David_33rpm

Medlem
 • Content Count

  44
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Reputation Activity

 1. Like
  David_33rpm reacted to AlfaGTV in Mickes Musikrum   
  Jag har spelat med Gold Note ytterligare idag, och jämfört den ljudmässigt med Oppo BDP-103 och efter ett par timmar kopplade jag in min Auralic Aries Mini som ju är betydligt mer lik DS-10 ur ett funktionsperspektiv. 

  Den app som GoldNote tycker man ska styra DS-10 med heter som sagt GN Control och är en version av mConnect Control som låser betraktningsperspektivet till porträtt-läge och slösar enormt med utrymme på en iPad Pro 12.9":

  Det lite tråkiga med appen är att den inte är så anpassad till just DS-10. Vissa funktioner som hade varit enklare att styra med en app, än med den rotera/tryck-knapp som fronten utrustats med, fungerar helt enkelt inte tillfredsställande.
  Jag säger så här, kör den som nätverks-DAC till ett Roon-system och det kommer fungera alldeles utmärkt, och stabilt. Vill du ge dig in i mConnect/UPnP-djungeln rekommenderar jag både myggmedel, machete och ett rejält tålamod.  
   
  Jag har inte provat DS-10 som ren DAC (alltså med SPDIF-ingångarna) eller USB-DAC men i det läget kan den hantera de allra flesta ljudformat, av okänd anledning fungerar t.ex- inte DSD med Roon? Och från USB-ansluten disk kan den bara läsa DSD64, trots att den kan hantera DSD512 via USB med rätt drivrutiner.
   
  Hursom, den låter finemang i olika sammanhang och har en riktigt funktionell hörlursförstärkare som kan hantera även lite besvärligare lurar. Dock inte strömsugande planarmagnetostater, men t.ex. Focal Utopia och Sennheiser HD-800S låter fint. Den är helt stabil som Roon endpoint, med smolket att DSD inte kan hanteras, men i övrigt finemang. Airplay låter också finemang, men jag upplever en något större fördröjning i ljudet än vad jag är van vid. Tråkigt om man t.ex. kikar på någon musik-video på YouTube och vill peta ut ljudet i stereon. 
   
  Jag hade trassel med den trådlösa uppkopplingen först, då den tydligen inte kunde komma ihåg uppgifterna till mitt trådlösa nätverk, men efter "gör om, gör rätt, igen" så har det funkat. Förvånande att den inte klarar 5Ghz-bandet dock? Här är det nog läge att rekommendera trådad anslutning i de flesta fall.
   
  Jag tycker det är en vettig och mångsidig produkt, men det finns en del mjukvaruskavanker som behöver putsas på. Kan man undvika de fallgropar detta innebär, eller leva med dem, så tycker jag ändå att det är en vettig apparat. I rätt sammanhang är den dock helt optimal! 
   
  Jag glömde jämförelseobjekten, och hur de låter i förhållande till denna. Oppo BDP-103 hänger inte riktigt med i svängarna ljudmässigt, men dess app är betydligt mera mogen och funktionell. Ljudskillnaden är dock så liten att jag utan Roon skulle välja Oppo, för sinnesfridens skull 
  När det gäller Auralic Aries Mini så kör den över de båda andra nämnda i perspektivet mjukvara, appstyrning och mognadsgrad. Lightning DS är en riktigt bra mjukvara. Ljudmässigt, med en linjär strömförsörjning, gillar jag Aries bäst. Här vill jag poängtera att Gold Note enligt uppgift skall fungera utmärkt som digitalt försteg, direkt anslutet till aktiva högtalare eller slutsteg. Jag provade inte detta tyvärr. Men som nätverks-DAC gillar jag Aries Mini bäst, med dess filter på Balanced blir den lite mjukare och passar min smak bättre. Men, det är enbart Gold Note som driver ett par hörlurar med gott resultat! 
 2. Like
  David_33rpm reacted to AlfaGTV in Mickes Musikrum   
  Det är snarare obligatoriskt!  
   
  Jag har haft ett par dagar hemmavid då vädret var måttligt kul för stug-vistelse, och då finns ju tillfällen att prova en del saker!

  Oppo BDP-103:an är min sedan ett tag tillbaka, och den håller vid fototillfället på att rippa en SACD med en BIS upptagning av Ottorino Respighis Rom-trilogi. Men den kommer få tjäna som jämförelseobjekt med den apparat jag lånat av Lasse (Lasses Hifi).
   
