Jump to content

David_33rpm

Medlem+
  • Posts

    164
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Everything posted by David_33rpm

  1. Testade Elfa och där kunde man filtrera sökningen kopplingstråd med Ledararea eller Ledararea AWG så det stämmer säkerligen.
  2. Spännande att se vad du kommer fram till då dina andra kablar verkar ha fått väldigt goda omdömen. Vad är det som gör att du väljer att använda AWG istället för att skriva 0,50mm²? Då AWG är en amerikansk standard.
  3. Den där godingen! <3 Gjorde underverk för mina Hesselvall-högtalare, förklarligt såklart men där blev det extra tydligt att matchning av förstärkare och högtalare är av vikt.
  4. Då skärmtrådarna i aluminium är korrosionsskyddade ska det fungera bra, och kabeln har funnits 20år på marknaden nu. Sorry byzan för off-topic.
  5. Är det fler 12kV tre-ledare som har rakt igenom aluminium än AXAL-TT 3x240/50AL?
  6. The Red Clays är sjukt lyssningsvärt. Köpte du deras album på vinyl?
  7. Soulnote-förförstärkaren delar design med Playstation 2. <3
  8. Kan även vara mjukgörare i PVC som väljer att vandra vidare.
  9. En intressant iakttagelse jag gjort på Hembiobutikens Fyndhörna är priserna som dras av från ordinarie pris. Tar jag Zappiti Reference Universal så har ett demo-ex 500:- rabatt på en apparat som anges som "ser i stort ut som ny". Nypris 14490:- men "reas" ut till 13990:- Prissättningen kanske fungerar och varorna blir sålda men det är bara Hifiklubben som har lika generösa erbjudanden.
  10. Mycket jazz fortfarande men nån pop-rökare slank in på listan. Väldigt mycket bra musik på dessa 20 album också!
  11. Den ser verkligen rejäl ut. Esoteric är alltid snygga saker!
  12. Ja, alltså EX1,5 (om den nu finns att köpa löst) är enbart isolerad ledare, är fritt valt för kabelsnickaren att tvinna, fläta eller göra på annat sätt för att komma fram till hur man vill ha sin strömkabel uppbyggd. Vill man ha grövre finns 2,5, 4, 6 och 10 som standard.
  13. Är det tänkt att använda tre koaxialkablar för att få ihop en komplett strömkabel?
  14. När det gäller val av metall och utformning i ledaren, är det koppar och solid sådan som är i alla dina konstruktioner? Läser man om Pangea så köper dom koppar från Cardas som Cardas tillverkar själv, alternativt legotillverad. Hur skulle en kabel mäta och ljuda om det var en klassisk installationskabel som du bygger kabeln på? T.ex. en EX1,5 (solid koppar på 1,5mm2 tvärsnitt med XLPE-isolering).
  15. Mäter du isoleringskvaliten elektriskt eller skär du en bit plast och analyserar?
  16. Hur menar du att den är komplex att bygga? Att göra den förtennade koppar ledare (eller silver), lägga på isolering eller att göra kopparflätan? För inte handbygger man en koaxialkabel?
  17. Är det en koaxialkabel med folie och fläta? Menar du att man tvinnar tre likadana till en kabel för att använda som strömkabel?
  18. Okej, jag förstår. Maskiner inom vilken industri som helst är dyrbart att äga. Om volymen ökar kanske all kabel går att lego-tillverka eller är konstruktionen sådan att maskiner ej kan utföra vissa moment? Om du tvinnar eller flätar för hand, hur säkerställer du att stigningen är likadan över hela kabeln? (Detta är inget förhör, är bara nyfiken)
  19. Är PP-plasten extruderad på kabelkroppen som innehåller ledarna eller är kabelkroppen inskjuten i en slang?
  20. Samma som förut, bandnamn och albumtitel. Från förr i tiden Nordiskt
  21. Det bör kunna vara tindersticks - the waiting room Hade en LP med dom som hette Donkeys 92 - 97
  22. Bra jobbat @AlfaGTV visst är det Big Thief debut från 2016. Indie-rock med en färgstark sångerska som heter Adrianne Lenker. Med låtar som Masterpiece, Vegas, Paul och Animals. @P-pan ville inte ha poängen kändes det som.
  23. Nästa ledtråd har ju P-pan redan avslöjat. Debuterade som band 2016 och har med årets släpp kastat ur sig 5 album. Brooklyn N.Y Djur McCartney, Simon, Bure och Stanley spelandets Mecka
×
×
  • Create New...