Jump to content

JPT

Medlem
  • Posts

    26
  • Joined

  • Last visited

  1. JPT

    B&W 802D

    Ville bara säga att jag har inte hört octave med B&W, men väl till offrande som också behöver lite kraft (88db med transmisionskammare). Kan bli bra, funkade fint till offranden i alla fall.
  2. JPT

    B&W 802D

    Vill du behålla rörklang men ha lite mer ss-muskler, skulle du kanske testa Octaves grejor med blackbox, jag har deras v70 som har fin kontroll och bra bas. V80 ska ha ytterligare lite mer kraft. Kolla in http://www.6moons.com/audioreviews/octave/octave_4.html. De spelar i mitt tycke klart, öppet och kraftfullt med blackboxen (jag tycker att min v70 blev lite plattare och svampigare i ljudbilden utan) Jag är ingen rörexpert, har haft mest SS innan, så du får ta det för vad det är (en nöjd ägare, med ganska lite erfarenhet Lycka till!
  3. Jag har testat airporten och jämfört den med squeezeboxen samt inbyggda transporten i min cd. ljudmässigt tycker jag att cd och squeezebox (digital out) är ganska jämnbördiga med lite olika prioriteringar. transporten lite livligare och mer dynamisk, sb lugnare med bättre svärta. airporten tycker jag känns lite tunnare och plattare i ljudet än båda och har inga direkta fördelar ljudmässigt (också digital ut, men optisk, vilket ordnas med extrakabel), men den kommer inte långt efter. Också mkt bra. Nackdelen är att man måste styra den via dator (itunes), men det kanske går att ordna med en iphone och en mac som synkar? Värt att surfa lite på. Jag har haft mycket stbil drift med mina airports under de två år jag haft dom. Kanon. SB har jag boota om ngn gång då och då, men inga större bekymmer. Airport har dock fungerat helt felfritt under hela perioden, inte ens en omstart på två år. Lycka till och hoppas att detta inte blev off-topic.
  4. Svårt att sia om SACD, men jag skulle bli förvånad om denna standard verkligen tar fart. Är väl en entusiaststandard med rätt begränsat utbud. JAG skulle prioritera ett riktigt bra cd-ljud och digital in framför SACD alla dagar i veckan. Kan säga att min audioaero låter betydligt bättre på vanlig cd än min marantz dv9600 gör med SACD och DVD-audio. Visst skiljer det några prisklasser, men det pekar ändå i riktningen att det är mer att hämta ur välbyggda spelare än ur formatet per se.
  5. En sak att överväga om du ska lägga dom pengarna är att cdn har en digitalingång till dacarna. Det verkar som om det finns en utveckling mot hårddisk och nätverksbaserade lösningar och med en digitalingång kan man hoppa på detta tåg om man skulle vilja längre fram. Min gissing är att man vill det efterhand som lossless (och bättre) blir tillgänglig för enkelt köp och nedladning via nätet. Jag har dock inte hört krell, men lyftet när jag gick från min gamla 30k cd (T+A 1240r) till min audioaero (en liten bitr över krellen i prisklass) var mycket påtagligt. Kort sagt verkar det hända en del även i dessa förfinade ljud(pris)klasser. Låna och lyssna är ju den stående rekommendationen. Det var vad jag gjorde och det blev dyrt! Men kul...
  6. Vilket coolt system! Med sb och ps3 kan det ju spela i stort sett vad som helst (utom dvd-audio). Och roligt att höra att du känner dig nöjd med ljudet det presterar. Låter det hälften så bra som det ser ut, måste det vara fantastiskt. Har alltid haft en soft spot för stativare då jag inbillar mig att de ger skarpare sterofokus (vild övergeneralisering ) Jag har också skaffat en squeezebox och kör den digitalt in i min audioaero capitole reference. Har haft lite strul med transporten i denna, så jag har inte kunnat göra djupare jämförelser, men de jag har kunnat göra ger intrycket att det tom blir bättre på en del parametrar att köra via klämlådan. Tänkte posta mer intryck om detta när transporten är fit for fight igen. Men, det är smått fantastiskt hur den presterar och det går verkligen att bygga ett high-end system kring sb om man parar den med en bra dac. Med sb egna dacar låter det också väldigt bra, men man saknar en del detaljer, luft och klarhet (i mitt system). Men lättlyssnat och behagligt är det. Funderar nu på att införskaffa en ny nätdel till squeezeboxen, t.ex. från harmony design. Ska bli spännande att se om du går på extern dac igen. Om så kan vi kanske byta erfarenheter om att "pimpa" squeezeboxen! Tack för titten calle och unbeliever.
  7. Kan för övrigt skriva under på att rega gör fina och behagliga cd för pengarna de tingar. Gillar verkligen appolo som kanske inte hade det sista i upplösning (med holfi och jmlab electta BE) men en härlig klang och fint driv.
  8. Du kanske vill lyssna på audio aero prima cd också? AA kör rör på utgångsteget och har en klart analog klang. Spränger budget över disk, men dyker ibland upp på begagnatmarknaden nästan för önskad peng . Lycka till, hoppas du hittar rätt. CD behöver inte trötta öronen, jag lovar...