  Den apparat jag tänkte skriva några rader om är alltså Gold Note DS-10, en streamer med måååånga strängar på sin lyra (nä, inte en sådan Lyra ) 
  Jag lånade den lite spontant av Lasse som sagt, jag var nyfiken på vad man kan vänta sig av denna apparat som streamer, Roon Ready endpoint, DAC, hörlursförstärkare, Bluetooth audio-enhet, Spotify Connect, AirPlay och vad det nu kan vara mera... Jo, försteg! Eller förresten, kanske jag inte är så sugen på det sista.
   
  Själva streamerdelen är baserad på den "generiska" streamingplattformen CDM-2121 från ConversDigital, som används av många andra också, t.ex. ReQuest och Melco(?) m.fl. Den nyttjar därmed den tidigare omnämnda mConnect appen för att styra och ställa med musikbibliotek och olika källor. Även Oppo BDP-103 kan styras med samma app även om inte den har samma streamingplatform. 
   
  Jag tycker det verkar fungera helt OK med mConnect och ett hyfsat funktionellt bibliotek. Eller en lokalt ansluten hårddisk för den delen... Nu ska det sägas att Gold Notes egenbrandade mConnect-app, GN Control , inte tillåter att musik spelas till andra UPnP-kompatibla apparater, bara Gold Note. 
  Så här ser tjänsteutbudet ut innan man "skalat bort" det man inte nyttjar. Man kan alltså välja bort de tjänster och funktioner man inte vill slösa skärmyta på.

  Apppen är lite "träig" i brist på bättre uttryck, men det fungerar rätt smidigt och utan några mankemang. Nederst ser ni mina UPnP-servrar som kan skicka musik till DS-10 (eller Oppo). Det här ser identiskt ut med mConnect, den generiska. Däremot har Gold Note skrivit in en del konfigurationsmöjligheter i sin egen app GN Control.

  En av fördelarna med Gold Note DS-10 är möjligheten att anpassa DAC'ens ljudkaraktär efter tycke och smak eller kanske anläggningens övriga egenskaper.
  Just den anpassningen kan man inte göra från appen? Det antyds att ska kunna det i manualen, men jag lyckas inte hitta dit. Däremot se ni en bit ner två alternativ som heter DF High/Low samt Booster Off/1/2, men de har ingen koppling till de filter som kan anpassas direkt på frontpanelen.
  Där kan man spara sina favoritinställningar när det gäller PCM Equalization (lågpassfilter), De-emfas (högpass-anpassning) samt nåt så udda som mängden ström till DAC'en! Denna är för övrigt från Asahi Kasei och heter AKM AK4493.
   
  Jag har några frågor på gång till importören som förhoppningsvis skall klargöra några funderingar. 
   
  Nåväl, nu ska jag spela några låtar ytterligare innan jag återkommer!
   
   
 3. Like
  David_33rpm got a reaction from 1automan in NY Maskin   
  Ser ut som Audio Note AN E
 4. Like
  David_33rpm reacted to AlfaGTV in Mickes Musikrum   
  Nämen? En uppmärksam läsare som även följer annonsmarknaden kanske? 
  Visst är det en Miyajima Takumi med sitt nålrör i aluminium och med en elliptisk diamant (bonded)! Huset i mpingo (African Blackwood) är väldigt likt de övriga i producentens katalog, men den här är lite lättare och har lite mer rimlig VTF (2.3gr). Tycker om det jag hör, men behöver mera tid på mig för att hitta dess egenskaper!
 5. Like
  David_33rpm got a reaction from calle_jr in Mickes Musikrum   
  Nu är det kört  Micke!
 6. Haha
  David_33rpm got a reaction from AlfaGTV in Mickes Musikrum   
  Nu är det kört  Micke!
 7. Like
  David_33rpm got a reaction from byZan in Mickes Musikrum   
  Nu är det kört  Micke!
 8. Like
  David_33rpm reacted to AlfaGTV in Mickes Musikrum   
  Haha, uppmärksamt @figge! Ja, jag postade det färdigskrivna materialet innan jag cyklade till jobbet för ett servicefönster! (Ca 04:10)
   
  @sprudel är inne på det som gör Melco extra intressant för den som verkligen vill ge all utrustning bästa tänkbara förutsättningar!

