Muffin

Medlem+
 • Content Count

  442
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Muffin

 1. Muffin

  Hemma hos Octavia rs

  Octavia, har du jämfört switchad mot linjär stömförsörjning till NUC:en? Är NUC:en responsiv med en bättre stömförsörjning?
 2. Muffin

  Trådarna tenderar till att...

  Bra formulerat och genomskådat! När man sett sin egen fåfänga, så är det väldigt skönt att sälja av allt och skala ner till ett enkelt kompetent system, som förmedlar musik på ett lätthanterligt sätt!
 3. Ett alternativ är att bygga ett "Attefallshus" i trädgården på 25m2, inreder med befintlig hifi-utrustning! När du vill ha en stunds finlyssning, så säger du till din fru: - "jag springer ut o köper en tidning - kommer strax"
 4. Kul att få möjligheten och bli "tvingad" att pröva något nytt! 😎 Kom att tänka på en kanadensisk stativare jag ägt, med det långa namnet: "Reference 3A MM de Capo BE Monitor". Känslighet 92dB, passar en rörförstärkare. Listpris 42tkr hos importören Audiotrade. En högtalare för finsmakaren. Härlig matt finish. Woofern direkt kopplad till förstärkaren utan delnings filter emellan. Diskant av beryllium.
 5. Muffin

  sprudels tråd, testar nätverksspelare

  Uppdaterade Sotm häromdagen! Mjukvara till Kernel behövde uppdateras i två omgångar och övrig mjukvara en ggr. Uppdateringen tog typ 45 min totalt. Man får inte börja fippla med datorn under tiden, då kan det gå fel! Ljudkvalitén märker jag ingen större skillnad på efter uppdateringen, den var redan på topp 😀
 6. Muffin

  SMT Crystal Diffusor

  Copyright: Robert Grubstad/Audio Concept Så här såg det ut i Munchen 2018 i Martens rum! Tjusigt värre med diffusorer i guld (koppar?), som lyfter fram högtalarna på en fint sätt!
 7. Muffin

  SMT Crystal Diffusor

  Såg Crystal Diffusor i kulören guld hos Marten. Elegant ihop med deras största högtalare, men kanske blir för mycket bling-bling med guldfärgat i hemmiljö
 8. Ta det lugnt i början! Risken är att man dricker för många espresso och magen slår bakut när maskinen är ny! 🤩 Talar av egen erfarenhet! 😀
 9. Muffin

  AVID hos Ljudupplevelser 7-8/12

  I Malmö då förmodar jag! Hoppas på lyssningsrapport och bild!
 10. Muffin

  letar ny förstäkare

  Förstärkaren Aesthetix Mimas var ett hemlån från Karl på distributören Stylus Audio i Stockholm! Du kan säkert även höra med HembioConsult och Perfect Sense, som har den på sina hemsidor! Lycka till!
 11. Muffin

  letar ny förstäkare

  Var själv på jakt för drygt ett halvår sedan och provade hemma dessa integrerade förstärkare: Bryston 1353 2x135W (8ohm) integrerad med option DAC eller MM phono. Prisvärd. Aesthetix Mimas 2x150W (8ohm) med rör i försteget. Mysfaktor med rör. MBL N51 Noble Line 2x380W (4ohm) med plats för phono ingång (finns även i silver/svart). Välbyggd med muskler. Härlig presentation i samtliga, men fastnade för den dynamiska, upplösta och kraftfulla MBL N51. Största ljudbilden av de testade. Den runda svarta metall-fjärren väger typ 1kg och skall stå på bordet. Belyst display. Vridbar yttre ring för volymen. Ett nöje att använda! Du har en kul resa framför dig, att ta hem, testa och utvärdera det du fastnar för i tidningar, butik, vänner och mässor! Lycka till!
 12. Muffin

  Hemma hos Octavia rs

  Alltid nya projekt på gång! Blir det bättre ljudkvalitet att köra omvandling från optisk till elektrisk signal, så nära stereon som möjligt?
 13. Muffin

  Vad lyssnar du på just nu?

  Spännande! 😋 Kan du detektera några ljudliga skillnader mellan Tidal/hifi och Qobuze/hr? Ursäkta oftopic! Kanske platsar som en egen tråd!
 14. Muffin

  Trådarna tenderar till att...

  Finkteam eller Reactor kanske? 😋
 15. Muffin

  Vad lyssnar du på just nu?

  Qobuz! Inga rättigheter i Sverige ännu! Flyger du under radarn?
 16. Muffin

  Smakar fortfarande bra... ?

  Har du gått tillbaka från SOtM sMS Neo till SOtM sMS-200ultra igen eller? 😱
 17. En totalentreprenad med Skanska, med SMT som underentreprenör, för att fixa till akustiken i ditt fyrkantiga lyssningsrum kanske? Var på förhandsvisning på Nationalmuseum förra veckan! Väl värt ett besök för att studera ny dold teknik, akustikåtgärder, arkitekturen och framför allt konsten!
 18. Muffin

  Mästarmöte har en vinnare!

  De nya tonhuvudena lär låta sämre än dina gamla tyvärr! Det tar några år innan de slits ner och låter lika bra! Det har jag läst om på Euphonia ? Tror det var Bebop som skrev om detta!
 19. Kontrollfråga - ligger projektet inom detaljplanelagt område, så kan måttet mellan färdigt golv till utvändig teoretisk skärningslinje mellan tak- och fasadyta vara begränsat till max 700mm! Du har ca 1300mm i din skiss! Då behöver hela takkonstruktionen sänkas ca 600mm! Är det tillåtet med två fulla våningsplan i detaljplan, alternativt utomplansbestämmelser ute på vischan är det inga problem! Kolla med bygglovsenheten i din kommun. Lycka till!
 20. Här har du 5 timmar TV-serie från SVT om "Hundraårskåken" som byggdes med CLT!
 21. Muffin

  Naim NDX 2 - Demodag tisdag den 9:e oktober

  Spännande! Kul att det sker en ljudlig utveckling och förbättring av streamer/dac:ar! När ni jämför nya streamern Naim NDX2 med det "bästa vi hade i butiken", kan det ha varit Naim ND 555 för 170 000.-? Naim kör enbart med analogt ut via RCA (samt DIN-kontakt) istället för XLR, innebär det att uppbyggnaden inte är balanserad rakt igenom i den här prisklassen?
 22. Muffin

  Vad lyssnar du på just nu?

  Fläskkvartetten