart är det så, TS fick ju helt ok resultat med en enkel blusound streamer till sin MSB dac. . en Taiko extreme till en enkel Dac blir knappast lika bra
 19. Säkert så att allt innan DAC streamer påverkar, men som allt inom denna hobbyn så kostar det mycket till en viss nivå, efter det ökar priset lavinartat. . . och för mig så sätter ekonomin och också den relativt lilla prestandaökningen stopp. . min dCS låter bra, kan det bli bättre, självklart men till vilken kostnad? Jag tror ärligt om jag skulle testa min DAC/streamer mot en som kostar en nolla till så skulle det ändå kräva viss koncentration för att höra skillnaden. Men visst skulle det vara kul att bygga så bra det bara går...hela vägen. När man läser denna tråden börjar man undre lite på själva inkommande fibern, jag köper in fiberkablar, pigtails, mellanstycken, fibersvetshylsor mm som sen våra montörer svetsar in hos kunder som vill ha fiber. Man hör hur olika mätvärden man får beroende på svets, hur rena kontaktytorna är mm mm Så skulle jag bygga ett system i toppklass skulle man börja med inkommande fiber, hur den är svetsad hur kontaktytor på pigtails, mellanstycken och SFPer ser ut. . . men då börjar det kanske gå för långt Man kanske till o med skall kolla på mätvärden ut från IT stationerna och kvalitén på nätverkskablarna där (är tyvärr ofta billig skit), Vi kör Micropol A-klass pigtalis i stationerna för att få så bra mätvärden som möjligt men man kan hitta riktigt kassa kablar o mätvärden här... nu gick jag väldigt OT känner jag
 20. Har en känsla av att MSBs streaming modul hade kostat MYCKET mer om den var i ett separat chassi. . "lådor" kostar nått extremt mycket i denna klassen. . . .lite därför jag själv har valt en "allt i samma låda" lösning, , , eller nästan, ROON core är i min dator. Vet inte om jag läste fel men tror det stod i nån intervju att bara tomlådan till CH Precision prylar låg på $6500
 21. Vet inte riktigt om jag 100% tror på detta. . MSB renderer är gjord av MSB själva och sitter i DACen med minimala signalvägar. MSB har denna Renderer modul i sin +1miljon DAC, så tror inte det är en kostnadsfråga. . .hade MSB vilja göra nån dyrare renderer hade dom gjort det så det får mig att tro att dom tycker den är så bra den kan bli. Sen samma med ROON nucleus, gjord och optimerad av ROON själva. Men borde vara lätt att testa. . "bara" att använda STATEMENT som ROON core o switcha mellan MSV renderer och STATEMENT som streamer.
 22. Har du eller kommer du testa MSBs inbyggda streamer, den är väl samma i alla deras DAC ända upp till Select nivå: exremt mycket billigare än dessa separata streamers du nu testar.
 23. Det ÄR helt klart ätt att zappa runt. . .jag har en förkärlek/hatkärlek att spela en artist som jag gillar i ROON men direkt börja bli nyfiken på alla "liknande artister" man får som förslag...sen alla liknande på dom osv.
 24. I streamingens början så rippade jag alla mina cd. Då på en Meridian Sooloos sen när det blev Roon rippade jag allt igen via datorn. Men kan säga att hade jag köpt en Innious idag hade jag nog inte gjort mig besväret att rippa allt igen, skivorna finns på Tidal via Roon. Tycker det är smartare att göra som Tex. Hifi ROSE där man säljer en billig CD-drive löst ock man kan sätta en SSD i stremern om man vill. . .vill man inte sparar man dom pengarna.
×
×
 • Create New...