  Den har två inbyggda funktioner som är användbara även utanför dess lagrings-scope, och båda kan skönjas via denna baksidesbild:

  Längst till vänster ser vi en seriös Neutrik USB-A chassianslutning. Denna är anpassad för att förmedla de viktiga musiksignalerna över USB Audio2.0 till din DAC. Och det här låter bra, ingen tvekan! Ett direkt, ärligt och kraftfullt ljud med mycket god svärta och detaljering.
  Men, man är fast i UPnP-träsket eftersom man måste utnyttja Melco Music HD-appen (det är samma som mConnect) eller en kompatibel sådan. Kan man leva med det, så har man en ytterst kompakt och välljudande lösning för att streama lokala filer.
   
  Den andra finurligheten är en helt galvaniskt separerad och fristående nätverksanslutning som syns längst till höger bland anslutningarna. Det är den ethernetanslutning som man bör ansluta sin nätverksstreamer till. Jag har provat med några olika streamers, både Pi'er och min Aries G1. Alla fungerar utmärkt anslutna till denna port (när LAN porten är ansluten till ditt vanliga nät alltså) och ljudmässigt tycker jag det låter bra, men jag kan ärligt talat inte höra några betydande skillnader. Jag upplevde dock en del fördröjningar när jag t.ex. använde Lightning DS, mjukvaran som styr min Aries. Det ska sägas att min Aries normalt är kopplad trådlöst så den är redan galvaniskt skiljd från nätverket.
   
  Melco N1A/2 H60 är snyggt uppbyggd och ger ett mycket gott intryck och jag kan helhjärtat rekommendera den till någon som vill prova streaming på mycket hög nivå, utan att dribbla med massor av olika hård och mjukvaror.

   
  I min "framvärkta" infrastruktur för uppspelning av filer (och Qobuz m.m.) ökade komplexiteten med Melco. I någon mån trilskades uppspelning möjligen något också. Hade det enbart varit ljudkvalitet som styrde hade jag nog behållit Melco, men idag blev den en pusselbit som inte riktigt passade in.
   
  För mig är filuppspelning/streaming nåt som i första hand ska fungera fläckfritt och låta riktigt bra, och det gör det. Hade Melco erbjudit Roon-kompatibilitet hade situationen varit helt annorlunda... Jag tror att produkter som denna har en kundkrets men den är liten och minskande. Innuos är i en liknande situation där man iofs erbjuder Roon, men med förbehåll. Jag säger inte att Roon är svaret på alla önskemål, långt därifrån. Men alternativen behöver vara jäkligt bra för att ens övervägas, iaf av mig. (Auralic Lightning DS...)
   
  Slutligen, ett lokalt blocketfynd funktionstestas för närvarande!

   
   
   
   
 9. Like
  David_33rpm reacted to VoicesInMyHead in En hifinörds bekännelse   
  Mm, det börjar ju i regel med en dröm.... men ibland går drömmar också i uppfyllelse!  
 10. Like
  David_33rpm reacted to AlfaGTV in Mickes Musikrum   
  Hade en liten konversation med en forumkollega som fick mig att fundera på om jag spridit förvirring, snarare än förklaringar när det gäller mina små favoritleksaker, de ljudbryggor som oftast går under smeknamnet "Pajer", alltså en försvenskning av det engelska namnet Raspberry Pi (hallonpaj).
  Det här blir missvisande, för det som avses är oftast någon form av Single Board Computer, eller SBC. Det finns ett flertal tillverkare som gör dessa. oftast kreditkortsstora, smådatorer som alltså i princip innehåller alla komponenter som krävs för att erhålla en persondatorliknande förmåga.
   