  9. Detta är också min erfarenhet. Jag testade min gamla cd, en T+A 1240r (ca 30k) inne i hembion. där N805 var kopplad till en pioneer ax10ai, och varken jag eller en hifi-intresserad vän som var på besök upplevde någon större skillnad mot min gamla DVD pioneer 757ai. Däremot var skillnaden betydligt mer påtaglig i termer av nyansrikedom och "vara-där-känsla" till T+An fördel, när samma grejor kopplades till min dåvarande stereo (holfi NB2 samt JMR Offrande, dvs detta var innan jag skaffade gryphon callisto och sedemera Octave v70). Däremot upplevde jag en skillnad när jag kopplade in en marantz DVD (dv-9600) till hembion, denna mjukade upp ljudet lite grann och det hela blev aningen behagligare. Säkert skulle fler skillnader komma fram med bättre grejor där. Har man ordentligt avslöjande elektronik i slutet av signalkedjan, så spelar sannolikt också första ledet större roll. Sedan handlar det säkert en del om matchning, där vissa egenskaper hos en cd betonas mer i vissa system än andra genom att grejorna är "tunade" i samma riktning t.ex. som Hellbit skriver ovan, där bladelius och Focal BE tillsammans tenderade att spela ljust och vasst (i hellbits öron), någon som Focals electra BE-serie kan göra enligt min egen erfarenhet också med fel (missmatchad) elektronik. Sedan har jag hört BE låta mkt bra med andra grejor, likaså Bladelius....
  10. Kan man laga det själv?
  11. Det kombinerade 6.7" elementet vi ser där är JMRs egen konstruktion. En karbon/kevlar/akrylgelhybrid med en dämpad korgkonstruktion bakom, faspluggen ska sprida ljudet på så sätt att risken för stående basvågor minskar. Elementet spelar både mellanregister och bas men får draghjälp av transmissionskammaren, vars port vi kan se under diskantelementet. Kombinationen pressar ärlig lågbas ner till 30hz vilket ger en härlig botten med gott om detaljer. Har man WAF-tröskel på en golvare men inte vill avstå stort och basrikt ljud ska man definitivt provlyssna offranden. Dock ska offrande signature (som ersätter offrande) vara slankare, men lite mer detaljerad och luftig i toppen. Har inte hört denna modell, men det låter spännande eftersom det ända jag egentligen saknade med offranden var det allra sista av luft i toppen. Dock ska sägas att detta var något jag allt mer sällan tänkte på efter vart tiden gick, och som dessutom blev till största del avhjälpt av octaven och silverkablage (HT-kabel). Dessutom är diskanten musikalisk som attan. Aldrig hård, aldrig jobbig, generös spridning OCH bra fokus. Antar att man aldrig kan få allt (eller....?) Tycker också byggkvalitén kommer fram på den sista bilden. Man imponeras över detaljfinish och i mitt tycke fina proportioner som bidrar till ett klassiskt uttryck. KT-88 valdes (eller behölls) med tanke på att de är ganska kraftfulla rör, vilket behövs för att driva offranden. På 89db är den ingen lätt last även om den inte är extrem på något sätt. T.ex. märkte jag påtaglig skillnad i drivet i kontrast till callisto 2200 som plockade ut mer dynamik och lågbas ur offrande än octaven mäktar med. Å andra sidan gav den luft och närvaro. Kort sagt två bra stärkare med lite olika prioriteringar. Efter att ha följt denna bildserie känns det verkligen blandat att (efter nästan två och ett halvt genomnöjda år med offrande) sitta framför utomeuropeiska kreationer som man inte lätt gömmer under kavajen. Kanske lättare med frack (gärna blanksliten) ty färgmatchningen och snitt stämmer bättre, i alla fal om man tar den på ryggen vilket rekommenderas då den väger in på 70kg Också slutligen till Calle och Boombox; Tack för de fina bilderna, all hjälp med michellen och inte minst till ett fantastiskt välkomnande till detta forum, ett tack som sträcker sig till alla som bidraget med intresse och synpunkter i denna tråd .
  12. Nej octave v70 har endast rca, men gillar man octave och vill köra xlr, så tar modellen över, v80, även xlr. Min jämförelse gjordes på en annan förstärkare, gryphon callisto 2200, som är en helt balanserad konstruktion. Med octaven har jag av förklarliga skäl bara testat rca.
  13. Audio Aeron har ju också en "baksida". Här kommer ett kort på den. Nästan lite synd att besudla tråden med mina egna fototekniskt tveksamma experiment, men i.o.m. att det fanns lite utomeuropeiskt intresse för AA, så kan detju ändå vara av värde. Håll till godo: Vi ser att den tar XLR såväl som RCA, samt optiskt och coax, sp-dif och balanserad digitalkabel till DA (airportens vita sladd syns i bild). Inbyggd jitterkorrektion ska garantera att uppspelningen blir jitterfri, dessutom samplas den digitala in-signalen upp till 96kHz. RCA-kabeln är en AZ matrix II och strömkabeln en jormadesign. Det finns även möjligen att skicka ut balanserad signal från spelaren. Längst bort kan vi skymta två analoga RCA-ingångar och en balanserad. Min erfarenhet av detta ex av Capitole är att den spelar lite mjukare och behagligare via RCA, men med lite mer tryck och fokus via XLR när jag använde den tillsammans med min gamla gryphon callisto (byttes för ca ett år sean mot octave V70). Kanske inbillning eftersom det var små skillnader (kunde aldrig bestäma mig vilket jag gilade bäst). Ska experimentra med att köra michellen via AA istället för direkt in i octaven så snart jag har en längre rca-kabel. Tilläggas kan också att Capitolen har en omkopplare för absolut fas för den som gillar att leka med sådant. Nyttan kan säkert finnas där på vissa inspelningar.
  14. Mycket fint foto igen Calle. Imponerande. En doldis på bilden är ju BDR-pucken. Satte på dom för ett tag sedan. Lät det bättre... tja? I alla fall halkar inte audioaeron runt som eagle i hoppbacken efter att den kom på plats. Inte att förakta med ungar som ibland är nyfikna...
  15. Boombox: Tack för tipset. Det är ju alternativ framöver.
×
×
  • Create New...