Jump to content

JPT

Medlem
  • Posts

    26
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by JPT

  1. JPT

    B&W 802D

    Ville bara säga att jag har inte hört octave med B&W, men väl till offrande som också behöver lite kraft (88db med transmisionskammare). Kan bli bra, funkade fint till offranden i alla fall.
  2. JPT

    B&W 802D

    Vill du behålla rörklang men ha lite mer ss-muskler, skulle du kanske testa Octaves grejor med blackbox, jag har deras v70 som har fin kontroll och bra bas. V80 ska ha ytterligare lite mer kraft. Kolla in http://www.6moons.com/audioreviews/octave/octave_4.html. De spelar i mitt tycke klart, öppet och kraftfullt med blackboxen (jag tycker att min v70 blev lite plattare och svampigare i ljudbilden utan) Jag är ingen rörexpert, har haft mest SS innan, så du får ta det för vad det är (en nöjd ägare, med ganska lite erfarenhet Lycka till!
  3. Jag har testat airporten och jämfört den med squeezeboxen samt inbyggda transporten i min cd. ljudmässigt tycker jag att cd och squeezebox (digital out) är ganska jämnbördiga med lite olika prioriteringar. transporten lite livligare och mer dynamisk, sb lugnare med bättre svärta. airporten tycker jag känns lite tunnare och plattare i ljudet än båda och har inga direkta fördelar ljudmässigt (också digital ut, men optisk, vilket ordnas med extrakabel), men den kommer inte långt efter. Också mkt bra. Nackdelen är att man måste styra den via dator (itunes), men det kanske går att ordna med en iphone och en mac som synkar? Värt att surfa lite på. Jag har haft mycket stbil drift med mina airports under de två år jag haft dom. Kanon. SB har jag boota om ngn gång då och då, men inga större bekymmer. Airport har dock fungerat helt felfritt under hela perioden, inte ens en omstart på två år. Lycka till och hoppas att detta inte blev off-topic.
  4. Svårt att sia om SACD, men jag skulle bli förvånad om denna standard verkligen tar fart. Är väl en entusiaststandard med rätt begränsat utbud. JAG skulle prioritera ett riktigt bra cd-ljud och digital in framför SACD alla dagar i veckan. Kan säga att min audioaero låter betydligt bättre på vanlig cd än min marantz dv9600 gör med SACD och DVD-audio. Visst skiljer det några prisklasser, men det pekar ändå i riktningen att det är mer att hämta ur välbyggda spelare än ur formatet per se.
  5. En sak att överväga om du ska lägga dom pengarna är att cdn har en digitalingång till dacarna. Det verkar som om det finns en utveckling mot hårddisk och nätverksbaserade lösningar och med en digitalingång kan man hoppa på detta tåg om man skulle vilja längre fram. Min gissing är att man vill det efterhand som lossless (och bättre) blir tillgänglig för enkelt köp och nedladning via nätet. Jag har dock inte hört krell, men lyftet när jag gick från min gamla 30k cd (T+A 1240r) till min audioaero (en liten bitr över krellen i prisklass) var mycket påtagligt. Kort sagt verkar det hända en del även i dessa förfinade ljud(pris)klasser. Låna och lyssna är ju den stående rekommendationen. Det var vad jag gjorde och det blev dyrt! Men kul...
  6. Vilket coolt system! Med sb och ps3 kan det ju spela i stort sett vad som helst (utom dvd-audio). Och roligt att höra att du känner dig nöjd med ljudet det presterar. Låter det hälften så bra som det ser ut, måste det vara fantastiskt. Har alltid haft en soft spot för stativare då jag inbillar mig att de ger skarpare sterofokus (vild övergeneralisering ) Jag har också skaffat en squeezebox och kör den digitalt in i min audioaero capitole reference. Har haft lite strul med transporten i denna, så jag har inte kunnat göra djupare jämförelser, men de jag har kunnat göra ger intrycket att det tom blir bättre på en del parametrar att köra via klämlådan. Tänkte posta mer intryck om detta när transporten är fit for fight igen. Men, det är smått fantastiskt hur den presterar och det går verkligen att bygga ett high-end system kring sb om man parar den med en bra dac. Med sb egna dacar låter det också väldigt bra, men man saknar en del detaljer, luft och klarhet (i mitt system). Men lättlyssnat och behagligt är det. Funderar nu på att införskaffa en ny nätdel till squeezeboxen, t.ex. från harmony design. Ska bli spännande att se om du går på extern dac igen. Om så kan vi kanske byta erfarenheter om att "pimpa" squeezeboxen! Tack för titten calle och unbeliever.