  Raspberry Pi är definitivt den mest kända i våra sammanhang. Raspberry Pi har sålts i ett flertal modeller genom åren från den ursprungliga via 2, 3 och idag är det 4 som gäller. De som vi oftast nyttjar har en tilläggsbeteckning, "B", vilket betyder att kortet är något större och utrustat med fler anslutningar. Jag har personligen en förkärlek för den gamla version 2B för att den  saknar Bluetooth och WLAN vilket innebär mindre radiofrekvenser i nära anslutning till mina kära ljudsignaler. Den har dock en egenhet, och det är att USB och Ethernet delar buss (kommunikationsväg) vilket tydligen kan orsaka dropouts och andra störningar då man matar en DAC via dess USB-portar. Jag har aldrig upplevt detta så jag hävdar att detta är en populär myt som har en tendens att överleva via forumposter och kollektivets "vetskap". Nästa generation som kom, 3:an, delar den egenskapen, med reservation för den allra sista varianten 3B+ som har en intern USB-implementation som ger den gigabit ethernet. Däremot har 3:orna både Bluetooth och WLAN ombord vilket givetvis kan avaktiveras i mjukvaran, men även ger möjlighet att ansluta dem utan kablar. 
  Relativt nyligen kom Pi 4B, vilket är en rejält snabb dator, klart konkurrenskraftig med din ultrabärbara laptop, med mera minne, gigabit ethernet på egen buss, WLAN och en del andra egenskaper. Tyvärr har den en annan egenskap, nämligen värmeutveckling. Det gör den mindre lämpad för kvalitativ omvandling till ljudsignal i form av SPDIF eller analogt, eftersom det påhängskort man vill nyttja, täcker processorn och därmed gör det svårt att kyla den samtidigt.
  Dessa påhängskort kallas med ett samlingsbegrepp för HAT (Hardware Attached on Top) och finns i massor av olika varianter med olika syften. I våra sammanhang handlar det oftast om att få en oförvanskad ljudsignal återskapad från de paket som skickas över nätverket. Denna signal byggs av Pi-datorn och levereras via I2S till det påhängskort vi valt (eller omvandlas till USB Audio och skjuts ut via USB-portarna direkt från pajen.). 

  En bild lättar upp teorin! Från vänster;
  1. Raspberry Pi 2B med en ES9023 HAT DAC. Alltså Ethernet (och ström) in och analog utsignal.
  2. Raspberry Pi 3B+ med en Digi+ HAT. Ethernet in och SPDIF ut.
  3. NanoPi Neo 2, en otroligt liten SBC med syfte att ta Ethernet-data och omvandla till USB Audio 2.0. USB adaptern låter den anslutas direkt i rumpan på den DAC du vill.
   
  Jag har en Raspberry Pi 4B också som används på samma sätt som NanoPi, dvs den omvandlar från Ethernet till USB Audio 2.0, men den är på besök hos en annan forumkollega.
  Men det är inte stopp där, jag har också en Asus Tinkerboard, ytterligare ett alternativ till Raspberry Pi, där det är relativt enkelt att få tillgång till SPDIF direkt. Den har jag resolut anslutit en RCA chassihona på dess chassi och plockar ibland ut SPDIF och in i någon lämplig DAC. Ytterligare ett exempel på en enkortsdator med påhäng är den Allo USBridge som jag tidigare hade i min ägo, numera hos @Ampalang där Allo skapat en liknande enkortsdator som Pi, men med t.ex. en annan lösning för att separera USB från Ethernet. På denna Sparky har man sedan skapat ett dedikerat USB Audio interface i form av en HAT.
  HAT'arna bygger på att enkortsdatorn har en kontakt som kallas GPIO (General Purpose In/Out) där pinnarna är kompatibla med syftet. Dessutom behövs stöd för de flesta påhängskort i mjukvaran (drivrutiner).
   
  De flesta av dessa erbjuder någon form av analogt ljud ut redan från början, men det är knappast tjänligt för våra syfte, mera för röståtergivning och kommunikation. Asus håller faktiskt ganska hög nivå på sitt hörlursuttag.
   
  När man väl valt dator och eventuellt påhängskort, så skall man dessutom välja ett operativsystem? Det är ingen måtta på valen här...  
  Jag har provat ett flertal olika Linuxbaserade distributioner för dessa men det jag tycker fungerar bäst är Dietpi som finns till alla de jag hittills nämnt. Det är nämligen så att man måste "bygga" ett Linux-operativ specifikt för hårdvarans egenskaper (lite som drivrutiner) och här har någon gjort det till dig redan! På Dietpi-sidan kan du dessutom se vilka andra hårdvaralternativ det finns och vad de har för egenskaper.
   
  Frågor o funderingar? Kör på! Via PM eller här i tråden, som ni behagar!
   
