Jump to content

Muffin

Medlem+
 • Content Count

  539
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by Muffin

 1. TOTEM, BARDO och KORA heter några av låtarna. Hmm.....kan det vara så att musikerna är hifi-nördar? I vilket fall är det ett bra album, som de flesta album av Gogo Penguin.
 2. Muffin

  Hos mig

  Troligen en överstruken huggkrok, som används på logistik terminaler för att dra godset .🤪
 3. Testade 5 m långa hgt-kablar i båda uppställningarna med samma dåliga resultat. Kom ihåg att Timbre hade erfarit samma resultat.
 4. För typ tolv år sedan gjorde jag motsvarande övning, att vrida runt högtalarna i rummet 90gr. Min elektronik fick också stå kvar, bara högtalarna vreds runt, med konsekvens att 5 meter nya längre högtalarkablar behövdes. Det tydligaste resultatet för mig var att ljudet blev grått och trist. Lärdomen var att högtalarkablarna skall vara så korta som möjligt! Tillbaka på ruta ett, då också pga att högtalarna hamnade för nära en dörr.
 5. Snyggt med äldre mönster på porslinet, lyfter upplevelsen av maten. Har själv tagit fram arvegodset igen, med porslin och gamla bestick. Så mycket trevligare än sterila vita tallrikar och moderna bestick.
 6. "Trial and error" kan funka bra när befintliga konserthus skall "tunas" och förbättras. I mitt arbete som projekteringsledare för utveckling av Stockholms Konserthus, hade vi engagerat Mr Yasuhisa Toyota (NAGATA Acoustics). Mr Toyota har varit akustiker för ett femtiotal konserthus runt om i världen. Utöver fastighetsutveckling utifrån parallella uppdrag med förslag från fyra olika arkitektkontor, ingick också att förbättra akustiken i stora konsertsalen. Mr Toyota reste till Stockholm typ en gång i halvåret och lyssnade på olika konserter i stora salen. Intrycken resulterade i en åtgärdslista
 7. Saltimbocca är smaskens. Första gången jag åt Saltimbocca var när jag blev hembjuden till en arbetskollega från Italien, Luciano Scocco. Han och svenska frun lagade allt från grunden, även förrätten med pasta och ansjovisröra. Whiskey flaskan hann tömmas innan maten serverades och vi var inte på snusen, snarare bakfulla när väl maten serverades. Under tiden blev vi underhållna av 15-årige sonen Mauro Scocco på gitarr och sång, så långa väntan blev förlåtenEfterrätten hembakt nötkaka med typ tre st espresso, då hade klockan hunnit bli tolv på natten och nästa dag var arbetsdag.
 8. Grattis till en sublim kombo. I den bästa av världar, så har man en uppsättning med rör och en uppsättning med solid state av variera emellan. Allt för att hålla humöret och intresset på topp. Verkar som Nelson själv har svårt att bestämma sig, när han nu har konstruerat och saluför 13 olika slutsteg. Själv blev jag väldigt sugen att lyssna igen på den integrerade INT-250.
 9. En amatör klarar säkert av att löda sätta ihop kittet. Men blir det ett enda lödfel av typ 300 lödpunkter, så klarar inte en glad amatör av att felsöka. Eller att hitta en bränd komponent som inte fått tillräcklig kylning vid lödning. Då sitter man där och svär med en obrukbar dac för 17 000kr.
 10. Du har dyr smak sprudel Inte lyssnat i min setup, men väl hos Hifiexperience i Uppsala, när jag skulle köpa högtalare. Det var en kombo med integrerade förstärkaren Pass Labs INT-250, Chord Dave som DAC och ett par Dynaudio Contour högtalare. Match in heaven. Dynamiskt, musikaliskt, åt det mörkare hållet och samtidigt högupplöst utan att bli vasst på något sätt. En av mina bättre lyssningar någonsin, som jag kommer minnas. Chord Dave finns helt klart på vilja ha listan.
 11. Ja, uppmärksamt Bebop. John Darkos exempel är med dator som ljudkälla och inte en streamer. Men jag kör som calm också med streamer plus fin-switch. Uppfattar att ljudet ändå blir bättre med att mata DACen med spdif istället för usb. Men frågan är om jag uppfattar att ljudet bara som annorlunda, men inte bättre. Utvärderingen fortsätter.
 12. Brukar kolla på John Darko underhållande och välgjorda hifi-tester på Youtube. Senaste klippet testar han en prisvärd DAC Topping D10s till streaming-kedjan. John Darko tipsar att först konvertera usb-signalen till spdif, för att sedan mata din DAC med spdif istället för usb-signal, för ett bättre ljud. Sagt och gjort, jag hade en usb/spdif konverterare liggande sedan tiden med aktiva högtalare och matade min Benchmark DAC med spdif. Ljudbilden öppnade upp en aning, blev större och klarare på ett positivt sätt. Växlade fram och tillbaka i ett par dagar och intrycket be
 13. Härlig dynamik på orgeln. Drar på så att väggarna bågnar. Som att sitta i kyrkan
 14. Fin röst och stilsäkert från vårt västra grannland
 15. Gammal kärlek rostar aldrig, som man brukar säga Själv hade jag Proac Tablette för typ 15 år sedan och sneglade då på Proac Response SC1. Känner starkt för märket, genuint engelskt familjärt högtalarföretag, som luktar mer hifi än vinstintresse. Skulle kunna tänka mig ett par begagnade Proac Response D2 att mysa med idag som extrahögtalare.
 16. Du kan prova att ladda ner appen "Netanalyzer" på app butiken, så ser du IP adresserna på dina anslutna prylar och om IP-adressen på din streamer ändrar sig hela tiden. Hur som, så är det intressant att ha koll på sitt hemnätverk.
 17. Kanske funkar med att tilldela streamern en fast IP-adress på routerns interface. Kan vara så att när den sparkar igång efter vila, att den får en ny adress och tappar kontakten. Jag är inte specialist i frågan, men en killgissning.
 18. "Accordion och soprano saxophon" står det i fliken medverkande. Dragspel alltså
 19. Nubya Garcia Foto: Neil Massey/TT
 20. Muffin

  Hos mig

  Hittar heller inget album, men låten är först på denna konsert: Draw your swords
 21. Muffin

  Hos mig

  Jäkla fin utsikt o fint läge på kåken Det blir en del buskar att forcera innan morgondoppet
 22. En cache´ad fil i Roon borde väl motsvara en sparad fil på egen NAS och låta lika bra, eller är det något som skiljer?
 23. Andres Lokko /SvD 2020.06.12: "Wunder tonsätter impressionisten Claude Monets japanska period och sveper in hans näckrosor i europeisk jazz och bortglömd biblioteksmuzak, gärna med ett mjukt och följsamt keyboardsolo i centrum. Skulle man ersätta Wunders instrumentval med en blåssektion närmar man sig domäner som trumpetaren Goran Kajfes kartlade på sin Subtropic Arkestra-trilogi. Det är inte heller alldeles olikt den varma och välkomnande ljudbild som The Avalanches ofta eftersträvar, Sven Wunder riktar sig bara åt andra hållet, rent geografiskt, när han konstruerar sin ’orientalisk
 24. Ett till album med The Section!
×
×
 • Create New...