Jump to content

Muffin

Medlem+
 • Posts

  747
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Everything posted by Muffin

 1. Av de musiker i kretsen av WR du nämner @Bebop, har jag lyssnat en del på Mike Mainieri på vibraphone. Kommer lite i skymundan men tillför mycket atmosfär och klang i sina samarbeten. Värd att lyssna på under eget varumärke. Tack för bra genomgång
 2. Lärdomen är väl att paketera väl, samt ta fraktförsäkring för skadat eller bortslarvat gods. Har avsändaren inte tagit försäkring får hen stå sitt kast och betala skadan i detta fall.
 3. @Anders65 Tänker att du behöver fler kvalificerade bollplank. T ex att du kontaktar LiTH (Linköpings Tekniska Högskola) där du befinner dig och kollar om du kan bedriva ett forsknings- och utvecklingsarbete inom ramen för deras uppdrag. https://www.lith.liu.se/forskarutbildning?l=sv
 4. @Daniel hur ser miljöaspekterna ut för 250kg aluminiumhögtalare eller 140kg epoxi högtalare? Det finns ju alternativ med högtalare av massivträ t ex. som låter jäkligt bra, med ett lågt miljöavtryck. För mig är detta en del i ekvationen när jag skall skaffa nya högtalare.
 5. Ja precis, det står fel i specen på YG´s hemsida, borde vara typ 43kg istället, om man omvandlar från lbs till kg.
 6. YG Acoustic Talus väger in på 93kg/st. Maffiga högtalare tillverkade av "fiber resin" från Europa enl hemsidan. Tar säkert hand om eventuella resonanser på ett bra sätt.
 7. Det här intresserade mig och upptog mina funderingar mycket i tonåren. Om världen var uppbyggd likadant och var spegelbilder på atom- och universumnivå bl a. För att komma närmare verkligheten från teori till praktik byggde jag min egen Wilsonkammare eller dimkammare hemma, liknande den på bilden. Fick möjlighet att testa tankarna och disskutera detta med Kai Siegbahn (Nobelpriset i fysik 1981) på släktmiddagarna i Frescati. (För mig blev det sedan arkitektur och stadsplanering) @Anders65 följer din tråd med intresse.
 8. K.A.G. Reference Audio AB är Stockholms största hifi-butik sett till omsättningen på 29milj (2021). Ligger strategiskt på Södermalm med upptagningsområde hela södra Stockholmsregionen. Grattis på födelsedagen! (Störst i Sverige är HiFi-Klubben med 22 butiker och en omsättning 358,3milj (2021). Det utgör nästan 50% av hifi-butik marknaden i Sverige)
 9. I respektive lyssningsrum var det oftast högtalarna som jag uppfattade som huvudobjektet. Stativaren Marten Parker Duo i Klarsunds rum gjorde störst intryck på mig av alla mässans högtalare. Kanske delvis beroende på att jag håller på att sätta ihop en lista med utmanare till min nästa uppgradering och det kommer troligen bli en stativare. På lite håll ser Parker Duo ganska beskedlig ut, men kommer man närmare så ser den vuxen ut i sina välbalanserade proportioner. Högtalaren bärs upp av ett kraftfullt stativ som samverkar fint med högtalarens design. Parker Duo har förmåga till att få fram ett rent och dynamiskt ljud i alla frekvensområden, utan att grumla till det. Spelar bra med alla sorters musik. Timo hade väl vald musik för att bedöma anläggningen med en blandning av symfoniorkester, storband, rock, och singersongwriter. Låten "Draw Your Swords" på albumet "Down The Way" med Angus & Julia Stone rekomenderas.
 10. Timo ursäktade att det saknades en kod för att låsa upp försteget. Lådan med VU-metrar var linjär strömförsörjning. Reed-spelaren var möjlig att ställa in på alla parametrar "on the fly".
 11. Du får lägga till 20% på värdet för proveniensen också 😃
 12. En papparazi på slottet dagen till ära i Euphonias finskjorta, syntes smyga runt för att fånga välljudande anläggningar.
 13. Enligt ovetenskapliga källor lär hundars hörbarhet vara förhöjd för tilltalsnamn som innehåller " i ", som t ex "Siri, Micki, Tricki m fl".
 14. Coola. Med automatisk skivbytar funktion? Man laddar med ett antal skivor, sedan trillar de ned på tallriken vartefter.
 15. KEF Blade är intressanta både estetiskt och ljudmässigt. Nu med uppgraderat coaxilelement Uni-Q META. Mjuk och rent ljud med minimalt med distorsion tack vare den effektiva absorbtionstekniken för det oönskade bakåtriktade ljudet. Samma uppdaterade element som finns i den lilla prisvärda monitorn KEF LS50 META för 17.000kr/paret. Kom på en lågbudget variant med två LS50 META med två sub KEF KC62 i stereo uppställning.
 16. Kände bara till Manu Katche innan. Riktigt bra, melodiös och lite annorlunda jazz med trummor, gitarr, dragspel och bas.
 17. Häftigt att Serblin/ Accondo stativare kunde fylla det relativt stora rummet med dynamik och ramlaavstolen effekt 😃👍
 18. Med dom stativen så visar bilden Börresen Z1?
 19. Gärna bilder på detta? Serblin golvare eller stativare?
 20. Någon som vill slå till på ett par Linn Kaber, så finns det ett par här i länken. Förvånande bra pris dessutom 😃 https://www.referenceaudio.se/produkt/begagnad-linn-kaber
 21. Man får ha i åtanke att Joakim Bornold uttalar sig i eget intresse, som ägare av sparbolaget Levler.
 22. Tack @octavia rs. Då blir Roon Arc med streamat höguplöst ett dyrt nöje i bilen, som jag nog kommer undvika. (Men har man kontakt med annat nätverk, som på jobbet eller hemma hos vänner kommer det funka perfekt utan tillkommande kostnad. Gott så.)
 23. Blir det hög surfkostnad på mobilfakturan om jag kör Roon ARC i bilen? Eller rundar Roon denna kostnad på något sätt? Har läst på Roon FAQ, men det står ingenting om detta.
×
×
 • Create New...