  7. Kan för övrigt skriva under på att rega gör fina och behagliga cd för pengarna de tingar. Gillar verkligen appolo som kanske inte hade det sista i upplösning (med holfi och jmlab electta BE) men en härlig klang och fint driv.
  8. Du kanske vill lyssna på audio aero prima cd också? AA kör rör på utgångsteget och har en klart analog klang. Spränger budget över disk, men dyker ibland upp på begagnatmarknaden nästan för önskad peng . Lycka till, hoppas du hittar rätt. CD behöver inte trötta öronen, jag lovar...
  9. Detta är också min erfarenhet. Jag testade min gamla cd, en T+A 1240r (ca 30k) inne i hembion. där N805 var kopplad till en pioneer ax10ai, och varken jag eller en hifi-intresserad vän som var på besök upplevde någon större skillnad mot min gamla DVD pioneer 757ai. Däremot var skillnaden betydligt mer påtaglig i termer av nyansrikedom och "vara-där-känsla" till T+An fördel, när samma grejor kopplades till min dåvarande stereo (holfi NB2 samt JMR Offrande, dvs detta var innan jag skaffade gryphon callisto och sedemera Octave v70). Däremot upplevde jag en skillnad när jag kopplade in en marantz DVD (dv-9600) till hembion, denna mjukade upp ljudet lite grann och det hela blev aningen behagligare. Säkert skulle fler skillnader komma fram med bättre grejor där. Har man ordentligt avslöjande elektronik i slutet av signalkedjan, så spelar sannolikt också första ledet större roll. Sedan handlar det säkert en del om matchning, där vissa egenskaper hos en cd betonas mer i vissa system än andra genom att grejorna är "tunade" i samma riktning t.ex. som Hellbit skriver ovan, där bladelius och Focal BE tillsammans tenderade att spela ljust och vasst (i hellbits öron), någon som Focals electra BE-serie kan göra enligt min egen erfarenhet också med fel (missmatchad) elektronik. Sedan har jag hört BE låta mkt bra med andra grejor, likaså Bladelius....
  10. Kan man laga det själv?
  11. Det kombinerade 6.7" elementet vi ser där är JMRs egen konstruktion. En karbon/kevlar/akrylgelhybrid med en dämpad korgkonstruktion bakom, faspluggen ska sprida ljudet på så sätt att risken för stående basvågor minskar. Elementet spelar både mellanregister och bas men får draghjälp av transmissionskammaren, vars port vi kan se under diskantelementet. Kombinationen pressar ärlig lågbas ner till 30hz vilket ger en härlig botten med gott om detaljer. Har man WAF-tröskel på en golvare men inte vill avstå stort och basrikt ljud ska man definitivt provlyssna offranden. Dock ska offrande signature (som ersätter offrande) vara slankare, men lite mer detaljerad och luftig i toppen. Har inte hört denna modell, men det låter spännande eftersom det ända jag egentligen saknade med offranden var det allra sista av luft i toppen. Dock ska sägas att detta var något jag allt mer sällan tänkte på efter vart tiden gick, och som dessutom blev till största del avhjälpt av octaven och silverkablage (HT-kabel). Dessutom är diskanten musikalisk som attan. Aldrig hård, aldrig jobbig, generös spridning OCH bra fokus. Antar att man aldrig kan få allt (eller....?) Tycker också byggkvalitén kommer fram på den sista bilden. Man imponeras över detaljfinish och i mitt tycke fina proportioner som bidrar till ett klassiskt uttryck. KT-88 valdes (eller behölls) med tanke på att de är ganska kraftfulla rör, vilket behövs för att driva offranden. På 89db är den ingen lätt last även om den inte är extrem på något sätt. T.ex. märkte jag påtaglig skillnad i drivet i kontrast till callisto 2200 som plockade ut mer dynamik och lågbas ur offrande än octaven mäktar med. Å andra sidan gav den luft och närvaro. Kort sagt två bra stärkare med lite olika prioriteringar. Efter att ha följt denna bildserie känns det verkligen blandat att (efter nästan två och ett halvt genomnöjda år med offrande) sitta framför utomeuropeiska kreationer som man inte lätt gömmer under kavajen. Kanske lättare med frack (gärna blanksliten) ty färgmatchningen och snitt stämmer bättre, i alla fal om man tar den på ryggen vilket rekommenderas då den väger in på 70kg Också slutligen till Calle och Boombox; Tack för de fina bilderna, all hjälp med michellen och inte minst till ett fantastiskt välkomnande till detta forum, ett tack som sträcker sig till alla som bidraget med intresse och synpunkter i denna tråd .
