Porta

Medlem
 • Content Count

  63
 • Joined

 • Last visited

About Porta

 • Birthday 1959-05-28

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Malmö

Recent Profile Visitors

1 286 profile views
 • Vox

 1. Porta

  Collaborative playlist

  Kul ide Testar att lägga in ett par låtar
 2. Helt suverän platta. Mitt Bizarre MS 2075 har snurrat många, många gånger
 3. Porta

  Sonus concordia

  Låter spännande. Vore kul att testa ett par Saturnus signalkablar mellan försteg och slutstegen. Fast då behöver de vara sådär 2,5 meter. Är dock lite konfunderad gällande en sak. Under Pantheon står att du använder enbart silver medan det under Saturnus högtalarkablar står att det är koppar. Eller är det jag som inte kan läsa innantill?
 4. Porta

  Vilken luftfuktare ger bäst ljud?

  Jag kör också med Oskar i lyssningsrummet. Om den i sig påverkar ljudet vet jag inte direkt men klimatet blir behagligare och det kan ju inte vara fel. Någon joniseringsfunktion finns inte. Sedan finns en sådan här: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=429683 slipper i stort sett damm på apparaterna nu. Kan även tänka mig att elektrostatpanelerna mår bättre också.
 5. Porta

  RIAA-försteg

  Som vanligt när det gäller RIAA så kan jag inte låta bli att slå ett slag för Whest. Jag har ett sådant här: http://www.whestaudio.co.uk/s-product.asp?ProductID=27 och är mycket, mycket nöjd. I mina öron har det transparens, dynamik och en fantastisk soundstage samtidigt som det har kvaliteter som påminner om rör. Samt inte minst viktigt, James Henriot på Whest är mycket trevlig att ha att göra med.
 6. Porta

  Vingar för IKEA vänner

  Tycker det är helt ointressant att läsa kommentarer om huruvida någon tycker det är dyrt eller billigt i relation till materialkostnad. Det som är av intresse för mig är vad Hans-Tommy anser att han har fått ut av sina wingar. Eller någon annan som har testat dem. Det har i alla fall gjort mig nyfiken och jag tänker kolla upp dem oavsett om någon anser att de inte är prisvärda.
 7. Porta

  Vingar för IKEA vänner

  Ser spännande ut det här. Kan nog vara något för den nya lyan. Återstår bara att se om den kan beskådas IRL någonstans.... i Malmötrakten
 8. Porta

  Vingar för IKEA vänner

  Var hittar man info från Svanå angående de här prylarna. Har kollat på diffusor.com utan framgång
 9. Porta

  Ny WEB-sida

  Trevlig sida, betydligt mer överskådlig. Men, PI 8:an på bilden i beskrivningen ser inte ut som min PI 8
 10. Porta

  Malmös skivbutiker mm

  Repeat Records kan jag hålla med om. Om du är intresserad av italiensk 70-talsprogg och träffar på ägaren så tar det ett bra tag att komma därifrån. Kan även bli kostsamt...jag vet. Sedan finns det en affär för begagnad vinyl bl a, den ligger vid lilla torg, kan bara inte komma på vad den heter.
 11. Porta

  Högtalarmanualer

  Måste säga att manualen som följde mina Ethos får klart godkänt. http://www.martinlogan.com/pdf/manuals/manual_ethos.pdf
 12. Porta

  Grendostest bland kabelträsk

  SVS-sub, intressant. Funderar lite på en (ett par?) SVS SB-13 Plus som komplement till mina ML Ethos, om/när jag flyttar. Vilken modell är det du har? Hur tycker du att det fungerar till musik?
 13. Porta

  Egen matning

  Jisses, vad har du för säkring till din central?
 14. Absolut, vi får hitta ett datum.
 15. Kul med nya vinylgrejer må jag säga. Men, ingen Whest i jämförelsen.....?