Jump to content

Apexorca

Medlem+
 • Posts

  10 266
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  267

Everything posted by Apexorca

 1. Jag har hört av Nordost och Stylus att det blir bättre med fler Qv2 och Qk1'or. Tycker man att det är bondfångeri och "klart att de säger så!" så kan man ju lyssna med egna öron och bilda sig en uppfattning hur det funkar i egna systemet. Man också läsa om vad andra tycker. Själv fyllde jag på med 2st Qv2 och 2 st Qk1 så jag har 3 av varje nu. Hur låter det då? Det är lite som med de flesta produkter i QRT sortimentet att det städas upp i ljudpaletten rent generellt. Det blir lite mer liquid, lite roligare och ett mer naturligt flöde och driv i musiken, en mer självklar presentation av det man lyssnar på. När man kopplar ur det blir det mer oprecist, gråare, plattare och inte lika avspännt naturligt. Det kan bli många ord för att beskriva det hela med QRT och det är för att det är svårt. När man byter kablar eller annat så kan det vara mer tydligt at tex basen blir bättre eller fetare eller mer avrundad eller mer textur osv osv. Med QRT sker det intre lika tydliga förbättringar här eller där. Musiken bara lyfts till en högre nivå av återgivning och blir bara bättre att lyssna till, mer avklädd och verklig på ett positivt sätt. När vissas system beskriv sägs de att det är brutalt ärliga och och att det då inter alltyid låter bättre... bara för att det är egentligen så det skall låta, det är mer rätt... men så är det inte med QRT, det låter bättre mer rätt och roligare och mer musikaliskt förföriskt. Går det att fatta vad jag menar? Dessvärre är alltså dessa små pluggar inte ensamma om att skapa goda egenskaper, men många bäckar små ni vet. Nordost QRT produkter kan ju byggas ihop nästan i det oändliga och bör ses som en enhet som är mycket lätt att uppgradera och man kan starta på så låg eller hög nivå man vill. Det är bara att bygga på efterhand och det tar systemet obönhörligen framåt. Det bästa är att det inte är frågan om matchning i systemet utan det kommer hjälpa alla anläggningar. Man kan se det som en basal infrastruktur i systemet. Det är i alla fal min erfarenhet. Jag har ju fastnat i Nordosts sortiment och då är man ju där för det låter bra och fungerar som man hoppas. Att byta blir orimligt. Både dyrt och jobbigt. Det har inte funnits några verkligt bra alternativ tycker jag... tills nu. Nu har ju även Shunyata fått till en del produkter som gör i princip samma saker. Deras jordbox Altaira och en mängd olika nivåer på jord-kablage gör samma saker som Nordost QKore boxarna och deras jordkablar, men så klart twistar alla företag sina produkter lite för att sticka ut. Jag har ingen aning om vilka som är bäst, men tror säkert de båda producenternas produkter gör bra nytta i de flesta system. Här kommer en bild på en grupp elefanter i Tarangire som söker skugga under det otroligt fräcka och stora Baobab-trädet. Kika på den lite yngre elefanten som står kloss an trädet så börjar man fatta hur tjock denna stam är.
 2. Så tråkigt. Det var lite konstigt ändå tycker jag. Jag har haft totalt 6 st olika maskiner. Några med riktgt gamla tryckrullar. Men de har aldrig varit kletiga. Du har väl en renoverad maskin som är kanske 5 år eller så. Var det ny tryckrulle då? Kanske vissa nya inte håller lika länge i så fall? Jag har säkerhetskopior på mina finaste titlar/band.
 3. Jag vet att Claes Olsson på EORA har hörapparat sedan många år. Han har varit med i utvecklingen av hörapparater för att det skall "låta rätt". Vad jag vet så tycker han den han har funkar bra. Han är ju med i inspelningsstudios och trimmar ljud och akustik trots hörapparat. Han har berättat för mig att det hjälper honom mycket och fungerar.
 4. Detta är bland det bästa lite nyare musik jag köpt. Tackar @lindome för inspirationen. Albumet Black Acid Soul. Lady Blackbird (Marley Munroe) är riktigt duktig sångerska och flirtar inte så lite med Nina Simone i sitt uttryck. Hon har förmåga att gripa tag i mig och krypa in under skinnet. Otroligt snygg produktion. Låtarna är eftertänksamt tolkade in i minsta detalj och spelas för styckets skull och inte för musikernas skull. Finess och balans är bra ledord. Det är så snyggt gjort. Jag är imponerad. Slänger med lite fler djurbilder. '
 5. Har kört Povel Ramel hela kvällen. Har en stor samling med Povels geniala låtar. Det är toppen.
 6. Det är synd och skam att Wilson inte är på banan på våra breddgrader längre. Slöseri med en av världens bästa högtalartillverkare.
 7. Det får jag hålla med om. En grupp med karaktär. Unikt fingeravtryck i sitt sound ffa pga karaktärsfull röst. Slet ut denna platta då det begav sig.
