Jump to content

Rajapruk

Medlem+
 • Posts

  200
 • Joined

 • Last visited

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Bohuslän
 1. Himla tråkigt att jag inte hann lyssna på Stage Accompany M-59. Den ser väldigt trevlig ut på vissa sätt. Jag fick välja ett rum på Opalen, och tog då KEF Muon. Den var ok dynamiskt sett, men ändå inte helt "hemma". För det måste man nog upp på dubbla 15".
 2. Vilket kul test!Jag drar en annan slutsats än dig av detta. Uppenbarligen har något i inspelningen och/eller uppspelningen introducerat en stor dos dynamisk kompression. Det hade varit intressant att testa en högtalare med väldigt låg dynamisk kompression, som tex JBL Everest, med samma inspelning. Ja. Jag hålet med dig på ett sätt men är jag är själv lite kluven. Jag har hört JBL Everest, men gillar inte just dessa så bra som andra i denna dynamiska del av HiFi-skalan. Visst har högtalarens karaktär en stor del av hur det upplevs. Problemet kan vara att få till allt i en högtalare. Jag hörde en vansinnigt dynamiskt realistisk högtalare på Opalen och jag återkommer till den. Men den var inget att sitta och finlyssna på. Men det var som HiFi'ns mest spektakulära åkaraktioner på Liseberg. Latjolajbans och fullt ös. Men man kanske inte vill åka Helix hela dagen, utan även njuta av fin miljö,planteringar och annat de är duktiga på på Liseberg. Risken är annars kanske att man blir åksjuk på slutet. Vi tar väl fram det dynamiska monstret från Opalen. Jag har lätt att trigga på detta. Herrejösses vilken spelgladhet. Det spelades rock och blues och det var otroligt fräckt. Så här der det ut och demonstratören visar mycket tydligt vad detta handlar om. Det är den del av hifi som kan liknas vid bilhobbyns traktorpulling. ( Det lät mer drygt ändat var menat) Var sak har sitt berättigande och inget är ett bättre intresse eller inriktning än något annat. Vad jag förstod så ave detta en gammaldags konstruktion pimpad med moderna teknik och modernare bygge. Elektroniken gik inte av för hackor. Tack för denna demo som verkligen sätter fingret på vad otroligt många tillverkare missar helt i hur musik är uppbyggd i verkligheten. Men det är säkert inte målet alla gånger att verkligen efterleva hur musik egentligen låter. Ett ledord är faktiskt dynamik på ett realistiskt sätt och därmed inte sagt att det måste låta som en PA-anläggning. Kef visade en högtalare som jag tycker balanserar bättre men då snackar vi också heeeelt andra pingar. Modigt av Marten att köra denna typen av avslöjande test. Öppna kort liksom. Meridian var inte lika bra ur den aspekten på mässan. De vägrade tydligen att köra jämförelser mellan sitt MQA och andra format. Då börjar ju varningsklockorna pre-ringa rätt rejält En gång postade du lite favoritskivor Apexorca. Slående var att alla var väldigt väldigt dynamiska. Du kanske gillar dynamik mer än du vet om?!
 3. Det är häftigt vad olika system man får i slutändan beroende på vilka egenskaper man prioriterar mest Själv går jag igång mest på att sätta på en gammal live-inspelning, blunda, och få en illusion av att jag är där. För det ändamålet är låg dynamisk kompression kanske den viktigaste egenskapen hos systemet, tror jag. Bland mycket annat, såklart.
 4. Vilket kul test!Jag drar en annan slutsats än dig av detta. Uppenbarligen har något i inspelningen och/eller uppspelningen introducerat en stor dos dynamisk kompression. Det hade varit intressant att testa en högtalare med väldigt låg dynamisk kompression, som tex JBL Everest, med samma inspelning.
 5. Jag skulle lita mer på Hypex egna input-buffer, som sitter i nc400, än i denna med nc500. nc400 mäter lite bättre än nc500, enligt uppgift. Men väldigt bra pris från Boggit, och har du inte låg impedans på dina högtalare, så ger nc500 mer kraft.
 6. Det är min samlade bild, efter ha läst allt som går att läsa om ncore, och mina egna tester.
 7. Ja, rätt så mycket, i min anläggning. NCore är väldigt väligt transparant, så för många låter det inte bra till att börja med, för att andra problem i anläggningen kommer fram.
 8. Det var jag. Inte ångrat en sekund ncore verkar vara heta i Norge nu. De har fattat grejen. Anaview är inte lika transparanta enligt flera norska jämförelser jag läst det senaste. Sen blir det ju fler och fler tillverkare som kör ncore internt, nu senast Trinnov. Vet att Georg sålt till studios. Där är ncore poppis.
 9. Neutrik hade jag provat. http://www.neutrik.com/en/accessories/aes-...e-transformers/ Men blir jordningen rätt av den balanserade överföringen? Jag tror de är främst avsedda för andra hållet så att säga. En MiniDSP OpenDRC-di löser den uppgiften, plus ger dig en massa dsp-hästkrafter. https://www.minidsp.com/products/opendrc-series/opendrc-di
 10. De ser fina ut. Är det AMT-diskant? Jag är mer inne på 15" på lägre register, och 4" hornladdad compressiondriver för de högre registren, för den mer realistiska dynamiken
 11. Det var en bra beskrivning Apex. Ju mindre det låter att ljudet kommer från högtalare (och dess hifi-system), desto bättre system, och sålunda bättre illusion! Illusionen att inte lyssna på en anläggning, det är det jag eftersträvar. Det gör ju hela hifi-hobbyn lite hinduistisk. Man eftersträvar bättre och bättre anläggning, för att den i slutändan ska "försvinna" (in i nirvana). Men för mig och min filosofi finns det inget motsatsförhållande mellan korrekt och illusion, som trådens första inlägg stipulerar. Snarare tvärtom. En liten avstickartanke, om man nu eftersträvar att högtalarna och anläggningen "inte ska finnas". Då kanske det visuella hjälper till? Att man ska se anläggningen så lite som möjligt? Jag får oftast bäst upplevelse med nersläckt ljus, och kanske bara något levande ljus, så att jag inte ser rummet, högtalarna, osv.
 12. Sprudel, ska vi köra en testlyssning hemma hos varandra? Se var man hamnar så att säga, om man går den emotionella eller vetenskapliga vägen, eller vad man ska kalla det... Jag har billigaste signal och högtalarkablar från Kjell O Co, och frugan tvingar mig att ha högtalarna i hörnen, så det borde vara rätt safe för dig...
×
×
 • Create New...