David_33rpm

Medlem
 • Content Count

  44
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by David_33rpm

 1. Då förstår jag att det krävs den dimensionen. Kikade in i elskåpet på jobbet som matar en lite mindre elmotor än stenkrossen, rejäla säkringar som matas av samma produktfamilj som jag har till stereon. Dock 185 istället för 1.5 mm2.
 2. Hoppsan. Vad är det för maskin som har 2x 4G240 matning?
 3. Ser ut som Audio Note AN E
 4. Akkelis Audio har begagnade strömkablar från Pangea på sin fyndsida. Verkar vara många som gillar dom. Prisvärda.
 5. SÅLD Svarta Hesselvall No 1 säljes.Svenskbyggda högtalare konstruerade av Ingvar Öhman (ino audio) åt HesselvallAudio (Erik Andersson Ola Hesselvall) för att passa ihop med deras rörförstärkareThe Dream.Väldigt lättdrivna högtalare med jämn impedans.99dB/w i 4 ohm.Högtalarna är konstruerade för att drivas av rörslutsteg.Detta är en fullregisterhögtalare som spelar ner till 30hz och som inte grötar ihopmusiken när det är fler instrument än en akustisk gitarr.Jag kan verkligen rekommendera denna högtalare till dig som har en effektsvagrörförstärkare men som inte vill göra avkall på ljudtryck och avsaknad av bas.Höjd: 108cmBredd: 50cmDjup: 43cm (nere) 30cm (uppe)Vikt: ca 50kg/st Pris: 20000:- För bilder, klicka på länken https://hifitorget.se/visa_annons.php/hesselvall_no_1_99db_w_lattdrivna_hogtalare_94908.htmSäljes enbart pga. platsbrist och pga. att husbygge och familjeliv går före för tillfället.Finns att provlyssnas i Falun. Skickas enbart på köparens risk och om köparenbekostar frakt på EU-pall.
 6. Skillnaden mellan att spela med ett transistorslutsteg och sedan koppla på ett rörslutsteg. Att utimpedansen från slutstegen gör så stor skillnad för ljudet när det kopplas till en högtalare som är framtagen för i detta fall utimpedansen hos rörslutsteg.
 7. Det lät verkligen dynga, så tunt ljud har jag aldrig hört. Byte till rörförstärkare blev min största aha-upplevelse hittills. Tyvärr är dom överflödiga och måste avyttras.
 8. Vilken överdrift om det är mig du menar. Det var P-pan som tog till svordomar i ett inlägg som jag inte uppfattade som ett modererande inlägg. Gällande att misskreditera en tillverkare. Om det på ett bilforum skrivs något om en biltillverkares byggkvalitet skulle ingen reagera men när det gäller Entreq och deras hemslöjdsprodukter så blir det ett himla liv.
 9. När vet man att det är moderering och inte ett diskussionsinlägg då en användare som även är moderator skriver? Är denna fredad i alla situationer?
 10. Hej käre P-pan! Jag brukar inte vilja mata trollen men jag gör ett undantag. Nu är det väl du som besudlar Mickes tråd med onödiga kommentarer där du visar prov på dåligt humör. Euphonia är ett diskussionsforum och inte en vidareutveckling av Hifi & Musik där allt verkar vara en reklamtidning där nästan allt få toppbetyg. Det verkar mer som om jag trampade på en öm tå hos dig, skriv det i så fall. Det jag ville tillföra i diskussionen var taskigt handverk/byggkvalitet och det blev ju bekräftat då det visade sig vara en piratkopia. P.S Vill du diskutera något annat än det som hör till denna medlemstråd så får DU höra av dig.
 11. Dom kanske har "outsource'at" tillverkning till Entreq?
 12. Jag tror att andra återförsäljare rear ut sina ex sitt Hegel-sortiment.
 13. Nämnde det då du skrev " från engelska "nitty gritty"... " Tänkte ifall det var två olika tillverkare, en Nitty Gritty från USA och en annan från England som båda saluför skivtvättar.
 14. Jag köpte den i Sverige, på Veteran Hifi sen körde jag i flera år med den innan den gick sönder. Dock alldeles för få tvättar för att vara nöjd med att den inte höll längre än vad den gjorde.
 15. Min Nitty Gritty gick sönder efter säkerligen under 100 tvättade skivor. Jordfelsbrytaren gick när jag slog på den. Min Nitty Gritty kom dock ifrån USA, det förklarar varför den icke höll.
 16. Vad roligt med nya högtalare , jag är riktigt sugen på en första provlyssning. Ser ut att kunna spela med ett rejält tryck och grepp om musiken. Till er som inte besökt Mikael, kan jag berätta att det spelar ingen roll vilken anläggning som står i lyssningsrummet, den kan aldrig passera gästfriheten hos värden och då är det ju som bilden skvallrar, ingen kassettradio i vedboden. Alltid lika trevligt att få besöka dig och din musikförmedlare!
 17. Bra val av högtalare string, tror du kommer bli nöjd. Ska du ha kvar den stora vita bänken?
 18. Per! Det börjar bli mycket skrivet som handlar om annat än hifi. Om du sätter din fotboll på pakethållaren på din nyservade cykel och tar en tur till fotbollsplanen kanske.....
 19. Hej Per! Det är nog fler än A/Wing som läser denna tråd men som väljer att inte kommentera. Säkerligen skulle flertalet kommentarer bryta emot forumets regler så därför undviker dom att svara. Vad är det du försöker uppnå med allt skryt om prylar, hur mycket du lagt på olika högtalare ifrån Hifi Klubben och Balance Audio? Utöver det så blandar du in klockar, cyklar, fotbollar, "brand'ade" Discovery Channel-knivar och kaffebryggare. Du skulle haft kvar dina Sonus Faber-stativhögtalare och nöjt dig, kanske testat att spela upp mjukvaran på något annat än Sonos och diverse CD-spelare ur det segmentet ett par tre pinnhål ner ifrån dina Sonus Faber. Det är fint att du lånar ut/skänker dina högtalare till din släkt men jag tyvärr så handlar nog din shopping om kickar mer än att använda dom till att lyssna på musik. Därför är det jättebra att du cyklar, motionerar och spelar fotboll istället för att beställa nya produkter. Sömn är viktigt, testa att logga ut och sova en stund!
 20. Dom peakar på 70-talet, i min mening 1975 med A night at the opera, som så många andra band också gör. Senare blir det mer och mer lättlyssnat och poppigt, som många säkert uppskattar, dock inte jag. Dom fem första plattorna är riktigt vassa och där man absolut inte ska låta bli debuten och albumet Queen II.
 21. Jag förstår din sits Vox, har suttit och sitter fortfarande i samma sits. 195 nybyggda kvadratmeter hus och inget eget rum för mitt intresse. Min sambo har alltid gillat golvhögtalare då dom varit vita, kanske är så enkelt för dig också att få igenom valet av högtalare också. Engelholm Audio hade en vit stilig golvare som många tyckte lät riktigt bra.
 22. Då måste Microsoft helt plötsligt lärt sig göra webläsare efter så många år i branschen. Det är bara att gratulera.
 23. Det är därför du ska använda en riktig webläsare och inte Microsoft hemska virusläsare! :-D
 24. Härligt reportage, tack för åkturen!