 11. Like
  David_33rpm reacted to Apexorca in Marten Parker, en helt ny högtalare.   
  Tre gånger Parker. Premiär!
   

   
   
   
  Duo, Trio och Quintet ser dagens ljus.
   
  Marten har jobbat intensivt senaste året på en ny modellserie som heter Parker.
  Det är en två-vägare på stativ och två stycken golvare som är två och en halv-vägshögtalare.
  Allt är nytt och de menar att de tagit Martens högtalarteknik till en ny nivå. Målet har varit att nå upp till deras "akustiskt fasriktiga teknik" med första ordningens filter, cellelementen som lirar från samma akustiska plan i en konstruktion som inte blir så in i hoppsan kostsamma. Tre helt nya modeller måste ha satt bröderna på hårda prov när det dessutom nyutvecklat allt i högtalaren. De rullar inte tummarna hos Marten precis.
   
  Det var naturligtvis tänkt att tre bröder Olofsson skulle till München High-End med  tre bröder Marten Parker, men Corona-pandemin satte stopp för detta.
  Marten hade ju redan utvecklingen i full gång och högtalarna blev ju klara i tid så någon form av premiär fick det ju bli. Marten själva och nära samarbetspartners blev bjudna att fira in denna nya Parker-serie i deras högkvarter. Naturligtvis med de viktiga sociala avstånden i åtanke. Vi var få personer och vi lyckades med det påkallade avståndet. Lokalerna tillåter detta.
  Det var så klart rikligt med Champagne, snacks och mat när Marten bjuder. Trevligt, gästvänligt och uppsluppet som alltid hos bröderna.
   


   
   

   
   
   
   
   
 12. Like
  David_33rpm reacted to AlfaGTV in Mickes Musikrum   
  Tackar för "tummar" & kommentarer!  Visst, det är lite smalt kanske, men jag hoppas någon/några kan fylla på sin idé-samling vartefter det framskrider.
   
  Idag har jag hämtat en phonokabel för test, hos min lokale handlare. Det är en modifierad "one off" från Tarfala och även om den var spritt ny uppfattade jag den som trevligare än den första utgåvan. (Hade den hemma i februari och skrev några korta ord om den då) Den ska få några timmar och sedan sätter jag tillbaka Heimdal 2 och gör ett försök att hitta nån skillnad.  
   
  Av praktiska skäl så fick Technics SL-1000 MkII agera testbänk, och den har fortfarande Ortofon Cadenza Bronze monterad. Så då fick jag höra den pickupen med Mastergroove också. Skillnaderna mellan verken (och sina armar o nålmikrofoner) är tydlig och rolig att avnjuta. Cadenza har marginellt lägre utnivå än Delos men jag fastnade tidigare för lite mindre last och denna gång fick den runt 170Ohm. 

  Shoppade en platta på ICA Maxi häromdagen som fick agera testplatta:

  Jag är väl inte nån superfantast av country, men lite nosar jag gärna på detta. Han har ju en härlig rock-attityd och låtarna är ju en del av den miljö man tatt del av under åren. En av mina favoriter, Hurt, från Trent Reznors penna är bra, även här. Men som den distar i slutet...
  Jag har den även på en annan av Cash American Recordings-plattor och den distar även där. 
   
  Jag tycker den låter illa även digitalt dock. Servrarna har också fått lite ytterligare omvårdnad, nämligen en rejäl jordskruv, för att chassijorda men även ytterligare knyta ihop det "skräpiga" moderkortet med jordplanet. 

  Denna ansluts sedan till en Entreq Minimus med en Konstantin Infinity-kabel.

  I mitt sammanhang är jordning av digitala lortgrisar det som har allra mest påverkan, och även här erhåller jag ett lugn som jag inte får till genom jordning mot gemensam jordpost i min Nordost QB8 nätlist. Ska ni prova nånstans, prova en Minimus till er server eller router för den delen!
 13. Like
  David_33rpm reacted to AlfaGTV in Mickes Musikrum   
  En liten preview på min nya Roon Server kan jag nu bjuda på efter lite pyssel i "verkstan" (ja, köket alltså  )
  Eller, förresten det bidde ju två! Hursom, den kraftfullare får presenteras först, och den får väl versionsnumrering 0.3 beta än så länge.

  Hmm, va kul! Nu funkar det att editera bilder i iPad!  Tack Admins och Moderatorer! 
   