  12. Nej octave v70 har endast rca, men gillar man octave och vill köra xlr, så tar modellen över, v80, även xlr. Min jämförelse gjordes på en annan förstärkare, gryphon callisto 2200, som är en helt balanserad konstruktion. Med octaven har jag av förklarliga skäl bara testat rca.
  13. Audio Aeron har ju också en "baksida". Här kommer ett kort på den. Nästan lite synd att besudla tråden med mina egna fototekniskt tveksamma experiment, men i.o.m. att det fanns lite utomeuropeiskt intresse för AA, så kan detju ändå vara av värde. Håll till godo: Vi ser att den tar XLR såväl som RCA, samt optiskt och coax, sp-dif och balanserad digitalkabel till DA (airportens vita sladd syns i bild). Inbyggd jitterkorrektion ska garantera att uppspelningen blir jitterfri, dessutom samplas den digitala in-signalen upp till 96kHz. RCA-kabeln är en AZ matrix II och strömkabeln en jormadesign. Det finns även möjligen att skicka ut balanserad signal från spelaren. Längst bort kan vi skymta två analoga RCA-ingångar och en balanserad. Min erfarenhet av detta ex av Capitole är att den spelar lite mjukare och behagligare via RCA, men med lite mer tryck och fokus via XLR när jag använde den tillsammans med min gamla gryphon callisto (byttes för ca ett år sean mot octave V70). Kanske inbillning eftersom det var små skillnader (kunde aldrig bestäma mig vilket jag gilade bäst). Ska experimentra med att köra michellen via AA istället för direkt in i octaven så snart jag har en längre rca-kabel. Tilläggas kan också att Capitolen har en omkopplare för absolut fas för den som gillar att leka med sådant. Nyttan kan säkert finnas där på vissa inspelningar.
  14. Mycket fint foto igen Calle. Imponerande. En doldis på bilden är ju BDR-pucken. Satte på dom för ett tag sedan. Lät det bättre... tja? I alla fall halkar inte audioaeron runt som eagle i hoppbacken efter att den kom på plats. Inte att förakta med ungar som ibland är nyfikna...
  15. Boombox: Tack för tipset. Det är ju alternativ framöver.
  16. Ja, jag har också läst att kabeln är permanent fixerad. Kanske är enklare att byta armen en gång framöver. Har sett att regas armar titt som tätt ligger på audiogon för rätt förmånliga pengar, i alla fall nu när dollarkursen är till vår fördel. Men än så länge så får det duga, men helt klart är regan den svaga punkten och kanske därefter riaat. Även om michellen nu har en jättefin klang med en stor och fokuserad ljudbild, så saknar den en del luft och detaljering jämfört med audio aeron. Det michellen har jämfört med AA är en upplevelse av ännu större upplösning. Ljudet känns ibland mer "tätt" eller helgjutet på samma inspelningar. Dock är det svårt att jämföra eftersom det naturligtvis lika gärna kan handla om skillnader i mastering på cd och lp versionen som skillnader mellan spelarna eller formaten Annars är lehmann en trevlig produkt med stor flexibilitet. Körde med ett vincent-riaa inledningsvis och skillnaden mot lehmann var ganska påtaglig, till lehmanns fördel. Allt lät bättre, framförallt mer dynamiskt och transparent.
