Jump to content

hultin

Medlem
 • Content Count

  65
 • Joined

 • Last visited

About hultin

 • Birthday 1974-04-01

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Västerås

Recent Profile Visitors

1 489 profile views
 1. Sannolikt är det så. Har kört med sub 9/sub 8:30 på försommaren senaste åren. Blivit mindre gemensam träning efter midsommar men en del har man kört.
 2. Inga problem @calm Uppskattar diskussionen rent allmänt och eftersom jag inte kommer att flytta in före sommaren 2022 så är det inte någon panik på frågan om hur man jobbar med akustiken. Det är nästan skämskudde på idag - när jag fattade varför det heter Svanå Miljöteknik..... @SMT Jag cyklar igenom Svanå nån gång per månad på sommaren när cykelträningen drar igång på allvar med cykelklubben (eller nu i somras var det mer egen träning). Såg på kartan att jag kommer att ha ungefär 12 km till nya boendet från SMT...
 3. Jag är tacksam för att få så många inspel i tråden, kring akustikens betydelse. Oavsett hur rummet kommer att bli i dimensionerna så kommer jag att boka in ett besök av någon som kan akustiken - för att sedan se var det går vidare. Som Calm skrev ovan - rätt diagnos och rätt åtgärder. Idag ska vi ha ett andra möte med arkitekten (eller rättare sagt - hustrun har mötet - själv sitter jag upptagen i möten med jobbet .... Att jobba med gymnasieutbildning i dessa tider är.....en utmaning).
 4. Kul! Såg annonsen när den dök upp och funderade lite grann, mest för att jag var sugen på en Ekos till min egen LP12a. (En ny Ekos SE är alldeles för mycket pengar...). tips - om du vill uppgradera din LP12a så kan det även vara läge att fundera på Karousel (lagret) först. Jag har både Kore och Karousel på min egen spelare, men vid olika tid och med något års mellanrum är det svårt att säga vad som gör mest...
 5. Och det är här jag står...mer förvirrad än innan. Det enda jag har just nu är att jag sannolikt har fått ett rum som är närmare 30 m2 än 20 m2 - vilket skapar bättre möjlighet att ordna med rummet.
 6. Ja - det är inte lätt. Det har varit många olika modeller som passerat genom mina händer, och hustruns ritande. Just nu håller arkitekten på att ta fram ritningar, och som det ser ut just nu är det nog cirka 5,7 *4,1, möjligen lite bredare rum. Höjden verkar nog bli 2,65 eller lite högre. Det blev inte helt öppet till nock som jag räknade på tidigare. Det handlar om kostnader - och det finns många saker som ska in i budgeten för huset. Fördelen med ett något större rum är att det går att jobba med möblering etc lite lättare än ett mindre rum. Bara dimensionerna INTE är helt åt sk
 7. Det känns lite som att jag är tillbaka där jag startade....(se mitt första inlägg). Om jag läser med Huneckes info om Eigenmodes så pratar de om rumsnoder, och ett förhållande mellan rummet på 1/1.4/1.9 som rekommenderad. (Det finns även med i en annan fil som jag har jobbat med). ("Favorable spatial proportions, on the other hand, would be 1/1.4/1.9 or 1/1.6/2.1." Utifrån rumsdimensioner på 5.7 * 4.1 m så skulle jag få till ovanstående förhållande med en takhöjd på 300 cm. Det kan jag göra, men jag kommer då att göra taket öppet till nock. Nocken kommer att gå vänster-höger
 8. har ett par Linn Majik 140, samt en Majik 126 sub. Golvarna går inte särskilt djupt (tror att de är specade till 50Hz). Subben kan jag leka med senare. det finns väl en plan på längre sikt att få till ett par mer kapabla högtalare, men det blir sen. Är sugen på ett par Linn Keltik (går ner till 20 Hz enligt spec).
 9. en fråga - vad är ”rätt” mått? just nu är planen 5,7 * 4,1 m på rummet. Är det mått som fungerar eller ska jag dra det i någon riktning nu?
 10. Ja, nu blev det inte enklare.... rektangulärt rum eller inte? Ta hand om akustiska problem bakom högtalarna eller i andra änden av rummet? Ni gör det inte enkelt för en stackars husbyggare. Fast det här är ju en del av processen. Till slut blir det att göra val.... Som planen ser ut nu är det rektangelform på rummet. Om jag behöver justera vägg så blir det i efterhand.
 11. Nocken ligger parallellt med kortsidan av rummet, men ungefär vid lyssningpositionen. Men jag kan ju jobba med innertaket. fråga - hur får ni till att få in bilder i tråden? Jag går bet på det...
 12. Så - för mig som ska bygga huset: Sneda eller parallella väggar? Parallella väggar är betydligt enklare för mig med tanke på andra ytor i huset, och möjligheten att sälja huset senare. (Även om jag bygger det för mig så kan det vara bra att ha en möjlighet för annat längre fram).
 13. Godmorgon! såg att det har kommit ett antal inlägg i tråden sedan sist. Tack för inspel och synpunkter. Jag och frun kommer att under dagen låsa våra planer på husets dimensioner. Det är för en lekman som mig fortfarande svårt att veta vad som blir ett så bra rum som möjligt. Det vore enkelt om alla tyckte likadant.... Rummet kommer att vara någonstans 25-28 m2, med ickeparallella väggar. Vi får se hur mycket det går att ”vrida” dem. Sedan kommer taket att vara upp till nock (ca 4m höjd, och brutet tak) till att börja med. Jag får bygga innertaket lite senare.
 14. Jag sa att jag hade en fru som gillar att rita en del - och det har kommit ett antal varianter på rum... jag lägger upp dem här för att få fler synpunkter från er - kring vad som är att föredra. I de förslag som kommer så är det gjort justeringar invändigt (bottenplattan är ca 120 m2), och den har vi inte behövt röra. Helst får den nog vara som den är. Jag får inte till att visa bilder i det här just nu... så jag länkar till min Google Fotomapp just nu (tills jag får till det) Alternativ 2 - flyttat dörren till teknikrummet, i övrigt samma som tidigare. Länk här
 15. Tack för kloka råd. Ska fundera om man kan göra det lite lite större. Det blir till slut en fråga om konkurrensen med andra ytor i huset.... Jag kommer att flytta ner dörren på teknikrummet. På taket så kommer vi nog att låta det vara öppet till nocken som ligger vä.hö i bilden. Sedan bygga ett innertak (lär nog återkomma med fler frågor eftersom).
×
×
 • Create New...