  Det är alltså ett passivt kylt Streacom FC5 Alpha chassi med optisk slot för att stödja rippning när så behagas. Hårddisken gömmer sig i form av en Samsung 970 Evo m.2 NVMe under täckplåten med R.O.G.-loggan (mellan processor och hårddisk).  Hårddisken för mediafiler är nu monterad med gummi-muffar i en bit L-profil från bauhaus. Det fungerar utmärkt och var en ganska enkel övning med bågfil och borr. Resultatet är en absolut tyst maskin som inte kan höras annat än om man lägger huvudet alldeles intill maskinen.

  Apparaten rullar just nu med lite temporära lösningar som t.ex. Windows operativsystem och en 12V "brick" som hör till min ena Vault! Jag ville kunna provköra ordentligt och hålla koll på temperaturer och sådant via kända gränssnitt. Men, som sagt, den är snabb som en kobra och drar knappt 15W vid normal uppspelning! Lovande inför test av Roon ROCK framledes!
 14. Like
  David_33rpm reacted to AlfaGTV in Mickes Musikrum   
  Okej, Tom Evans Audio Design är ett brittiskt företag, från Aberbargoed, Wales. Tom själv svarar ofta på förfrågningar via mail och, tror jag, utför det mesta arbetet med reparationer, produktutveckling etc. Han har nån kille som hjälper honom med fakturering och administration så vitt jag förstått. Men i huvudsak, typisk brittisk garden shed manufacturing med allt vad det innebär.
   
  En av Toms tidigare produkter var ett Phono-steg som utvecklades för skivspelartillverkarens Michell's räkning, det s.k. Michell ISO.

  Väl ansett och lite av en "sleeper" bland RIAA-steg.
   
  Tom designar också försteg och slutsteg och har sina käpphästar, ffa de egenutvecklade spänningsregulatorerna som han kallar för Lithos. Och den korta överblicken bland hans phonosteg är att ju fler och avancerade Lithos-regulatorer som byggts in i både RIAA't och dess strömförsörjning, desto dyrare blir det. Samtidig också tydligt bättre på att förstärka endast musiksignalen, och inte skräpet som kommer med mekanisk avläsning av skivspåret.
   
  Dessa Lithosregulatorer i sina olika versioner skall tydligen få batteri-nätdelar att skämmas över sin brusnivå, slew rate och internimpedans. Iaf säger Tom det!  
   
  En lite sporadisk närvaro på marknaden och också kanske en del trassel med grossister och importörer har förmodligen fått konsekvenser för märket som sådant. Kanske också att de är oflexibla när det gäller gain och anpassning till olika pickuper, där man behöver sända sitt RIAA till tillverkaren för att anpassa steget till sin nya pickup. De flesta nyare konstruktioner har iaf impedansanpassning tillgängligt på baksidan av apparaterna. (och även kapacitans på de dyrare)

  Hursom, jag började min moderna vinylspelningskarriär med ett Lehmann Audio Black Cube för runt 10år sedan. Det har jag fortfarande kvar och är faktiskt på tjänstgöring hos min systerson för närvarande. Jag hade även ett Phonofix ett tag men det passade inte mig utan fick flytta vidare igen. I December 2011 skrev jag följande på hififorum.nu:

  Något år senare lanserade Tom MkII-serien av sina phonosteg och jag och Jojje66 skickade över våra MicroGroove till Wales på uppgradering. Mitt blev i samma veva ett "Plus", alltså med Lithos-regulator. Jag är personligen inte helt säker på att det blev någon jättelik skillnad, men jag gillade ju fortfarande vad jag hörde.  
  Så här ser dessa ut under huven:

  I oktober 2016 dök ett The Groove 20th Anniversary Edt upp hos Lasse och efter en provlyssning hemmavid var det bara att kapitulera. Om skillnaderna var små efter uppgradering till MkII-versionen så var det här en öronöppnare!  
  Jag skrev så här:
  Här kommer kanalseparation i form av dual mono-uppbyggnad och nätdelen blir avsevärt mera påkostad med delar av regleringen utflyttad dit.
  Så här ser Anni ut invärtes:

  Detta var ju ett MkI så tanken gnagde mig om det skulle vara värt att uppgradera detta. Men slutligen beslutade jag mig för att mitt Groove skulle bli ett Groove Plus SRX MkII, och det är ju inte jättelänge sedan.
  SRX lägger till ytterligare spänningsreglering, separation och nätdelen får sig en helrenovering också.