  17. Grattis till dina SF och tack för att du bjuder på hemmabilder på en "gammal" favorit. Denna modell hade jag länge ögonen på, men inte ekonomin till när det begav sig. I mitt tycke en av världens vackraste högtalare och i mitt tycke ger stativet dom en majestätisk air, som lockar tanken till gamla grekland eller till forum romanum eller colloseum Snyggt är det i alla fall och det låter säkert helt fantastiskt! Grattis och hoppas du sitter nöjd länge. ps grafit är i mitt tycke en snyggare finish är den röda. ger ett lite svalare och, som du skriver, lugnare intryck. Mindre "se på mig!"-faktor....
  18. Hej Hellbit, du skrev i en annan tråd att du var van vid rörljudet till dina focal 937BE, har du gått å skaffat en glashäck eller är det audio aeron och 6021w du menar? Svårt nostalgiskt att se min gryphon... den var bra den och jag saknar ibland den bottenlösa svärta och dynamik som denna best kan leverera. sedan är den ju snygg så det tåras i ögonen också Och inte minst ett sent (men varmt) välkommen i den inofficiella audio aero-klubben . Detta är en spelare som är svår att byta när man vant sig vid dess musikalitet, värme och närmast otroliga upplösning. Grym anläggning du sitter med nu! Allt väl! JPT
  19. Ja, det blev en rejäl skillnad i ljudet på michellen med dessa åtgärder. den spelade tunt med skum pitch tidigare, inget kul... kunde inte höra dessa missljud efter calles och boombox insatser. Allt gjordes samtidigt så jag vet inte vad som bidrog mest till ljudproblemen, men ett säkert tips är att inte köra med lös tonarm Nu är den uppflugen här: vet tyvärr inte hur det låter för min rca-kabel är för kort. funderar på att bygga en ny med eichmann rca-bullets och jmr hp216a (samma som används som ht-kabel, se http://www.jm-reynaud.com/jmr_us/cable.html för efterföljaren som är snarlik). Något svart skymtar i periferin, men det spar vi till en annan tråd....
  20. Tack Callejr. Tjenare hellbit! Kul att se dig här. Nu är livet lugnare, så det kan jag göra närsom egentligen. Min hustru är på träningsläger över helgen, så jag är "grounded" med ungarna, men kanske i nästa vecka? det har skett en "liten" förändring sedan sist, så du kanske är pigg på ett studiebesök också . Vi tar det över PM.
  21. Tänkte att jag klipper in lite lyssningsintryck från ett annat forum. Detta skrev jag för två år sedan, men intrycken håller i sig. Det jag upptäck sedan detta skrevs är att JMR låter bra med rör, men det ska vara rör med tryck. Octaven (V70 med black box) räcker väl, men mindre ska det nog inte vara, högtalrna har en känslighet på 89db och transmissionskammaren gör att den gillar lite kraft för att spela ut i botten. Det rören tillförde var luft och rumsinformation, som jag inledningsvis tyckte var den relativt svagare punkten på offranden. Missförstå mig rätt, diskantåtergivningen ÄR toppklass, men den saknade i mitt tycke det där lilla extra som de allra bästa diskanterna kunde leverera i luft och skimmer. Dock så blir JMR-diskanten aldrig hård eller jobbig, alltid len och upplöst, vilket gör högtalaren till en allätare. Nåja, till intrycken tillsammans med min gamla holfistapel (NB2): "Här kommer lite lyssningintryck och ovetenskapliga jämförelser. Hoppas ni får en känsla för hur de låter. Jag jämför med JMlab micro-utopia som jag hört på liknande holfi-elektronik, men i ett bättre rum, samt 927be som jag haft hemma med samma utrustning. Drar också lite paralleller till B&W signatur 805 som jag ägde för ett par år sedan (också till holfi-stapeln). N805 har jag hemma nu i hembion. Jag har lyssnat en del på ML Vantage hos en av mina vänner som kör den med amplifix och Frejan. Lite fakta: Frekvensrespons 30-20000 Hz Känslighet: 89 