Jump to content

Starre

Medlem
  • Posts

    11
  • Joined

  • Last visited

  1. Intressant, jag har själv D7 som jag numera använder granitplattor under med bra resultat. Använder inte spikes utan gummifötter på graniten. Under graniten en tunt underlägg av kork. Hade jag letat högtalare hade jag gärna lyssnat på D9 men nu är nytt slutsteg det som jag letar efter. Prova gärna med en granitplatta under D7, funkar utmärkt och borde vara så för D9 också!
  2. Även min erfarenhet säger att just kabeln mellan signalkälla och försteg är mest kritisk/viktigt. Min Meitner dac gillade även balanserat kablage, lät bäst.
  3. Provat med min JPC 2.5 på min dac (och Patricks strömkabel på slutsteget). Blev lite bättre transparans med JPC 2.5 jämfört med vanlig "lakritssladd". Du får krya på dig Patrick, de som väntar på en fin kabel kan nog vänta lite till...
  4. Efter ca 1 veckas lyssning är min slutsats att det finns en liten skillnad, lite renare/mjukare ljud med en aningens bättre dynamik. Men det märks nästan bara på klassisk musik som den pianomusik jag lyssnat på (Cziffra spelandes Liszt ungerska rapsodier). Ingen absolut sanning men min erfarenhet. Inga andra som lyssnat och jämfört? Härnäst ska jag jämföra en ordinär strömkabel med JPC 2.5 på min dac.
  5. Testar en av Patricks strömkablar (Zahra) just nu, kommer lite intryck när tiden är mogen.
  6. Starre

    Jord?

    Jag har tittat lite på den produkt som kallas rr-77 och tittat på de sidor som hänvisas till vad gäller forskning. Den puls som sänds ut från rr-77 som ska fungera som en sköld mot störningar ska alltså komma från rr-77. Det verkar otroligt med tanke på hur liten den är. För en så låg frekvens (ca 8 Hz) behövs en mycket stor antenn för att skicka ut dessa pulser. Någon får gärna förklara hur detta fungerar.
  7. En bra början är att dämpa ekon, det minskar om än inte utesluter problemet, är enkelt att göra dessutom.
  8. Starre

    CD

    Begagnad Naim kanske?
  9. OK Engelholm, jag är även "Snutten" på hififorum, så nu vet ni det .
  10. Engelholm: jag har läst om detta med högtalarplacering och på audio physics hemsida skrivs det att sålänge första reflexen måste gå tillräckligt mycket längre än direktljudet till lyssnaren får reflexen allt mindre påverkan av upplevt ljud, dvs hjärnan kan mer eller mindre bortse från denna. Kommentar på det?
  11. Hej, jag är ny medlem här och detta är mitt första inlägg! Jag tycker det är skönt att "kriget" verkar över, nu vet vi vilket format som gäller. Ska skaffa en blue ray någon gång i år, troligen hösten. Kommer passa bra med min nya plasma .
×
×
  • Create New...