  Och för ett antal veckor sedan berättade @Dynamik Harry atthan skulle flytta åt "bäst"kusten till, och även down size'a sin anläggning. Jag skojade och sa att "jag köper ditt Mastergroove"... Så blev det, och egentligen är det samma skillnader hör som i de övriga stegen, flera och mera precisa Lithosregulatorer, mer separation och nätdelen här är enorm, och enormt hårt reglerad.
   
  Mastergroove lägger till ytterligare reglering och separation, som sagt, hittade en bild i ett tyskt test:

   
  Tom hävdar att distorsionen halveras medan dynamisk omfång dubblerad i varje steg uppåt på produktstegen. Så här säger han själv och då har jag "censurerat" lite skrävel om att "det bara är han som vet hur man bygger phonosteg nuförtiden"  Ja, kanske inte riktigt men....

  Oavsett vad som skiljer dem emellan så upplever jag en familjelikhet mellan alla dessa, men man får mycket märkbart bättre prestanda mellan delserierna, micro groove > the groove > mastergroove. Jag är fortfarande helt förvånad över hur RIAA-steget kan göra mina vinyler så mycket tystare, renare och pickupen precisionsinställd? @Daniel har helt rätt, det är fantastiskt och verkar mycket svårt att realisera!
 15. Like
  David_33rpm reacted to AlfaGTV in Mickes Musikrum   
  Det var inte riktigt avsiktligt, men jag tog ytterligare ett steg på RIAA-stegen! 

  Under Viella smyger ett Tom Evans The Mastergroove MkII. Fanboy? jag?
  Jag har nu haft de flesta av Toms RIAA-steg och klivit upp, steg för steg så att säga.  Jag har varit jättenöjd med både mina microGroove-versioner och senare The Groove 20th Anniversary Edt. Det senare blev ju ganska nyligen uppgraderat till The Groove+ SRX Mk II och det var i alla lägen tydliga steg framåt. Ett oväntat tillfälle gavs och jag kunde inte neka till denna best!
   
  Är det några skillnader då? Jomän, det är det! Jag har tydligen åter fått hela min skivsamling utbytt till nytvättade förstautgåvor? 
  Eller är det Masterband som spelas upp på Mastergroove? Ja, tamesjutton, det är nåt magiskt med bra RIAA-steg.
  Skillnader mellan digitala transporter eller nätverksswitchar och allt vad det är, är försumbart jämfört med detta. 
   
  Tysthet, precision, driv, klarhet och "närvaro" är bara några epitet jag kan tillskriva det här RIAA't. Man får passa på o njuta nu när social distansiering är en utmärkt ursäkt att kura i musikhörnan och njuta!  
   
 16. Like
  David_33rpm got a reaction from sprudel in Vägen från mätning av distorsion till musikalitet   
  Skillnaden mellan att spela med ett transistorslutsteg och sedan koppla på ett rörslutsteg. Att utimpedansen från slutstegen gör så stor skillnad för ljudet när det kopplas till en högtalare som är framtagen för i detta fall utimpedansen hos rörslutsteg.
 17. Like
  David_33rpm got a reaction from calle_jr in Vägen från mätning av distorsion till musikalitet   
  Skillnaden mellan att spela med ett transistorslutsteg och sedan koppla på ett rörslutsteg. Att utimpedansen från slutstegen gör så stor skillnad för ljudet när det kopplas till en högtalare som är framtagen för i detta fall utimpedansen hos rörslutsteg.
 18. Like
  David_33rpm reacted to AlfaGTV in Vägen från mätning av distorsion till musikalitet   
  Tänker du Hesselvall I eller II? En kompis, @David_33rpm, köpte ett par sådana och de är verkligen speciella... De lät tämligen tråkigt och tunt med hans Holographic Audio slutsteg, men blommade ut och blev supertrevliga med min gamla Zindak rörhäck (4*EL34 i PushPull). Sen ska man ha plats för dem också!  
 19. Haha
  David_33rpm got a reaction from Kilgore in Mickes Musikrum   
  Dom kanske har "outsource'at" tillverkning till Entreq?
 20. Like
  David_33rpm reacted to AlfaGTV in Mickes Musikrum   
  Oj, vilken reaktion!
  Jag har svårt att se hur jag kan bryta mot upphovsrätten genom att dryfta ämnet?
   