db/W/M Bi-wiring Storlek: Höjd 110cm. Bredd 22cm. Djup 41cm. (med stativ) Vikt har jag ingen uppgift på. Mer info: http://jm-reynaud.com/jmr_us/offrande.html recension på denna modell finns på: http://www.hifi-musik.dk/?id=89&page=visanmeldelse _____________________ Efter att inte riktigt ha fått till ljudet med mina gamla JMlab 927BE, bestämde jag mig för några månader sedan att gå över på stativare (igen). Jag hade då levt med 927orna under ca ett och ett halvt års tid och gillade dom, men sökte mer värme och en mjukare, behagligare lyssning, ett mer laidback ljudideal med musikaliskt ljud, utan den lilla vasshet som jag aldrig riktigt fick bort på mina 927or. Efter att ha gjort den obligatoriska runtsurfningen på Internet och diskuterat med olika återförsäljare och inte minst er här på forumet, så stod bl.a. Offranden på lyssningslistan. Likaså platsade JM-Lab micro-utopia BE eftersom jag älskade luftigheten i mina gamla 927or. En annan kandidat var B&W 805s (samt 803D, vilken jag med sorg i hjärtat förstod att jag aldrig skulle kunna få att fungera med holfin och mitt rum efter många lyssningsittningar på Hifiklubben). 805s gick bort eftersom den fortfarande hade en lite för framträdande diskant för min smak och fortfarande var lite för tunn i botten, men det är en verkligt bra högtalare denna också. Bara inte för mig just nu. Microutopan var mycket trevlig, detaljerad som attan, extremt fint stereopersopektiv, mjukare topp fast med lite för lite dynamik och botten för min smak. Hur låter då Offranden? Detta är ju naturligtvis bara mina djupt subjektiva intryck och jag är verkligen ingen expert, så ta dom för vad dom är. I mitt tycke har Offranden en härlig värme, musikalitet och driv utan att bli kvalmigt eller svälja detaljer. De är lite mattare i toppen än berylliumdiskanten på Electra serien. Skimrar inte lika mycket av övertoner cymbalslag, men å andra sidan kunde dessa dra till sig lite väl mycket uppmärksamhet och störa homogeniteten på jmlab BE. Lite mindre luft, men mjuk och lättflytande diskant. Väldigt klar och öppen ljudbild, framförallt med silverkablar, denna högtalare tycks behöva silver. HP216A som jag fastnade för är en silverkabel och är samma kabel som använts till som internkablaget i Offranden. Den är verkligen ingen egoisthögtalare sweetspot är bred och det är inga problem att sitta två i soffan och lyssna. Ljudet är fylligt och stort. När jag lyssnade på Dire straits (bra för demo, men ingen favorit precis annars) stod plötsligt kompgitarristen en meter utanför fönstret till höger om högra högtalaren! Här är det klasskillnad mot mina gamla bw805 signature (som jag ägde för ett par år sedan innan JMLab). Ljudbilden - eller egentligen scenen - är större än än jmlab 927be och t.o.m. än Martin Logan Vantage som hade aningen slankare ljud (Dessa är fantastiska högtalare, har aldrig hört sådan punktformighet och precision i stereobilden, inte ens på microutopian). De är mycket bra skärpa i stereoperspektivet, de är här något bättre än jmlab 927 BE i mitt rum, och tillräckligt bra för att detta inte ska var något problem, men jämfört med de allra bästa som Martin Logan (den bästa punktformighet jag hört någonsin. Helt enkelt otroligt bra) och också min provlyssning på jmlab microutopia med liknande holfi-elektronik, så får de se sig slagna. Offranden har i mitt tycke lite bättre djup än 927BE och också - i mitt tycke - än jmlab microutopia. Micro-utopian känmdes som en rätt liten högtalare i jämförelse. Dock ville jag jobba lite med punktformigheten eftersom denna inte riktigt var i klass med microutopian och vantage, men trots runtflyttningar med (till slut) extrem invinkling så blev punktformigheten inte bättre än