 8. Kul. Grattis både @Josaa och @Stylus Audio och lycka till.
 9. Har hört dem med Verity Audio med mycket bra resultat tycker jag.
 10. Jag tänkte på Electa Amator III. Står mycket om detta i min tråd.
 11. Calm Jag tycker det låter som en kul grej du håller på med. Spänd på fortsättning och analys av dina övningar. Kommer här med några personliga synpunkter. Du skriver om matchning, det tror jag är huvudet på spiken. Tex ang Dan d'Agostiono upplevelsen. Håller verkligen med om trenden som finns och har varit efter ca 2010. Tekniska inovationer har lyckats behandla signalen så att mer kommer ut, rent tekniskt... jag tror det har förblindat och man har missat att det också skall vara kul att lyssna, men jag tror det börjar hända något hos flera tillverkare mot det mer lyriska och mer känslosamma ljudet/återgivningen. Det säger inte per automatik att det blir blurrigt, blött och oprecist. Ett exempel är tex Sonus faber som blivit mer och mer tekniskt korrekta i kurvor och annat. Det har varit framgångsrikt, de låter bra och har kvar sin grundkaraktär men har blivit lite mer som trenden är nu, men så släpper de en stativhögtalare som de själva medvetet voicat att inte mäta korrekt men att åta kul och en i stort sätt enig världspress går ner i kontrollerad spagat och applåderar. Många tycker det är en av de bästa stativare de hört och den är medvetet trimmad att inte vara "korrekt"!!! Jag föll så hårt för den att jag spontanköpte ett par. Visst är det en smaksak men lite intressant är det. Eftersom du kommer från Serblin Ktema med samma grundtanke så har du kanske ganska olika högtalare mot YG Haily för att bedöma förstärkaren tror jag. Båda är mycket bra men har olika karaktär och det kommer påverka upplevelsen av förstärkaren så mycket att jag tycker du måste ta hem och testa för att veta på riktig, om du tycker det är viktigt. Jag har hört ditt system 2 ggr och läst, skrivit och talat med dig om ljudåtergivning. Av allt som jag förstår om hur du gillar att det låter och när du också skriver följande... ... så jag tror att Gryphons ljud borde passa ditt system. Diablo 300 är en unikt bra produkt enligt min mening. Den har en vässad diskant utan att bli analytisk eller hård, mängder av kraft jag aldrig hört tryta och en organiskt fin textur i hela registret. Jag tror den skulle passa dig. Men test krävs så klart. Det finns så klart en del spännande annat också. Hörde en Pilum integrerad förstärkare hos Perfect Sense som lät riktigt riktigt bra när vi körde den på bla Stenheim. Den hade jag lånat ett öra till också. Tror inte det. Du kommer nog behöva mycket ström tex många watt eller på annat sätt. Watt är inte allt, men kan vara otroligt viktig del i det hela. Hos mig är det så.
 12. Troligen låter det inte bättre med någon fundamental skillnad än när du lyssnade. Det är mer att vänja sig vid hörlurslyssnandets grundkaraktär. Vänjer man sig inte vid den så funkar det inte. Jag har vant mig och gillar det.
 13. Fick en ide jag tror skulle funka för dig. Jag lyssnar med min hörlursrigg på morgon när andra sover. Då kan man spela på utan att störa. Men visst måste man vänja sig vid lurupplevelsen. Jag har tidigare haft lite svårt för det, men jag tycker det är mer än bara ok att lyssna med lurar numera. Det är en annan upplevelse än med ett större fysiskt system. Jag tycker ändå klassiskt funkar bra. Det blir nästan bara klassiskt när jag lyssnar med lurar. Lurar och en bra liten hörlursförstärkare kan du ju också plocka med dig lätt mellan villan i stan och sommarvillan.
 14. Ja verkligen. Otroligt roligt att fota Zebror. Jag kan visa några fler. Tack!
 15. Alla djur var inte levande. Men denna buffel såg glad ut ändå! Mätt och trött!
 16. Gnu! Oförtjänt rykte om sig att vara ful. Jag tycker den är cool. Hyrax! Elefantens närmaste släkting. Jo, det är sant,
 17. Ok! här kommer lite safaribilder. Lodge i en natioanalpark. Farligt att gå ut då det är mörkt. Man får kalla på vakt då. Zebra! Vårtsvin! Buffel! Elefanter! Bushbuck Mer Elefanter!
 18. Hade inte tänkt det. Det är ju mest musik och Hifi i denna tråd. Men jag kan nog lägga upp några bilder när jag gått igenom dem.
 19. Efter en tur över jul och nyår i Tanzania med en kamera och massa djur... ... som just på denna bild ovan inte var så farliga som många andra i närheten tex lejonen nedan, väntade en box med Beethovens 5st Sonater på Cello och Piano på posten när jag kom hem. Det låter finfint på denna press från 1963. Bra ljud på denna pressning enstaka knäpp och mycket tyst bakgrund. Inspelningen är klanderfri och dessa gubbar kan spela sonaterna bra. Allt man kan önska tycker jag.
×
×
 • Create New...