  Censur är för mig inte en väg framåt, oavsett ämnet. Och jag är övertygad om att David skrev med glimten i ögat, och inte heller tycker jag censur i det fallet är befogad. Om en produkt inte håller godtagbar kvalitet för att uppfylla sitt syfte, varför skulle vi knipa käft? För det är fallet gällande det omnämnda märket, och även när det gäller kinesiska kopior.
   
  Skulle admin/moderatorer välja att moderera dessa inlägg så är det deras beslut och det kommer sannolikt få konsekvenser för hur inte bara jag ser på forumet, troligen ett antal ytterligare läsare.
 21. Like
  David_33rpm got a reaction from Hifi_Perrra in Min Hifi genom åren! Sidan under uppdatering! ;)   
  Hej Per!
   
  Det är nog fler än A/Wing som läser denna tråd men som väljer att inte kommentera. Säkerligen skulle flertalet kommentarer bryta emot forumets regler så därför undviker dom att svara.
   
  Vad är det du försöker uppnå med allt skryt om prylar, hur mycket du lagt på olika högtalare ifrån Hifi Klubben och Balance Audio? Utöver det så blandar du in klockar, cyklar, fotbollar, "brand'ade" Discovery Channel-knivar och kaffebryggare.
   
  Du skulle haft kvar dina Sonus Faber-stativhögtalare och nöjt dig, kanske testat att spela upp mjukvaran på något annat än Sonos och diverse CD-spelare ur det segmentet ett par tre pinnhål ner ifrån dina Sonus Faber.
   
  Det är fint att du lånar ut/skänker dina högtalare till din släkt men jag tyvärr så handlar nog din shopping om kickar mer än att använda dom till att lyssna på musik. Därför är det jättebra att du cyklar, motionerar och spelar fotboll istället för att beställa nya produkter.
   
  Sömn är viktigt, testa att logga ut och sova en stund!
 22. Confused
  David_33rpm reacted to Hifi_Perrra in Ditt senaste Hifi köp!   
  Ett par Sennheiser Momentum Over-ear för en månad sedan ca. Har lyssnat i dom två gånger max. Kör ju mestadels P9, Sony-in-ear och MM-400  
 23. Like
  David_33rpm reacted to calm in Mickes Musikrum   
  Var på besök hos Lasses affär i samband med att jag hämtade hem min Clearaudio skivspelare för antal år sedan. Trevligt ställe med olika system i ett antal små rum och en mysig atmosfär tycker jag. Hemfärden blev dock en smula vådlig i snömodd på slirande däck.  Det blev en ordentlig tyngd på bakdäcken med ett Evereststativ i skuffen. Den dyrbara lasten kom dock hem ordentligt och har därefter glatt mig i princip varje dag sedan dess. 
   
  Calm
 24. Like
  David_33rpm reacted to figge in Mickes Musikrum   
  Ni tål väl en bild på hela systemet?
   

 25. Like
  David_33rpm reacted to figge in Mickes Musikrum   
  Som redan sagt började vår lyssning hos Alfa, med en hel det nytt i anläggningen (som vanligt). Nya högtalare från Wilson modell? någon kan säkert fylla i?.
  Försteg från Moon 740P där Alfa fått alla anslutningsmöjligheter han behöver för tillfället.
  Lyssnade för på vinyl från AMG Viella V12 med tonarm 12J2 för dagen utrustade med Pu från Benz. Det skiftades RIAA från Röcklinger FHA1 och hans Tom Evans.
  Röcklinger verkar vara väldigt flexibelt med många inställnings möjligheter, en kandidat för Snutten till hans nya vinylspelare om inte alternativet  på Lasses HIFi är mer intressant.
  Vi lyssnade även på streamad musik.
  Nu var det ett tag sedan jag var där men jag tycker att Wilson låter med lite samma spelstil som i förra lägenheten med Yamaha. Finns säkert kvaliteter i Pioneer SX3 också.
  Alfa gillar att spela ganska högt, men fick se sig slagen lite senare på kvällen av vår andre värd för dagen.
  Ett väldigt potent system som presterar bra med alla olika signalkällor.