Martin Logan. Faktum är att intrycket med bred och stor scen bestod. Kanske har något att göra med diskantens design och spridningskrysset framför denna? Hur som, bäst blev det med lätt invinkling. Jag fick lite extra skärpa utan att gå på bekostnad av de stora ytorna på scenen. Missförstå mig inte, skärpan är mycket bra, jag har hört bättre i klassen. Tror också att Holfin samt rummet kan spela in här. Återkommer med intryck efter att jag skaffat tyger till fönstret. I botten finner man ärliga 30HZ med massor av detaljer. Man hör egenskaperna hos bastrumman (ingen en-notsbas), dämpning och stämning av bastrumma och texturen på strängarna till basen kommer fram bra. Bas och bastrumma separeras tydligt med mycket god precision. Faktum är att jag inte kan höra något på ML Vantage och JMlab 927BE som inte också fanns på JMR i de lägre registren. Ljudet var lite köttigare tom på Offranden med mer stabil botten, vilket är snudd på otroligt med tanke på att Offranden är så pass liten. Låter faktiskt mer som en (liten) golvare än en stativare. Offranden hade i mitt tycke någon mindre dynamik än 927be, och kanske också än Martin Logan. Men de är på intet sätt dynamikfattiga. Det var i mitt tycke bättre tryck i ljudbilden hos Offranden än hos Micro-utopian (båda spelade på liknande elektronik- holfis dyrare grejor men i olika rum). De kan spela åtminstone lika högt som 927be, och mer kraftfullt än B&W S805, men verkar aningen mer svårdrivna. Konstigt med tanke på deras känslighet 89db Jag märkte snart att det var viktigt att matcha kablar med JMR. Då jag använde AZ WOW och PS audio xstream plus kablage var Offranden lite avrullad i toppen. Botten var bra, men aningen svullen i mellanregistret. Den var nästan för utblommad, även om kvinnliga röster lät fantastiska. Med AZ WOW och HP216a fick jag mer luft, dock ej riktigt i 927be klass. Med AZ Matrix 2 föll ljudbilden mer på plats, svullenheten i mitten var borta, detaljeringen markant bättre, mer linjär, men med en liten betoning på mellanregister som lite skjuts, botten och värme i ljudet. En del luftighet fattades dock till BE-klass och jag saknade denna den första tiden, men efter att ha levt med Offranden och MAtrix 2 kablaget en tid, tänker jag inte längre på luftighet. I efterhand kan jag nästan tycka att mina 927ors fina diskantåtergivning var en smula, smula överdriven, på snudd FÖR distinkt, nästan så att den drog till sig uppmärksamheten och störde helhetsupplevelsen. En alltför framträdande diskant inbjuder åtminstone mig till analytiskt lyssnande istället för att njuta musik. Förmdoligen spelar rummet in här, för en av mina vänner har 907an och där tycker jag diskanten fungerar mycket bra (med audionet och advantage). Lite om byggkvalitet: Det är ett gediget hantverk, rejält stavlimmad kabinett med bra, nästan oljad finish. Det är fin glöd i träet och att klappa högtalaren är som att klappa en sten . Kabinettet verkar i princip helt resonansdött och det ekar inte någonstans när man knackar. Fint djup i träytan som ser mycket levande ut. Ingen fanerkänsla alls här. Byggt kring MDF-stomme med millimterpassform på fogarna. Metallplattor bak och fram aningen tunna, men med fin slipning. En och annan mindre repa vid leverans. Hör egentligen inte hemma i denna prisklass kan man tycka, men nåväl.Högtalaren ser i mitt tycke lite retro ut, slank framifrån , men djup från sidan får den att se större ut. Jämfört med Jmlab micro-utopia, oB&W signature 805 så är byggkvaliteten helt klart enklare, också vid första anblick än B&W N805, men vid närmare granskning känns den mer gedigen, resonansdöd med en behagligare, mjukare träyta. Hoppas ni fått ett intryck. Offranden är ju rätt ovanlig i Sverige (tror jag har det tredje exet eller något i den stilen) så jag tänkte att det kunde vara kul att läsa lite om den. Det finns en del recensioner på nätet, men de är på förra modellen eller ännu äldre. "
