Jump to content

conan

Medlem+
 • Posts

  3 215
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Everything posted by conan

 1. Josef Suk o Alfred Holecek spelar små stycken för fiol och piano. En Supraphon Inspelning i Prag exklusivt för Åhlens och Tempo 😁 endast 16.50 när det begav sig.
 2. Ja, undrar hur det kommer sig? Vad har de gemensamt och ev. också med Öhmans Guru / piP ? Det verkar vara nåt med att högtalarna fullständigt försvinner i den musikaliska presentationen, som om man vill bära ut högtalarna för att de inte verkar göra någon nytta.
 3. Och katten brukar kika in när det spisas vax??
 4. Kul tråd. Ett av de bästa systemen på en mässa jag varit på var just med AN-E ståendes i hörnen i lokalen. Skulle lätt kunna leva med sådana högtalare.
 5. TD med konserten East efter Berlinmurens fall 1990.
 6. Angående feedback .. bara man tänkt efter Vad man behöver denna feedback till så är det Ok. Det är bara en av många lösningar som har sina fördelar och nackdelar.
 7. Ja, vilket arbete de gjort! Som jag tolkar Ansuz text gör de nån sorts utjämning av högre frekvenskomponenter (transienter) via sättet att linda "spolar". Jag skulle inte kalla det aktivt i meningen att en elektronisk krets mäter och styr ut en mot-transient. Men det går ju att hårddra det hela och säga "aktiv". Det är inte helt felaktigt men ändå inte rätt om man pratar passiva komponenter vs aktiva komponenter.
 8. Jag läste och kan inte se något aktivt i spikreduktionen (sampling indikerar en delmängd av digital teknik), men funkar det så kan man ju vara nöjd oavsett vad som sitter i lådan.
 9. Vad är det för "kabelspolar" ? Är det typ en Y-koppling med två spolar i serie samt en C till jord?
 10. Jaaa du får gå över till rör helt enkelt med det svinget. Nä men ta och öka Rx100 och C/100 så blir det lite snällare.
 11. De här R17 .. R20 är rätt besvärliga för opampen vid högre frekvenser. De nästan kortsluter utgången. Ja, även lägre men då hinner kondingarna laddas med lite lägre ström. Sikta på resistorer i storleken 100 ohm till 50kohm. Blir det lägre än så kanske man måste räkna på max ström ut från OPn och skulle du landa på över 50k kanske störningar eller känslighet behöva kontrolleras.
 12. Självklart handlar man TD ... 😎
 13. Mestadels monetärt värde. Alltså om det gick att hitta första press från England eller USA t ex? Tog varuhusen in vad som helst eller var de petiga med inköpen?
 14. Ja, fast jag fick betala drygt dubbelt upp. Det var det värt. Bra ljud och kunde inte ana att Grappelli komponerat tillsammans med herr Simon.
 15. Paul Simon ... kul att det på en låt spelar självaste swingmästaren på fiol, Stephane Grappelli.
 16. Det slog mig idag att jag kunde haft en vinylsamling och inga CD. Kanhända hade livet sett helt annorlunda ut. Inte för att jag ångrar mig, men det går ju att tänka tanken. Första plattan var faktiskt en vinyl "Surfin Safari" eller nåt sånt. Sen dröjde det nästan 30 år. Men till frågan .. hur har plattor som inhandlats på Domus eller annat sälja-mat-kläder-varuhus stått sig i värde ?
 17. Öjj, 12 år sen och de e ju min kommentar. Fortfarande rätt okunnig på jazz men lite insikter har nog fastnat.
 18. Alu dämpar inte magnetfält så bra. Det hjälper inte med 10mm. Stabilt är det ju förstås om man är orolig för att någon ställer sig på lådan.
 19. Separata lådor för varje matning och sida samt separat för trafo resp stab. Det är väl allra bäst! Hur många boxar blev det nu ... och mååånga kontakter.
 20. Trevligt! Vågar du spela de i topp 10? Hmm, man kanske ska kolla in lite äldre album och höra om man hittar nåt nytt, så att säga.
 21. Hur är det nu med illusionen att musiken kommer från området mellan högtalarna? Är det en lärprocess? Är det detta som felaktigt kallas "inbränning"? Kanske både och - uppmjukning av högtalarens skumkanter samt tillvänjning i hjärnan?
 22. Varför skulle det bli exakt 6dB/oktav? Det är kanske inte så exakt eller kanske har testbandet försämrats med tiden?
 23. Mm, det blir flytande upphängning då, eller ?
 24. Jag har sett nåt papper på Dynamic Element Matching för ett 10-tal år sen och det gick ut på att koppla om strömkällor i en DAC och mäta på utgången för att se hur stora fel varje källa ger upphov till, samt ett då skapa korrekta sampels över tid genom medelvärdesbildning. Skickar man ut 35 i värde en gång så skickar man 37 nästa gång för att hamna på 36 i medel, vilket skulle vara det korrekta värdet. Man skulle kunna trimma varje chip individuellt också, men det kanske blir för kostsamt.
 25. Lite Swing till morgonfikat. Django på JSP records. En av de bästa boxarna med Django, bortsett från några LP boxar som jag tycker låter bättre.
×
×
 • Create New...