  22. Ja, jag testade inte så mkt, bara helt kort när jag ställde upp högtalaren. Det jag framförallt lade märke till var inte vibrationer eller basfundamentet, utan diskantåtergivningen som jag tyckte mådde bra av att diskanten kom upp en liten bit till, bättre öronhöjd i förhållande till soffan (den sitter ju lite okonventionellt placerad under mellanrgister/bas). Tror att de gör större skillnad vid riktigt höga volymer, men jag spelar sällan jättehögt. Men även om stativen kan se tunna ut och inte är möjliga att fylla med hagel eller annat, så ger de ett väldigt bra fundament till högtalaren och man blir förvånad över hur stabilt och resonansdött hela ekipaget känns. Antar att de har jobbat en del med proportioner, tyngpunkt, etc med stativen istället för massa. Det finns en gummimatta vid kontaktpunkten mellan stativ och högtalare också, vilket väl hjälper till med mekanisk vibrationsdämpning. Ja, jag tycker att offrande smälter fint i in i hemmiljöer, de är inte så iögonfallande. Rätt slanka med ett fint träarbete. Men de är ju samtidigt ganska fyrkantiga i designen, inte så mkt mjuka linjer och blandade material, som t.ex. microutopian, vilka kanske inte faller alla i smaken. Jag tycker det är klassikt och lite skönt retro och väldigt snyggt
  23. Fina bilder. Visst blir man bortskämd. så där bra har de aldrig sett ut tidigare, i alla fall inte på bild Kan dessutom tillägga att det var rätt skarpt ljus denna dag (solen lockade fram en och annan svettpärla), så det kan inte ha varit helt lätt att foto. Blev riktigt bra i alla fall. Jag håller med Timbre här, stativ kan vara avgörande, särskilt om de sitter under offranden Den skillnad spikes gör här är enligt min erfarenhet av min första uppställning (spikes kom snabbt på plats) rätt liten, vilket jag tror beror på att kabinettet är förhållandevis resonansdött. Få, om några, vibrationer även vid höga volymer och knackningar renderar inga "tock-ljud" utan snarare är det som att knacka på en sten. Själva lådans väggar är 1.2" vilket (väl) blir 2.54*1.2=3.56cm. Enligt JMr ska också stavlimningen bidra till att släcka ut resonanser. Det är inte helt klart för mig (och här är jag nog inte ensam) hur detta går till, tydligen ska en "ultrasonically cured adhesive" spela en roll här, men fungerar gör i alla fall konstruktionen i sin helhet. JMR rekommenderar att man använder orginalstativet eftersom det togs fram samtidigt med kabinettet och mätningarna och justeringar i samband med utvecklingen av högtalaren gjorts med stativet och kabinettet som en helhet. För den som är nyfiken mäter de 108cm på höjden, 22 på bredden och är 40cm djupa. Det är en rätt stor låda, framförallt på djupet, vilket skapar en "synvilla" att den ser väldigt nätt t rakt framifrån (från sweetspot), men ser kaxig ut från sidan.
  24. Kan tillägga att Audio Aeron också matas via digital in från en mac airport som står för apple lossless och mp3 uppspelning. det låter oförskämt bra för att vara digitala komprimerade format (ej lossless då, som är okomprimerat). Funkar bra att manövrera denna frontend med den medföljande fjärren till macbooken eller att man helt enkelt tar macbooken i knät när man lyssnar. den är tyst, så det fungerar bra. Ända "problemet" är att man lätt bli sittande och surfar, jobbar eller chat/mejlar vilket distraherar från musiken . Nog om mp3 och andra nollor (och ettor), nu var det ju gammal hederlig vinyl det skulle handla om
  25. ja den måste ha fina akustiska egenskaper
×
×
  • Create New...